Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Martin_

Landslagsspiller
Ble medlem: 16 okt 05
Innlegg: 1057

Lagt til: 13 apr 08, 23:20
AIK følger opp protesten

Opprinnelig postet av www.solinvictus.se


Stoppa hotet mot svensk fotboll!

Med anledning av den senaste tidens rapportering om fotbollens nya regelverk och regeringens utredning kring lagskärpning av det idrottsrelaterade våldet har vi börjat känna en allt skarpare oro för svensk fotbolls framtid.

Den positiva läktarkulturen var något av det som mest bidrog till svensk fotbolls publika boom och den ökade mediala bevakningen i slutet på 90-talet. Men vi som i början hyllades för vår passion och attraktionskraft demoniseras och kriminaliseras idag, och vårt engagemang riskerar att strypas.

Det har redan börjat höjas röster mot dagens ofta orättvisa, inkonsekventa regelverk och på gränsen till rättsvidriga befogenheter för ordningsmakten och klubbarna själva, och detta även från annat än supporterhåll.

I en liga vars kvalitet rankas som nummer 38 i världen har svensk fotboll inte råd att negligera supportrarnas röst och inte ta hänsyn till vår uppriktiga oro och farhågor. Vi har tröttnat på att agera reklampelare för svensk fotboll utan att någonsin blir lyssnade på!

Vår liga är nummer 38 men supportrarna har hittills varit i absolut europeisk toppklass, och så vill vi att det ska förbli. Självklart tar vi avstånd från våld och inser vikten av ett tydligt regelverk kring fotbollen. Dock har de senaste årens skärpning av regelverket satts utan påverkan av det som det främst berör - supportrarna. Och med en sådan arbetsgång kan aldrig regler vinna legitimitet! Det ökar klyftan mellan fotbollspubliken och de styrande, vilket knappast ger oss bra förutsättningar till att kunna fortsätta utveckla svensk fotboll och dess supporterkultur. "Kunderna", de som direkt och indirekt skapat den produkt de konsumerar - fotbollen - måste logiskt nog få rätt att ha något att säga till om gällande dess utformning.

Därför ställer vi in våra planerade tifoarrangemang på måndagens derby och samordnar istället en protestaktion. Vi enas över laggränserna i en fråga vi anser vara av största vikt för svensk fotboll att lösa. Detta kommer inte vara en isolerad händelse utan början på en mödosam väg kantad av aktioner, möten och diskussioner. Men vi är fast beslutna att gå den vägen, för våra klubbars och för svensk fotboll och dess supporterkulturs skull.

Mot bakgrund av detta vill vi:

  • att SvFF och SEF närvarar med representanter på ett möte gällande fotbollens regelverk

  • att supportrar i framtiden ska agera remissinstans i frågor som rör läktarkultur.

  • att regelverket som rör publik och ses över och genomgår förbättringar

  • att rättssäkerheten garanteras för idrottens åskådare

//AIK-Alliansen och Bajengruppen



...og publikumsboikott borte mot Gefle og IFK Gøteborg:

http://www.solinvictus.se/index.php/arkiv/nyhetsarkivet/55-nyhetsarkivet/578-bortaresebojkott-mot-ifk-goeteborg-och-gefle

Samt endel trøbbel i Nederland idag. Supporterne til FC Gronigen varslet tidlig reaksjoner under kampen mot Ajax, siden tre av spillerne dems har gått til Amsterdam iår. Banen fyltes med doruller, og da skal det ikke mye til før det begynner å brenne:







Stort bilde her: http://www.dumpert.nl/mediabase/foto/410d2dbd_P1000303.JPG 

---------------------------

Den unge generasjonen...

http://www.brigaderodhvit.com


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340