Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Asgeir

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 mai 04
Innlegg: 1048

Lagt til: 22 des 06, 10:07
Opprinnelig postet av bjervell
Opprinnelig postet av Holters

I mine øyne har han nok engang kommet med flere veldig bra formuleringer og gode synspunkter i debatten rundt Eggen, sportslig ansvar, organisasjonsstruktur og mer.

Absolutt verdt å lese!

Definitivt interessant lesing, men i forhold til mine bekymringer rundt situasjonen i FFK er den litt på siden. Min hovedbekymring er ikke at treneren mister all makt når det gjelder spillerinnkjøp. Der er jeg helt enig med Karlsen i at en mann neppe kan gjøre en god nok jobb. Hovedbekymringa er at klubben har latt investorene få 1/3 av stemmene i et sportsutvalg hvis oppgaver inkluderer, men ikke begrenses til, spillerkjøp og -salg. Mao. har vi en situasjon der i ytterste konsekvens et utvalg med begrenset fotballfaglig kompetanse kan blande seg inn i alle sportslige vurderinger rundt laget.


Ja, for en ting er det at A-lagets trener i aller siste instans svarer for adm.dir, en annen ting er det at sportsutvalget blir seende ut sånn som det gjør.

Jeg tror det var kobminasjonen av disse to tinga som gjorde at Eggen måtte gå (i egne øyne), nemlig at man ikke mindre enn 2 i et utvalg på 6 som kommer fra investorgruppa, dvs pengefolk, økonomer osv. Investorgruppa og adm.dir har da tilsammen 50% av stemmene, og når da adm.dir har dobbeltstemme ved stemmelikhet, ja da er man i prinsippet i lomma på blårussen.

Man må gjerne si at jeg nå er er forutinntatt og fordomsfull overfor pengefolka, men jeg beklagre; pengefolk som tenker større enn penga de representerer er unntaket snarere enn regelen. Jeg har rett og slett ikke tiltro til blårussen, spesielt ikke i saker hvor kultur, tradisjon og historie burde gjelde.

Med det forslaget som nå foreligger på styringsstruktur må jeg innrømme at jeg er oppriktig bekymra for FFKs framtid. Modellen fungerer helt sikkert som konsern-struktur, hvor formålet er bunnlinja og aksjekursen. Vårt inntektsgrunnlageligger i feiende flott fotball, og det er her jeg ser økonomens begrensninger. Jeg kan med letthet komme opp med plausible hypotetiske problemstillinger: Investorpoolen skal selge en spiller, og vi har kamp dagen før forhandlingsmøte. Beskjed fra sportsutvalget:
"Denne spilleren skal spille, siden vi skal selge ham, og vi vil ha høyest mulig pris. Ja, vi vet at han ikke passer inn i opplegget mot akkurat denne motstanderen, men vi kan gjøre millioner hvis han er på banen og innfrir..."

Hvordan skal vi måle millioner opp mot scoringer og poeng? Det er jo en kamp som A-lagets trener er nødt til å tape.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340