Husk meg
Brukernavn
Passord

Loberto trekker seg

Flat Trådet Nøstet
Side 2 av 3 2

Holters

Ansvarlig redaktør

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 10060

Lagt til: 28 okt 17, 08:07

Gavepakke til klubben.

Feil trener fra dag én. 

---------------------------

Undertegnende @ Twitter: http://twitter.com/oeholt
ffksupporter.net @ Twitter: http://twitter.com/ffksupporter


scheien

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 nov 06
Innlegg: 1123

Lagt til: 28 okt 17, 11:33

Det var på tide. Er tydelig at det ikke har fungert. Hva tenker folk om trener for neste sesong? Personlig nærmer jeg meg en trener med lokal tilhørighet med sterk personlighet. De fleste vet nok hvem jeg tenker på da. Han har kontrakt med et landslag nå, men han har vært åpen for å slutte der. Er nok ikke mange andre med så mye erfaring som kan være interessert i å ta over treneransvaret i denne kaosklubben. 


Ebenfalk2

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 feb 04
Innlegg: 2291

Lagt til: 28 okt 17, 11:57

Ikke nok med at han har lokal tilhørighet, men han har også erfaring med å rykke opp med diverse lag nedover i systemene. Han virker å klare å motivere. Disiplin virker også være en nøkkelegemskap. Og FFK trenger å innføre disiplin i troppen. Trolig en god opprydding også. Men det får diskuteres etter sesongen. 

 


ey1984

A-lagspiller
Ble medlem: 05 apr 10
Innlegg: 260

Lagt til: 28 okt 17, 12:47

Opprinnelig postet av kjo

Opprinnelig postet av ey1984

Opprinnelig postet av Erikk

Det har jo sett ut som en styrt avvikling lenge 

I så fall betyr det at Ulrik Flo, styret og Loberto har løyet i dag og de siste ukene. Dette er ikke dagen for å spille VM i konspirasjonsteorier.

Hva skal de svare til pressen på et slikt spørsmål?

Enig i dette. Poenget mitt var snarere at når klubben, Ulrik Flo og Loberto selv sier at avgangen skjedde som følge av en samtale mellom spillere og trener, som endte i at det kom fram at trener ikke har tillit i garderoben, blir det for dumt å spekulere i om det egentlig var en plan fra styret som de har jobbet med de siste månedene og nå har gjennomført og alt er bare et spill og Bush sto bak 9/11... osv.

 

Våknet opp til tidenes blålørdag i dag, og selv etter at frustrasjonen og sinnet har lagt seg, sliter jeg fortsatt med å se at dette er til det beste for klubben nå (dvs. når spillerne sier at de ikke har tillit, så er det selvfølgelig ikke annet å gjøre. Så her sikter jeg til mer til klubbens situasjon generelt enn til den konkrete situasjonen som oppsto i går). Mellom all frustrasjonen i går, fylte jeg ut ikke annet enn et pro/con-skjema. Kom gjerne med tilleggs- eller motargumenter her.

-1 At vi forsterker inntrykket av oss selv som en "kaosklubb" det gir jeg blanke i. Hvordan andre ser på oss er så langt nede på lista jeg bekymrer meg over akkurat nå. Det som derimot er mer problematisk er at vi, ved å sparke nok en trener, underbygger signalet til fremtidige trenere om at vi er en klubb det er svært vanskelig å lykkes i. Vi gjør oss dermed enda mindre attraktive for potensielt nye trenere.

-2 Vi tar tre steg bakover hva gjelder spillelogistikk. Loberto har akkurat rukket å bli kvitt flesteparten av spillerne som ikke passet inn i hans system. Det begynner å bli en nokså klar formening i fotballverden at en trener gjennomsnittlig trenger 3 overgangsvinduer før troppen er helt tilpasset. Prosessen som handler om spillerlogistikk må vi dermed starte helt på nytt nå. Forhåpentligvis får vi inn en trener med en ikke altfor annerledes filosofi slik at vi delvis kan bygge på det vi har nå. Men samtidig rakk heller aldri Loberto helt å sette sin egen stall, så det er ikke veldig mye å bygge videre på for en ny trener, selv om vi heldigvis har fått på plass noen nye langtidskontrakter som kan den nye treneren kan bygge videre på, forutsatt at han benytter et spillesystem som er nokså likt det vi har hatt til nå (Veteli, Rocky, Skagestad, Falk L, Leko osv).

-3 De få personene vi har som nå jobber sportslig i klubben, det er vel stort sett Heier, blir nå opptatt den kommende tiden med å finne en ny trener. En jobb vi vel er enige om at skal gjøres grundig uten slurv, og vil følgelig oppta mye tid. Forhåpentligvis vil dette gå fort, men jeg tipper Heier hadde pris på å heller bruke denne tiden til å se etter forsterkninger, eller å jobbe med å få på plass et bredere sportslig apparat. 

-4 Når det gjelder treneransettelse har vi jo faktisk ikke den sportslige kompetansen som kreves til å ansette en trener som passer klubben. Hadde vi ventet, ikke mer enn tre måneder, men jo mer jo bedre, så hadde vi rukket å få på plass et større sportslig apparat med en bredere kompetanse som følgelig ville hatt bedre grunnlag for å finne en trener som faktisk passer oss. 

-5 Til slutt vil jeg ta med at jeg synes Loberto er en flott fyr som fremstår faglig dyktig, som har fremstått engasjert og arbeidet knallhardt for å få denne skuta på rett kjøl og som jeg har tro på hadde lyktes om han hadde fått mer tid. Men dette er selvfølgelig ikke fullt så relevant i en slik diskusjon.

+1 Et trenerskifte får av og til en kortvarig boost, og kan gi laget ekstra motivasjon de siste 2 eller 4 kampene. Det kan likevel være begrenset hvilken effekt dette faktisk får når det da blir assistenttrener som skal lede laget. 

+2 Mange mener han var en dårlig trener og/eller ikke rett mann for jobben, men dette argumentet blir i denne sammenhengen like irrelevant som punkt -5. 

 

Uansett synes jeg det er sterkt av Loberto å gjøre det på denne måten, det er ingen tvil om at han setter klubben foran seg selv. Trenerjobben er til syvende og sist nettopp det, en jobb, og ved å fratre sin stilling setter Loberto nå klubben foran seg selv og sin egen økonomiske trygghet. Det synes jeg han fortjener honnør for. 

Til sist må jeg si at Twitter-tråden til Jesper Mathisen er helt sjokkerende, selv om det riktignok virker som den må tas litt med en klype salt (blant annet ett utsagn der ble påstått å ikke stemme, han har nå slettet dette). Allikevel er jeg veldig spent på hva som gjør at en spiller lekker så nære og oppsiktsvekkende detaljer til pressen.


Marthe

Knøttespiller
Ble medlem: 27 sep 14
Innlegg: 60

Lagt til: 28 okt 17, 15:24

Den tråden til Jesper Mathisen høres ut som surt oppgulp fra noen som er kjempebitre over ett eller annet. I tillegg er det helt skandale at noen deler dette med en person som Mathisen, og jeg håper inderlig Heier tar tak i dette og forsøker å finne ut av det. Er helt enig i at den sjokkerer, men noe av grunnen til det er jo at man føler dette er privat og aldri skulle vært lagt ut på twitter. Og når noe allerede er feil og blir sletta, ja da stiller jeg meg jaggu skeptisk til resten og.


Ebenfalk2

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 feb 04
Innlegg: 2291

Lagt til: 28 okt 17, 15:40

Litt av en detalje rikdom Jesper Mathissen kommer med i den twitter storyen sin.. høres enten ut som om det er Loberto som har sleivet eller noen med god kjennskap til avgjørelser som styret har tatt. Mtp på den sluttpakke påstanden. Det for meg forteller at han sprer rykter som han ikke kan bekrefte. Men at han kanskje har snakket med noen i fra Fredrikstad by som har vært med på ryktespredning det er ikke umulig. At FFK er en kaos klubb er jeg ikke helt enig i, men at ledelsens handlingslammelse har satt klubben i en kjinkig situasjon er jeg enig i.. Endringen skulle skjedd etter Florø borte kampen.. 


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2223

Lagt til: 29 okt 17, 01:27

Opprinnelig postet av scheien

 Hva tenker folk om trener for neste sesong? Personlig nærmer jeg meg en trener med lokal tilhørighet med sterk personlighet. De fleste vet nok hvem jeg tenker på da. Han har kontrakt med et landslag nå, men han har vært åpen for å slutte der. Er nok ikke mange andre med så mye erfaring som kan være interessert i å ta over treneransvaret i denne kaosklubben. 

Jeg tenker dette forslaget godt kan tåle å luftes, for uansett om FFK spiller i 2.divisjon neste år eller rangerer som et bunnlag i 1.divisjon, så skal det godt gjøres å signere en trener som er en tidligere toppspiller med lang trenererfaring, deriblant fra Bundesliga og landslag. Lønnen FFK kan tilby vil ikke være konkurransedyktig målt mot andre tilbud en slik trener kan få. Det er også dårlige utsikter til sportslig suksess på kort sikt. 

Det eneste jeg ser at kunne lokke en trener av så høyt kaliber til FFK på så svake premisser, måtte være at treneren har personlige grunner, som en fortid og et stort hjerte for klubben. Men også en som kan ha tro på at det går an å gjøre FFK til en toppklubb igjen på sikt. Og som ønsker jobben av den grunn.

Det er ikke mange kandidater på den listen, nei. Skulle FFK, mot alle odds, ha mulighet til å gjøre en slik signering, bør man først være takknemlige, og derefter følge Jahn Teigens råd:

 

 https://tv.nrk.no/serie/melodi-grand-prix-tv/FUHA00008980/22-03-1980#t=6m18s

 


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4684

Lagt til: 29 okt 17, 22:24

Bjørn Petter Ingebretsen (Godset) tar på seg korttidsoppdrag 

Det fårn si. Likte han seg så godt på Feiring at han har lyst på et nytt hjerteinfarkt?

Hvis denne sesongavslutningen mot formodning går godt så kan vi faktisk si at Mjøndalen og Godset begge bidrar til å redde skinnet vårt.

 

 

---------------------------

Journalist: "Gordon, can we have a quick word please?"

Gordon Strachan: "Velocity"


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3491

Lagt til: 29 okt 17, 22:27

Jeg likte den med at Godset og Mjøndalen samarbeider, en overaskelse at han tar utfordringen.


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5398

Lagt til: 30 okt 17, 16:09

Han har jo absolutt ingenting å tape på forsøket. Enten blir han genierklært eller så blir de lynsjestemning mot spillerne.

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3491

Lagt til: 30 okt 17, 16:17

Nedrykket får han ikke skylden for uansett, skulle alle miraklers mor skje og vi berger oss vil han bli genierklært. Egentlig en god ide og leie de istedenfor å skrive lange kontrakter.


Jabbie

Knøttespiller
Ble medlem: 20 aug 11
Innlegg: 67

Lagt til: 30 okt 17, 20:50

Det lukter jo litt at BP blir trener utover 2017 også. Hvert fall om FFK holder plassen i OBOS. Det hadde vært et fantastisk kupp. Trolig den beste treneren FFK har hatt på mange, mange år. Kanskje siden Drillo/Eggen.


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4684

Lagt til: 30 okt 17, 21:08

Opprinnelig postet av Jabbie

Det lukter jo litt at BP blir trener utover 2017 også. Hvert fall om FFK holder plassen i OBOS. Det hadde vært et fantastisk kupp. Trolig den beste treneren FFK har hatt på mange, mange år. Kanskje siden Drillo/Eggen.

Det måtte i så fall være fordi han har gitt Godset signaler om at han føler seg klar for en hovedtrenerjobb igjen, og at Godset har sagt at det vil de ikke stå i veien for. Og videre at denne gjøres midlertidig nettopp fordi det er så stor mulighet for at vi rykker ned (og Ingebretsen føler seg, med rette, kvalifisert for noe mer enn 2. divisjon).

---------------------------

Journalist: "Gordon, can we have a quick word please?"

Gordon Strachan: "Velocity"


Jabbie

Knøttespiller
Ble medlem: 20 aug 11
Innlegg: 67

Lagt til: 31 okt 17, 05:28

Sa i Drammens Tidene at han ville tilbake som hovedtrener. Allerede i 2018.

Tror det er svært sannsynlig at BP blir ny trener om FFK på utrolig vis holder plassen. Rykker vi ned, blir det mindre sannsynlig. da må isåfall Høili garantere midler som gjør opprykk svært sannsynlig.

Det er uansett bittert og synd at denne løsningen ikke kom for en månedestid siden. Da hadde FFK trolig holdt plassen.


scheien

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 nov 06
Innlegg: 1123

Lagt til: 31 okt 17, 09:28

Høili meg her og Høyli meg der. Er det ikke snart på tide å drive den klubben her edruelig og bruke mindre penger enn man får inn?

Jeg tenkte at når vi rykket ned til adecco at vi skulle bygge et nytt lag for fremtiden ved å få tak i spillere var relativt billige og som passer vår klubb og trenerens spillestil. Rett og slett bygge et nytt kollektiv med gode holdninger, og god lagmoral. Men neida. Her har vi fortsatt med å bruke penger som fulle sjømenn. Hentet relativt dyre spillere som vi ikke har fått noe ut av. Skiftet masse trenere. Skiftet 60% av stallen hvert eneste år, og ikke hatt noe som nærmer seg kontuinitet. Er jo ikke rart at dette ikke har fungert.

Se på Særp. De har kompetente folk i de riktige stillingene. De kjøper billig og selger dyrt. De har bygd opp klubben fra bunn av, og gjør det nå meget godt.

Men å bygge et lag på den måten ser det ikke ut til at noen har tid til. Vi er FFK og skal ligge i toppen av norsk fotball, så da kaster vi ut penger i øst og vest uten å ha noe som helst plan over det hele. Dette begynner rett å slett å bli tragisk. Få opp øya, ansett de riktige folkene, få inn en sportssjef og bruk et par år på å bygge opp klubben igjen istedenfor å rope på Høyli og fortsette å kaste penger ut av vinduet.


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3491

Lagt til: 31 okt 17, 09:51

En kombinasjon er jeg redd. Hvis Høili kan være villig til å fortsatt hjelpe klubben hadde det vært flott, det som da burde blitt prioritert må jo da være være å få kompetente folk inn vedr spillerlogistikk, vi bommer jo totalt i det ene overgangvinduet etter det andre. Hvis man ser på de to siste årene er vel Shola den eneste gode signeringen vi har gjort, morsomt å tenke på at han kom som "ung og lovende" og ikke "rett inn i laget".


ey1984

A-lagspiller
Ble medlem: 05 apr 10
Innlegg: 260

Lagt til: 31 okt 17, 11:32

Her er jeg faktisk enig med deg, Sch. Selvfølgelig greit om vi skulle få økonomisk støtte, men med eller uten støtte så er vi nødt til å hente inn folk som har kompetanse, og som er innstilt på å bygge opp klubben over mange år. 


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4684

Lagt til: 31 okt 17, 15:55

Til syvende og sist handler det å drive en profesjonell fotballklubb om følgende:

  • Hente inn penger fra sponsorer, medierettigheter, og inntekter på kampdag
  • Balansere utgifter mot inntekter slik at man kan drive klubben best mulig med de pengene man har
Om "sponsorer" skal innbefatte en rik onkel eller to, så må man enten vite at denne støtten vil vedvare over tid (dvs flere år, slik at man kan planlegge ut fra det) eller ta høyde for at denne er flyktig og således drive klubben slik at eventuelle onkelpenger blir for en bonus å regne.
 
Man må rett og slett drive klubben på en slik måte at driften kan opprettholdes med de forutsigbare inntektene (og utgiftene). Med tanke på at de fleste lagene i OBOS-ligaen gjør dette med mindre budsjetter enn oss, er det åpenbart at vi også kan gjøre det bedre. Og en god start ville være å prioritere kompetanse på spillerlogistikk framfor dyre enkeltspillere.

---------------------------

Journalist: "Gordon, can we have a quick word please?"

Gordon Strachan: "Velocity"


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2223

Lagt til: 02 nov 17, 05:03

Opprinnelig postet av Tøfflus

Man må rett og slett drive klubben på en slik måte at driften kan opprettholdes med de forutsigbare inntektene (og utgiftene). 

Synes alt annet var godt sagt, men dette er et svakt punkt. Hvor forutsigbare vil egentlig inntektene kunne være? Det vil, ikke bare men for en stor del, bero på de sportslige resultater. Høyere tabellplassering gir høyere billettsalg, og på litt lengre sikt større sponsor-interesse. 

Og da er man tilbake til spørsmålet om hvor optimistisk man bør budsjettere. Selv om man har nøkterne forventninger til f.eks billettinntekter, kan man fortsatt risikere at man likevel overvurderer salget gjennom sesongen. 

Satser man friskere og våger å forvente høyere billettinntekter, kan man f.eks ta seg råd til å utvide stallen med to spillere, og bli mindre sårbare selv ved mange skader i troppen, og således ha lettere for å nå de sportslige mål. Gjør man det går kanskje budsjettet i balanse også. Og i så fall ser det ut som om man har satset riktig. Men er man litt uheldig med resultatene vil klubben fort fremstå som alt for optimistisk, og få kritikk for det. 

Forutsigbarheten er altså det svake punkt når klubben skal sette opp budsjettet. Man vet ikke eksakt hvor mye inntekter man vil få. Men det er vanskelig å lykkes hvis man ikke våger å være optimistisk.  


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4684

Lagt til: 02 nov 17, 09:52

Jeg ser den. Man kan selvsagt ikke vite hvor mye billettinntekter man får, særlig ikke når tilskuertallene svinger så kraftig som de kan finne på å gjøre i OBOS-ligaen. Reelt frammøte mot Ranheim var neppe mer enn 2000, mens mot Start var det altså over 7000. Men man kan uansett ha en strategi for hvordan man forholder seg til denne usikkerheten.

Hovedpoenget mitt var uansett at støtte fra rike enkeltpersoner er noe man ikke kan ta for gitt og basere klubbdriften på, da det fort kan være snakk om titalls prosent av totalbudsjettet. Og der har jeg på følelsen at vi er enige.

---------------------------

Journalist: "Gordon, can we have a quick word please?"

Gordon Strachan: "Velocity"



Flat Trådet Nøstet
Side 2 av 3 2

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340