Husk meg
Brukernavn
Passord

Ny ultrasgruppe! Brigade Rødhvit 06!

Flat Trådet Nøstet
Side 5 av 11 5

Abby

A-lagspiller

Ble medlem: 23 aug 04
Innlegg: 244

Lagt til: 26 mai 06, 22:21
Dette er et disksjonsforum, så folk må få si og mene hva de vil her inne. Derfor vil jeg si at uansett hva som blir sagt, så liker jeg IKKE dette. Når jeg går på kamp og stiller meg på PH feltet så er det for å synge, se FFK og glede meg over kampen. Ikke for å få jakka mi svidd i stykker av bluss, få pusteproblemer av røykbomber eller føle meg utrygg på han som står ved siden av meg. Man kan selvfølgelig havne ved siden av hvem som helst på stadion, man kjenner jo ikke alle der. For all del. Men den dagen jeg ser en som drar av et bluss eller lignende i nærheten av meg, er den dagen jeg ser kampen på TV hjemme. Og det tror jeg mange med meg gjør. Om jeg ikke kan stille meg på PH feltet og føle meg trygg, da ser jeg ingen vits i å dra på kamp.

Klokan

Landslagsspiller

Ble medlem: 27 apr 03
Innlegg: 2247

Lagt til: 26 mai 06, 22:28
Endret: 26 mai 06, 22:28
Abby et spøsrmål til deg ?? Ikke at jeg støtter blusing men heller det at jeg synes at det er unødvendig stor panikk rundt dette ... 

Hvor mange ganger har ikke du og andre Tifo medlemer stått med blus på kamper ? Hvor mange jakker har dere brent ????

---------------------------

Da nije bilo tebe, na teskom putu mom.
Ja nikada pjevao ne bi, jer ne bih imao kom.
Dinamo Zagreb


Abby

A-lagspiller

Ble medlem: 23 aug 04
Innlegg: 244

Lagt til: 26 mai 06, 22:34
Jeg har stått ute på banen med et par meter mellom hver blusser. Jeg for min egen del har fått ødelagt to gensere, en drakt og en jakke. Pluss et par hansker. (Det med hanskene var første gang jeg blussa og holdt de feil. Så det er min egen feil.)Det som blir brendt i blussa blir forkulla og blåser avgårde og lander på klærne. Det er det som har smeltet hull i klærna mine. Og jeg har stått på matta! Derfor tør jeg ikke tenke på hvordan det blir om noen blusser på feltet når det er så trangt som det er der. Små unger sitter som sitter på skuldrene til han far kan få skiten i øya. Det er mindre behagelig. Og det sier jeg av erfaring. Plankehaugen er tross alt for alle. Jeg vet at jeg tidligere har sagt at på feltet så bør folk synge. At det burde være et krav. Det står jeg for. Men jeg synes at dette med BRH blir helt feil måte å gjøre det på.

bønna

Landslagsspiller

Ble medlem: 28 sep 03
Innlegg: 1261

Lagt til: 27 mai 06, 00:06
Artikkel i F-B...

Forvirring om ultras

---------------------------

På tribunen bestemmer vi!!


SirLion

Landslagsspiller

Ble medlem: 04 mai 05
Innlegg: 3754

Lagt til: 27 mai 06, 00:22
Faen dem styrer på da... etter hva jeg har skjønt er det bare å lage litt show med blussere og sånt??
Stå på dere folkens

---------------------------

God bedring Dagfinn Enerly


Martin_

Landslagsspiller
Ble medlem: 16 okt 05
Innlegg: 1057

Lagt til: 27 mai 06, 00:31
Endret: 08 jun 11, 20:57
Endret av: Arte et labore

Jo mer jeg leser, jo flere trangsynte folk ser jeg. Og den artikkelen som først ble postet på Demokraten veit jeg heller ikke om jeg skal le eller grine av. Det virker som vi har en registrert bruker her som er FB/D journalist, og sett sitt snitt til å blåse dette opp fra det som var en engangsgrill til St. Hans-bål. Maken til intoleranse har jeg ikke sett noe liknende til. Bra at A9 gikk ut å avkrefter dette ang. vold og bråk. Men så ikke akkurat ut som det hadde noen virkning. Det hele begynner å bli tragisk.

Flott sitat av Thoresen btw, "penis-forlengelse". Den likte jeg. Ikke. 

Hvorfor er ikke folk villig til å prøve noe nytt, bare fordi det ikke er så "vanlig" her i Norge? 
Var det ingen som så blusset til LSKfansen når vi spilte mot dem sist?

---------------------------

Syng, eller forlat plankehaugenfeltet!


Radoslaw

Landslagsspiller

Ble medlem: 31 okt 03
Innlegg: 912

Lagt til: 27 mai 06, 01:55
Endret: 27 mai 06, 02:32

Dette er noe jeg faktisk har savnet,
...full støtte fra min side !

Adrenalinnivået bør absolutt heves en smule.... 

---------------------------

FFK and Wisla Krakow forever...


Mapple

Bedriftsspiller
Ble medlem: 27 mai 06
Innlegg: 1

Lagt til: 27 mai 06, 08:48
Syns jeg kjenner meg igjen fra tiden vi startet opp i fjor sommer, jaggu var det ikke lett. Vi brukte enormtmye (og ennå er vi ikke ferdige) energi på å forklare ting og tang til missfostere som mente de hadde enerett på supporterkultur og hvordan denne skulle føres. Kan bare tenke meg hvordan det er hos dere som tross alt ikke har den grad av supporterkultur som Klanen har hatt siden 80-tallet. 
Vær forberedt på uttalige beskyldninger, diskusjoner, fotfølgelse av politiet hvor enn dere beveger dere, og ikke minst vær forberedt på å bli uglesett fra deres egne til enhver tid. På alle punkter gjelder det å være flest mulig for rett og slett å gi faen i alt og alle :)
Selv har jeg ingen tro på noe Ultras-bevegelse her til lands - til det er mentaliteten manglende (det holder å lese denne - og lignende tråder). Vi i UE har bevisst unngått å bruke Ultras - ordet da vi prøver å skape noe særeget.

Tror jeg har med meg hele UE når jeg ønsker dere lykke til i det videre arbeid.

UE - Mostar Crew

Martin_

Landslagsspiller
Ble medlem: 16 okt 05
Innlegg: 1057

Lagt til: 27 mai 06, 10:00
Opprinnelig postet av Costanza
Synes det er merkelig hvordan folk kan henge seg opp i dette, men lar være å ta opp det faktum at noen har startet en kristen "utbrytergruppe" som også opererer på Plankehaugen-feltet. Her er det snakk om en ekskluderende fraksjon innenfor Plankehaugen hvor religion blandes inn i supporterklubben og dermed fotballklubben på en måte som veldig mange er lite komfortable med. For meg er det hvert fall langt mer problematisk enn denne Ultra-gruppen som tross alt bare ønsker å samle en kjerne av supportere som ønsker litt mer liv, både verbalt og visuelt. Uten at man trenger å ha noe kristent livssyn for å være med.

Og har ikke de fleste store supporterklubber i Norge allerede hatt slike Ultras-grupperinger? Og har det vært mange uheldige episoder, eller stort sett et positivt bidrag? Jeg har inntrykk av det siste. Virker som noen forsøker å gjøre et stort nummer ut av noe som bare er et positivt initiativ.


Helt enig. Syns det blir litt av den 3:16 diskusjonen vi hadde for en stund siden. Men ihvertfall, jeg har -ikke- noe imot Holygans-gutta, men bare at jeg også, etter å ha lest hva Constanza har skrevet ser det som mer problematisk og ekskluderende. Hvorfor har ingen i FB/Demokraten skrevet angående det ? Hem.

---------------------------

Syng, eller forlat plankehaugenfeltet!


Bever

Juniorspiller

Ble medlem: 14 apr 04
Innlegg: 141

Lagt til: 27 mai 06, 10:22


Synes kanskje også det er litt drøyt å kalle disse gutta for en gjeng som ikke har kommet ut av puberteten, og vil bruke fotballen som "penisforlenger



Han Lars er ikke så veldig smart spør du meg.En for alle for en sier dem ,tror ikke det gjelder dem som  sier mot eller gjør noe som ikke Lars å visse andre ikke liker!

Hadde han vært en god leder hadde han snakket med dem gutta,å ikke slengt dritt om dem i avisa...Idiot.

Klokan

Landslagsspiller

Ble medlem: 27 apr 03
Innlegg: 2247

Lagt til: 27 mai 06, 11:07
Når jeg ser litt fremover så skjønner jeg ikke hvorfor skal det vare problem med slike grupper... Jeg håper innmari at vi for større plass på den nye stadion og da synes jeg at dette kan slå kun positivt med slike grupper . Hvor mange ganger har vi hørt at det er flere folk der ute som har lyst til å støtte FFK med sang men kommer ikke inn på PH feltet fordi feltet er overfylt. Nå har vi 10-15 kamper igjen så gutta kan vise hva de mener og er tar jeg ikke feil så blir det sikkert flere som melder seg sammen med dem... Hvorfor ? Jo jeg har ikke noe imot en gjeng som heller vil stå og synge uansett resultatet og som setter mer pris på gutta enn på resultat tavla f. eks... det er det jeg har savnet på PH feltet... Gløden som er der uansett hvordan det går. Klart det at det er en god del som gjør det per i dag men det hjelper ikke når halvparten ikke gjør det. Derfor ser jeg ikke problem i det heletatt at gutta får sit eget krok (som jeg tipper blir bare større og større) på PH feltet og kjører sitt løp med sang og støtte. Blir feltet så stor som det sies på den nye stadion da ser jeg ikke noe problem med å ha eget del for Ultras gjengen og eget del for barn og andre som er ikke så villig for å synge. 
Synes det er greit å dele litt på ting og tang. Jeg har oppfattet slikt at når en melder seg inn i PH at en gjlr det for å støtte laget og for å vare supporter som synger og lager liv. Men det ser ut som om det er faktisk en god del som egenlig er medlemer kun for bra plass, fordi det er kult å være medlem og mye annet... Se bare Hamar kampen f. eks... Det for jeg tilbakemelding at det er ikke alle som står sammen med PH der for å synge .... Hm, har du PH jakke på deg så tror i hvertfall jeg at du er der for å synge... Derfor er det kanskje greit å ha en undergruppe som man vet er der akkurat for å synge ... Ingen , absolutt ingen hadde noe kommentarer når snabbus begynte med sanggruppe trådet men det var fordi navnet var "sanggruppe" og her er det Ultras .... vet ikke ... det er min mening så .... 

---------------------------

Da nije bilo tebe, na teskom putu mom.
Ja nikada pjevao ne bi, jer ne bih imao kom.
Dinamo Zagreb


JH382

Juniorspiller

Ble medlem: 08 jan 06
Innlegg: 126

Lagt til: 27 mai 06, 11:08
Hvorfor plutselig så mye kjas i media om "Brigade rødhvit 06" ?
Linken er jo snart en måned gammel. 
Synes det er et veldig godt forslag og en god ide.
Stå på gutta !
Trenger virkelig noen som står på og lager liv under kampene.

Fugla`Kef1r

Bedriftsspiller
Ble medlem: 28 apr 06
Innlegg: 5

Lagt til: 27 mai 06, 11:31
lykke til med ultras gruppering. dere har jo desverre fått litt dårlig start i media, men media vet ikke forskjell på ultras og casual så ikke bry dere.. Frihet for Ultras! vår tribune våre regler :)

SirLion

Landslagsspiller

Ble medlem: 04 mai 05
Innlegg: 3754

Lagt til: 27 mai 06, 11:46
Opprinnelig postet av Klokan
Når jeg ser litt fremover så skjønner jeg ikke hvorfor skal det vare problem med slike grupper... Jeg håper innmari at vi for større plass på den nye stadion og da synes jeg at dette kan slå kun positivt med slike grupper . Hvor mange ganger har vi hørt at det er flere folk der ute som har lyst til å støtte FFK med sang men kommer ikke inn på PH feltet fordi feltet er overfylt. Nå har vi 10-15 kamper igjen så gutta kan vise hva de mener og er tar jeg ikke feil så blir det sikkert flere som melder seg sammen med dem... Hvorfor ? Jo jeg har ikke noe imot en gjeng som heller vil stå og synge uansett resultatet og som setter mer pris på gutta enn på resultat tavla f. eks... det er det jeg har savnet på PH feltet... Gløden som er der uansett hvordan det går. Klart det at det er en god del som gjør det per i dag men det hjelper ikke når halvparten ikke gjør det. Derfor ser jeg ikke problem i det heletatt at gutta får sit eget krok (som jeg tipper blir bare større og større) på PH feltet og kjører sitt løp med sang og støtte. Blir feltet så stor som det sies på den nye stadion da ser jeg ikke noe problem med å ha eget del for Ultras gjengen og eget del for barn og andre som er ikke så villig for å synge. 
Synes det er greit å dele litt på ting og tang. Jeg har oppfattet slikt at når en melder seg inn i PH at en gjlr det for å støtte laget og for å vare supporter som synger og lager liv. Men det ser ut som om det er faktisk en god del som egenlig er medlemer kun for bra plass, fordi det er kult å være medlem og mye annet... Se bare Hamar kampen f. eks... Det for jeg tilbakemelding at det er ikke alle som står sammen med PH der for å synge .... Hm, har du PH jakke på deg så tror i hvertfall jeg at du er der for å synge... Derfor er det kanskje greit å ha en undergruppe som man vet er der akkurat for å synge ... Ingen , absolutt ingen hadde noe kommentarer når snabbus begynte med sanggruppe trådet men det var fordi navnet var "sanggruppe" og her er det Ultras .... vet ikke ... det er min mening så .... 



Her er jeg enig med deg Klokan...
Husker sist når du ikke var på kamp, bønna og a9sh gjorde så godt dem kunne, men da var det dårlig liv på PH feltet... Og når vi sa noe var det noen som titta dumt på oss, med sure ansikter..
Men nok om det, syntes BRH hørtes veldig bra ut, jeg har ikke sagt stort, men har fulgt med på diskusjonen her nå i det siste.. Mener at FB og Demokraten egentlig er litt på feilspor.. Stå på dere guttær drit i hva FB og D skriver, tror det blir utrolig bra jeg

---------------------------

God bedring Dagfinn Enerly


danieltr

A-lagspiller
Ble medlem: 17 des 04
Innlegg: 605

Lagt til: 27 mai 06, 11:48

Og dermed var ikke dette kun lokalt nytt lenger, men riksnyheter...

http://www.fxt.no/tippeligaen/fredrikstad/article646775.ece

---------------------------

"Ja det humpær og går, som ho tante sa, som hadde hengsla trebein."

-Ullo


denialsander

Landslagsspiller
Ble medlem: 06 jul 05
Innlegg: 3236

Lagt til: 27 mai 06, 12:15
Jeg har lest diskusjonen her, samt innleggene som er både for og imot å etablere en slik "ultras"-gruppering. Jeg har gjort meg noen tanker

Det jeg sitter igjen med av følelser er svært blandet:

1. Hyggelig initiativ og folk som ønsker ekstra liv og trøkk fra tribunen er noe jeg ønsker velkommen.

2. At det ønskes gjort som en del av PH er flott!

3. Det virker som elitisme : Det de andre gjør er ikke bra nok - vi kan gjøre det bedre. Og vi er såpass annerledes at vi ikke skal hjelpe PH og resten av de på PH-feltet til å bli bedre, men vi skal stå for oss selv og være adskilt fra de andre. 

4. Ultras skal ikke være voldelige - i den grad at gruppen ikke skal starte bråk, men hvis det blir bråk skal gruppen selvsagt forsvare våre egne. Hvorfor må vi ha en ny gruppe for å bedrive selvforsvar? Hvis noen FFK-supportere blir angrepet av casuals, hooligans, idioter, bråkmakere (kall dem hva dere vil) er det vel en INNLYSENDE SAK at vi i nærheten skal sørge for at det ikke blir bråk?!!!

5. Hva er det som kan oppnås igjennom Ultras som ikke det er mulig å få til i PH/TIFO-gruppa dersom dere engasjerer dere der? 

6. At det finnes en religiøs undergruppe til PH synes jeg er forkastelig. PH som paraply bør ikke tillate politiske eller religiøse undergrupper - iallefall ikke hvis de organiserer seg og bedriver elitisme de óg!

7. Det er på tide å lære at det som skrives her inne fanges opp av tabloidkåte journalister, som ønsker mer enn noe annet å finne overskrifter som kan slå "Naken greve jaget neger med øks". 

Summa summarum (summurius leggisammenus):

Jeg synes målsetningene er gode - men jeg er ikke sikker på om jeg ser poenget i å etablere en ny, liten, gruppe - når alle egentlig vil det beste til klubben... 

Jeg håper forøvrig det er mulig å holde nivået på denne debatten på et saklig plan. Det har vært tendenser her inne til personangrep - og i en tråd som dette synes det bare å underbygge påstandene fra enkelte om at Ultras er voldelige, lavpannede bråkmakere...

---------------------------

Pear Pimples for Hairy Fishnuts!


SirLion

Landslagsspiller

Ble medlem: 04 mai 05
Innlegg: 3754

Lagt til: 27 mai 06, 12:20
Opprinnelig postet av denialsander
Jeg har lest diskusjonen her, samt innleggene som er både for og imot å etablere en slik "ultras"-gruppering. Jeg har gjort meg noen tanker

Det jeg sitter igjen med av følelser er svært blandet:

1. Hyggelig initiativ og folk som ønsker ekstra liv og trøkk fra tribunen er noe jeg ønsker velkommen.

2. At det ønskes gjort som en del av PH er flott!

3. Det virker som elitisme : Det de andre gjør er ikke bra nok - vi kan gjøre det bedre. Og vi er såpass annerledes at vi ikke skal hjelpe PH og resten av de på PH-feltet til å bli bedre, men vi skal stå for oss selv og være adskilt fra de andre. 

4. Ultras skal ikke være voldelige - i den grad at gruppen ikke skal starte bråk, men hvis det blir bråk skal gruppen selvsagt forsvare våre egne. Hvorfor må vi ha en ny gruppe for å bedrive selvforsvar? Hvis noen FFK-supportere blir angrepet av casuals, hooligans, idioter, bråkmakere (kall dem hva dere vil) er det vel en INNLYSENDE SAK at vi i nærheten skal sørge for at det ikke blir bråk?!!!

5. Hva er det som kan oppnås igjennom Ultras som ikke det er mulig å få til i PH/TIFO-gruppa dersom dere engasjerer dere der? 

6. At det finnes en religiøs undergruppe til PH synes jeg er forkastelig. PH som paraply bør ikke tillate politiske eller religiøse undergrupper - iallefall ikke hvis de organiserer seg og bedriver elitisme de óg!

7. Det er på tide å lære at det som skrives her inne fanges opp av tabloidkåte journalister, som ønsker mer enn noe annet å finne overskrifter som kan slå "Naken greve jaget neger med øks". 

Summa summarum (summurius leggisammenus):

Jeg synes målsetningene er gode - men jeg er ikke sikker på om jeg ser poenget i å etablere en ny, liten, gruppe - når alle egentlig vil det beste til klubben... 

Jeg håper forøvrig det er mulig å holde nivået på denne debatten på et saklig plan. Det har vært tendenser her inne til personangrep - og i en tråd som dette synes det bare å underbygge påstandene fra enkelte om at Ultras er voldelige, lavpannede bråkmakere...


Plankehaugens Leder Lars Thoresen syntes ikke noe om dette, etter hva jeg leste i en avis, tror det var demokraten igår som jeg leste det i jeg

---------------------------

God bedring Dagfinn Enerly


denialsander

Landslagsspiller
Ble medlem: 06 jul 05
Innlegg: 3236

Lagt til: 27 mai 06, 12:47
Opprinnelig postet av SirLion
Plankehaugens Leder Lars Thoresen syntes ikke noe om dette, etter hva jeg leste i en avis, tror det var demokraten igår som jeg leste det i jeg


Det kan hende det er fordi han først oppdager det via dette diskusjonsforumet?  Jeg vet ikke om de som ønsker å etablere "Brigade Rødhvit" har snakket med PH i forkant?

---------------------------

Pear Pimples for Hairy Fishnuts!


Klokan

Landslagsspiller

Ble medlem: 27 apr 03
Innlegg: 2247

Lagt til: 27 mai 06, 12:57

litt svar til Daniel Sander... 
At jeg svarer betyr ikke at jeg vil bli blandet inn i hvilken som helst gruppe men heller det at jeg vil gjerne kommentere saker. 

Sak 3 for eksempel. : Du kan sikkert kalle det elitisme men jeg vil heller si det slikt at hvis du blir medlem i denne gruppa da er du interesert kun i en ting og det er å støtte laget ... jeg tror ikke at gutta kommer til å sette noen "standard" for å bli medlem men heller det at står du sammen med dem så skal du jammen synge og støtte laget hele kampen..... Ergo per dags dato så synes jeg det er ikke lett å skjønne hvem er på PH feltet for å synge og hvem er for å se på kampen... Folk ser på meg og tenker "la meg være i fred" og det er jammen ikke lett for min del å få slike blikk nå jeg prøver å få hele feltet til å synge..... 

Sak 4 da.... Kan hende at jeg hoppet over noen innleg men jeg kan ikke se at noen har nevnt volden som problem løsning i det heletatt. Jeg kan bli lett misforstått på grunn av min bakgrunn så jeg vil ikke gå dypt i det du skrev. 

Sak 5 --- se sak 3 f eks... per i dag er det reservert felt for TIFO gjengen midt på feltet... Og hva skjer der... før folk fra TIfo er ferdig med feltet så er feltet halvfult med diverse Kjærester og andre kjente... nei jeg sier ikke at disse er mindreverdige og ikke står på men gjør det dem alle ? Er du Ultras så skal du skrike til du blir hes og ikke synge for deg selv ... 

Sak nummer 7 ... Forumet er vel skapt for å kommentere ting og tang.. Hadde gutta gjort det på et hemmelig møte så hadde det blitt bare enda verre... og om avisene misbruker forumet så må dem ta det på sin kappe. Vi kan jo ikke slutte å skrive fordi andre misbruker det vel ....

---------------------------

Da nije bilo tebe, na teskom putu mom.
Ja nikada pjevao ne bi, jer ne bih imao kom.
Dinamo Zagreb


Svupzz

A-lagspiller

Ble medlem: 04 mai 04
Innlegg: 329

Lagt til: 27 mai 06, 13:25
Det greiene her sporer jo helt av (les media).  Bare fordi en tar i bruk et litt belastet ord som Ultras og det står en gruppe unge gutter bak så skal det linkes til vold ditto tilhørene bråk med andre gruperinger. Hadde en i starten bare sagt at en ønsker mer liv og at en ønsker og stå samlet på PH-feltet som "tenor/bass" gruppe hadde dette sklidd rett igjennom. Vil selv heller stå sammen med en gruppe som synger og lager liv hele kampen igjennom en sammen med en gjeng som står og surmuler. Eneste motstand jeg har er at det hele bør holdes innefor gitte rammer (regelverk, dvs spesielt unngå pyro osv på det stappfulle PH-feltet, selv om det kan se bra ut kan det være direkte farlig), noe jeg ikke tror er noe problem. Dere som startet luftingen av RHB virker som en oppegående gjeng som vet hva dere ønsker og hva dere ikke ønsker.

Stå på og lykke til!

---------------------------


Stolt Oslo Aristokrat



Flat Trådet Nøstet
Side 5 av 11 5

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f