Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

FFK1903

Moderator

Ble medlem: 27 nov 03
Innlegg: 7068

Lagt til: 28 okt 08, 14:16

Opprinnelig postet av Carlsberg

Jeg må si at diskusjonen rundt Ramberg og hans prestasjoner er basert på manglende fotballforståelse. Ramberg er en klok spiller som svært ofte ender opp med ballen i duellsituasjoner, ikke nødvendigvis fordi han vinner duellen, men fordi han er der ballen ramler ned etter duellen. I tillegg har han evnen til å roe ned spillet, finne medspillere med sikre pasninger. Det er sjeldent man ser Ramberg miste ballen i farlige posisjoner.

Det er vel ingen som ikke har sagt at han ikke er en klok spiller, jeg nevnte til med i siste innlegg at fyren har spilleforståelse og overblikk. Jeg har da sett Ramberg miste ballen (ofte i overganger) nok ganger denne sesongen til å avlivet ord "sjeldent".

Opprinnelig postet av Carlsberg

Rambergs kritikere nevner alle at han mangler taklingsstyrke, ikke løper og ikke slår de geniale pasningene. Slik jeg ser det er dette direkte feil. Det viktigste med duellstyrke er ikke nødvendigvis at motstanderen ligger blødende igjen bak deg, men at laget ditt ender opp med ballen, og som regel er det da bedre å oppholde motstanderen til du får hjelp, enn å selge seg i en takling. Ramberg er veldig god på å komme seg på rett side av ballen for så å hindre motstanderen videre rom fremover.

Når det gjelder de som sier han mangler løpsstyrke så faller det på sin egen urimelighet. FFK har spilt hele høstsesongen med Ramberg sentralt på midten, og ikke i en eneste kamp (med unntak av Stabæk) har vi blitt overspilt på midten. Ramberg har løst de defensive oppgavene på midten på en måte som står til medalje (bokstavlig talt).

Du tror ikke det at Gashi har hevet seg betraktelig fra vårsesongen og løper som en helt igjennom hele kampen har noe å si for at midtbanen har stått imot selv uten Wehrman? Det er mye på grunn av Gashis løpskapasitet at vi har sikret sølvet mener jeg. Sist mot Molde da han i andreomgang ble en klegg på Hestad og veteranen ble usynlig.

Opprinnelig postet av Carlsberg

Ramberg slår kanskje ikke geniale pasninger, men det er det ikke mange som gjør i tippeligaen. Det er vel kun Raymon og et par til som er i den kategorien. Viktigst er at Ramberg i den rollen han har sjeldent slår farlige feilpasninger.

Det er ikke snakk om geniale pasninger, det er snakk om offensive pasninger som åpner opp spillet til FFK. For ofte er det Ramberg som får ballen i kontringer/overganger. Han ser kanskje litt opp, før han velger det trygge alternativet og sender pasninger bakover. Trygt, ja, men overgangene blir spolert. Wehrman hadde riktignok noen horrible tversoverpasninger, men han skapte også mye mer offensivt med sine pasninger. Det trenger ikke å være lissepasninger som blir servert, men oppspill som spissene/kantene kan jakte på.

Opprinnelig postet av Carlsberg
Kort sagt, med Ramberg på midtbanen har FFK gjort sin beste sesong siden 1972!! Noe som ikke hadde vært mulig hadde han vært så dårlig som dere skal ha det til. Fordommer, manglende kunnskap og flokkmentalitet er det som er det sterkeste grunnlaget for kritikken mot Ramberg.

Ramberg har fått min ros i vårsesongen, da er det naturlig at han får kritikk når han fortjener det. Å dra frem fordommer, mangelende kunnskaper og flokkmentalitet blir rett og slett for dumt når man faktisk begrunner påstandene sine.


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f