Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Lars Thoresen

A-lagspiller
Ble medlem: 11 jun 03
Innlegg: 419

Lagt til: 21 des 07, 00:31

Her er det på tide med noen presiseringer, forklaringer og oppklaringer. For det første: Det er undertegnede som er og alltid har vært redaktør av Evig Aristokrat. Styret har til dags dato ikke forhåndsgodkjent noe eksemplar som har vært utgitt. Derfor er det jeg som har det fulle og hele ansvaret for godkjenningen av innholdet i Evig Aristokrat. Styret kommer først i andre rekke på det området, og de er selvfølgelig i sin fulle rett til å irettesette meg eller fjerne meg som redaktør om de mener jeg gjør en dårlig jobb. Om noen finner det vanskelig å ta opp saker vedrørende EA med meg, vil styret være et naturlig organ å henvende seg til slik at de kan ta saken videre med meg.

Dermed er min mening ganske klar på at tittelen ”Hva vår kjære, inkluderende supporterklubb skriver i nyeste Evig Aristokrat...” blir litt misvisende. Man får ”skyte” den som ”skytes” bør, og det er i så fall meg som redaktør. Om man i tillegg mener at styret har handlet klanderverdig ved å gi meg redaktøransvaret, får man også rette skytset mot styret. Poenget mitt er: Ikke framstill dette som styrets forsøk på å blåse liv i noen konflikt mellom BRH, RHE og Plankehaugen. Styret har bidratt med noe i bladet, dette er tydelig merket, og kåringen av årets ditt og datt hører definitivt ikke til kategorien ”bidrag fra styret”. Det meste av stoffet i EA blir for øvrig skrevet av folk utenfor styret, på eget ansvar, men godkjent av redaktøren. Vi har praktisert en ganske høy terskel for hva som har vært akseptabelt på trykk, uten at folk har utfordret sømmeligheten i nevneverdig grad.

Nok om det. Over til stridens eple: Det er flere som har bidratt til kåringen, men det er jeg som har godkjent denne, så jeg skyver ikke noe ansvar over på andre. Det var en tilsvarende kåring på www.plankehaugen.no i fjor. Denne skapte atskillig mindre storm, men fikk likevel litt oppmerksomhet på FBs nettsider. Årets kåring er litt inspirert av fjorårets, som dere nok fortsatt kan finne om dere søker på www.plankehaugen.no. Men dette kommer jeg tilbake til senere. For å få litt system i det hele, skal jeg kommentere de ankepunktene som først ble trukket frem i denne tråden:

-          ”Årets mest eplekjekke supportere: Brigade Rødhvit” : Vel, denne har dere vel strengt tatt bedt om BRH?

-          ”årets kuleste tifo: all blussing på tribunene - bluss rulær!” : Dette er ikke ment som noe annet enn et hjertesukk fra de som ikke ser på blussing på tribunene som det ultimate orgasmefremkallende supporterstuntet og ergo ikke helt har skjønt vitsen. Denne debatten er en evig gjenganger i stort sett alle supporterklubber. Det er ikke nødvendig å gjøre akkurat dette punktet til en enorm sak!

-          ”årets travforening: Brigade Rødhvit” : Et forsøk på en ganske uskyldig vittighet om noe som har fått en del fokus i året som har gått.

-          ”Årets ultrasgruppe: Ultras Stadionhue” : For de som ikke kjenner til Stadionhue, så var det den uoffisielle Plankehaugen-blekka før EA startet opp. Jon S var redaktør og enehersker. Det har blitt foreslått halvt på spøk å starte en egen ultrasgruppe med fokus på gamlegutta som var med i tiden da borteturene foregikk med minibuss. Greit, ultras blir nevnt i dette punktet av kåringen, men jeg ser ikke den virkelig skandaløse siden ved det.

-          ”Årets irritasjonsmoment: tromma på Plankehaugenfeltet” bør ses i nær sammenheng med ”årets rytmeinstrument” som tromma på Plankehaugenfeltet også ble kåret til. Hva er egentlig det store problemet med disse to punktene? Her er det i bunn og grunn fint lite som har med urettferdig kritikk av BRH å gjøre. For det første er det mange som har irritert seg over tromma og gitt uttrykk for dette. Faktisk har noen truet med å forlate feltet fordi man ikke trives med tromma. Det er en helt legitim mening å ha som absolutt angår Plankehaugen om man mister trofaste, syngende supportere ved å ha tromma på feltet. Så får man like deres synspunkt eller ikke like det. Samtidig er det liten tvil om at tromma på mange måter har vært svært nyttig og hevet nivået på syngingen mye av tiden, selv om en del også mener at det hele blir for monotont og at syngingen ofte mister noe av trøkket når man har holdt det gående i et minutt eller tre. Meningene om tromma har vært mange fra mange hold. I en årskavalkade med skråblikk på det som har skjedd det siste året, er det vel ikke unaturlig å nevne nettopp det? Noen direkte kritikk av BRH er det ikke ment som.

-          ”Årets eks-forsanger: Zoran” her er vi inne på det vanskeligste punktet siden Zoran føler seg mobbet. Som tidligere nevnt var flere av punktene i årets kåring med i fjorårets kåring. Fokuset på både Zoran, Dinamo Zagreb og BBB var også stort i kåringen fra i fjor. Zoran ble kåret til årets forsanger og BBB ble kåret til årets kroatiske supporterklubb ifjor. Dinamo Zagreb ble i tillegg kåret til årets kroatiske lag. Det siste punktet kom ikke med i år. ”Årets eks-forsanger” ble egentlig tatt med for å speile kontrasten til fjoråret hvor alt var langt mer rosenrødt i Plankehaugen. Det har skjedd mye i år, og konflikten rundt Zoran som forsanger, BRH med mer har vært veldig sentral. Men når Zoran tar det tungt å bli stemplet som årets eks-forsanger, er det selvfølgelig meget beklagelig. Og det var nok en feilvurdering av undertegnede å la denne slippe gjennom sensuren. Grunnlaget for å ta dette punktet med var faktisk en vurdering av at dette turbulente året har vi lagt bak oss. Dermed forutsatte undertegnede at folk ville se med en smule galgenhumor på det hele. Noe som også har vært reaksjonen fra mange, i hvert fall blant dem som i likhet med meg har opplevd det hele noe mer på avstand enn de som har stått midt i heksegryta denne sesongen. Men at en enkeltperson føler seg mobbet er definitivt ikke bra. ”årets Plankehaugentalsmann: Ulfroysilje” er for eksempel også en understreking av et turbulent år som ikke har vært like morsomt for alle involverte. Jeg kan jo gjengi et par setninger fra Dag Solheims stykke i det etter hvert ganske mye debatterte nummeret av EA for å vise nettopp dette på en effektiv måte: ”En ting til jeg håper på, er å få se Ulf Bergs lune smil i aktivitet for FFK igjen. At en slik mann er mobbet bort fra klubben i sitt hjerte er en stor skam.” (sitat slutt) Det har vært mye trist for mange dette året. Det er viktig at verken Zoran eller Ulf føler seg mobbet.

-          ”Årets kroatiske supporterklubb: Bad Blue Boys” se både forrige og neste punkt.

-          ”Årets hjemtur:” Dette er faktisk en av de mest spesielle supporterhendelsene i Norge dette året, kanskje den mest spesielle. Den norske stat har faktisk brukt haugevis av skattekroner på å frakte hjem fotballsupportere. Denne hadde hørt hjemme i kåringen uansett hvilket forhold folk i Plankehaugen hadde hatt til Dinamo Zagreb. Undertegnede satt for øvrig sammen med en haug bergensere på pub i Oslo og fikk rimelig mange stygge blikk da jeg som eneste person i lokalet jublet for Dinamo-skåring… Redaktørens eget forhold til Dinamo demper nok ikke akkurat Dinamo-fokuset i EA. BBB har jo også vært omtalt i en egen artikkel i en tidligere utgave av EA. Dette skapte faktisk negative reaksjoner fra mange som mente EA ikke burde skrive om denne typen voldelige supportere. En av beskrivelsene fra den gangens motstandere av Dinamo-fokuset i EA mente rett ut at vi ikke skulle gi spalteplass til ”døm verste, voldelige, supporterne i Europa”. En sak har ofte mange sider.

-          ”Årets innkjøpstips til Bergenspolitiet:…” – Denne hører tett sammen med det foregående punktet.


Noen vil nok avskrive disse forklaringene som dårlige bortforklaringer og liknende. Det får så være. Jeg har forklart det faktiske grunnlaget for at disse punktene ble med i kåringen, og akkurat det vet utvilsomt jeg mer om enn de fleste. Enkelte har allerede vist en enestående evne til å tolke alt i verste mening, så jeg forventer vel ikke å ”frelse” alle med denne lille avhandlingen. Om folk mener at ”årets ditt og datt” er dårlig russehumor, så er det også et nederlag det er fullt mulig å takle. Men det viktige med denne oppklaringen er til syvende å sist å få skværet opp med Zoran slik at vi ikke får nok et unødvendig kapittel i konflikten mellom Plankehaugen og BRH.

---------------------------

Lars Thoresen, stolt aristokrat


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f