Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Asgeir

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 mai 04
Innlegg: 1048

Lagt til: 06 aug 08, 13:31

Har noen synspunkter her:

1) Små barn i PH funker ikke, av flere grunner:

a) De er fysisk for små, og få ikke sett noe av kampen, og drar kraftige veksler på publikum rundt for at de skal få sett kampen

b) De er mentalt for små, og kan ta skade av å se svære, ubarberte mannforlk gå bananas inkludert banning, og ufine ting som blir slengt utover banen/feltet. Dette inkluderer å se folk fly forbanna, og det er nok i mange tilfeller, ihvertfall mitt, ikke noe vakkert syn som sarte sjeler uten videre glemmer.

Unger som kan ta skade av det verbale nivået i PH må *sitte* et annet sted for å få sett kampen, og må være store nok til å skille mellom det som blir sagt på kamp og det som gjelder etterpå. Dette er naturligvis foreldrenes ansvar, og jeg synes det er helt unaturlig at en forelder i det hele tatt kan uttale seg om "nivået" på en supporterskares rop. Jeg ville da aldri drømme om å ta med min 5-årige datter i PH-feltet, eksempelvis.

2) Det er klart at vi skal synge hat-sang og -rop mot Karadas når nesten hele tribunen føler det på akkurat den måten akkurat samtidig; det som fotballsupporter å legge bånd på seg for å holde seg innnafor det som er politisk korrekt er totalt unaturlig, og jeg vil tro det er nettop *fraværet* av bånd som gjør at mange elsker å gå på fotballkampn.

Vi skal være forsiktige med å stigmatisere ting, og det vil man gjøre hvis man legger bånd på hverandre om begrep som "hat". Akkurat der og da føler man intense antipatier overfor et lag/en spiller, og da er det klart man skal kunne uttykke det. Men, som alltid: Det er ting man ikke kødder med, som rase og religion. Men her er det jo norsk lov som kicker inn, og det blir noe helt annet.

Alle oppgående mennesker som kjenner til fotball-kultur vet at det å si at man hater en motstander ikke er synonymt med at man har lyst til å kverke'n.

Nei, i det øyeblikket jeg ikke kan høvle noen saftige gloser utover tribunen/bane, da blir jeg hjemme...

Det er klart det finnes hat i verden som skaper ulykkelige mennesker, men det kan man også si om svært mange andre sider ved vårt samfunn: Matmangel/overflod, rik/fattig, krig/fred osv osv. Jeg tror vi må tiltro de store massene å kunne bruke uttrykk som "elsker" eller "hater" uten at det følger med en masse dritt.

For alt det er verdt: De stedene i verden hvor hatet virkelig rår, der hadde man hatt godt av å kunne lære seg å hate uten å gjøre en flue fortred, for det er *det* som faktisk gjør at hatet etterhvert forsvinner.


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340