Husk meg
Brukernavn
Passord

Kamptråd: FFK - Aalesund 06.11.2021

Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 1 1

ey1984

A-lagspiller
Ble medlem: 05 apr 10
Innlegg: 260

Lagt til: 03 nov 21, 23:05

Vi kan vel tillate oss en litt tidlig kamptråd for en gangs skyld? 

Det er en særdeles viktig kamp som finner sted på lørdag. Kanskje ikke like viktig som vi hadde håpet for to runder siden, men likevel veldig viktig for vår del om vi ønsker å ta tredjeplassen i gruppa. Et minst like viktig poeng her er at det ser ut til å bli en fantastisk publikumkamp med 5.300 solgte billetter onsdag kveld. Laget har hatt en fantastisk sesong, men dessverre har ikke klubben høstet like mange frukter av det som man ønsket, og som man kanskje også ville gjort i et normalt år. Fra starten av var det åpenbare årsaker til at byen ikke kunne samle seg bak laget, men etter det åpnet opp har man heller ikke greid å mobilisere like mye som man skulle ønske. Personlig tror jeg det skyldes mangel på store anledninger hvor det virkelig er gøy å være på Stadion, noe vi definitivt står overfor på lørdag. Folk trekker folk, og med en god prestasjon fra både publikum og lag på lørdag kan dette være dagen hvor termometeret bikker 38 og fotballfeberen virkelig kommer tilbake til Fredrikstad. 

Selv med 3-0-2 i resultater de siste tre er det ingen god form vi kommer med inn i kampen. Helt ok prestasjoner mot Bryne, Strømmen og Grorud førte likevel til seiere, men med to strake tap mot Åsane og Ulf fikk vi til slutt som fortjent. Irriterende, men sånn er det. Vanskelig å sette fingeren på hva som har vært galt de siste kampene, men det virker særlig til at midtbanen sliter med å holde samme intensitet som de har gjort tidligere denne sesongen. Om det handler om skader, belastning, energi eller mentalitet vites ikke, muligens en kombinasjon. Dessuten har fraværet av Kjeldsrud vært svært merkbart. Ikke bare scorer han mål, binder opp, skaper baluba i motstanderenes forsvar, han er også en hærfører som vet å piske laget sitt opp og frem. Kjeldsrud får mye dritt på sosiale medier, noe som er svært ufortjent. Han er veldig viktig for laget og jeg håper han er tilbake fra start mot Aalesund. 

Håper for øvrig at så mange som mulig her tar seg turen på Stadion på lørdag for å få med seg det som kan bli en forløsende kamp for fotballbyen Fredrikstad. 


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2222

Lagt til: 04 nov 21, 00:13

La oss for et øyeblikk se maksimalt optimistisk på situasjonen. FFK er seks poeng bak direkte opprykk med ni poeng igjen å kjempe om. Dette er ikke avgjort ennå. FFK har alle muligheter til å vinne de siste tre kampene. En solid kamp med for eksempel 3-0 mot Aalesund, og så er vi kun tre poeng bak dem og har omtrent utjevnet målforskjellen. Da ligger presset på dem. To uavgjorte eller ett tap for AaFK, og FFK kan gå forbi på målstreken. Jerv er også med i innspurten, men hvis de fortsetter å spille like mye uavgjort som i det siste, holder ikke det.

Nåvel, optimismen henger i en tynn tråd. Men man kan si det er nok til at det all grunn til å kjempe til det siste. De andre lagene kan også snuble under press. 

Alternativt skulle FFK akseptere at de ikke klarer direkte opprykk, og allerede nå tenke strategisk mot kvalikkampene, så man kan stille med et best mulig mannskap, så skadefrie og med så mye overskudd som mulig. Det ER jo faktisk lov å tenke litt mer enn én kamp av gangen, i blant. I kvaliken vil det handle mye om hvem som har mest krefter igjen på tampen av en lang sesong.

Men jeg synes primært det riktige er å gi alt man har så lenge spillet er åpent. Og det er det fortsatt.  


ey1984

A-lagspiller
Ble medlem: 05 apr 10
Innlegg: 260

Lagt til: 04 nov 21, 03:49
Endret: 04 nov 21, 03:54
Endret av: ey1984

Direkte opprykk henger riktig nok i en tynn tråd, men heldigvis fra beina så håpet er fremdeles levende. 

En litt interessant observasjon jeg har gjort meg i kveld. I forkant av forrige Premier League-sesong ble det snakket mye om hvordan det tette kampprogrammet ville kunne påvirke resultatene i ligaen. Særlig ble det snakket om at Liverpool med sitt ekstremt høye press og høye intensitet ville komme til å slite, noe også kan si materialiserte seg, selv om man selvfølgelig ikke skal undervurdere påvirkningen av skaden på Virgil van Dijk. Jeg foretrekker soleklart å diskutere norsk fotball fremfor engelsk fotball, men tenkte likevel det tjener som en god sammenligning på poenget mitt. 

FFK har som vi alle vet basert spillet sitt på en stil med svært høy intensitet. Det intense presspillet gledet supporterne da det var godt, og har blitt etterlyst når laget har gått gjennom dårlige perioder. Det samme gjelder den ekstremt offensive tankegangen med ball i laget hvor ballen skal gå raskt fremover i lengderetning. 

Utgangspunktet for nåværende sesong var som vi alle vet at oppsettet måtte tilpasses. På grunn av en sen start med hensyn til korona, var man nødt til å restrukturere strukturen for ligaen som blant annet resulterte i flere perioder med hyppige kamper. Ville det ikke vært naturlig å tenke at dette, som minner svært om situasjonen før fjorårets Premier League-sesong, ville favorisere lag som spiller med lav intensitet, og byrde lag som baserer spillet sitt på intensivt presspill og hurtig tempo? 

Jeg har kikket på litt statistikk fra årets kamper, i og med at vi tross alt kun står med 3 kamper igjen å spille. Etter å ha kikket på våre kamper er det nemlig et nokså interessant funn som tilsier at FFK har lidt av hyppige kampperioder. Jeg har funnet statistikken ved å se på hvor mange dager det har gått mellom kampene, og sortert ut ifra kamputfall. Jeg har laget statistikk både med 4 og 5 hviledager mellom kampene. 

Resultater med minimum 5 hviledager før neste kamp: 7-2-1 (70% seier)

Resultater med mindre enn 5 hviledager før neste kamp: 7-4-6 (41% seier)

Resultater med minimum 4 hviledager før neste kamp: 9-4-3 (56% seier)

Resultater med mindre enn 4 hviledager før neste kamp: 5-2-4 (45% seier)

Vi ser en helt tydelig tendens til at FFK presterer bedre resultater med mer hvile, noe som definitivt gir mening ut ifra Liverpool-resonnementet. Jeg har tatt med 4 hviledager for å gi det et litt større utvalg, men jeg mener personlig at det er mest å hente fra de to første radene, i og med at 5 hviledager tross alt utgjør en full treningsuke. Inne i tallene ligger det for øvrig blant annet tap mot HamKam etter full treningsuke, samt de to nylige kampene med ufullstendig treningsuke hvor laget vant, men så direkte svake ut (Strømmen og Grorud). 

Betyr tallene at laget lider av mindre restitusjonstid og dermed ikke evner å opprettholde det høye presspillet sitt? Man kan tolke det som man vil, men jeg mener det tyder på at FFK denne sesongen har hatt et problem med å opprettholde presspillet sitt og det intense angrepsspillet når kampene kommer tett, noe som tross alt gir stor mening med tanke på belastning. Dette er ikke et problem som oppstår fordi spillerne er dårlig trent, dette er en naturlig konsekvens av spillestil som også de aller beste sliter med. Det må for øvrig også legges til at FFK ikke har spilt så tette kamper på mange år etter tilværelsen i Postnord (gufs) som ikke tillot midtukekamper på grunn av semiprofesjonalitet. 


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2222

Lagt til: 04 nov 21, 13:36

Mye interessant der! 

Jeg tror heller ikke FFK spillerne er for dårlig trent. Men jeg er i blant nettopp bekymret for om alle spillerne får den nødvendige restitusjon. Med et kampprogram som i år kan man sagtens legge noe av ansvaret der. Men jeg tenker det handler om strategi fra klubbens side. Spillerne må få lov til å fokusere på en kamp av gangen, men trener og lagledelse skal gjerne kunne klare å tenke hele sesongen som helthet, og ta ansvar for å rulere i startoppstillingen. Nå er det ikke for å si at FFK ikke har gjort det, men når man har de syv-åtte beste (og hyppigst brukte) spillerne ute med skade på en gang, halvveis i sesongen, så indikerer kanskje det at det likevel kunne vært rulert enda noe mer. Tett kampprogram forsterker bare det behovet. 

I alle tilfeller ser jeg ingen grunn til at at FFK skal slite ut de beste spillerne i kamp om tredjeplassen. Hvis de ikke klarer direkte opprykk, er det kvalik det nå handler om, og ingenting annet. 


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2222

Lagt til: 04 nov 21, 16:46

Opprinnelig postet av FlightOfTheRat

I alle tilfeller ser jeg ingen grunn til at at FFK skal slite ut de beste spillerne i kamp om tredjeplassen.

...og først i dag leser jeg i f-b om kvalikordningen, og innser at tredjeplassen faktisk er noe å trakte etter - for så sparer man seg en ekstra kamp før møtet med eliteserielaget. Så da er det jo en grunn til å kjempe for tredjeplassen likevel. 

Jeg ønsker meg selv velkommen etter. 


ey1984

A-lagspiller
Ble medlem: 05 apr 10
Innlegg: 260

Lagt til: 04 nov 21, 17:21

Tredjeplassen er definitivt noe å trakte etter, og kanskje enda mer om vi ser påvirkningen et tett kampprogram har på lagets prestasjoner. Få så få kamper som mulig med mest mulig forberedelsestid, få nå den tredjeplassen i boks. Og der kommer vi jo tilbake til hovedtemaet som er kamptråden mot Aalesund. En seier er helt essensielt for å posisjonere oss for tredjeplassen. 


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4682

Lagt til: 04 nov 21, 22:50

Interessante betraktninger fra ey1984 angående restitusjon, spillestil og disponering av troppen. I midtbaneleddet har vi jo i lange perioder hatt en eller to mann ute så oppstillingen til en viss grad har gitt seg selv. På vingplassene har vi vel hatt mulighet til å rotere mer, men vi har ikke gjort det. En naturlig årsak til det er jo at Alba og Ismaheel har scoret masse mål Cool

Ellers gleder jeg meg til AaFK-kampen. Mye folk på stadion og en kamp som betyr en god del. Vinner vi er det faktisk fortsatt til en viss grad kamp om andreplassen. Vi må riktignok til Briskeby, men det er lov å håpe at Ham-Kam er stinne av kake og morobrus.

Tredjeplass er å foretrekke ja, en skikkelig oppladning til en avgjørendekval-kamp mot Jerv/Sogndal/X kan komme godt med. Skulle vi vinne den så blir det altså, slik jeg kan lese hovedterminlisten, én kamp mot enten Brann, Mjøndalen eller Stabæk, antar nøytral bane.I fjor spilte de den vel på Intility i Oslo.

---------------------------

Journalist: "Gordon, in what areas do you think Middlesbrough were better than you today?"

Gordon Strachan: "What areas? Well, mainly the big green one out there"


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3490

Lagt til: 05 nov 21, 12:01

Laget som kommer tredjeplass får hjemmekamp mot mot laget som har vunnet av 6. 5. a. plassen (altså kun en kamp) og vinneren av denne kommer til "finale" rett ved der jeg bor. Jeg tror Brann kommer til å bli motstanderen fra eliteserien og hvis det blir kamp mellom oss og Brann kommer det til å bli "stinn brakke" på Intility. Hvis vi blir nr 4 må vi først slå vinneren av 5. og 6 plassen hjemme. Deretter bortekamp mot Jerv. Da har jeg null tro på "finale" for vår del. 


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4682

Lagt til: 05 nov 21, 18:55

Jeg bor ikke rett ved Intility, men det er den banen i de to (tre?) øverste divisjonene som er nærmest der jeg bor Cool Litt nærmere enn Grorud og klart nærmere enn Ekeberg. Hadde vært sykt gøy med en kvalikfinale mot Brann der. Særlig om vi skulle vinne, høhø.

---------------------------

Journalist: "Gordon, in what areas do you think Middlesbrough were better than you today?"

Gordon Strachan: "What areas? Well, mainly the big green one out there"


Anders Strand

Juniorspiller

Ble medlem: 19 jun 09
Innlegg: 162

Lagt til: 06 nov 21, 09:59

Mitt nest største "live" fotballminne (kampen i Marseille i '98 må vel for skams skyld gå foran, selv om FFK selvfølgelig er viktigere enn landslaget) stammer fra 16. mai 2008. Som mange vil huske, endte den 5-0 ... og mostander var AAFK.

Nei, det blir ikke samme sifre i ettermiddag. Men med en smule tribunetrykk må det være lov å håpe på et litt mer energisk lag enn i de siste 4-5 kampene, og som tråden her viser - det er MASSE å spille for.

En annen ting jeg håper på (men ikke tror på) er at når jeg går på toget her i Ski om et par timer, er det for å reise til en by der det også er litt trøkk og kampstemning ute i gater og på spise- (og skjenke-)steder. Det har mildt sagt vært mangelvare i høst, selv etter at restriksjonene ble borte. Antagelig er det like mye oppstuss rundt en middels katteutstilling i Kongstenhallen som det har vært rundt de siste hjemmekampene.

Og - det er slett ikke sikkert at det blir flere kamper med trøkk i høst, kvalik eller ei. Slik det ser ut nå, kan restriksjonene være tilbake med avstand, munnbind osv osv før vi får sagt "halvliter".  Så la oss slutte opp i dag. 

---------------------------

- Hvor var du da Rekdal tok straffa mot Brasil?
- På felt D, rad 10, plass 84.


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5394

Lagt til: 06 nov 21, 17:40

Dette var surt. Nå kunne vi faktisk ha tatt over tredjeplassen etter at Jerv tapte i dag, men nå blir nok også den vanskelig.

Synes vi gjør en god kamp i dag og jeg synes vi hadde fortjent seieren. Og for et innhopp Drage hadde. Spillesugen og ivrig. Startet angrepet på 1-1 og avsluttet med mål til 2-1. Bare synd han ble skadet igjen bare minutter etter 2-1 scoringen. Det er egentlig ganske bekymringsfullt med tanke på en kvalik. En frisk Drage kan være det som vipper kampen i vår favør.

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


ey1984

A-lagspiller
Ble medlem: 05 apr 10
Innlegg: 260

Lagt til: 06 nov 21, 19:33

Dette var faktisk sesongens bitreste poengtap. Så mange folk på stadion og muligheter for å sette litt fyr på fotballfeberen i byen igjen. Så leverer FFK helt nydelig, snur kampen fra 0-1 til 2-1, og deretter slipper inn på slutten. Ekstremt bittert, mest fordi det var så mye som lå i potten både sportslig og rundt. Hadde kampen endt 2-1 tror jeg de hadde bikket 8.000 både mot Ranheim og i første kvalikkamp. Fremdeles ikke umulig at det kan skje nå heller, men den boosten man kunne tatt med seg ved seier da.. 

Men det til side. Synes de gjorde en god kamp i dag, helt enig med Kjeldsrud i at de hadde fortjent alle tre poengene. Målet til Drage er så sykt, og Åsheim så jo ut som en million på midtbanen i dag? Gøy kamp, jeg håper både lag og publikum greier å ta med seg så mye positivitet som mulig inn i de siste to kampene pluss kvalik. Måtte vi få den tredjeplassen. 


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4682

Lagt til: 07 nov 21, 10:29

Jeg synes faktisk dette var en av høstsesongens beste kamper - om ikke den beste. En helt annen intensitet i spillet enn vi har sett den siste måneden, og mot en sterk motstander. Utrolig surt med poengdeling, vi kunne faktisk sørget for en viss spenning helt inn. 

Også utrolig gøy med mye folk og trøkk på tribunen. Har savnet det.

To kamper gjenstår før kvaliken. Håper mange rødhvite tar turen til Hamar om to uker, vi har fortsatt noe å spille for. Greit å slippe å dra til Hengemyr, unnskyld Levermyr, i desember.

---------------------------

Journalist: "Gordon, in what areas do you think Middlesbrough were better than you today?"

Gordon Strachan: "What areas? Well, mainly the big green one out there"


madcow

A-lagspiller

Ble medlem: 28 aug 06
Innlegg: 535

Lagt til: 08 nov 21, 16:55

Usikker på om det er en bra ting eller ei....

men jeg er ikke skuffet over resultatet. Gleden over en såpass full stadion og bortesupportere som lagde såpass mye lyd samt hjemmesupportere som lagde så mye lyd gjorde meg så glad at jeg er OK med poengdeling. Dommeren gjorde noen rare valg underveis, men det er slik det er i Norge dessverre... Takk til alle som bidro, både på, utenfor og rundt. Jeg skulle virkelig ønske at det ble en seier for da ville publikum forhåpentligvis kommet tilbake på siste hjemmekamp.. men kanskje kampen i seg selv var underholdende nok? Jeg håper det, for det var virkelig en underholdende kamp.

Strålende laginnsats. Gleder meg til neste kamp! og uansett hvordan det går så synes jeg vi alle skal være stolte av hva det laget her har fått til i år. Det å rykke opp og komme så høyt på tabellen påfølgende år er ikke så verst, man skal være stolt av det!

---------------------------

"Nomen mihi Legio est, quia multi sumus."

- FFK / LFC / Østsiden -



Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 1 1

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f