Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

math

A-lagspiller

Ble medlem: 08 apr 03
Innlegg: 320

Lagt til: 19 des 06, 12:42
Endret: 19 des 06, 12:43

Opprinnelig postet av morradi
Nei, men det kommer an på hvem som er kildene. I mange tilfeller vil de ikke lage store nyhetsoppslag, fordi dette er kildens ønske. (Her er vi selvsagt i gråsoneland, og vel så det...men så lenge det ikke er snakk om et viktig samfunnsspørsmål, så har ikke journalisten plikt til å gjøre noe. Da er det viktigere å bevare det gode forholdet til kilden.) Det kan også hende det er noe journalisten har "hørt" fra særdeles innflytelsesrike personer på fest, f.eks. Personer som har meget tett kontakt med de det gjelder. Det er ikke godt nok grunnlag til å lage en stor nyhetssak av, kanskje, men i en slik kommentar er terskelen lavere for å nevne det som noe man "vet". Du skulle bare visst hvor utrolig mye de store nyhetsredaksjonene vet om saker og ting, men ikke lager noe på, fordi de ikke har det formelle kildegrunnlaget i orden. Likevel er det ting som ofte alle i akersgata vet om.
Her har riktignok Aftenposten generelt sett vært strengere enn sine konkurrenter. Derfor er det alltid like morsomt når de skriver om en ting dagen etter VG, og innleder saken med: "Som Aftenposten har kjent til i lengre tid...." :)

Nå kjenner jeg overhodet ikke til denne saken. Men jeg tror  at Truls Dæhlie ikke er en mann som dikter opp ting. Og jeg tror også at han har gode nok kilder til at det han skriver er i overenstemmelse med virkeligheten.

Å måle en avis sin troverdighet etter antall PFU-dommer blir for tynt. Da en sak faktisk må klages inn for å tas opp der. Hva med alle tynt belagte saker som ikke blir klaget inn? At VG ikke bruker anonyme kilder er også direkte feil. De henviste til slike seinest etter FFKs cupfinaleseier. Journalister velger nok ofte å beskytte sine kilder, men det er i VGs tilfelle (og jaffal på sportssiden) svært sjelden av samfunnsmessige årsaker. Her handler det, som du sier, først og fremst om holde seg godt inne med kilder du anser som viktigte for deg, avisa di, fremtidige saker og fremtidig karriere. Som sagt, jeg sier ikke at VG går bevisst ut å juger, men de tweaker sannheten slik det passer dem, også kommentatorerne. Skrekksempelet på hvordan VG jobber kunne man blant annet se i "Fete Typer" hvor en dreven vaktsjef med lang erfaring fra bransjen satt å vrei og vridde på en story om J.A Riise, for å skvise den innafor "akseptable" rammer. At andre som jobba i redaksjonen (blant annet desksjef) synes den var for drøy sier litt. Ja, VG er en proff mediebedrift som veit å drive effektivt og god "butikk". Men mtp etikk, godt journalistisk håndverk etc. har de MYE å gå på ...

---------------------------

math


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f