Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Willy Renè

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 aug 07
Innlegg: 1716

Lagt til: 25 aug 07, 00:29
Opprinnelig postet av Supreme NTM
Opprinnelig postet av Willy Renè

Når det gjelder hvilken aksent som brukes i Renè så er jeg jaggumæ ikke sikker sjøl !  Jeg bruker det enkleste valget på tastaturet, men kan hende jeg bruker feil aksent, (har lært fransk, men er ikke så flink i bruken av aksentene)

Når det gjelder "patriarkisme" så forstår jeg undringen din, jeg hadde også ventet reaksjon, men grunn til at jeg bruker dette ordet er at når det gjelder FFK og Fredrikstad som fotballby å får man nesten en "fedrelands-følelse", en nedarvet fornemmelse av verdighet, høytid, kultur og tradisjon.  Vanskelig å forklare, men du forstår sikkert bedre hva jeg mener nå.


Lite språkkurs... Magnum har nok rett. Har fransk etternavn, så burde vite det. René staves med `accent aigu` som uttales som en e med trykk, som i café. Hvis du hadde hett Renè hadde det blitt uttalt Renæ, eller så kan man si at det er en blanding av æ og litt ø... litt komplisert (accent grave heter den nå i allefall). ; ) Brukes på norsk i premiere (fransk, première) og et par andre låneord fra fransken.

Det om det....

Synes det er helt forkastelig om FFK skulle solgt stadionnavnet. Greit nok at vi får penger, men det 
blir som å selge stoltheten til klubben på
en måte. Og når ble man et topplag av å få penger for stadionnavnet??? Hverken Start, AaFK, Molde eller Sandefjord er noe topplag vil jeg si... Tvert imot er alle værre plassert enn oss.

Det er så lenge siden jeg lærte fransk...

bruker det mest på ferier i Frankrike etter et par glass røde. Men jeg burde absolutt vite hvordan mitt eget mellomnavn skrives, shame on me !

Forresten...

håper nye stadion alltid vil hete (Nye) Fredrikstad Stadion, kan man tenke seg noe verre navn enn komplett.no arena ?

---------------------------

100 hektoliter mussa på stampen


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340