Husk meg
Brukernavn
Passord

FFK er for alle!

Flat Trådet Nøstet
Side 2 av 2 2

Jon

Juniorspiller

Ble medlem: 26 jun 03
Innlegg: 142

Lagt til: 11 nov 05, 15:52
Jeg får en guffen følelse av alt dette. 3.16 skal gjerne få lov til å drive barnehage, men det MÅ ikke knyttes opp mot fotballklubben i våre hjerter.

Jeg gjetter på at de arbeider etter kjente markedsføringsprinsipper:
1) Først introduser ungene til konseptet 3.16, som i barnehageformen fremstår som ikke-religiøs. Pass på at ungene har det KJEMPEGØY der og kommer dit så mange ganger som mulig mens far og mor er på kamp.
2) Så, når ungene er store nok kommer det et nytt tilbud: Ungdomsklubb med disco. Her drar man frem bønnen og boka, men er påpasselige med å kun bruke de delene som virker kule og forlokkende...
3) I dette trinnet har personen enten blitt frelst eller stukket til skogs.

Opplegget er det samme som gratis vareprøver, bortsett fra at her smaker ikke vareprøvene det samme som produktet som skal selges.


Newman

Knøttespiller
Ble medlem: 11 nov 05
Innlegg: 33

Lagt til: 11 nov 05, 16:32
Henviser vel til Draculas innlegg, som var glimrende:) Dette er ikke en verdidebatt for eller imot religion eller 3:16, dette er en debatt om at en idrettsforening skal være 100% nøytral i alle tilfeller i forhold til både politikk OG livssyn.

---------------------------

FFK FOR ALLTID I MITT HJERTE!


Rund

Knøttespiller
Ble medlem: 17 jul 05
Innlegg: 61

Lagt til: 11 nov 05, 17:10
Opprinnelig postet av Snæbbussaristokrat 1
Jeg er ikke medlem av 3:16 og har heller ikke planer om å bli det, men valgte å prøve dette tilbudet for 3 av barna mine, og må si at jeg kun har hatt positive erfaringer med dette opplegget. 
For mine barn er Barnas Eliteserie klubb en av de store høydepunktene og da tyder vel alt på at disse menneskene gjør endel riktige ting. 
Kan ikke se at dette er noe klubben har noen grunn til å trekke seg ut av, dette er kun et tilbud som hver enkelt familie kan velge å si ja eller nei til, og de kan utmerket godt fortsette å drive videre med eller uten et samarbeide med FFK. 


Det er vel helt ok at du benytter deg 3:16s tilbud for dine barn.

Hørte på radio i ettermiddag at representanter fra 3:16 hadde velsignet FFK-kamper OG publikum! For det første er det latterlig, for det andre er det provoserende. Spesielt hvis du f eks er muslim.

Jeg tror på ingen måte at noen tar skade av å bli velsignet av gladkristne med overnaturlig engasjement, men jeg tror neppe jeg ville ha satt pris på det hvis jeg var buddhist, muslim, hindu eller noe annet.

Fotball har ingenting med noen som helst annen religion å gjøre enn nettopp: Fotball! :)

At FFK har en samarbeidsavtale med en kristen organisasjon er et skremmende eksempel på at styret i klubben må mangle gangsyn fullstendig.

Vidar

A-lagspiller
Ble medlem: 09 aug 04
Innlegg: 239

Lagt til: 11 nov 05, 18:25
Opprinnelig postet av dracula
På nytt er de aom klarer å blanda korta.
Dette er ikke sak for eller imot 3:16 eller noen annen religiøs vekkelse for den saks skyld.
det handler om respekt for mangfold, minioriteter osv.
Dersom FFK velger å knytte seg om mot en religiøs bevegelse, dem om det.
Men konsekvensen bør være at de også er klar over at de skyver andre fra seg.
Det er et valg og ikke være "livssyn- valg" et verdivalg er det.
er vi alle like i FFK sine øyne eller er det andre som har et livsyn som FFK prioriterer.


Hvordan kan det ha seg at FFK nettopp har hatt en hovedtrener som er erklært kommunist? Det må jo være det beste beviset på at klubben er for alle. Det er trist og dumt om det skulle dukke opp konspirasjonsteorier, i Drillo`s og andres hjerne, om at livssynet hans skulle være grunnen til mangel på suksess i Fredrikstad. Ingen med øynene i behold kan påstå at religion og politikk har vært en del av kritikken på dette forumet. Hvis det er slik at en barnehageavtale med en kristen organisasjon "skyver andre fra seg" så sies det mest om de sistes mangel på toleranse, ikke så mye om FFK. Men personlig synes jeg det er ganske bra om satanister og andre voldsromantikere forsvinner ut av et fotballmiljø.

Newman

Knøttespiller
Ble medlem: 11 nov 05
Innlegg: 33

Lagt til: 11 nov 05, 21:16
Det  var jo veldig tolerant sagt , og debatten hadde nok en gang ikke noe med valget av barnehage å gjøre. Skal du kalle andre for flisespikkere og blåse av at det ikke er noe å bry seg om så sett deg i det minste inn temaet. Religon og politikk  er de to tingene i verden som skaper mest fortvilelse og splid i verden, fint at du kan sitte hjemme i stua di og blåse av det, men når man samler 10000 mennesker på en stadion så vil alle tyrper mennesker være der, og sånn skal det da kunne være! Men om feks du  var fra et samfunn der familien din var drept eller måtte flykte kun pga av den tro du hadde så tipper jeg du hadde villet slippe påminnelser om det når du var på fotballkamp. Media, skoler, ja et hvert offentlig rom bortsett fra idrettsarenaene er stort sett fylt med meninger om politikk og religion. Jeg og mange med meg går på fotballkamp for glede meg over fotball og kun det, noe jeg heldigvis kan gjøre uansett hvem som sitter siden av meg. Drillo er først  og fremst en fotballtrener,  om han er kommunist, ateist, bompibjørn eller shaman skal ikke ha noe å si. Debatten handlet ikke om Drillo, konspirasjonsteorier (lurer på hvor du tok det fra) eller ffks mangel på suksess, den handlet om en prinsippsak rundt  at idrett skal være for alle.

---------------------------

FFK FOR ALLTID I MITT HJERTE!


DeKjök

Landslagsspiller

Ble medlem: 30 jun 03
Innlegg: 819

Lagt til: 11 nov 05, 23:40
For meg er denne saken så såre enkel at enten kutter FFK alle bånd til 3.16 eller så blir ihvertfall mitt lille beskjedne bidrag i form av to medlemskap og det jeg bruker på billetter borte.  Jeg har et bevisst forhold til mitt livssyn og har mange ankepunkter mot kristendom og miljøer som 3.16.  Jeg vil ikke oppleve å få dette som prakkes på oss overalt ellers i samfunnet og via div lover om kristne formålsparagrafer på stadion. Derfor blir dette ekstra betent for meg.  I tilleg er det fundamentalt galt å slippe til religiøse eller politiske organisasjoner her.

Da blir jeg vekk til 3.16 er borte som sponsor og koblinger er brutt!

---------------------------

Dom flesta killar går ju på dom snyggasta tjejerna va? Slobban och jag går direkt på andrasorteringa. Skadad gods!.


Snæbbussaristokrat 1

Landslagsspiller

Ble medlem: 15 feb 04
Innlegg: 2571

Lagt til: 12 nov 05, 01:32
Opprinnelig postet av DeKjök
For meg er denne saken så såre enkel at enten kutter FFK alle bånd til 3.16 eller så blir ihvertfall mitt lille beskjedne bidrag i form av to medlemskap og det jeg bruker på billetter borte.  Jeg har et bevisst forhold til mitt livssyn og har mange ankepunkter mot kristendom og miljøer som 3.16.  Jeg vil ikke oppleve å få dette som prakkes på oss overalt ellers i samfunnet og via div lover om kristne formålsparagrafer på stadion. Derfor blir dette ekstra betent for meg.  I tilleg er det fundamentalt galt å slippe til religiøse eller politiske organisasjoner her.

Da blir jeg vekk til 3.16 er borte som sponsor og koblinger er brutt!


Arve Mokkelbost sier jo helt klart at FFK ikke noen formell forbindelse til 3:16.

Når barna på 3:16 sto for pauseunderholdningen på stadion ble det sunget en FFK barnesang, som var laget av Svein Gundersen. Denne sangen innholdt ikke et eneste ord som hadde noe som helst med religion å gjøre.

Det eneste jeg kan se at noen mennesker henger seg opp i er at det ble sagt: Ha en velsignet aften
Hadde det blitt sagt: Ha en fantastisk spennende aften eller lignende, så¨hadde ingen reagert. Eller hadde den samme setningen feks. blitt sagt av Dag Solheim, så hadde man kanskje tenkt at dette bare var en morsom måte å si dette på.

---------------------------

FFK på toppen i 2006


Ixnay^

Knøttespiller

Ble medlem: 30 okt 05
Innlegg: 73

Lagt til: 12 nov 05, 08:29
Stiller meg bak Newman på dette jeg også!

Jeg lurer på hvordan spillerene stiller seg i forhold til dette. Vil tro at ikke alle de som spiller på FFK er kristne.. Selv hadde jeg ikke likt å spille på et lag som hadde tatt et så klart religiøst valg. Hadde foretrukket å holdt meg nøytral slik at ingen ble støtt.

---------------------------

Mine tanker til Enerly!

FFK supporter midlertidig bosatt på sørlandet


BøgeJon

A-lagspiller

Ble medlem: 14 apr 03
Innlegg: 759

Lagt til: 12 nov 05, 10:19
Registrerer at det er en håndfull mennesker på disse sidene, som har meget sterke negative meninger ang. 3-16 sitt pauseshow på stadion. En ting er i hvertfall sikkert og det er at dere ikke er representative for den menige hopen som var på stadion. Men sånn er det jo. De som er missfornøyd skriker gjerne høyest, mens de aller fleste av oss, som ikke synes dette gjør noe, lar være å gå inn i noen diskusjon både her og ellers (Dvs. de aller fleste på stadion er ikke inne på disse sidene...) Etter pauseshowet ble ungdomene klappet ut av stadion av de ALLER FLESTE på tribunene. Ingen negative bemerkninger, fy-rop e.l. men ren og skjær vanlig applaus!! Til dere 15 - 20 personene som er så forferdelig negative på dette forumet; for meg virker det som om det egentlige problemet deres er at det finnes folk med et annet livssyn enn deres eget... Dere liker helt enkelt ikke at man kan tro på noe annet enn "nada" og seg selv. Innerst inne er dere antageligvis både redde og usikre. Kan nemlig kjenne igjen endel av det samme opplegget med mennesker med homofobi. De som er aller verst til å rakke ned på homser, er mest usikre på seg selv og antageligvis litt homo sjæl, innerst inne... Så til dere ungdomer i 3.16; trøst dere med at den menige hopen synes dere er helt OK!

---------------------------

Fredrikstad for bøge, og bøge for Fredrikstad


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5524

Lagt til: 12 nov 05, 10:31
Endret: 12 nov 05, 10:32
Joda BøgeJon. Angrep er det beste forsvar. Men det er vel ingen tvil om at kristenfolket i mange hundre år er de som først og fremst har representert intoleranse, for ikke å snakke om homofobi. Dette er kjernen i hvordan kristendommen har vært praktisert de siste 7-800 årene. Systematist undertrykkelse av annerledes tenkende og diktatorisk maktbruk har vært kirkens vei til den posisjonen den har i dag.
Det ville være helt unaturlig, og ikke minst usympatisk å bue på disse ungdommene og barna som står for pauseunderholdningen. Dette uansett om man liker det eller ikke. Kjernen er vel heller at et så stort og samlende idrettslag som FFK ikke bør ha for tette bånd til noen politiske partier eller trosretninger. Dette bør etter min mening  være nedfelt i klubbens statutter. Man vet aldri hva en evt sponsor måtte kunne ytre ønske om i fremtiden.

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består.


dracula

Landslagsspiller

Ble medlem: 11 nov 04
Innlegg: 2330

Lagt til: 12 nov 05, 10:34
Endret: 12 nov 05, 10:36

Bøge, heldigvis kan jeg bare snakke for meg selv.
Jeg respekterer det kristne livsyn, selvsagt hadde jeg nær sagt, men på samme måte jeg respekterer andre livsyn.

Når dette er sagt, så tar jeg samtidig avstand fra all form for fundamentalisme og/eller grusomheter som er blitt og blir begått i diverse religioner sitt navn. Disse handlinger er resultat av at enkelte utnytter religion/livssyn til personlig maktbruk. Slik jeg ser det.

Likevel må vi "kjempe"  tiltross for toleranse at enkelte arenaer er livsyns nøytrale, som f.eks idrettsarenaer eller idrettsklubber.

Egentlig Bøge er spørsmålet så enkelt for meg.

---------------------------

"Den som svømmer mot strømmen finner kilden" "Evig eies kun et dårlig rykte"


Ixnay^

Knøttespiller

Ble medlem: 30 okt 05
Innlegg: 73

Lagt til: 12 nov 05, 12:25
Opprinnelig postet av BøgeJon
Registrerer at det er en håndfull mennesker på disse sidene, som har meget sterke negative meninger ang. 3-16 sitt pauseshow på stadion. En ting er i hvertfall sikkert og det er at dere ikke er representative for den menige hopen som var på stadion. Men sånn er det jo. De som er missfornøyd skriker gjerne høyest, mens de aller fleste av oss, som ikke synes dette gjør noe, lar være å gå inn i noen diskusjon både her og ellers (Dvs. de aller fleste på stadion er ikke inne på disse sidene...) Etter pauseshowet ble ungdomene klappet ut av stadion av de ALLER FLESTE på tribunene. Ingen negative bemerkninger, fy-rop e.l. men ren og skjær vanlig applaus!! Til dere 15 - 20 personene som er så forferdelig negative på dette forumet; for meg virker det som om det egentlige problemet deres er at det finnes folk med et annet livssyn enn deres eget... Dere liker helt enkelt ikke at man kan tro på noe annet enn "nada" og seg selv. Innerst inne er dere antageligvis både redde og usikre. Kan nemlig kjenne igjen endel av det samme opplegget med mennesker med homofobi. De som er aller verst til å rakke ned på homser, er mest usikre på seg selv og antageligvis litt homo sjæl, innerst inne... Så til dere ungdomer i 3.16; trøst dere med at den menige hopen synes dere er helt OK!


For min del må folk få lov til å tro hva de vil, jeg har aldri hengt meg opp i det, så lenge de ikke presser sin tro på meg på noen måte. Ei presser jeg heller på andre det jeg tror på.

Det som er tingen her er jo at ffk og 3:16 tydeligvis har et forhold av et eller annet slag, og som sporsklubb skal ffk stille seg nøytrale rundt slike ting som religion. Det å ha så mye fokus på ffk + 3:16 gjør at ikke ffk oppleves som nøytralt når det kommer til religion. Dette har ingenting med hva privat personer tror på!

---------------------------

Mine tanker til Enerly!

FFK supporter midlertidig bosatt på sørlandet


snyper

Bedriftsspiller
Ble medlem: 15 jul 05
Innlegg: 12

Lagt til: 12 nov 05, 12:31

Du setter fingeren på en essensiell del av problemstillingen her. 3:16 bruker tydelig klubben og dens arena til å misjonere og fremme deres syn. Det er her jeg begynner å stille spørsmålstegn ved klubben og 3:16s interesser. Klubbens influens og kanaler skal etter min mening ikke brukes til å fremme religiøse trosretninger.



Flat Trådet Nøstet
Side 2 av 2 2

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340