Husk meg
Brukernavn
Passord

Bør Eggen gå ?

Flat Trådet Nøstet
Side 4 av 6 4

FFK1903

Moderator

Ble medlem: 27 nov 03
Innlegg: 7068

Lagt til: 22 mai 06, 01:19
Endret: 22 mai 06, 01:21
Etter litt research tror jeg at jeg fant fasiten:

Eggen tok over som trener for Moss i 1997, samme år rykket dem opp til vår øverste divisjon og var trener til og med 2001-sesongen, fra 2002-sesongen var han trener for FFK. Så her følger en aldri så liten interessant liste:


1997 - Trener for Moss - Opprykk til øverste divisjon
1998 - Trener for Moss - 9. plass
1999 - Trener for Moss - 10. plass
2000 - Trener for Moss - 9. plass
2001 - Trener for Moss - 10. plass (Brakstad overtar etter den sesongen, blir sparket, Tangen overtar, Moss rykker ned likevel)

2002 - Trener for FFK - Opprykk til førstedivisjon
2003 - Trener for FFK - Opprykk til Tippeligaen
2004 - Trener for FFK - 10. plass
2005 - Assistent i FFK - 11. plass
2006 - Trener for FFK - Foreløpig 10. plass

Det er vel ikke bare jeg som ser et mønster her? På seks sesonger i Tippeligaen med to forskjellige lag har han to 9. plasser og fire 10. plasser (årets sesong er selvsagt ikke ferdigspilt) å vise til. Det ser litt ut som han har noe av det samme som Nordmark har. Flink til å rykke opp, men derfra stopper utviklingen.

algern0n

A-lagspiller
Ble medlem: 18 apr 05
Innlegg: 339

Lagt til: 22 mai 06, 01:32
Jeg ser selvsagt poenget, og er helt enig i at det å hente f.eks. Berg virker litt lite konstruktivt. Det jeg fortsatt er litt i tvil om er om det er Eggen som er 100% ansvarlig for spillerkjøp/slag, skal ikke utelukke at vi henger feil person her.

..og sånn forresten, hvordan har det gått med Moss etter Eggen forsvant?

FFK1903

Moderator

Ble medlem: 27 nov 03
Innlegg: 7068

Lagt til: 22 mai 06, 01:47
Endret: 22 mai 06, 01:50
Opprinnelig postet av algern0n
Jeg ser selvsagt poenget, og er helt enig i at det å hente f.eks. Berg virker litt lite konstruktivt. Det jeg fortsatt er litt i tvil om er om det er Eggen som er 100% ansvarlig for spillerkjøp/slag, skal ikke utelukke at vi henger feil person her.

..og sånn forresten, hvordan har det gått med Moss etter Eggen forsvant?


Vil da tro at Eggen henter inn spillere han ønsker til klubben, det er jo tross alt han som skal trene og ta ut laget. Jeg tviler på at Eggen blir prakket på spillere han selv ikke har hatt i kikkerten, med unntak av i fjor muligens. Det var vel Drillo som hentet Hoås til klubben, mens det vel var Eggen som anbefalte Bertelsen, og som helt sikkert var den som hentet Kvisvik, ettersom Drillo i etterkant sa at han var skeptisk til å hente Kvisvik.

Når det gjelder Moss uten Eggen så er vel det lett å forklare. De ansatte Brakstad som trener, gikk vel ikke så veldig bra. Så sparket de han og Erland Johnsen (var det ikke han som var assistent) og lot Rune Tangen overta, ikke akkurat noe sjakktrekk. Og dem skjønte ikke hvilken brøler det var før han hadde fått Moss ned først en divisjon og på god vei til å sende dem ned en til før andre tok over. Innen den tid hadde de vel mistet mange av spillerne som holdt dem oppe, de slet økonomisk og måtte selge unna de fleste av de gode spillerne som dukket opp. 

Nå har vel forhåpentligvis FFK større ressurser til å hente inn en bedre trener hvis Eggen skulle gi seg enn det Moss hadde i sin tid. All ære til Eggen for å holde Moss oppe, men grunnlaget for ytterligere steg på tabellen bør ligge bedre til rette i FFK, selv om veien kanskje er litt lengre grunnet to opprykk på to år, som gjør sitt med et lag.

Dette er sesongen da Eggen og FFK skulle/skal vise at de har tatt et steg videre, hittil har de ikke gjort det, og denne sesongen ser ut til å bli en reprise av fjoråret og året før.

Når Hamkam klarer å stabilisere et lag i Tippeligaen, burde FFK klare mer enn som så. Når Grodås, uten erfaring, klarer å være høyere oppe på tabellen med et nesten nytt lag og på papiret dårligere lag enn FFK, så bør det skurre litt i våres ører.

Vi kan gjerne se tilbake noen år og prise oss lykkelig for at vi i det hele tatt spiller i Tippeligaen, men hvis vi og ledelsen skal være fornøyd med det til enhver tid, så utvikler ikke klubben seg heller. Da er vi en anonym aktør i Tippeligaen, akkurat som Odd har vært i nærmere ti år nå, bare litt svakere plassert.

EDIT: Ser at Hamkam ligger en plass under oss nå, men går forbi hvis det ikke blir tap i morgen.

algern0n

A-lagspiller
Ble medlem: 18 apr 05
Innlegg: 339

Lagt til: 22 mai 06, 02:04
Er enig i mye av det du sier, unntatt av at i år ser ut til å bli lik de to siste år. Vi har ikke hatt en ekstremt bra start, nei, men med unntak av to katastrofale kamper (Hamkam og Molde) har vi ikke vært dårlige, og vi har hatt marginene mot oss.

Når vi snakker om tabellen: Vi har 9 poeng, right? Min påstand er at med marginene på vår side hadde vi vunnet mot Brann (vi var i ferd med å sette i gang en skikkelig sluttspurt når Bertie fikk den latterlige utvisningen), vi hadde vunnet mot Viking (fordi vi tidvis rundspilte dem i andreomgang og hadde flere sjanser) og vi hadde vunnet i dag (fordi vi var uheldige både bakover og framover og spilte en bra kamp). Hadde det gått slik hadde vi hatt 6 poeng til, det blir 15 og vi ligger på 3. plass. Ingen av oss hadde klagt på resultatene da, og mannskapet våres er godt nok til at vi kunne fått disse resultatene.

Jeg har tro på at med en forsterkning eller to og tid til å "bygge opp et lag" (en prosess som er mer intrikat enn at du bare kjøper en 18 mann og sette 11 til å spille og 7 til å sitte på benken) vil ballen begynne å rulle mer i vår retning, vi vil vinne disse "50-50" kampene og vi vil etablere oss i tippeligaen, og dette med Eggen ved roret.

Snæbbis

Landslagsspiller

Ble medlem: 27 nov 05
Innlegg: 1555

Lagt til: 22 mai 06, 02:23
Forsåvidt enig med siste taler, jeg vil si at det er få lag som spiller så fin angrepsfotball som det ffk gjør nå, og jeg er imponert over Eggen i så måte. For meg sier dette at vi nå har en spillestil som er meget effektiv, men mangler en matchvinner eller to som tar den lille ekstra biten og skaper den nødvendige magien når de andre har en laber dag. isåfall er prioriteten et stykk spiss fra øverste tippeligahylle og en skikkelig forsvarssjef som kan gå i spann med raijo pluss muligens ny høyreback, trenern er jeg foreløbig fornøyd med.

---------------------------

feilen med å være politisk korrekt, er at det er så forbasket kjedelig.

Rød og hvit tvers igjennom


FFK1903

Moderator

Ble medlem: 27 nov 03
Innlegg: 7068

Lagt til: 22 mai 06, 02:29
Vi kan ikke hele tiden se bak resultatene og si oss fornøyd med at vi tapte ufortjent. Dessuten, marginer er noe som flater seg ut over en sesong. Vi kan vel for eksempel si at vi hadde marginene med oss på Lerkendal i fjor, likeså på Kristiansand stadion i siste serierunde. Ting jevner seg ut, det har de gjort de to siste sesongene og vil gjøre det i år igjen. Så marginene har egentlig ingenting å si på tabellposisjonen når sesongen er ferdig, det vi har tapt på marginer til nå, tar vi igjen ved en senere anledning.

Og det er ikke normalt at vi skulle hatt marginene med oss hele veien uansett. Tabellen regnes også etter faktisk poeng, og ikke etter potensielle poeng. Tabellen er slik den er nå, det er ikke mye vi for gjort med det. Vi ligger ikke på tredjeplass med seire mot Brann, Viking og Sandefjord, vi ligger nede i sumpa med uavgjort mot Brann og Viking, samt tap mot Sandefjord. At marginene utjevner seg er jo Sandefjord et flott eksempel på. Urettferdig tap i Stavanger, urettferdig seier mot FFK.

Så i mine øyne så ser denne sesongen ut til å bli akkurat lik den forrige og den før der. I fjor lå vi til og med ganske høyt oppe på denne tiden av året, vi hadde marginene med oss de første kampene, så buttet det litt i mot og vi ble dratt ned i sumpa på ny.

algern0n

A-lagspiller
Ble medlem: 18 apr 05
Innlegg: 339

Lagt til: 22 mai 06, 02:41
Endret: 22 mai 06, 02:42
Selvsagt må vi se bak resultatene. Så lenge vi spiller bra vil resultatene komme, vi mangler det lille ekstra, og når du er ute etter det lille ekstra er det noe overilt å sparke treneren, mener nå jeg.

Forskjellen er at i fjor lå vi høyere enn dette men alle (håper jeg) var klar over at vi hadde tatt poeng vi "ikke fortjente" og at vi hadde vært heldige, og at så sant vi ikke begynnte å spille skikkelig fotball gjevnlig ville vi bli straffet for det utover sesongen (og det ble vi, og vel så det). Året før der igjen var vi så underlegne på vårsesongen at det snakker vi helst ikke om.

Situasjonen er, spør du meg, motsatt fra i fjor. I fjor spilte vi som nevnt dårlig og tok heldige poeng, i år har vi spilt bra men gått på uheldige poengtap (begge disse påstandene tar forbehold om unntakskamper). I fjor gjevnet det seg ut og vi havna i supma, gjett hva jeg tror kommer til å skje i år (gitt at guttane fortsetter å jobbe hardt og tro på det de gjør og vi fortsetter å backe dem)?

bjervell

A-lagspiller
Ble medlem: 27 mar 03
Innlegg: 715

Lagt til: 22 mai 06, 02:52
Opprinnelig postet av FFK1903
For å forklare det litt i korthet. Jeg savner en struktur i spillerkjøpene. Et bildemotiv for puslespillet.

Se der var et innlegg jeg kan si meg enig i! Det var mange av punktene i det forrige lange innlegget ditt jeg ikke var så veldig enig i, men dette innlegget støtter jeg, FFK1903! Godt sagt/skrevet!
Og siden jeg allikevel er inne i tråden kan jeg jo godt komme med mine 2 cent også. Å sparke Eggen nå synes jeg ikke er noen god ide. En fotballtrener måles selvsagt etter resultater, men det er resultatet ved sesongslutt som teller. Og etter min mening må man være i RIMELIG deep shit før det er noen god ide å sparke treneren før halvspilt serie. Og ærlig talt, folkens: SÅ deep shit er vi da ikke i!
Men etter sesongslutt tror jeg det er på sin plass å vurdere hvor veien går videre for Eggen og FFK. Jeg synes Eggen har gjort en god jobb her så langt - det er litt drøyt å håpe at FFK skulle være et topplag allerede - men sesongen i år BØR bli et skritt fram, IMHO. Men om sesongen blir det er det altfor ALTFOR tidlig å si noe om allerede nå!

---------------------------


Bjørn Jervell Hansen


algern0n

A-lagspiller
Ble medlem: 18 apr 05
Innlegg: 339

Lagt til: 22 mai 06, 02:56
Helt 100% enig.

..men så har jeg også klokketro på at det blit bedre enn 10. i år (og dere skal alle få lov til å peke og le dersom den ikke går inn).

FFK1903

Moderator

Ble medlem: 27 nov 03
Innlegg: 7068

Lagt til: 22 mai 06, 02:58
Endret: 22 mai 06, 03:01

Vi kan gjerne se bak resultatene i enkeltkamper, men ikke når det blir tre, fire kamper, da er det ikke bare tilfeldigheter og det lille ekstra som mangler er jeg redd.

Årets sesong minner kanskje ikke så all verden om fjoråret, men veldig om året før da Eggen også var hovedtrener. Vi spilte godt hjemme, men det løsnet ikke skikkelig. Du ville da, som nå, sikkert ha sett bak resultatene og sagt at vi mangler det lille ekstra. Vi måtte helt ut på høsten en gang for å finne første hjemmeseier, mot Molde. Da først begynte det å løsne litt, men bare akkurat nok til at vi unngikk nedrykk. Er du klar for å det samme i år, er du virkelig klar for å vente så lenge før det løsner? Jeg begynner i hvert fall å gå lei å drukne på vårparten, for så å få tørr grunn under føttene i siste serierunde. Da er det bedre å gå tørrskott igjennom hele sesongen, og så kanskje snart begynne å bestige fjell. Med andre ord, ikke gå helt i bunnen og så begynne å reise seg, men stå oppreist hele tiden. Da har vi en stabil prestasjonsbølge å bygge videre på. Men da må vi slutte å se bak resultatene og skylde på marginene. 
 

Vi kan ikke hvert eneste år bruke en halv sesong på å finne ut hva det lille ekstra er, hvilke spillere vi trenger etc. Vi trenger å være med fra første spark på ballen. Vi kommer aldri til å være noe annet sted enn i bunnen hvis vi hvert år skal vente til sommeren med å skjerpe oss. 
 

Dessuten, det å kjøpe om sommeren virker som en smule desperat holdning også. Overgangsvinduet er ikke åpent lenge, det blir ofte til impulskjøp a la Toth som i fjor. Da er det vel bedre å bruke vinteren på å finkjemme spillere, og få dem inn i laget før sesongen starter. Vi har månedene november, desember, januar, februar og mars til å hente inn forsterkninger til sesongen. Likevel har vi en tradisjon for å hente inn forsterkningene den lille perioden midt på sommeren når sesongen er halvspilt med å hente inn forsterkninger. Det overgangsvinduet der burde heller brukes til å hente inn en skikkelig storfisk som vi kanskje ikke hadde fått på vinteren, eller kjøpe spillere på grunn av uforutsigbare skader etc i laget. Det er uheldig at sommeren brukes til å hente inn to, tre spillere for i det hele tatt å overleve.
 

En annen ting, tror du FFK er mest attraktiv som klubb om vinteren, når ingen kamper er spilt og alle lagene står likt på tabellen, eller på sommeren når det er 10 lag foran oss på tabellen? Når det kanskje er 4-5 andre klubber som vil ha den samme spilleren som oss, klubber som er over oss på tabellen, så sier det seg selv at sjansene for at FFK får denne spilleren er mindre enn om vi stod likt med de andre klubbene om sommeren. Leste at FFK var interessert i Azar Karadas. Tror du han vil komme til FFK i sommer når klubber ligger i bunnen og kjemper, eller gå tilbake til Brann som kanskje kjemper om medaljer? Hadde dette vært i vinter så hadde vi stått mye sterkere.
 

For meg virker det også som at spillerne vi henter inn om sommeren gjør en god figur på høsten, men dabber ned til samme nivå som resten av troppen når sesongen er ferdig og en ny står for døren. Kanskje er de ivrige etter å vise seg frem, de har kanskje ikke spilt fotball på lange tider og spiller over evne på høsten. Så kommer våren og de er egentlig ikke noe bedre enn de andre spillerne. Hvorfor det er slik vet jeg ikke, men et eller annet sted på veien må Eggen ha mistet gløden i spillergruppen. 
 

For å svare deg kort; hvorfor ikke hente inn spillere som passer inn i FFK og ikke minst hente dem før sesongen. Så slipper vi å klage på at vi har marginene mot oss, og vente på at det snur. Har vi skikkelig spillere trenger vi nemlig ikke marginene på vår side for å vinne kamper, da gjør vi det uansett. Vi har også bedre sjanser til å ta poeng på dårlige dager da alt går mot oss. 


FFK1903

Moderator

Ble medlem: 27 nov 03
Innlegg: 7068

Lagt til: 22 mai 06, 03:12
Endret: 22 mai 06, 03:14
Til bjervell:

Mulig de siste avsnittene ikke var direkte til meg, men ettersom du skrev at du ikke var enig i det andre jeg skreiv så kanskje du tolket det som om at jeg var villig til å få inn en annen trener nå. Alt jeg har skrevet baserer seg selvsagt på at innledningen av sesongen blir sammenlignbart med det som er resultatet når siste kamp er spilt. Og foreløpig ser det jo ut som vi kommer til å slite nede i bunnen som tidligere år. Vi spiller brukbart hjemme, men ikke godt nok til å vinne altfor mange kamper, borte er vi resultatmessig like dårlige som før. 

Som jeg har skrevet, og som du også skrev, vi bør forvente å se en viss fremgang fra tidligere sesonger i Tippeligaen ved sesongslutt. Hvis vi for tredje året på rad sikrer plassen med et nødskrik, og vi har de samme problemene som før i kampene, så har ikke Eggen gjort det som er jobben hans, nemlig å gjøre FFK til et bedre lag og luke bort feilene. Jeg er sikker på at han ser hva som er problemene, men jeg er i tvil om han vet hvordan han skal takle og løse dem. Her kunne kanskje friskt blod gjort noe med det problemet med en gang. Men når han har bygd opp FFK til det det er i dag, er det vanskelig å sitte midt i det og få en objektiv oppfatning av det. Mens en som kommer utenifra kan se det med en gang.

Du, med flere, sier at det ennå er tidlig i sesongen. Det blir litt feil, vi er faktisk ferdig med over en tredjedel allerede. Når vi har spilt mot Rosenborg, Tromsø, Odd og Lyn så er vi halvveis. Jeg ser ikke helt at det skal løsne så veldig før den tid, og da er brått sommeren her og status quo skal gjøres opp. Det er fort gjort å si at det er tidlig i sesongen og det brått går opp for en at vi faktisk er kommet ganske langt. Og etter halvspilt serie bør vi kunne se rimelig godt hvor på tabellen FFK ligger også etter sesongslutt. I 2004 hadde vi en fantastisk høstsesong, men vi klartet bare fire plasser på tabellen, så med mindre miraklene igjen skal overraske oss, bør vi peile ut allerede vel halvspilt sesong hvor vi ligger ved sesongslutt også. Og det er ikke sikkert at vi får en god høstsesong heller, kanskje vi fortsetter i samme sporet.

frecjoha

A-lagspiller

Ble medlem: 02 mai 04
Innlegg: 382

Lagt til: 22 mai 06, 03:20
Opprinnelig postet av FFK1903

Vi kan gjerne se bak resultatene i enkeltkamper, men ikke når det blir tre, fire kamper, da er det ikke bare tilfeldigheter og det lille ekstra som mangler er jeg redd.

Årets sesong minner kanskje ikke så all verden om fjoråret, men veldig om året før da Eggen også var hovedtrener. Vi spilte godt hjemme, men det løsnet ikke skikkelig. Du ville da, som nå, sikkert ha sett bak resultatene og sagt at vi mangler det lille ekstra. Vi måtte helt ut på høsten en gang for å finne første hjemmeseier, mot Molde. Da først begynte det å løsne litt, men bare akkurat nok til at vi unngikk nedrykk. Er du klar for å det samme i år, er du virkelig klar for å vente så lenge før det løsner? Jeg begynner i hvert fall å gå lei å drukne på vårparten, for så å få tørr grunn under føttene i siste serierunde. Da er det bedre å gå tørrskott igjennom hele sesongen, og så kanskje snart begynne å bestige fjell. Med andre ord, ikke gå helt i bunnen og så begynne å reise seg, men stå oppreist hele tiden. Da har vi en stabil prestasjonsbølge å bygge videre på. Men da må vi slutte å se bak resultatene og skylde på marginene. 
 

Vi kan ikke hvert eneste år bruke en halv sesong på å finne ut hva det lille ekstra er, hvilke spillere vi trenger etc. Vi trenger å være med fra første spark på ballen. Vi kommer aldri til å være noe annet sted enn i bunnen hvis vi hvert år skal vente til sommeren med å skjerpe oss. 
 

Dessuten, det å kjøpe om sommeren virker som en smule desperat holdning også. Overgangsvinduet er ikke åpent lenge, det blir ofte til impulskjøp a la Toth som i fjor. Da er det vel bedre å bruke vinteren på å finkjemme spillere, og få dem inn i laget før sesongen starter. Vi har månedene november, desember, januar, februar og mars til å hente inn forsterkninger til sesongen. Likevel har vi en tradisjon for å hente inn forsterkningene den lille perioden midt på sommeren når sesongen er halvspilt med å hente inn forsterkninger. Det overgangsvinduet der burde heller brukes til å hente inn en skikkelig storfisk som vi kanskje ikke hadde fått på vinteren, eller kjøpe spillere på grunn av uforutsigbare skader etc i laget. Det er uheldig at sommeren brukes til å hente inn to, tre spillere for i det hele tatt å overleve.
 

En annen ting, tror du FFK er mest attraktiv som klubb om vinteren, når ingen kamper er spilt og alle lagene står likt på tabellen, eller på sommeren når det er 10 lag foran oss på tabellen? Når det kanskje er 4-5 andre klubber som vil ha den samme spilleren som oss, klubber som er over oss på tabellen, så sier det seg selv at sjansene for at FFK får denne spilleren er mindre enn om vi stod likt med de andre klubbene om sommeren. Leste at FFK var interessert i Azar Karadas. Tror du han vil komme til FFK i sommer når klubber ligger i bunnen og kjemper, eller gå tilbake til Brann som kanskje kjemper om medaljer? Hadde dette vært i vinter så hadde vi stått mye sterkere.
 

For meg virker det også som at spillerne vi henter inn om sommeren gjør en god figur på høsten, men dabber ned til samme nivå som resten av troppen når sesongen er ferdig og en ny står for døren. Kanskje er de ivrige etter å vise seg frem, de har kanskje ikke spilt fotball på lange tider og spiller over evne på høsten. Så kommer våren og de er egentlig ikke noe bedre enn de andre spillerne. Hvorfor det er slik vet jeg ikke, men et eller annet sted på veien må Eggen ha mistet gløden i spillergruppen. 
 

For å svare deg kort; hvorfor ikke hente inn spillere som passer inn i FFK og ikke minst hente dem før sesongen. Så slipper vi å klage på at vi har marginene mot oss, og vente på at det snur. Har vi skikkelig spillere trenger vi nemlig ikke marginene på vår side for å vinne kamper, da gjør vi det uansett. Vi har også bedre sjanser til å ta poeng på dårlige dager da alt går mot oss. 

Kunne jeg blitt mer enig...

---------------------------

Eggen: Du trenger faktisk ikke lenger å trene Rosenborg, for å lede toppklubben i Norge. En av de neste kan faktisk bli FFK.


algern0n

A-lagspiller
Ble medlem: 18 apr 05
Innlegg: 339

Lagt til: 22 mai 06, 03:27
Jeg vil ikke si at det løsnet "litt" første sesongen, vi var vel det 2. beste laget i landet etter sommerpausen var vi ikke? Og jeg håper da inderlig de fleste ser at den nåværende stallen er milevis bedre enn den vi hadde den vårsesongen..
Uansett.

Greia er vel at de fleste i den sportslige ledelsen trodde vi var godt rustet i år, sånn med tanke på at vi vant det aller meste av treningskamper og scorte mål i de berømmelige bøttene og spannene. At vi sluttet så spille bra sånn ett par uker før seriestart var uventet og bekymringsverdig men jeg tror, som jeg har sagt mange ganger, at det nåværende stallen er mer enn god nok til å hevde seg i eliteserien. Det er også veldig gjevnt i serien, vi er på 10. plass, men det er 3 poeng opp til 6.

Jeg deler din skepsis til å satse tungt på viktige sommerkjøp, men som jeg har forklart hadde vel ikke ledelsen noen særlig grunn til å tro det ville bli nødvendig i år, og jeg er personlig ikke overbevist om at det er det.

Angående Azar Karadas hadde han valgt Brann over oss selv om Brann lå på 10. og vi kjempa om medaljer, så han er ikke et genialt eksempel, men jeg skjønner selvsagt hva du mener (Rune Lange gikk forøvrig til vif, som ligger uder oss på tabellen).

Hvorfor ikke hente spillere vi trenger om vinteren? Jeg har såppass tillit til ledelsen at jeg regner med at dersom den "rette" spilleren var tilgjengelig hadde de hentet han, og siden de ikke forsterket laget noe særlig mer enn med Rami (*applauderer*) og Berg (*klør seg litt i skjegget*), så var det enten ikke flere realistiske alternativer tilgjengelig eller så følte de at vi ikke trengte flere, en vurdering våre glimrende resultater i treningskampene hadde støttet.

Jeg har alltid sagt at tabellen ikke betyr noe som helst før halvspilt sesong, det er fire kamper til (er det ikke?). Tromsø (H), Odd (B), Lyn (H) og Rosenborg (B). Tøffe kamper, men jeg har tro på 6-7 poeng, og når serien er så gjevn som den er kan det gjøre en stor forskjell.

Kort sagt: vi har ikke druknet, vi er på såkalt trygg grunn, hoder trenger ikke rulle og om vi handler inn spillere i sommerpausen nå er det ikke for å overleve, men for å heve oss et hakk lenger opp på tabellen.

(Når det er sagt, så er jeg klar over at to av de fire lagene bak oss strengt tatt er bedre enn oss og kommer til å "våkne" før eller senere)

FFK1903

Moderator

Ble medlem: 27 nov 03
Innlegg: 7068

Lagt til: 22 mai 06, 05:51
Endret: 22 mai 06, 05:53
Arrrg! Nå hadde jeg jo faen meg skrevet et nytt langt innlegg etter at jeg hadde gått på runden. Så klikker jeg på `svar` og får beskjed om å logge inn  Ble tydeligvis utlogget da maskinen gikk i hvilemodus mens jeg var borte. Og innlegget? Bortevekk! En ting er sikkert, jeg gidder ikke å skrive alt på nytt. Muligens ikke mye moderatorene kan gjøre med det, med mindre det hadde dukket opp en dialogboks som et nytt lite vindu hvor man kunne logge seg på, og at innlegget jeg hadde skrevet lå bak i det eksisterende vinduet om noen skjønte det.

Kort fortalt:

Vi var det tredje beste laget andre halvdel av 2004, men jeg vil påstå at skal det ha løsnet så betyr det at Eggen hadde fått ut potensialet i klubben, da skulle vi ha merket det selv om Drillo overtok. Dermed fremstår høsten 2004 mer som et blaff, at alt klaffet fremfor at laget fikk ut potensialet sitt og det løsnet skikkelig.

Jeg tviler på at Eggen legger treningskampene til grunn for å bedømme kvaliteten på laget før seriestart. Hadde det vært tilfelle ville stallen blitt styrket vesentlig før sesongstart i 2004 og 2005 da treningskampene var en endeløs rekke med dårlige resultater. Men selv da var Eggen (og for så vidt Drillo) av den oppfatning at stallen var bra som dem var, og at forsterkninger ikke trengtes. Det sa han også før denne sesongen, og det er et svakhetstegn at han allerede etter kort tid ser at han tok feil.

Det skal ikke mer enn uavgjort i dag mellom Hamkam og VIF før vi er på kvalifiseringsplass, da begge disse to vil gå forbi oss på grunn av bedre målforskjell. Vi har sluppet inn flest mål i Tippeligaen så langt, men merkelig nok har vi i snitt sluppet inn færre mål enn de to tidligere sesongene (2,04 i 2004 og 1,69 i 2005, mot 1,55 i år). 

Hvis Fredrikstad etter sesongen fremdeles befinner seg noen små hakk over nedrykk vil jeg trekke konklusjoner til en gamblende Eggen i Las Vegas, foran en slot machine. Han spiller og spiller, men får ingen gevinst. Han gir opp og noen andre setter seg på samme plass og får gevinst på første forsøk. Utrolig nok skjer dette ofte. Så da er det kanskje på tide å overlate ansvaret til noen andre og vi kanskje får en opptur? Slik som Start med Nordlie, Liverpool på Benitez (hvor Houiller i flere år hadde prøvd og stagnert, selv om det ble titler i form av cuper), og ironisk nok Eggen da han tok over som trener. 

Ble ikke akkurat kort fortalt, men ettersom dette var et resymé av mitt opprinnelige innlegg, så kan dere jo tenke hvor stort det var. Men for å være virkelig kort: Frisk luft gjør at ting blomstrer.

FFK1903

Moderator

Ble medlem: 27 nov 03
Innlegg: 7068

Lagt til: 22 mai 06, 05:58
Endret: 22 mai 06, 06:13

Skulle redigere, endte med å sitere mitt eget innlegg

... og da er det kanskje på tide å legge ned skrivelabbene også, skal ikke se bort i fra at jeg har diskutert med meg selv og svart på mine egne innlegg for alt jeg vet. 

Mulig jeg fremstår som en som venter på å sparke Eggen ut av FFK så fort muligheten byr seg, det var ikke tanken bak innlegget i hvert fall. Men når temaet først ble bragt på banen, så var det greit å ta en dypere dykk ned i tingenes tilstand og se om det kanskje er på tide med nytt blod. Men jeg er positiv jeg, troen på Eggen har jeg fortsatt også, så får vi gjøre opp status når sesongen er ferdig.

Og forsvinner Eggen er det mest sannsynlig fordi han selv innser at han ikke har noe å tilføre klubben mer. Jeg nekter å tro at ledelsen, som vel på sett og vis har kommet til klubben takket være Eggen, sparker han ut av klubben. Som jeg skrev i en annen tråd. Eggen har selv uttalt at fem år i en klubb er nok både for trener og klubb, etter denne sesongen har han vært i FFK i fem år. Tiden vil vise om han fortsetter.


Shadar

Landslagsspiller

Ble medlem: 26 okt 04
Innlegg: 1839

Lagt til: 22 mai 06, 08:05
Opprinnelig postet av algern0n
Dracula: Min oppfatning så langt er at vi har en tropp som når alle yter 100% og ting sitter kan hevde seg mot hvemsomhelst i tippeligaen, men med en gang innsatsen og fokusen synker under 100% og ting begynner å gå litt treigere er vi plutselig i stand til å tape 4-0 mot Molde.


Det er sånn at alle lag som yter 100% vinner. Det er ikke noe unikt med FFK. Det blir litt for ofte slik at når man overvurderer sine egne stjerner. Jeg synes de fleste på FFK er rågode :) Men de er tydeligvis ikke det ettersom de taper mer enn de vinner. Jeg tror kanskje en del av spillerne hadde hatt godt av fast spill en periode i 1.div før de kom hit.

Shadar

Landslagsspiller

Ble medlem: 26 okt 04
Innlegg: 1839

Lagt til: 22 mai 06, 08:15
"Bør Eggen gå?", spør trådstarter. Jeg er usikker på hva jeg mener om det. Jeg liker Eggen godt, og tror i utgangspunktet det er mangel på penger og ellers dårlig styring som er den største grunnen. Men blir litt usiker da jeg ser det dårlige tenningsnivået i for mange kamper. 

Jeg bare lurer på hvem vi skulle ansette istedet for? 
-Det vet vi ikke nei...

Jeg tror det kan være greit å beholde Eggen jeg. Han står i allefall for artig angrepsfotball. Det er viktig for Fredrikstad som har et ansvar i forhold spillestil.

Ido Form Klyster

A-lagspiller

Ble medlem: 16 jul 05
Innlegg: 605

Lagt til: 22 mai 06, 08:25
Hjelper det med morsom fotball når det smeller i treverket og måkene er utrygge over stadion, mens motstanderne setter ballen INN I mål? Det gis ikke stilkarakterer, ser heller en dritkjedelig sesong som ender med medalje. Utopisk? Ikke basert på trenerens utsagn, dette er sesongen hvor det meste skulle skje.

---------------------------

-Det er min forbannede rett å skrike når jeg har kjøpt billett-


oleberg

Landslagsspiller

Ble medlem: 29 sep 03
Innlegg: 1341

Lagt til: 22 mai 06, 10:25
Opprinnelig postet av Jepmaster
Brenne trenger en kamp på benken.


Eller 2.

---------------------------

"Jeg fikk ingen indikasjoner på at FFK ønsket å beholde meg, men jeg ble ikke presset ut, sier Markus Ringberg som har laget 76 mål på 102 kamper for Fredrikstad"


Brukernavn

Landslagsspiller

Ble medlem: 23 jul 04
Innlegg: 1162

Lagt til: 22 mai 06, 10:51
Opprinnelig postet av oleberg
Opprinnelig postet av Jepmaster
Brenne trenger en kamp på benken.


Eller 2.


Brenne på benken????  i alle dager....

---------------------------

Moss !?....nei et sted får vi jaggu sette ned strikken.
Send en hund etter øl...



Flat Trådet Nøstet
Side 4 av 6 4

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f