Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

TgfkaFFK

Landslagsspiller

Ble medlem: 29 apr 03
Innlegg: 1105

Lagt til: 10 apr 08, 16:15

Opprinnelig postet av BøgeJon
Først: Det er jo super-viktig å sette fokus på den ukulturen som som er under utvikling i enkelte supportermiljøer.

Da bør du klarlegge hva du mener er ukultur. Min oppfatning av deg er at du mener alt Ultras er ukultur. Da har du allerede kallt en masse fullstendig lovlige handlinger for ukultur.

Opprinnelig postet av BøgeJon
Klarer helt enkelt ikke å la være å ta opp dette temaet. Det skaper så mye negativitet rundt den fotballen, som vi jo elsker!!

Hvis du ønsker å oppnå noe konstruktivt bør du la være å bruke "Hva var det jeg sa" i åpningsinnlegget. I tillegg kunne du ha valgt deg ett eksempel hvor ikke skyldige og uskyldige ble feid over én kam.

Opprinnelig postet av BøgeJon
Det hadde jo også vært litt artig å høre noen fra f.eks. BRH ta avstand fra det som skjedde før/under kampen på Stabæk. Eller synes de at det var akseptabelt??

Hvorfor skal de ta avstand fra det? Har de detaljene på hva som skjedde der? Skal de ta avstand for i overkant rundhåndet bruk av bøteblokka og politimakt eller er det blussinga du sikter til?

 

Blussing har tydligvis blitt det éne området man ikke kommer til enighet og hvor noen vil markere sin uavhengighet og noen andre vil demonstrere sin makt. Der er jammen begge sider like gode.

Slik jeg ser det, har det maktbruken og konflktsituasjonene rundt blussing gjort mye mer skade en bluss noen gang har vært i nærheten av å gjøre. Her har begge parter skyld, men her synes jeg faktisk ordensmakten og arrangør som profesjonelle må ta en betydlig del av ansvaret for at tribunebråket eskalerer.

Man har rett og slett servert bråkmakere en enkel og effektiv måte å moblilisere politi i opprørsrustning og dermed lar man enkle sjeler velte himmel og jord i bevegelse. For noe så banalt som et bluss.

Hva om ordensmakta på stadione brukte mer ressurser på å forebygge og slå ned på voldsbruk før under og etter kamp? Det er jo mye mer politi inne på stadion enn det er i gatene på kveld 17 mai. Ved farlige blussinger er det jo bare å bruke supermann-kameraene og utestenge blusseren ett kalenderår? En mye mindre farlig og mindre konflikskapende situasjon enn å storme tribunen med terrorpolitiet.

Tar vi bort situasjoner med blussing så er det veldig få "episoder" i norsk tippeliga. Og her snakker vi om arrangementer med 60-70.000 deltakere hver runde.  Det er vel flere voldssaker på en vanlig bygdefest enn det er på TL-arenaer i løpet av et år?

---------------------------

"Hest er best, ingen protest! Klemz"
- Styret i Plankehaugen


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340