Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Holters

Ansvarlig redaktør

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 10060

Lagt til: 19 des 06, 11:40
Endret: 19 des 06, 11:44
Opprinnelig postet av aavdst
Opprinnelig postet av Kent


OMFG!!! Og hvor er sammenhengen?? Problemet er vel at klubben (om det stemmer) sonderer terrrenget bak Eggens rygg! Hadde de ikke hatt noen trener under kontrakt hadde det følgelig ikke vært noe å si på at de sondrerer terrenget, som er det scenarie du drar sammenlikninger med!



Hvor er det det står at FFK-ledelsen har forespurt Olafsen (og evt andre trenere) mens Eggen fortsatt var FFK-trener? Kan ikke se å ha fått med meg det. Jeg ser at Olafsen har takket nei, men det var vel etter at Eggen sa opp sin stilling?

Kommentar i VGs sportsbilag 18. desember av Knut Espen Svegaarden.

*Sitat start*

Måtte gå galt

Nils Arne Eggen mente Morgan Andersen var "asfaltert fra kravebeinet og opp". Det var et dårlig utgangspunkt for et samarbeid mellom Eggens sønn, Knut Torbjørn, og den tidligere hockeyspilleren.

For dette var
samarbeidet som aldri kom i gang, som var trøblete fra første stund - og som egentlig aldri kunne gå. To veldig ulike og samtidig sterke personligheter krasjet omtrent umiddelbart.

Det tok ikke lang tid fra Morgan Andersen ble ansatt i august, før han og Eggen knapt hilste på hverandre.

Morgan Andersen, som hadde startet FFK-jobben en smule tidlig (PC ble konfiskert, det samme ble mobilen og nøklene hans i FC Lyn Oslo), startet med å kjøpe spillere for mange millioner uten at Eggen var så veldig involvert. Senere fant Eggen - via omveier - ut at innkjøpene, som han aldri lot spille, kostet klubben minst 12 millioner kroner.

Altså en ikke helt ubetydelig sum for en liten klubb. Spesielt når treneren ikke syntes spillerne var god nok for laget hans, og han konsekvent ikke brukte dem.

I tillegg fikk Eggen vite at klubben hadde pratet med andre trenere. Det likte han dårlig, selv om han aldri fikk det bevist.

Men det førte til at Eggen gikk til styret og innstilt på at FFK ansatte en sportsdirektør, for å få en mann å rapportere til som var mellom ham selv og Morgan Andersen.

Der stoppet maktkampen. FFKs ledelse forlanget at Eggen rapporterte til Andersen, noe Eggen tidlig så kom til å bli helt umulig. Og da kunne han heller ikke fortsette i jobben som trener i Fredrikstad Fotballklubb.

En drøy måned etter at han leverte klubbens beste sportslige prestasjon på 40 år (cuptriumf og åttendeplass i serien) er han altså klubbhistorie i FFK.

Det var "den rike onkel", Terje Høili, som ønsket seg Morgan Andersen til klubben. De to samarbeider tett og godt, og det var først etter at Andersen ble ansatt at Høili igjen åpnet lommeboka noe mer for FFK.

For Andersen har vært flink til å skaffe FFK penger, har økt budsjettene kraftig, fått til en spillerpool på 20 millioner og har "solgt inn" klubbens nye stadion for mange millioner.

Men Morgan Andersen har ingen fotballbakgrunn å slå i bordet med. Han kan skryte av mange landskamper, men det er i ishockey. Og selv om Andersen er flink på mange områder, har ikke alle like stor respekt for ham når det gjelder vurdering av spillere og i fotballfaglige debatter - fordi han er en gammel hockeyspiller.

Det blir til stadighet brukt mot ham.

I tillegg forfølges Andersen av konflikter og bråk, uansett hvor han beveger seg. I spillerorganisasjon NISO ble det rettssak av jobben hans. I Lyn ble det etter hvert så mye bråk rundt Andersen og spillet rundt nigerianerne at folk meldte seg ut av klubben i protest.

Knut Torbjørn Eggen er sønn av sin far og opplært til at treneren har all makt. Men "Eggen-filosofien" lever ikke så godt lenger i norsk fotball. De fleste klubber har profesjonalisert seg med managere eller direktører, som trenerne må rapportere til og samarbeide med.

I FFK ble det to filosofier opp mot hverandre, Eggen og "den moderne". Og klubben vil ikke lenger ha Eggens versjon.

*Sitat slutt*

Jeg tror ikke man skal ta alt for god fisk som står i denne kommentaren...

F.eks angående spillerkjøpene, så sa Eggen dette etter pressekonferansen:

- Jeg har vært med på spillerinnkjøpene, men dessverre kom pengene for sent inn i sommer, så vi hadde for dårlig tid på oss, sa Knut Torbjørn Eggen.

- Flere av dem vi hentet i sommer har dessverre ikke slått til, men det kan jo fortsatt hende at de slår til i løpet av neste sesong.

Tror også at dette med at "klubben hadde pratet med andre trenere" ville vært et vesentlig større oppslag i VG tidligere dersom de hadde håndfaste beviser på at dette stemmer.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f