Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Sarpingen

Juniorspiller
Ble medlem: 11 okt 06
Innlegg: 88

Lagt til: 02 apr 08, 16:12

Saksbehandlingen blir vi nok ikke kloke på. Jeg registrerer at det verserer ulike oppfatninger, og at ØIK godkjente vedtaket på årsmøtet. Dersom spillereglene ikke er fulgt, må det innkalles til nytt årsmøte. Men du svarte fortsatt ikke på spørsmålet mitt, spartasupporter. Vil Sparta akseptere et annet navn enn SFK Sparta FK dersom et nytt årsmøte, med formalitetene i orden, med 2/3-flertall vedtar det?

 

Når det gjelder råderett over egen merkevare og navnelikhet ser jeg ikke helt den store forskjellen på SFK Sparta og Sarpsborg Sparta. Jeg ser heller ikke bort i fra at kretsen har akseptert navnet på bakgrunn av at man viderefører FK Sparta Sarpsborgs gamle organisasjonsnummer.

 

Jeg synes ikke sammenlikningen med situasjonen i høst er riktig. Da var det snakk om et samarbeid eller ikke-samarbeid (mange ulike organisasjonsformer, økonomiske forhold, navn, drakter), nå krangler man detaljer i navnet. Slik sett var det viktigste i fjor at man klarte å samle seg om ett lag, uavhengig av divisjonsplassering. Jeg synes ikke navnedetaljer er like viktig. Forresten skal man ikke glemme at SFK da slapp Joachim Thomassen til Sparta, noe som definitivt ga Sparta en sportslig fordel. Det var heller ikke en hvilken som helst FKSS-leder som uttalte at samarbeidet var viktigere enn å berge plassen. Det var Kai Andersen, mannen som mer enn noen annen har æren for at byen i dag har et lag i Adeccoligaen.

 

Jeg synes at pressekonferansen var unødvendig. Så lenge man ikke hadde et nytt navn å presentere, hadde det vært mer hensiktsmessig å sende ut en pressemelding. Når det gjelder møter, hvem som ble innkalt og hvem som møtte, verserer det igjen meget ulike versjoner. Verken du eller jeg vet hva som er riktig. Jeg forsvarer imildertid styrets videre behandling av saken, kanskje med unntak av selve avstemningen. Etter min oppfatning er SFK Sparta FK like mye et nytt navn som Sarpsborg Sparta FK. Dersom man ved utarbeidelsen av avtalen av 11. oktober 2007 hadde visst at navnet ikke ble godkjent, hadde man nok foreslått et helt nytt navn. Grunnen til at styret ikke presenterte forslaget sitt før på årsmøtet, var at det ikke ble endelig spikret før på mandagens styremøte. Først da hadde man mottat høringsinnspillene fra Sparta og SFK. Når det gjelder selve avstemningen, var det jo nødvendig at kun to alternativer sto igjen tilslutt, all den tid vedtaket krevde 2/3-flertall. En kunne da selvfølgelig stemt over alle de fire forslagene først, og så stemt over de to som fikk flest stemmer i første runde.

 

Jeg føler vi er mer på nett i dag, spartasupporter. Vi ønsker nok begge Sarpsborg-fotballens beste, og synes hele greia er forferdelig trist. Vi er nok også enige i at ting kunne vært gjort annerledes fra begge parter. Det som slår meg er at vokske folk må kunne sette seg ned og snakke sammen. Så lenge man klarte å komme til enighet i høst, hvor komplekse saker som økonomi, nedleggelse av avdelinger, utmeldinger av idrettslag sto på dagsorden, må man da klare å finne ut av dette. I høst brukte man èn kveld på å bli enige om navnet.

 

Og tilslutt en opplsysning til Per Egil. spartasupporter opererer også med meritter fra AIL. AIL står for Arbeidernes idrettslag, og var en selvstendig idrettsorganisasjon som eksisterte før krigen. Etter krigen fusjonerte man med det borgerlige idrettsforbundet. De fleste idrettshistoriske oppslagsverk inkluderer nok ikke disse tiltlene nå lenger.


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f