Husk meg
Brukernavn
Passord

FFK - desperat pengejakt for å kunne betale lønn

Flat Trådet Nøstet
Side 5 av 7 5

A.Scheie

Landslagsspiller

Ble medlem: 11 apr 04
Innlegg: 857

Lagt til: 03 okt 09, 13:29
Endret: 03 okt 09, 13:31
Endret av: A.Scheie

Opprinnelig postet av stjernengutt

Opprinnelig postet av mysthical

 PH får da ikke kjøpt hele klubben på en gang men over tid kan vi ta over klubben. Det blir da litt som Barcelona hvor supporterne eier og da også styrer klubben.

 

Er dette fakta? Høres mer enn merkelig ut at supportere eier og driver en stor klubb som Barca.



Slik jeg har forstått det så er det medlemmene i Barcelona FC som eier Barca, ikke supporterklubben.


Nå kan man selvfølgelig si at dette nesten er to sider av samme sak, men er en liten forskjell likevel. Hvor mange i Plankehaugen er egentlig medlem i Fredrikstad fotballklubb?

---------------------------

God bedring, Dagfinn!


Slettet
Slettet av bruker eller moderator

Asgeir

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 mai 04
Innlegg: 1048

Lagt til: 29 sep 09, 11:44

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Husk en ting(dette er ikke bare til deg PK). For at FFK Sport ASA skal komme seg på fote hjelper det ikke å bare snu til en fornuftig drift. Man må også dekke inn underskuddet som har kommet grunnet dårlig likviditet. Man må altså ikke bare snu minus til pluss, men mye pluss. Da kommer man ikke langt med å kutte i administrasjon og trenerapparat. Man må få betydelig lavere utgifter til spillerlønninger.

FFK har nå 2 utfordringer:

1) Å løse den akutte likviditetskrisa

2) Å løse de langsiktige økonomiske utfordringene

Den akutta krisa kan kreve svært drastiske tiltak, mens de langsiktige utfordringene kan gjøres enklere, fordi man har tid på seg, og fordi en A-lagstropp faktisk har stor utskifting, og plenty med muligheter for å juster lønnspolitikk.

Med lånegaranti fra kommunen tror jeg helt sikkert at vi til slutt kommer gjennom sesongen, for det er jo det en likviditetskrise dreier seg om: Å få tida til å gå så lenge at det kommer budsjetterte inntekter. Problemet med dette er at det kan være budsjettert med inntekter som aldri kommer, typisk spillersalg. Det er derfor "likviditetskrisa" egentlig er et uttrykk for at FFK er i seriøse økonomiske problemer; Det fundamentale problemet er at det ikke kommer inn like mye penger som det går ut. Henriksen kaller dette "likviditetsproblemer", men det er noe helt annet.

Når det gjelder økonomistyring i idrettsklubber, så lyder den læresetningen jeg alltid har brukt (joda, jeg har hatt ansvar for budsjetter på mer enn 5 mill.) som følger: "De faste inntektene skal dekke de faste utgiftene, de usikre inntektene skal dekke de usikre utgiftene". Det er er her budsjettarbeidet har gått helt i stå for ASA: Spillersalg er helt klart usikre inntekter, og de er i tillegg så usikre at jeg ikke ville ha brukt dem i et budsjett overhodet: Spillersalg er en type bonus-inntekter som burde inngå i ASA/Klubbens egenkapital, en spillerpott, investorpott, whatever, og burde aldri inngå i driftsbudsjett. Dette sa jeg når budsjettet for året kom, og det sier jeg ennå: Henriksen uttalte i f-b at "det måtte til for at budsjettet skulle gå opp", og denne typen holdning er totalt forkastelig.

Hadde budsjettarbeidet vært seriøst og basert på idrettsøkonomiske prinsipper ville aldri spillersalg vært oppe i det hele tatt, og budsjetterte tilskuertall hadde vært satt til 8000 pr. kamp, eller kanskje 9000.

Hadde dette vært gjort ville det vært fokus på manglende inntjening i forhold til utgifter allerede i budsjettprosessen, og sånn sett ville problemet ha fått lov til å utvikle seg i langt mindre grad enn sånn som det har foregått nå.

Det er null problem for forbundet å nekte klubbene å budsjettere med spillersalg, siden det viser seg gang på gang at man sprekker på de samme postene igjen og igjen, men forbundet har ikke baller til å styre fotballklubber i norge på en bærekraftig måte. Sannsynligvis har klubbene for mye å si i forbundsstyret sånn at de sunne øknomistyringsprinsippene blir underlagt en haug med helt andre strategiske mål.

Hvordan holder man de sportslige lønningene nede i FFK? Jo, det burde være enkelt: Det betyr at man ikke kan ha så mange høyt gasjerte spillere! Og det igjen betyr at man må ha spillere som "gir mer for hver krone", dvs lokale spillere. Det gir ikke mening å satse på sportslig suksess så lenge man må leve over evne for å få det til. Og hvis det ikke er inntektsdekning for et elitelag, ja så burde man kanskje være i 1. divisjon!

Jeg vet at det er inntektsgrunnlag for et tippeligalag i Fredrikstad/Sarpsborg, men det må tas mektig upopulære grep for å klare det. Alle skriker etter stjernespillere, men det er ikke mulig å gjennomføre. Og dette burde klubben og ASA gå ut bredt med, for realitetene må ligge i bånn! Sånn sette er det kjempegod økonomi å la unge spillere spille mye, også sjøl om det betyr et tap eller tre ekstra: Alternativet er å måtte kjøpe kostbare spillere og gå på ræva økonomisk.

 


Slettet
Slettet av bruker eller moderator

FFK Pride

Knøttespiller

Ble medlem: 01 jul 08
Innlegg: 64

Lagt til: 29 sep 09, 13:25
Endret: 29 sep 09, 13:56
Endret av: Per Egil

Jaja, da har vi penger til å klare det økonomiske for i år hvertfall!

Så hva skal vi bruke penger på nå da? Kanskje ansette resten av familien til Lars Tjærnås som analysatorer?

Eller bruke noe på ett par Fofana'er kanskje. Neida, men nå ser det jo ut til at vi kan ta 3 poeng på Ullevål, og dermed øke sjangsen for videre Tippeliga kontrakt.



MOD: Flyttet denne til eksisterende tråd om samme tema.

---------------------------

Nordli for president!


b-tribunesliter

A-lagspiller
Ble medlem: 19 okt 04
Innlegg: 273

Lagt til: 29 sep 09, 13:30

Hva mener du med dette ?


ffkerkonge

A-lagspiller
Ble medlem: 24 apr 03
Innlegg: 467

Lagt til: 29 sep 09, 13:42

mener vel dette : En kommentar fra dagbladet

---------------------------

Er det noen som klarer det er det du D


Per Egil

Moderator

Ble medlem: 01 apr 05
Innlegg: 2141

Lagt til: 29 sep 09, 19:55

- Galimatias av Fredrikstad

---------------------------

"Hvis kassereren går på kino for klubbens penger, skal han ha en omgang med juling og flyttes ned på B-laget."
Kvikk Frydenbergs lovverk


Plankekæll

Landslagsspiller
Ble medlem: 03 okt 05
Innlegg: 5992

Lagt til: 29 sep 09, 21:17

Budsjettere med spillersalg er rimelig hjernedødt ja...


mysthical

Landslagsspiller

Ble medlem: 30 jul 07
Innlegg: 1346

Lagt til: 29 sep 09, 21:34

de klarer pokker meg det samme igjen. ARG Yell

Er det mulig å være så inn i hampes ræva naive. Ja vi har spillere med potensiale men kan ikke regne med salg, en skade er jo nok og det burde de jo ha lært nå for det skjedde jo i sommer. ARG Yell


Sulla

Landslagsspiller

Ble medlem: 27 nov 05
Innlegg: 1555

Lagt til: 29 sep 09, 22:05

Det er faktisk helt utrolig, det er tydelig at "å lære av sine feil" ikke er mottoet som settes høyest i sirkus Fredrikstad.

---------------------------

It is proof of a bad cause when it is applauded by the mob. Seneca


Costanza

Landslagsspiller

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 6579

Lagt til: 29 sep 09, 22:14

kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5527

Lagt til: 30 sep 09, 09:09

Opprinnelig postet av Sulla

Det er faktisk helt utrolig, det er tydelig at "å lære av sine feil" ikke er mottoet som settes høyest i sirkus Fredrikstad.

Hvis må styrke likviditeten og kutte kostnader så er spillersalg en god løsning på begge deler. Det er forskjell på å budsjettere salg av en nærmest navngitt spiller til en høy pris, og det å si at man skal selge spillere for en viss sum uansett. Wallace, Borges og Piroija er kandidater til å bli solgt i vinter. Burde ikke være umulig å få 10 mill tilsammen for dem(til klubben). Spørs om det er mulig å få så mye mer i kjøpers marked.

Dette er nok uansett den riktige veien å gå for FFK.

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går(noen trener får ikke gått fort nok). Klubben består.


Plankekæll

Landslagsspiller
Ble medlem: 03 okt 05
Innlegg: 5992

Lagt til: 30 sep 09, 10:43

Selvsagt skal man selge spillere for å tjene penger, det er vel alle enig i? Åssen skal vi ellers tjene penger?

Men å budsjettere med spillersalg? Er du ikke enig i at det er høl i huet??


Slettet
Slettet av bruker eller moderator

kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5527

Lagt til: 30 sep 09, 11:10

Opprinnelig postet av Plankekæll

Selvsagt skal man selge spillere for å tjene penger, det er vel alle enig i? Åssen skal vi ellers tjene penger?

Men å budsjettere med spillersalg? Er du ikke enig i at det er høl i huet??

Det kommer an på.

Hvis det er slik at faste utgifter, som man ikke får gjort noe med på kort sikt, er betydelig større enn faste inntekter så må man ta grep og man må ha en plan. Hvis den eneste løsningen er å selge spillere, så må man det.

Jeg er rimelig sikker på at man i nå-situasjonen ikke først setter opp en inntektsside med spillersalg, og deretter bruker penger deretter. Utfordringen ligger nok i å få endene til å møtes, dvs å få inntekter opp på samme nivå som utgifter.

Ellers er det vel liten tvil om at FFK, som de fleste andre TL klubber, har budsjettert med bind for øynene de siste sesongene og vært med på en vanvittig lønnsøkning for TL spillere.

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går(noen trener får ikke gått fort nok). Klubben består.


Patrioten

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 03
Innlegg: 9586

Lagt til: 30 sep 09, 17:50

Siden de to forsvant fra styret, det var foresten det kvinnfolket, som tipset TV2 om at vi har teknisk konkurs, har mr. Forberg kommer inn i styre og stell igjen, er vist ikke lett å bli kvitt han.

P.s. For håpe at han har tatt godt vare på gressklipperenSealed


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5414

Lagt til: 30 sep 09, 17:53
Endret: 30 sep 09, 19:08
Endret av: Holters

Opprinnelig postet av Patrioten

Siden de to forsvant fra styret, det var foresten det kvinnfolket, som tipset TV2 om at vi har teknisk konkurs, har mr. Forberg kommer inn i styre og stell igjen, er vist ikke lett å bli kvitt han.

P.s. For håpe at han har tatt godt vare på gressklipperenSealed

Det var ikke kvinnfolket som tipset Tv2 om at vi var teknisk konkurs. Det var i styrerapporten, den styrerapporten som Tv2 har fått tak, kvinnfolket sa at vi var teknisk konkurs. Holters har forresten forklart dette her

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


mysthical

Landslagsspiller

Ble medlem: 30 jul 07
Innlegg: 1346

Lagt til: 30 sep 09, 17:57

Uten å være sikker på noe så tipper jeg at de to som trakk seg gjør dette fordi de ikke vil være med på dette luftslottet de bygger, spesielt siden de gjør samme tabbe en gang til og budsjetere med salg igjen.


rød og hvit

A-lagspiller
Ble medlem: 13 sep 07
Innlegg: 354

Lagt til: 30 sep 09, 20:11

Opprinnelig postet av mysthical

Uten å være sikker på noe så tipper jeg at de to som trakk seg gjør dette fordi de ikke vil være med på dette luftslottet de bygger, spesielt siden de gjør samme tabbe en gang til og budsjetere med salg igjen.

Mon tro om de ikke "budsjetterer" med salg fordi de er tvunget til det. Tror ikke spillersalg er noe de ville budsjettert med om det ikke var fordi de nå måtte rydde opp etter gammel morro.

Forøvrig så lurer jeg på om det ikke er noen som skriker om seg pga av den økonomiske krisa i klubben også var av de som mente at vi burde fått skrevet avtale med alle som nå vil ha en ny og forlenget kontrakt og sansynligvis en forbedret kontrakt.



Flat Trådet Nøstet
Side 5 av 7 5

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340