Husk meg
Brukernavn
Passord

Dominic Adiyiah i VM U20

Flat Trådet Nøstet
Side 4 av 12 4

Snæbbuss-aristokrat #78

Landslagsspiller

Ble medlem: 10 des 03
Innlegg: 954

Lagt til: 07 okt 09, 23:09

Opprinnelig postet av Plankekæll

Men, nå handler jo denne tråden om Dominic Adiyiah. En mann som jeg tror passer dårlig inn i et stramt 4-3-3-system. Det samme som Borges egentlig. Begge disse to spillerne tror jeg må få mye friere roller i laget hvis de skal fungere. Smile

Hvorfor passer Adiyiah dårlig inn i denne formasjonen? Tror ikke det nødvendigvis er sant, tror det handler mer om hvordan vi spiller fotball, hvordan vi beveger oss uten ball og hvordan vi lar ballen gå mellom spillerne. Har så vidt fått med meg Ghana i omtrent 1 omg tilsammen og spiller ikke de med Adiyiah alene på topp og to relativt offensive vinger? Virket sånn på meg og virker på meg som det har fungert ganske godt for han. Forskjellen er at Ghana spiller omtrent sånn som vi ønsker at FFK skal spille, høy bevegelse, slipper ballen til hverandre og spiller stort sett langs bakken, slik syns jeg desverre ikke vi har fremstått på lenge. Plusser man på defensivt godt strukturert forsvar så er det vel omtrent slik hvertfall jeg ønsker at FFK skal spille. Adiyiah er liten av vekst, men han har ekstrem spenst og er ikke på langt nær en så dårlig hodespiller som høyden kan tilsi. Har ikke videre tro på han som høyere kant, mener han bør spille i midten framme. Spiller vi 4-3-3 som vi gjør i dag vil jeg gjerne ha Everton på høyere kant og Adiyiah i midten framme, det hadde vært spennende, så spørs det om vi tør å satse på det i de viktige kampene som gjenstår. Men kanskje neste år?

---------------------------

Lenge leve "hjørnet"!


Plankekæll

Landslagsspiller
Ble medlem: 03 okt 05
Innlegg: 5991

Lagt til: 07 okt 09, 23:27

Nå har jeg ikke sett gutten spille for landslaget sitt, jeg prater kun utifra hva jeg har sett for FFK og FFK 2. Slik opplever jeg denne spilleren. Men mye mulig du har sett noe annet enn meg. Hvis det stemmer er det jo bare positivt.

Jeg er i tillegg usikker på om Tom ønsker å få vingene sine til dødlinja for å slå innlegg til en hodesterk midtspiss, eller kanskje å satse på en annen slags spisstype i mellom to vinger som går rett på mål...?

FFK-Adiyiah håper på en bedre fotballfremtid.

Her snakker han om løst og fast. FFK er heller ikke fremmede for et salg hvis det skulle komme klubber på banen.

Det hadde vært bæltøft om Dominic hadde fått et par-tre innhopp og et par-tre mål sånn på tampen av en miserabel sesong, blitt den store helten og fortsatt storspillet neste sesong. Wink


Holters

Ansvarlig redaktør

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 10060

Lagt til: 07 okt 09, 23:39
Endret: 07 okt 09, 23:48
Endret av: Holters

Opprinnelig postet av Snæbbuss-aristokrat #78

Opprinnelig postet av Holters

Opprinnelig postet av Rey

Dominic har akkurat scoret 2-1 målet i ekstraomgangene. Et nydelig skudd opp i krysset fra 20 meter.

Nydelig mål!

Dominic blir FFKs semi-redning på klubbens økonomiske problemer!

La oss spekulere i pris. 2 mill? Tre? Fem? Tredve?

Cool

Skjønner ikke hvorfor du er så ivrig på å selge vårt kanskje største talent ved første mulige anledning

Hehe, litt moro at du bet så ille fem på og fyrte deg litt opp. Det var virkelig ikke blodseriøst ment, men en halvveis ironisering av hvordan folk hauser opp talenter fra Tippeligan og skal ha titalls millioner så fort de presterer.

Når det er sagt, så mener jeg helt klart det vil være mye bedre å få solgt Dominic - som vi ikke benytter og som ikke passer inn i Nordlies ekstremt systembaserte spillestil - for å redde klubbens økonomi enn andre viktige nøkkelspillere som f.eks. Wallace og Borges.

Opprinnelig postet av Snæbbuss-aristokrat #78

Fokuset vårt bør heller være på å videreutvikle gutten og få han til å fungere best mulig i vår klubb. Er det ikke det som er poenget med å hente inn spillere, for at de skal prestere best mulig i vår klubb? Vi henter vel ikke spillere kun for å kunne cashe inn en profit på de så fort som mulig?

Selvsagt. Det bør alltid være det bakenforliggende motivasjonen ved spillekjøp, men hovedfokuset nå er faktisk å redde klubben. FFK er ikke i en posisjon der de kan velge å selge etter egne premisser. Får man et akseptabelt bud på Dominic, så må man selge. Behovet er skrikende for å få tilført klubben kapital, noe X antall emisjoner og lånegarantier burde være bevis nok på.

FFK har blant annet sondert markedet for å selge deler av eller hele sin andel av Celso Borges til både innenlandske og utenlandske investorer. Tror du klubben hadde gjort det per i dag - før Costa Ricas fremtid er avgjort og Borges eventuelle VM-prestasjoner - dersom det ikke var et strekt behov for å få tilført midler i nuet?

Nei, i mine øyne skal FFK være sjeleglade dersom Dominic Adiyiah fortsetter sitt storspill i U20-VM og vekker stor nok interesse til at klubben kan håpe på en aldri så liten budrunde. Det hadde vært ideelt i dagens situasjon.

PS! Adiyiah som midtspiss i Nordlies 4-3-3 tror jeg du kan la bli med drømmen. Det kommer ikke til å skje.

---------------------------

@ Twitter: http://twitter.com/ffksupporter
@ Facebook: http://www.facebook.com/ffksupporter


Plankekæll

Landslagsspiller
Ble medlem: 03 okt 05
Innlegg: 5991

Lagt til: 08 okt 09, 00:11

Opprinnelig postet av Holters

PS! Adiyiah som midtspiss i Nordlies 4-3-3 tror jeg du kan la bli med drømmen. Det kommer ikke til å skje.

Akkurat det vet vel verken du, jeg eller Snæbbus-Søren.

Tom Nordlie har ikke sett gutten på trening engang. Hva som skjer etter han kommer tilbake vet ingen. Men at det er lite sannsynlig at vi kommer til å se han som midtspiss i 4-3-3 er nok riktig. Personlig tror jeg ikke han blir noen høydare under Nordlie, men det hadde vært moro om han ble det.


Snæbbuss-aristokrat #78

Landslagsspiller

Ble medlem: 10 des 03
Innlegg: 954

Lagt til: 08 okt 09, 00:31
Endret: 08 okt 09, 00:33
Endret av: Snæbbuss-aristokrat #78

Du skrev dette i en annen tråd Holters: "Bra for markedsverdien dette. Kan vi håpe på at FFK kan nå noen bud på 3-4-5 millioner kroner? Det hadde gjort seg. Vi bruker ham jo ikke uansett." Tolket det derfor dit hen at du ønsker at vi skal smi mens jernet er varmt og få noen millioner for han nå? Tror uansett det ikke er realistisk å få solgt Adiyiah for noen betydelig sum før han har prestert over tid på sitt klubblag. Er selvfølgelig positivt for markedsverdien hans at han gjør suksess på landslaget, har nok havnet på blokka til flere internasjonale klubber, men tviler på at noen handler uten at han har klart å spille seg til fast plass på et middelmådig TL-lag. Adiyiahs prestasjoner i U20 VM beviser at han utvilsomt er et stort talent, han har bevist nå at han kan prestere på et høyt nivå og det tror jeg styrker hans sjanser til å få flere muligheter i FFK. Først når han har prestert hos oss tror jeg interessen fra utlandet vil tilta. Jeg tror heller ikke at klubben ser på Adiyiah som redningen på klubbens nåværende krisesituasjon økonomisk, tror de tenker mer langsiktig vedrørende han, både økonomisk og sportslig.

At klubbens økonomi er kritisk er det ingen som helst tvil om, jeg håper dog at vi selv i disse krisetider klarer å tenke langsiktig i forhold til klubbens fremtid. Fokuset er selvfølgelig på å kutte utgifter og skape en bærekraftig økonomisk plattform for framtida. Kortsiktig sett trenger vi midler, kanskje må vi skaffe oss det ved å selge spillere nå som vi ideelt sett heller burde selge senere for en større sum. Kanskje må vi selge andeler i Borges for å løse akutte økonomiske behov nå, forhåpentligvis kan vi løse problemene på andre måter. Spør ikke meg om hvordan. Salgobjektet klubben først og fremst jobber for å selge tror jeg er Wallace, desverre har han vært mye skadet, men dette er en spiller vi kan få 10 mill + for om han presterer over tid, og vi har unge Thommasen som kan gå rett inn på hans plass og gjøre en strålende jobb der. Desverre er det ikke realistisk å få solgt Wallace før neste sommer tror jeg og det forutsetter at han når tilbake til sitt høyeste nivå. Borges har ett navn, men formkurven hans peker veldig i feil retning, tror heller ikke han er noe superhett salgsobjekt for øyeblikket. Borges trenger nok litt ferie og en god oppkjøring før neste sesong før vi får se det beste av han og da vil også interessen fra utlandet melde seg.

Slik jeg ser dagens FFK-stall tror jeg ikke vi kan regne med å redde oss økonomisk ved salg av spillere, vi har rett og slett ikke spillere som er salgbare nok for øyeblikket, men vi har flere som kan bli det i framtida. Tror klubben må løse de økonomiske probleme på andre måter, kan tenke meg det er en kjempeutfordring som sikkert utskjelte Henriksen bruker all sin tid på å finne ut av. Tror nok ikke klubben vil fornye kontrakten til hverken PAC, Kvisvik, Barsom eller Gardar. Mulig de beholder Everton om de får til en billigere avtale enn den de har med Cremio i dag. Det kommer til å bli opprydding i stallen, en mye større satsing på yngre spillere og en fornuftig og langsiktig strategi i forhold til sportslig satsing tror jeg. Hvor ille den økonomiske situasjonen i klubben egentlig er vet jeg for lite om til å mene alt for mye om det, men jeg tror uansett ikke klubben vil skyte seg selv i foten ved å tenke kortsiktig inntjening nå på bekostning av langsiktig tenkning, jeg tror klubben nå for alvor skjønner betydning av å tenke langsiktig, tror ikke de har noe annet valg heller. Fokuset akkurat nå er selvfølgelig på å redde klubbens kritiske økonomiske situsasjon, gud vet hvordan det skal gjøres, når det er gjort vil arbeidet mot en bedre framtid begynnne, jo før jo bedre.

P.S. Drømmen om Adiyiah tror jeg ikke er utopi Holters, kanskje ikke i år, men neste år tror jeg sjansen for at han blir vår mann i midten framme er helt klart sannsynlig. Vet ikke når han er tilbake i Fredrikstad, men blir vel i løpet av neste uke hvertfall, kanskje han får en rolle kampen mot Odd 19 oktober? Det hadde hvertfall vært orgasmiskt deilig om han gjorde dine ord til skamme der! Wink

---------------------------

Lenge leve "hjørnet"!


Holters

Ansvarlig redaktør

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 10060

Lagt til: 08 okt 09, 01:24
Endret: 08 okt 09, 02:26
Endret av: Holters

Opprinnelig postet av Snæbbuss-aristokrat #78

Du skrev dette i en annen tråd Holters: "Bra for markedsverdien dette. Kan vi håpe på at FFK kan nå noen bud på 3-4-5 millioner kroner? Det hadde gjort seg. Vi bruker ham jo ikke uansett." Tolket det derfor dit hen at du ønsker at vi skal smi mens jernet er varmt og få noen millioner for han nå? Tror uansett det ikke er realistisk å få solgt Adiyiah for noen betydelig sum før han har prestert over tid på sitt klubblag. Er selvfølgelig positivt for markedsverdien hans at han gjør suksess på landslaget, har nok havnet på blokka til flere internasjonale klubber, men tviler på at noen handler uten at han har klart å spille seg til fast plass på et middelmådig TL-lag. Adiyiahs prestasjoner i U20 VM beviser at han utvilsomt er et stort talent, han har bevist nå at han kan prestere på et høyt nivå og det tror jeg styrker hans sjanser til å få flere muligheter i FFK. Først når han har prestert hos oss tror jeg interessen fra utlandet vil tilta. Jeg tror heller ikke at klubben ser på Adiyiah som redningen på klubbens nåværende krisesituasjon økonomisk, tror de tenker mer langsiktig vedrørende han, både økonomisk og sportslig.

Isolert sett - om vi tar bort klubbens økonomiske situasjon - så synes jeg det er hårreisende at FFK har svidd av over 1,5 million kroner på et talent som verken har fått tillit eller spilletid under noen av trenerne klubben har hatt (Grønis, Aune og Nordlie), og som man kanskje selger videre til tross for at han i et U20-VM viser at det må bo noe i gutten. Problemet er at man ikke kan se så isolert på ting.

Ellers synes jeg du har gode tanker rundt dette med markedsverdi og interessenter. Det er nok mange som stusser over at han ikke har spilt seg til fast plass på et dårlig lag i en bakgårdsliga uten spisser som scorer mål. Speidere og agenter skyr slike CVer som pesten: "Er han et problembarn?"

Opprinnelig postet av Snæbbuss-aristokrat #78

P.S. Drømmen om Adiyiah tror jeg ikke er utopi Holters, kanskje ikke i år, men neste år tror jeg sjansen for at han blir vår mann i midten framme er helt klart sannsynlig. Vet ikke når han er tilbake i Fredrikstad, men blir vel i løpet av neste uke hvertfall, kanskje han får en rolle kampen mot Odd 19 oktober? Det hadde hvertfall vært orgasmiskt deilig om han gjorde dine ord til skamme der! Wink

Hehe, ingenting hadde gledet meg mer, men det er for eksempel to enkle årsaker til at jeg ikke tror det skjer:

1) Nordlie tilpasser spillerstallen til sitt system, ikke omvendt.

2) Nordlie har aldri brukt en liten mann som spydspiss, og Dominic er liten av vekst. Han passer ikke til å være tradisjonell norsk spydspiss i 4-3-3 (uavhengig av Nordlie som trener eller ei).

Mulig han kan bli kastet innpå for å kontre i sluttminuttene, men fra start? Om Dominic skal få spilletid, så er det mer realistisk som ving eller som indreløper, og der tror jeg han faller igjennom.

Men det kommer en tid etter Nordlie også, og Dominic er fortsatt ung. Kanskje han blir FFKs toppscorer i 2013 med en partner ved sin side?

Opprinnelig postet av Plankekæll

Opprinnelig postet av Holters

PS! Adiyiah som midtspiss i Nordlies 4-3-3 tror jeg du kan la bli med drømmen. Det kommer ikke til å skje.

Akkurat det vet vel verken du, jeg eller Snæbbus-Søren.

Tom Nordlie har ikke sett gutten på trening engang. Hva som skjer etter han kommer tilbake vet ingen. Men at det er lite sannsynlig at vi kommer til å se han som midtspiss i 4-3-3 er nok riktig.

Større underverker har skjedd, men det anser jeg som så høyst usannsynlig at jeg føler jeg har mitt på det trygge.

---------------------------

@ Twitter: http://twitter.com/ffksupporter
@ Facebook: http://www.facebook.com/ffksupporter


Snæbbuss-aristokrat #78

Landslagsspiller

Ble medlem: 10 des 03
Innlegg: 954

Lagt til: 08 okt 09, 02:26
Endret: 08 okt 09, 02:32
Endret av: Snæbbuss-aristokrat #78

Opprinnelig postet av Holters

Hehe, ingenting hadde gledet meg mer, men det er for eksempel to enkle årsaker til at jeg ikke tror det skjer:

1) Nordlie tilpasser spillerstallen til sitt system, ikke omvendt.

2) Nordlie har aldri brukt en liten mann som spydspiss, og Dominic er liten av vekst. Han passer ikke til å være tradisjonell norsk spydspiss i 4-3-3 (uavhengig av Nordlie som trener eller ei).

Mulig han kan bli kastet innpå for å kontre i sluttminuttene, men fra start? Om Dominic skal få spilletid, så er det mer realistisk som ving eller som indreløper, og der tror jeg han faller igjennom.

Men det kommer en tid etter Nordlie også, og Dominic er fortsatt ung. Kanskje han blir FFKs toppscorer i 2013 med en partner ved sin side?

Er ikke sikker på at det er så enkelt Holters.

1) Hadde det vært fult så enkelt så hadde ikke Nordlie brukt Everton i den rollen her slik han gjorde forrige hjemmekamp mot LSK. Everton er en helt annen type spiss enn hva Nordlie normalt sett ville brukt i den rollen, kunne han håndplukket spiller selv så tipper jeg han hadde plukket noe sånn som Didier Drogba i den rollen. Realiteten er nå en gang sånn at vi har ingen Drogba, da må han velge blant de spillerne vi har og han valgte Everton til tross for at han nok ikke er tilpasset til rollen i Nordlies system. Hadde det vært så enkelt som du her skiserer så hadde han valgt Gardar, da han passer inn i Nordlies "regide" system som midtspiss. Når han da velger Everton, hvorfor kan han ikke velge Adiyiah? Som etter min mening er en bedre hodespiller og ikke minst bedre avslutter enn Everton.

2) Hva Nordlie bruker eller aldri har brukt som spydspiss avhenger som sagt av hva han har å velge blant. Har ikke den fulle og hele oversikten over hva han har brukt i sine tidligere klubber, men i hans siste klubb Konsvinger finnes det ingen store spisser så vidt jeg vet. Her har han vel brukt Kai Risholt litt, Randell Brenes har vel også blitt brukt, Olav Tuelo Johannesen? Ingen av disse er spesielt storvokste akkurat, men det er vel heller ikke et nødvendig krav for å spille spiss hos Nordlie? Personlig tror jeg Gardar kommer til å starte som midtspiss mot Odd, rett og slett fordi han har hatt en positiv formkurve og hadde et godt innhopp mot Stabæk. Everton tipper jeg blir høyre ving, der får han brukt sine ferdigheter og sin store arbeidskapasitet bedre og han "slepper" å være den som skal score måla. Når det gjelder Adiyiah ser jeg altså ingen grunn til å utelukke han pga hans høyde, det tviler jeg også på at Nordlie gjør, men tror ikke han starter blant annet fordi han har vært borte på landslagsoppdrag siden august, men også fordi det er et mye tryggere valg å velge Gardar, da vet man hva man får, pluss at han nok blir viktig på defensive dødballer mot Odd. For framtidige kamper tror jeg derimot Adiyiah kan være aktuell, han har som sagt vanvittig spenst og kan fint komme til headinger om innlegga kommer fra dødlinja eller hvertfall i nærheten av dødlinja, her er timing, god headeteknikk og evnen til å komme seg forann forsvareren viktig. Ellers så er Adiyiah god på små flater og kan helt klart fungere godt som midtspiss når vi er i etablert angrep. Hans svakhet slik jeg ser det er i oppspillsfasen, er ikke sikker  på at han er spesielt god som oppspillspunkt, derimot kan han nok være god på kontringer og overganger. Vi bør uansett forsøke å spille mer gjennom midten og videre ut på kant enn å slå lange baller opp på en møtende spiss.

Ser poenga dine Holters og er ikke direkte uenig i de, men mener at du forenkler situasjonen en del og lagutaket til Nordlie er nok ikke så enkelt som du skal ha det til.

---------------------------

Lenge leve "hjørnet"!


Gardarson

A-lagspiller
Ble medlem: 03 nov 08
Innlegg: 499

Lagt til: 08 okt 09, 16:20

At Nordlie ikke kommer til å bruke Dominic som spiss er jeg ikke sikker på. Den gutten har det meste, samt at han er målfarlig! Jeg har sett 3 av de 4 kampene i VM og han har overrasket meg stort, spesielt på hodet. Dessuten er han veldig flink til å komme til sjanser og det er heller ikke noe minus som spiss!

At en spiller som Dominic herjer i VM, men ikke i TL, vil jeg tro heller er positivt enn negativt! Nok av eksempler som herjer i TL fordi de passer denne fotballen, men som flopper i andre ligaer. Da er det vel faktisk bedre at spilleren viser han har et "internasjonalt" snitt enn et "norsk"!


Costanza

Landslagsspiller

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 6579

Lagt til: 08 okt 09, 16:28

Mener å huske at Nordlie benyttet Stefan Bärlin en del som midtspiss i Starts 4-3-3 (når David Nielsen ikke var tilgjengelig). Tror han fort kan bruke Adiyah i samme posisjon, hvis han presterer på trening og Nordlie ser kvalitetene. Han er tross alt ikke ulik Everton i spillestil.


Gonzales

Juniorspiller

Ble medlem: 20 sep 09
Innlegg: 197

Lagt til: 09 okt 09, 16:42

Kvartfinale Ghana - Korea går på eurosport nå. Dominic var nettopp frampå og satte inn 1-0 målet for Ghana etter 8 min spill. Hva skal man si?


ffkmats

Landslagsspiller
Ble medlem: 05 apr 06
Innlegg: 962

Lagt til: 09 okt 09, 17:24

Utrooooolig...

 


hasse33

Landslagsspiller

Ble medlem: 18 jul 07
Innlegg: 1672

Lagt til: 09 okt 09, 17:30

Sa ikke han fyren som kommenterer at han hadde spurt Tom Nordli om han hadde sett Dominic hvor TN hadde svart at han ikke hadde sett han??

Mulig jeg hørte feil/misforsto ...... legger meg flat hvis så er tilfelle


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5517

Lagt til: 09 okt 09, 17:31

Han sa så

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går(noen trener får ikke gått fort nok). Klubben består.


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5394

Lagt til: 09 okt 09, 17:34

Det har også stått i FB, så du hørte ikke feil (underforstått at det var på trening Nordlie ikke hadde sett han). Han dro avgårde på treningsleir før Nordlie ble ansatt, så Nordlie har ikke hatt mulighet til å se han på trening.

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


hasse33

Landslagsspiller

Ble medlem: 18 jul 07
Innlegg: 1672

Lagt til: 09 okt 09, 17:51

Godt det er forklaring på alt Cool

TN burde defintivt se grundig på Dominic når han kommer tilbake.


Knuty

Landslagsspiller

Ble medlem: 28 mar 05
Innlegg: 2289

Lagt til: 09 okt 09, 18:06

Nydelig scoring av Dominic, 3-1!


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5394

Lagt til: 09 okt 09, 18:06

Og der scoret han jaggu igjen. 6 mål på 5 kamper

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


Plankekæll

Landslagsspiller
Ble medlem: 03 okt 05
Innlegg: 5991

Lagt til: 09 okt 09, 18:08

Korea - Ghana 1-3. Dominic Adiyiah scoret et herlig mål!! Rene Romario-scoringen jo!

Men det er klart, jeg er ganske sikker på at ingen av disse U20-landa hadde hevdet seg i Tippeligaen. Jeg er ikke imponert over nivået.

Han har nå 6 mål i VM.


hasse33

Landslagsspiller

Ble medlem: 18 jul 07
Innlegg: 1672

Lagt til: 09 okt 09, 18:09

utrolig mann og en utrolig bra scoring.

 

"Der steg markedsverdien" sa kommentator.... Kan ikke Henriksen ta med dvd av Dominic på bankrunden sin?


Knuty

Landslagsspiller

Ble medlem: 28 mar 05
Innlegg: 2289

Lagt til: 09 okt 09, 18:10

Redusering til 3-2..



Flat Trådet Nøstet
Side 4 av 12 4

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f