Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2223

Lagt til: 06 des 06, 20:03
Endret: 06 des 06, 20:06

Det er i alle fall ingen som har sagt noe rasistisk på denne tråden, den saken er grei. Hvis det finnes rasister blant FFK-fans så er de flinke til å holde hodet lavt. Og det er jo bra. Kanskje er det ingen. Og det ville jo være enda bedre.

 

Ellers er det et godt og nevneverdig poeng at man ikke er rasist fordi man setter en betegnelse på noen, slik det av flere og helt korrekt har blitt sagt her. Hele denne debatten (da mener jeg rasismedebatten i Norge generelt) har gått litt over styr. Jeg har lenge ment at man ikke burde ha gått bot fra et ord som `neger` i samstemt enighet om at dette er et negativt ord. Diskrimineringen av svarte/mørkhudete/fremmedkulturelle etc. i Norge har ikke blitt mindre av den grunn. Alt vi har oppnådd er en bred forvirring om hvilke omskrivinger av ordet `neger` det til enhver tid er politisk korrekt å bruke. Og det har altså ikke blitt det spor enklere for afrikanere eller andre mørke personer å få anstendige jobber av den grunn. Kommer du fra Somalia har det ingen ting å si om du har doktorgrad i indremedisin - en vaskejobb er uansett alt du får her i landet. Og du bør ikke kjøpe deg ny sykkel. Politiet vil aldri tro på at den er din, og du blir arrestert i utide gang på gang. Mange har erfart akkurat dette. Hva slags trøst er det da at man slipper å bli kalt `neger`? Jeg tror de fleste somaliere i Norge gjerne ville blitt kalt negre om de bare ellers hadde blitt sett på som fullverdige mennesker og de lovlydige borgerne de som hovedregel er.

 

Nei, rasisme er å se ned på andre mennesker, og å knytte deres antatt mindreverdige egenskaper til hudfargen eller andre overdfladiske egenskaper. Hadde man klart å holde fast på det, i stedet for å tro at rasismen ligger i begrepene man bruker, så tror jeg vi kunne kommet mye lenger i å bekjempe det egentlige rasisme- og diskrimineringsproblemet som vi desverre fortsatt har. Men det er lite som tyder på at vi er på vei dit, så dette klagesukket er vel til ingen nytte.

 

Hva gjelder gutta fra Elfenbenkysten må jeg innrømme at med dem lærte jeg noe nytt. Jeg var faktisk ikke klar over at den korrekte betegnelsen var `ivorianere`. Sånn er det. Verden er full av nye ting man kan lære.


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340