Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Costanza

Landslagsspiller

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 6579

Lagt til: 15 jul 07, 01:09
Endret: 15 jul 07, 01:11
Jeg forstår ikke at du kan mene at argumentasjonen på forumet om at Martin Andresen neppe er noen sannsynlig FFK-overgang er usaklig.

Man har to forskjellige perspektiver her. På den ene siden kan man se det fra et FFK-perspektiv. På den andre siden kan man se det fra Martin Andresens perspektiv. Jeg synes du, FlightOfTheRat, til tider argumenterer litt blåøyd med ensidig vekt på FFK-perspektivet.

Jeg er blant de som mener at Martin Andresen ville vært en perfekt forsterkning for FFK. Der er jeg enig med deg. Men samtidig er jeg blant de som mener at en overgang ikke virker veldig realistisk, og derfor velger jeg å bruke veldig lite energi på og engasjere meg i Andresen-diskusjonene.

Hvorfor finner jeg en Andresen-overgang  mer eller mindre urealistisk? Her er det viktig å ha en evne til å se utover vår lokalpatriotisme som preger perspektivet vårt som borgere av Fredrikstad og supportere av FFK. Når vi skal sette oss inn i hvordan andre spillere utenfor byen tenker om FFK, er vi samtidig nødt for å legge lokk på våre følelser og tenke rasjonelt og objektivt, så langt det er mulig.

For det første: Hvilke alternativer har Martin Andresen hvis han velger å forlate Brann? (noe som virker ganske sikkert at han gjør nå -- etter sesongen) Vi snakker her om landslagskapteinen og alle norske storklubber vil strekke seg langt for underskriften hans. Rosenborg har flere ganger uttalt at Andresen vil være en perfekt spiller i ankerposisjonen deres. Den er som skreddersydd for Andresen. RBK er en veldig mye større klubb enn FFK, både sportslig og økonomisk.

Hvis Andresen ikke skulle ønske å spille for RBK, blant annet av geografiske årsaker (som kan være legitimt), så vil likevel alle storklubbene på østlandet stå i kø for å signere ham. Vålerenga og Lillestrøm er begge større klubber enn FFK og er sikkert ikke uinteressert i å sikre seg den norske landslagskapteinen hvis de kan få ham uten å betale overgangssum. Likevel er jeg sikker på at det er fremgangsikre Stabæk som leder an i en potensiell jakt på Andresens signatur blant østlandsklubbene. Andresen har sterke bånd til klubben som han har spilt for i flere sesonger. Stabæk er per dags dato også en sportslig langt mer interessant klubb enn FFK. Kanskje blir de seriemestere i år.

I tillegg kommer utenlandske klubber. I Danmark har blant annet storklubben Brøndby vist interesse. Når Andresen etter sesongen står uten kontrakt, så tipper jeg flere store klubber vil melde seg på.

For det andre: Martin Andresen har uttalt at det viktigste for han nå i forhold til klubbvalg er at han ønsker å VINNE noe. Det har ikke blitt for mye av det i karrieren hans. Han vil bli seriemester, og det var derfor han valgte Brann for noen år siden. Han mente på daværende tidspunkt at Stabæk ikke hadde ressurser til å kjempe om seriegull, mens mulighetene var store i Bergen. Han ville ikke flytte til Trondheim.

Nå har han flere ganger signalisert at det er det sportslige, en klubb med ambisjoner om seriegull, som er førsteprioritet på tampen av karrieren. Forståelig nok.

Det betyr ikke at jeg kjøper det økonomiske argumentet om at spillere som allerede er rike ikke ønsker å maksimere sine inntektsmuligheter. Snarere tvert i mot. Det er ikke tilfeldig at Martin Andresen tjener klart best i Brann med flere millioner i inntekt. Selv om han har mange millioner gjennom Skeidar fra før, så betyr ikke det at han nedvurderer det økonomiske. Internasjonale toppspillere er mangemillionerer tidlig i 20-årene, men går likevel alltid dit pengene er for å få mer. Andresen er neppe annerledes. Alle vil tjene så mye de kan.

Poenget mitt er at jeg ikke ser det som veldig realistisk at Martin Andresen skal velge å spille for FFK, med bakgrunn i de alternativer han har, kombinert med hans uttalte målsettinger og preferanser som fotballspiller.

Da har jeg sett det fra spillerens perspektiv. Fra FFKs perspektiv er det derimot klart at landslagskapteinen ville vært en god investering...

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340