Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

bønna

Landslagsspiller

Ble medlem: 28 sep 03
Innlegg: 1261

Lagt til: 15 des 06, 23:21
Registrerer at det er en del Celts her på forumet, så hvorfor ikke starte en tråd om klubben vi alle elsker?

Starter med litt historie. Celtic FC ble dannet i 1888 av den irske presten Broder Walfrid. Klubben ble dannet for å samle inn penger for de fattige irene som hadde utvandret fra Irland på grunn av lite arbeid og sult. Celtics første kamp var mot et lag fra vestkanten av byen, nemlig Rangers. Kampen gikk veldig bra i Celtics favør og Rangers ble nedsablet 5-2. På den tiden var det ingen sterk rivalisering som "The Old Firm"  er kjent for idag. Etterhvert som de sosiale motsetningene mellom de fattige katolske irene/skottene og de rikere protestantiske skottene/engelskmennene begynte å gro i hverdagslivet kom også rivaliseringen på banen og tribunen.

I dag er det Celts fra alle samfunnslag og trosretninger. Felles for de alle er at de elsker Celtic. Rangers derimot er en klubb som er mindre inkluderende. De har en stor del rasistiske supportere som sogner til blant annet Combat 18 og British Nationalist Party. Rangers-fansen har også nære bånd til både Chelsea- og Linfield-casuals, alle 3 klubbene er værst i klassen både når det gjelder rasisme og lojalisme.

Celtic leder for øyeblikket tabellen med 16 poeng foran Rangers, så det ser ut som om gullet nok en gang går til Glasgows bedre østkant! Celtic vant årets først Old Firm 2-0 og spiller til søndag(17.12) mot the Huns på Ibrox.

Celtic trakk forresten Milan i  åttendedelsfinalen av CL i dag! Blir spennende!

---------------------------

Burn in hell, por favore..


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f