Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

A.Scheie

Landslagsspiller

Ble medlem: 11 apr 04
Innlegg: 857

Lagt til: 25 jun 07, 00:02
Endret: 25 jun 07, 00:15

Noen synspunkter fra kampen idag. Var selv i Drammen og så kampen fra en god posisjon på langsiden.

For det første synes jeg at denne kampen viser hvor viktig marginene kan være i fotball. Føler faktisk at vi - ut ifra spill og sjanser -  fint kunne klart minst 1 poeng. Men idag hadde vi  - dessverre for oss - de berømte marginene mot oss. Jeg tenker på de samme marginene som gjorde at vi klarte 1 poeng på Lerkendal og 3 poeng mot VIF. Det beste eksempelet er kanskje da Fofana burde sendt FFK i ledelsen sekunder før Strømsgodset går opp til 1-0. Slik er fotballen - dessverre for oss idag.

Videre vil jeg ofre noen linjer på Strømsgodset og Godsetunionen. Når det gjelder angrepsspill skal jeg støtte de som mener at Godset ikke akkurat spiller noen festfotball. Slik jeg så kampen idag, består angrepspillet til Godset av
1.Lange baller mot en eller annen spiller der fremme
        eller
2. En rettvendt Stian Ohr som setter fart med ball. (Hvorfor kunne vi ikke klart å stoppe ham ved å ikke la ham bli rettvendt?)

Ellers synes jeg Godsetunionen sin oppførsel etter kampen er pinlig på deres vegne. Istedet for å glede seg over eget lag og årets første seier på Marienlyst, er de mer interessert i å lire av seg et eller annet mot FFK. Flaut synes jeg. Håper Plankehaugen ikke faller ned på dette nivået.

Dommer Edvartsen er - og vil sikkert alltid være - noe av det mest arrogante som finnes på norske fotballbaner. Når man ser på de små (men kanskje ikke avgjørende) situasjonene, er det tydelig han han mangler både fotballforståelse, ydmykhet og glimt i øyet. Jeg vil ikke hevde at han avgjorde kampen til noens fordel idag, men jeg forstår på en måte Bjørkøy likevel. Som fotballspiller er slike dommere noe det verste en kan møte. Er rett og slett håpløst irriterende å spille under slike inkonsekvente og kompenserende forhold. Når det gjelder Bjørkøys gule kort er det greit. Hvert lag har fått en tilsnakk hver for tackling bakfra. I slike situasjoner gir dommeren som regel klar beskjed om at neste bakfra - uansett spiller - vil bli straffet med gult kort. Ramberg sitt kort kan man derimot stille større spørsmålstegn ved...

Det som avgjør kampen idag er istedet måten vi opptrer i eget felt:
1-0 målet: Dette er hårreisende "ball-watching" av PAC. Etter å ha sett målet i reprise tror jeg det går nesten 10 sekunder uten at PAC orienterer seg i feltet. Forbaska synd ettersom det bare er EN spiller som er i en farlig posisjon inne i feltet - nemlig målscorer.
2-1 målet: Her er det kollektivet som svikter totalt. I håndball ville jeg kalt det en ren tellefeil. Det kan se ut som om det er Bjørkøy som er for slapp i markeringen, men det er det ikke. Bjørkøy har sin mann, mens ingen tar ansvar for Aas. Gjør man slike feil på blir mann straffet for det. Det gjelder faktisk på alle fotballens nivåer.

Når det gjelder det røde kortet, så synes jeg dessverre at det er greit. (Selv om ikke Frode Olsen er enig med meg.) Selv om Ohr er på vei LITT ut mot siden, er han likevel så rask og bra med ball at dette vil kunne bli en klar scoringssjanse. PAC er ikke engang i nærheten av å kunne gi fullgod sikring. Det er han for langt unna til. Kortet kan sikkert diskuteres, men HVIS det er frispark så kan kortet forsvares. Hvis noen synes dette er i tøffeste laget, er det reglene som må klandres -  ikke dommeren. Synes selvfølgelig fryktelig synd på Agim som hadde spilt en meget god omgang. Fulgte ekstra nøye med på ham, og han vant blant annet de fleste duellene med Kovacs. GLEDER MEG til å se mer av Agim i Tippeligaen, og tror faktisk at han allerede nå er på nivået til Vidar Martinsen. Liker å se en midtstopper som "tar tak" - uansett alder.

Ellers så synes jeg at PAC slet fryktelig i første omgang. Trodde nesten helt sikkert at han skulle ut da Agim varmet opp. I andre omgang synes jeg at PAC gjør en helt grei kamp, spesielt med tanke på arbeidsforholdene. Etter min mening spilte vi uten noen på høyre midtbane. Tarik ble som regel liggende for sentralt og for høyt i banen (i alle fall utifra en kant-posisjon). Ramberg derfor den som måtte gjøre den defensive jobben på høyresiden, men han kom aldri langt nok ut på kanten til å kunne hjelpe PAC skikkelig. Resultatet var at Godset kunne "doble på kant" flere enn en gang.

Synd at Fofana ikke scorer. Og synd at han løper så mye i offside. Men det skal sies at den ENE situasjonen da han ville kommet alene med keeper, så tok linjemannen feil. Der hadde jeg en knallbra posisjon. (Tenker ikke på det annulerte målet.)

Det er lett å være etterpåklok, men med dagens kampbilde, tror jeg West burde vært innpå tidligere mens Fofana kunne gjrot større nytte mot slutten. Så lenge det var uavgjort lå Godset ofte høyt med back-rekka samtidig som FFK hadde mulighet på en del "West-overganger". Da West kom inn på 1-2 lå Godset mye lavere med laget, og han fikk ikke utnyttet sine sterke sider noe særlig. Da tror jeg vi hadde hatt mye mer nytte av en teknisk sterkere Fofana. Menmen... Ikke lett å vite på forhånd dette....

Ellers vil jeg til slutt gi litt skryt til Grönhagen som må være en av de mest sympatiske trenerne i Tippeligaen. Mens andre trenere skal slenge meg leppa om dommere, motstandere og kolleger, fokuserer han på eget lag. Dessuten er han i det minste en smule realistisk i sine kommentarer etter en kamp. Morgan og Bjørkøy derimot...


For egen regning

"A.Scheie"

---------------------------



God bedring, Dagfinn!


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340