Husk meg
Brukernavn
Passord

Nye stadion- alkoholfri og sikker?

Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 4 1

Lemmy

Landslagsspiller

Ble medlem: 16 jul 05
Innlegg: 2985

Lagt til: 14 mai 07, 19:35

På billettene til nye stadion står det: Berusede personer bortvises. Under alle 3 bortekampene har jeg merket flere berusede mennesker. Hvis ikke vaktene merker spritånden og den litt "rare" måten de oppfører seg på, så syns jeg det er veldig merkelig.

Det satt en full mann i 50-60årsalderen øverst på sittetribunen under Plankehaugen. Hver gang han snakket, sèg ånden hans bakover til oss som sto over ham. Under kampen kom han stadig med rasistiske tilrop til Stabækspillerne, som: "Din brassehæ**ette(Alanzinho)", "Pell deg tilbake til Island, din jæ*el(Pall Gunnarson)", "Du er ubrukelig, din jæv*a flintskalla gamling(Tom Stenvoll)" og sist(Og aller verst) Din jæ*la apekatt(Nannskog).Ellers tiltalte han ofte spillere med slanguttrykk for kjønnsorgan. Somen Tchoyi fikk også gjennomgå(Husker ikke akkurat hva han sa)

Jeg står selv og buer på spillere, roper "porselen" og "møkkaspiller/møkkalag" hvis en spiller provoserer under kampen. Men at feks. Alanzinho kommer fra Brasil, har ikke noe med fotballen å gjøre. Og dessuten kan han jo ikke noe for hvor han kommer fra. Hadde kritikken av spilleren vært ordentlig, hadde han kunnet få skrike i vei. Men når han bedriver rasisme, da blir jeg utrolig irritert. Det er kanskje noe av det verste som fins! 

I tillegg syns jeg sikkerheten er alt for dårlig på stadion. Vakten som undersøkte meg, tok på meg fra armene og til rompa. Brydde seg ikke om bena mine. Jeg hadde også med meg en sekk med en jakke i. Den åpnet hun ikke, men kjente på utenfor. Jeg kunne fått med meg et par kniver inni den jakka hvis jeg ville. Hvis jeg i tillegg hadde drukket en del alkohol, kunne det gått galt. KUNNE. Sannsynligheten for det er liten, men man må alltid tenke at sånt kan skje. Nå tenker jeg da på en tragedie hvor våpen er smuglet med inn, og det er drukket alkohol.

Hvis ikke det skjerpes inn både på å sjekke om de er berusede(Man merker det veldig fort), og på sikkerheten, kan det en gang gå galt. Og det er dumt hvis noe må til for at rutinene skal skjerpes. I tillegg kunne det kanskje vært bra om noen vakter sto oppe blandt supporterne, bla. for å kunne rapportere om rasisme og hetsing. Kommer man for å snakke dritt om det andre lagets spiller, bør man ikke få komme inn.

---------------------------

Journalist- Liker du noen andre idretter enn fotball,"Drillo"?
Feks. håndball?

Drillo- Håndball er hands..


Shadar

Landslagsspiller

Ble medlem: 26 okt 04
Innlegg: 1839

Lagt til: 14 mai 07, 19:56
Den eneste måten å slå ned dette på er å konfrontere vedkommende med at slik oppførsel ikke er akseptabel. Vis disse personene forstå at de har majoriteten i mot seg. Hvis det skulle bli en diskusjon vil folk støtte den som sier ifra om rasisme.

torkr

A-lagspiller

Ble medlem: 28 jul 06
Innlegg: 386

Lagt til: 14 mai 07, 20:07
ja, finnes ikke no annen løsning, har man ikke baller nok til det holder man heller kjeft......
det er alltid noen som sier mye dumt på kamper, om de er fulle eller ikke, er i kampens hete liksom, er fotball det her, ikke noe jævla curlingmatch......

Lemmy

Landslagsspiller

Ble medlem: 16 jul 05
Innlegg: 2985

Lagt til: 15 mai 07, 20:59

Opprinnelig postet av torkr
ja, finnes ikke no annen løsning, har man ikke baller nok til det holder man heller kjeft......
det er alltid noen som sier mye dumt på kamper, om de er fulle eller ikke, er i kampens hete liksom, er fotball det her, ikke noe jævla curlingmatch......

Nå har det seg sånn at jeg ikke er voksen, så jeg holdt meg til å ikke konfrontere ham. Selvfølgelig er det alltid noen som sier noe dumt, og det er jo i kampens hete som du nevner. Men at Nannskog sin hudfarge er mørk, Pall Gunnarson er fra Island og at Alanzinho er fra Brasil, har det noe med kampen å gjøre? Gir det et godt voksent menneske noen som helst grunn til å bedrive rasisme? Jeg ble veldig flau over å å være fra Fredrikstad og å heie på FFK! Dessuten handlet jo tråden like mye om sikkerheten på Stadion.. Denne mannen var bare et eksempel på hvor merkbare fulle mennesker som kommer inn..

---------------------------

Journalist- Liker du noen andre idretter enn fotball,"Drillo"?
Feks. håndball?

Drillo- Håndball er hands..


Scout

Landslagsspiller

Ble medlem: 23 aug 05
Innlegg: 1210

Lagt til: 15 mai 07, 21:53
Opprinnelig postet av Lemmy

Nå har det seg sånn at jeg ikke er voksen, så jeg holdt meg til å ikke konfrontere ham. å hvor merkbare fulle mennesker som kommer inn..



Da er kommende lignende situasjoner gylne anledninger for deg til å bli litt tørr bak øra.  Hva angår åpningsinnlegget ditt, så vil jeg si at du påpeker mange viktige poeng. Jeg har selv opplevd det samme, og da med vakter i umiddelbar nærhet som ikke hevet en finger. Det samme problemet gjelder i grunn for røyking. Det nye stadion er røykfritt - Deal with it!

---------------------------

FFK - Norgesmestere 2006
2007: Nytt stadion med Tippeliga og Europaspill =D
Fortsatt god bedring Dagfinn!


Frode

A-lagspiller

Ble medlem: 24 mar 03
Innlegg: 697

Lagt til: 16 mai 07, 09:54

Tror som det sies her at eneste måte å bli kvitt rasisme på er å konfrontere rasistene umiddelbart.

Har selv gjort det på gamle stadion. Si ifra høyt og tydelig. Han ble stille etter det.

 

---------------------------

Frode
- Semper fi Fredrikstad
- Norgesmester 2006
- ...vi er tilbake!


Shadar

Landslagsspiller

Ble medlem: 26 okt 04
Innlegg: 1839

Lagt til: 16 mai 07, 10:34
Appropo det med at man slipper inn fulle folk så mener jeg det må være lov til å være påvirket på en fotballkamp. Det kan man ikke unngå. Så lenge vedkommende ikke lager bråk så gjør vel ikke dette noe. Hvor skal man i så fall sette grensa for hvor full man kan være? Tror det blir vanskelig å regulere på en rettferdig og effektiv måte.

En trøst Lemmy, er at det er ikke bedre i andre klubber, tvert i mot.

Ergo; La vaktene skille ut og stoppe de som virker helt maniacs, og la plankehaugen selv jobbe med sin egen supporterkultur, og der har alle medlemene et like stort ansvar for å forhindre den slags oppførsel.

Vlad

A-lagspiller

Ble medlem: 30 mar 03
Innlegg: 723

Lagt til: 16 mai 07, 10:39
Endret: 16 mai 07, 10:41

lignende situasjon for meg og guttungen til høgre for plankehaugen høgt oppe. evjekaia gutter som oser sprit,søla ned klærna mine i to kamper med kaffe ,røker og gjørs på å skrike babbelensk under alle sanger og er "kjempemorsomme" hele tiden på vegne av tribunen.Sitter direkte plassert bak oss.

Folk må gjerne ta noen drammer for min del,men som karen over meg i tråden sier,det går på om de oppfører seg eller ei.

Første kamp ble de bedt om å holde kjeft.. gasset seg da opp og bynte å trakkasere de som sa til de. Har med sønn på 9,og drar de derfor ikke ned tribunen selv,noe jeg ellers hadde gjort.

har dog sagt til vakter flere ganger.... måtte dog mandag bytte setene våre til andre plasser på stadion.Ble slik at jeg bare satt og irriterte meg og håndgemeng ville ha vært nær forestående,og med guttungen der hadde ikke det tatt seg ut. Er ikke slik at de gjør noe som tilsier at de skal kastes ut,men er jævlig plagsomme å ha innpå seg.. mange som reagerer på vår del av tribunen.

Ang. om en reagerer på rasistisk prek. Litt samme som med mitt eksempel. kommer mye søppel ut der også som sønn min skal slippe på kamp. banning og dritt om dommer og annet må han venne seg til da menn bruker slike ord når følelser tar overhånd.. Dog innenfor grenser.. sjikane om utseende av type høgde,hudfarge,underbitt,osv er for dårlig..

Gleder meg til nye plasser på L-feltet .Puuhh ! Gøtt å få det ut..

---------------------------

Pølsekøen Ultras-to i brød for faen og kaffe med melk.
Kom hjem Roger!!!! Kom hjem


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3491

Lagt til: 16 mai 07, 11:06
Endret: 16 mai 07, 11:08

Er enig i at hvis folk er synlig beruset og til tydelig irritasjon for andre bør de bortvises av vaktene. MEN at folk slenger litt dritt på fotballkamp må vel være greit. Hvorfor skal vi være så veldig "politisk korrekte" hele tiden? For en del år siden så jeg alle hjemmekampene til Sjernen og det ble slengt en god del dritt fra både oss og bortesupportere og jeg tror ikke at noen tok stor skade av det.


denialsander

Landslagsspiller
Ble medlem: 06 jul 05
Innlegg: 3236

Lagt til: 17 mai 07, 19:17
Opprinnelig postet av Lemmy

Nå har det seg sånn at jeg ikke er voksen, så jeg holdt meg til å ikke konfrontere ham.

Si fra til vaktene. Det har jeg gjort ved enkelte anledninger og det pleier fungere alldeles utmerket. En gang vedkommende ble geleidet bort skjønte han nok at det var meg... Jeg bukket så dypt jeg kunne, smilte så bredt jeg kunne og gav ham begge tomlene opp. Han ble "ganske" rød av sinne...

Greia er den at folk si fra. Hvis du er ung, tror jeg bare han/hun vil ta det enda mer personlig og folok rundt deg vil synes vedkommende er en idiot - og at det du sier er fullt fortjent.

 

---------------------------

Pear Pimples for Hairy Fishnuts!


EFF.EFF.KÅ

Juniorspiller
Ble medlem: 16 apr 07
Innlegg: 183

Lagt til: 21 mai 07, 18:19
Endret: 21 mai 07, 18:25

Opprinnelig postet av Shadar
Den eneste måten å slå ned dette på er å konfrontere vedkommende med at slik oppførsel ikke er akseptabel. Vis disse personene forstå at de har majoriteten i mot seg. Hvis det skulle bli en diskusjon vil folk støtte den som sier ifra om rasisme.

Kan skyte inn at dersom vi snakker om samme fyr - sitter sammen med 4-5 andre karer som er i godt sig - så kom min nabo meg i forkjøpet mot Stabæk. Da gamlingen ble konfrontert med at det faktisk spiller flere på FFK med utenlandsk opprinnelse ble det stille. Tviler på at han holder kjeft neste gang - og det er synd, for forran oss sitter en gjeng med gutter på 14-15 år, hvorav flere som nok tar seg nær av det han/de sier.

Dersom noen her inne faktisk tar slike kommentarer i forsvar blir jeg litt forundret...

---------------------------

Tur/retur Oslo annenhver helg - gleder meg!


denialsander

Landslagsspiller
Ble medlem: 06 jul 05
Innlegg: 3236

Lagt til: 21 mai 07, 18:42

Det er nok EGENTLIG ingen som tar ting som rasisme i forsvar. Det enkelte har tatt opp her er vel hvilken takhøyde det skal være, altså hva som kan sies før det "regnes" som rasisme.

Der er jeg, men ikke alle er enig i det, ganske nulltolerant...

Jeg ønsker du/noen andre går til vaktene og sier fra neste gang dere opplever noe slik. Folk som fortsetter å skrike rasistiske ting (gang på gang) eller som ikke gir seg etter å bli snakket til, fortjener å HØRE resten av kampen fra veien utenfor stadion. 

---------------------------

Pear Pimples for Hairy Fishnuts!


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2223

Lagt til: 22 mai 07, 02:15
Opprinnelig postet av denialsander

Det er nok EGENTLIG ingen som tar ting som rasisme i forsvar. Det enkelte har tatt opp her er vel hvilken takhøyde det skal være, altså hva som kan sies før det "regnes" som rasisme.

Der er jeg, men ikke alle er enig i det, ganske nulltolerant...

Jeg ønsker du/noen andre går til vaktene og sier fra neste gang dere opplever noe slik. Folk som fortsetter å skrike rasistiske ting (gang på gang) eller som ikke gir seg etter å bli snakket til, fortjener å HØRE resten av kampen fra veien utenfor stadion. 

Eh... jo, det er noen som tar rasisme i forsvar. Det finnes dem som arbeider målrettet for politiske program som eksplisitt ønsker å hive "utlendinger" ut av landet. Det finnes også mye skjult rasisme blant folk som ikke tenker om seg selv at de faktisk er rasister - de mener virkelig at svarte er laverstående, at muslimer er onde og gale eller at jødene har ansvaret for all ondskap i verden. Men rasister? Nei, de tar jo bare opp et reellt samfunnsproblem... mener de selv. Det er og skal være rom for mange meninger. Det er lett å si ja til ytringsfrihet. Men hvor mye ytringsfrihet bør svorne rasister ha? Hvis noen mener at Nannskog er en fucking monkey, bør de ikke ha all rett i verden til å si det? Er ikke alt annet en krenkelse av ytringsfriheten?

En del av dem som slenger rasistiske tilrop fra tribunen tenker antagelig ikke over det rasistiske elementet - de mener bare å si noe stygt og nedsettende. Det disse gjerne ikke forstår, er at når noe slikt kommer fra tribunen - og det ikke imøtegås og kveles på tribunen, så virker det som om hele tribunen står bak det den ene sier. Og da begynner det å bli usmakelig. Enn mer hvis det gjentar seg i kamp etter kamp. Da blir det utrivelig for mørke spillere å komme til Fredrikstad Stadion. Våre egne spillere, mørke som lyse, kan ikke få dårligere støtte fra eget publikum enn som så.

Som sagt andre steder, jeg tror ikk eman skal skrike opp om rasisme i utide, da gjør man fort større skade enn nytte. Men litt intern selvjustis på tribunen er høyst velkomment. Ingen grunn til å la noe få idioter farge inntrykket utad av 12.000 stort sett eksemplariske supportere.


denialsander

Landslagsspiller
Ble medlem: 06 jul 05
Innlegg: 3236

Lagt til: 22 mai 07, 09:20
Opprinnelig postet av FlightOfTheRat

Eh... jo, det er noen som tar rasisme i forsvar.

Jeg mente på forumet her inne, men var litt ullen. 

---------------------------

Pear Pimples for Hairy Fishnuts!


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2223

Lagt til: 22 mai 07, 23:22
Opprinnelig postet av denialsander
Jeg mente på forumet her inne, men var litt ullen. 

Å ja, nei her inne er vi jo alle fullstendig eksemplariske supportere. Selvsagt.


Lemmy

Landslagsspiller

Ble medlem: 16 jul 05
Innlegg: 2985

Lagt til: 10 jun 07, 15:50
Opprinnelig postet av EFF.EFF.KÅ

Opprinnelig postet av Shadar
Den eneste måten å slå ned dette på er å konfrontere vedkommende med at slik oppførsel ikke er akseptabel. Vis disse personene forstå at de har majoriteten i mot seg. Hvis det skulle bli en diskusjon vil folk støtte den som sier ifra om rasisme.

Kan skyte inn at dersom vi snakker om samme fyr - sitter sammen med 4-5 andre karer som er i godt sig - så kom min nabo meg i forkjøpet mot Stabæk. Da gamlingen ble konfrontert med at det faktisk spiller flere på FFK med utenlandsk opprinnelse ble det stille. Tviler på at han holder kjeft neste gang - og det er synd, for forran oss sitter en gjeng med gutter på 14-15 år, hvorav flere som nok tar seg nær av det han/de sier.

Dersom noen her inne faktisk tar slike kommentarer i forsvar blir jeg litt forundret...

Er vel egentlig ingen grunn til å ta opp denne tråden igjen.. Men har ikke lest innlegget ditt før. Og jeg tror vel det er denne fyren jeg baserte innlegget mitt på.

Var et annet sted på stadion under Vålerengakampen, så jeg vet ikke åssen han oppførte seg da. Men jeg kjenner fler av de guttene som sitter nedenfor ham, og det er riktig som du sier, de tar seg på en måte nær av det han sier. Snakket med et par av dem, og de syns det var rystende at en godt voksen mann fant på å si så mye stygt som han faktisk sa!

---------------------------

Journalist- Liker du noen andre idretter enn fotball,"Drillo"?
Feks. håndball?

Drillo- Håndball er hands..


Supreme NTM

Landslagsspiller

Ble medlem: 05 okt 06
Innlegg: 1601

Lagt til: 11 jun 07, 12:25
Ja men det er jo nettopp dét det er.... Bare stygt snakk. Alt annet du refererte til at han sa unntatt `jævla apekatt` er bare stygt snakk og har ingenting med rasisme å gjøre. Hvis det ikke skal være lov å kalle spillere `en skalla gamling` begynner det å bli for tullete...

Lemmy

Landslagsspiller

Ble medlem: 16 jul 05
Innlegg: 2985

Lagt til: 11 jun 07, 17:31

Så lenge det går på ting som omhandler utseende,hudfarge, nasjonalitet ol. mener jeg det er rasisme. Hadde kritikken vært rettet mot noe en av spillerne gjorde på banen, hadde det vært greit.

Men hvis da feks. Tom Stenvoll liker å være skallet, skal han da måtte få høre dritt av supportere?

Rasisme assosieres ofte med stygt snakk ang. nasjonalitet og hudfarge, men det er også en form for rasisme å snakke dritt om feks. utseendet til et annet menneske.

Dessuten så har det vel ikke noe å si om Tom Stenvoll er skallet når han spiller fotball? Er man dårlig fordi noen mener man er stygg? Er alle pene fotballspillere gode?

---------------------------

Journalist- Liker du noen andre idretter enn fotball,"Drillo"?
Feks. håndball?

Drillo- Håndball er hands..


Supreme NTM

Landslagsspiller

Ble medlem: 05 okt 06
Innlegg: 1601

Lagt til: 11 jun 07, 19:37
Endret: 11 jun 07, 19:37
Herregud. Ja da foreslår jeg at du heller begynner å følge med på håndball eller no... Spillere fra bortelaget mobbes UANSETT, enten det er fordi de er stygge, pene (/pent kledd eks Beckham, Hoseth osv), tjukke, tynne, lave, høye, ræva eller gode. Det er bare sånn fotballen er. Deal with it....

Bob Page

Landslagsspiller

Ble medlem: 16 jan 06
Innlegg: 4914

Lagt til: 11 jun 07, 19:51

Opprinnelig postet av Supreme NTM
Herregud. Ja da foreslår jeg at du heller begynner å følge med på håndball eller no... Spillere fra bortelaget mobbes UANSETT, enten det er fordi de er stygge, pene (/pent kledd eks Beckham, Hoseth osv), tjukke, tynne, lave, høye, ræva eller gode. Det er bare sånn fotballen er. Deal with it....

 

---------------------------

For sammen er vi sterke, og det kjennes ille bra å være fra den byen, som laget kommer fra
---
– Det går ikke å score med en sånn "edderkopp" i mål. Han hadde ben og armer overalt.
Rune Lange om Rami Shaaban til Fredrikstad Blad etter FFK-VIF 26/



Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 4 1

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340