Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Knuty

Landslagsspiller

Ble medlem: 28 mar 05
Innlegg: 2289

Lagt til: 31 aug 08, 20:31
Endret: 31 aug 08, 20:46
Endret av: Knuty

Opprinnelig postet av FFK1903

 

Uansett, av ren nysgjerrighet lurer jeg på hvordan det systemet ser ut, må i tilfelle være kompliserte og nøyaktige greier.

 

Nå¨aner jeg ikke hva denne karen har brukt, men det finnes mye forskjelling sånt..

Her har du et eksempel på hvordan noe sånt ser ut.. Et annet her . Slike store løsninger er vel mest brukt når det monteres i kraner, på utsiden av biler osv.

Så lenge helikopteret er nogenlunde i ro, vil et slikt system eliminere vibrasjon såpass mye at man kan ta gode bilder også med moderate lukkertider.

Det finnes også enklere løsninger, beregnet på håndholdt fotografering (eller forsåvidt filming).

Kenyon ser ut til å være en viktig produsent av relativt enkle håndholdtne løsninger, spesielt utstyr som kobles til SLRs.. De fungerer ved at man skrur apparatet til tripod-festet på kamera. Inni denne boksen er det da to gyro'er som roterer hurtig (over 20.000 RPM) langs motsatte akser (altså 90 grader på hverandre), og vil med det stabilisere bevegelser. Dette medfører igjen (nødvendigvis) at man må panorere og tilte kameraet noe langsommere enn man hadde gjort uten en gyro påmontert, nettopp fordi det er slike bevegelser gyroen forsøker å eliminere.

 

Edit: I prinsippet er dette lignende på hva et objektiv med bildestabilisering forsøker å gjøre, bare i mindre format og med mindre komponenter. Der forsøker gyro'er å påvirke en liten prisme inne i objektivet, som igjen påvirker hvordan lyset blir brutt, og sendt mot sensoren/filmen - igjen for å kompensere for bevegelser.


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340