Husk meg
Brukernavn
Passord

Tom Nordlie har signert

Flat Trådet Nøstet
Side 12 av 13 12

FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2221

Lagt til: 07 sep 09, 18:13

Opprinnelig postet av Ebenfalk2

et langt og interessant innlegg

Må innrømme at jeg ikke helt ser de store poengene i innlegget ditt. Du skulle ønske TKK hadde fortsatt i klubben, eller i det minste at FFK hade fortsatt hans plan selv om han forsvant? Greit nok, men nå sluttet TTK igjen og da må de som er tilbake følge en plan DE kan tro på, eller hva? Idèen om å kaste ut alle spillere over 30 år nærmest over natten for å rydde plass til de unge er og blir virkelighetsfjernt skrivebordstullball i mine ører, uansett hvor mye TKK måtte ha tro på det. Mna kan forholde seg slik til hermetikk o.l. men et fotballag er da noe annet. Hvor blir det av faktorer som erfaring og rutine og kontinuitet hvis man gjør på den måten? Ja til å tenke langsiktig og gi plass til unge talenter, men ikke så brått!

Du er skeptisk til Tom Nordlie fordi han koster klubben en masse penger, hvis jeg leser rett mellom linjene? Tja, kompetanse er vel dyrt. Hvor mye ville egentlig TKK hatt i lønn om han hadde blitt i klubben? Han var vel ikke helt gratis han heller?

Men hovedpoenget ditt synes å være at klubben burde sikte mot å være økonomisk uavhengig. Jeg kan godt se noen idealistiske grunner til å tenke sånn, men er det virkelig så sikkert at det ville gjort FFK til en bedre klubb? Jeg kan ikke helt se at det er så galt at FFK har et tett og integrert samarbeid med sterke lokale investorer/sponsorer/velgjørere. Er det virkelig tilfelle at disse folkene har så stor og negativ innflytelse på kjøp og salg av spillere? Jeg må innrømme jeg mest ser det positive i at disse velgjørerne iblant bidrar til å muliggjøre kjøp av dyre og gode spillere, selv om disse koster en del i lønn. Klubben kan da alltids si nei hvis man ser at man ikke har råd til å lønne en slik spiller? Eksempelvis Everton nå, selv om noen hoster opp pengene for å kjøpe ham fri så er det vel stadig opp til FFK å velge om de ønsker å ha ham på lønningslisten.

Joda, så kan noen lokale konger bruke sin støtte til FFK til å vine litt ekstra reklame og oppmerksomhet, er det i seg selv virkelig et stort problem? Jeg har vanskelig for å se det. Derimot kan jeg godt se at når hele fotball-Norge er på vei inn i krisetider så er det veldig bra for FFK at klubben har sterke støttespillere som kan bidra til å holde klubben oppe, noe de gjør fordi de nettopp har interesser i klubben. Om klubben skulle stå helt alene så var man også langt mer sårbar i trange tider, eller hva?

FFK er mer enn bare en klubb, det er et varemerke for hele byen. Dette sterke ønske om uavhengighet må jeg innrømme at jeg ikke helt følger. Jo flere lokale aktører som er med og støtter opp om FFK jo bedre vil jeg si, selv om det er klart at alle som støtter opp på den måten vil ha noe igjen på et eller annet plan. Det viktige for meg er at de de sportslige beslutninger ligger hos personer ansatt i klubben og som har den nødvendige kompetansen.

Dine sammenligninger med klubber som Ajax, ManU etc ser jeg heller ikke helt relevansen med. Dette er jo klubber på en helt annen økonomisk planet enn FFK, vi kan da ikke bare kopiere deres løsninger og tro at det bringer oss på samme nivå?

Til slutt, hvem ville du egentlig hatt som trener? Grønis var visst ikke riktig mann likievel, men nå er jo han ute. Nordlie er tydeligvis ikke god nok, eller for god, eller i alle fall for dyr, eller for mye et eller annet. For mye Nordlie, kanskje? Den lokale assistenten med årelang erfaring med klubbens jr lag har fått sjansen og viste seg å ikke ha pondus nok til å takle presset, eller hva det nå var. Så hvor skulle man finne denne geniale treneren med alle de rette egenskaper, med lav medieprofil og dertil lave lønnskrav, men med all nødvenig kometanse til å løfte klubben dit du drømmer om?

Så jeg deler ikke helt den brede hyllesten av innlegget ditt, denne gangen (selv om du jevnt over er en av dem som skriver mye bra her).

---------------------------

Alt og ingenting er like umulig,
resten er innen rekkevidde.


dracula

Landslagsspiller

Ble medlem: 11 nov 04
Innlegg: 2330

Lagt til: 07 sep 09, 18:35

Det kommer sikkert ikke som noen bombe at jeg støtter det innlegget til "Flightoftherat".

Vil også komme med et par personlige betraktninger i denne sammenheng.

Personlig tror / håper at FFK velger en tredelt løsning framover.

1. satsing på lokale talenter, østfold som nedslagsfelt, farmeravtaler e.lign slik at FFK kan få ett fortrinn ang. deres lovende spillere. Dette er kanskje allerede på vei.

2: Selvsagt som mange har vært inne på målrettet og konkret geografisk speiding etter lovende spillere, farmeravtaler e.lign.

3: FFK tegner farmeavtale med et av de bedre lagene i Europa, utopi tja.

Hvorfor dette siste. Har ikke tror på at uansett hvor gode speidere FFK får kan de konkurere i kampene om de mest lovende spillere med de større klubbene.

Hadde man hatt en farmer avtale kunne enkelte av deres stjerneskudd kanskje bli videreutviklet i FFK.

Uten å kopiere så jeg ett interessant program på TV i går om hvordan den gamle ungarske toppklubben Ferenscaros bygges opp, bl.a ved hjelp av Sheffield U og ett nettverk av klubber i sammarbeidsrelasjoner.

Konklusjon er unsett må FFK som alle andre klubber som ønsker å leve videre som "toppklubber" på sitt nasjonale nivå, satse på oppbygging av spillere, både nasjonale og internasjonale, dette i en atmosfære hvor også eldre mer erfarne spillere bidrar med sine kunnskaper.

 

 

---------------------------

"Den som svømmer mot strømmen finner kilden" "Evig eies kun et dårlig rykte"


FFK pra sempre

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 okt 08
Innlegg: 1147

Lagt til: 07 sep 09, 19:43

Det er jo mye interessant som diskuteres her nå, jeg vil bare si følgende. Helhjertet satsning på unge spillere vil sjeldent eller aldri en hovedtrener stå i bresjen for. Rett og slett fordi han blir målt på kortsiktige resultater.

Det er sjeldent godt nok å gi de unge innhopp her og der. Skal man virkelig få fart på utviklingen til de unge, må de få ansvar, de må starte kamper og ikke bare komme inn når det er 10 minutter igjen.
Dette vil naturligvis kunne gå på bekostning av de kortsiktige resultatene.
Derfor leker feks Rune Bratseth med tanken om at det kan være nødvendig å legge føringer på treneren  fra styret, for å få frem flere lokale unge spillere.

Heldigvis har FIFA tatt grep, og i nær fremtid stilles det krav til antall egenutviklede spillere, ikke bare i troppen med også første 11'eren.

 

---------------------------

http://twitter.com/FFKprasempre


Shadar

Landslagsspiller

Ble medlem: 26 okt 04
Innlegg: 1839

Lagt til: 07 sep 09, 21:07

Først og fremst så vil jeg si at jeg synes dere har rett begge to (Ebenfalk2 og deg), men der du peker på hvordan det kan lykkes bra sponsorintegrasjon. Du skrev:

Opprinnelig postet av FlightOfTheRat

 

Jeg kan ikke helt se at det er så galt at FFK har et tett og integrert samarbeid med sterke lokale investorer/sponsorer/velgjørere. Er det virkelig tilfelle at disse folkene har så stor og negativ innflytelse på kjøp og salg av spillere? Jeg må innrømme jeg mest ser det positive i at disse velgjørerne iblant bidrar til å muliggjøre kjøp av dyre og gode spillere, selv om disse koster en del i lønn. Klubben kan da alltids si nei hvis man ser at man ikke har råd til å lønne en slik spiller? Eksempelvis Everton nå, selv om noen hoster opp pengene for å kjøpe ham fri så er det vel stadig opp til FFK å velge om de ønsker å ha ham på lønningslisten.

Hallgeir Gammelsæter holdt et foredrag på Stadion i 2007 da han redegjorde for akkurat dette. Jeg vil si at det er naivt å tro at de ikke påvirker. Det viser seg gang på gang, og det forstyrrer alt for ofte sportsplanene til klubbene. Han redegjorde deretter for et prosjekt i Molde der Røkke og Gjeldsten, istedet for å gi noen millioner nå og da, sponset lokalmiljøene rundt om i distriktene for hvert sesongkort de kjøpte. Spennende om dette knytter klubb og distriktene tettere sammen på en ny måte. På sikt tror jeg det var ment at denne inkluderingen skulle føre til jevnere inntjening av midlene uten denne sporadiske blodsponsingen i krisetider.

 


Ebenfalk2

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 feb 04
Innlegg: 2291

Lagt til: 08 sep 09, 11:19

For det første, jeg har ingen problemer med å se at TKK ikke fortsetter som sportsdirektør i klubben, men ja jeg har sansen for mange av TKK ideer og er ikke i tvil om at han har kompetanse og har potensiale til å bli en dyktig sportsdirektør i skandinavisk format. Ideer om hvordan man vil ha det er bra og Tor Kristian Karlsen har mange av de. Men i dagens FFK er det ikke plass til flere enn en med sporselige tanker, rett og slett fordi den idrettsfagelige kompetansen rett ogg slett er skremende lav.

For det andre så er jeg ikke av den oppfatning av at Tor Kristian Karlsen skulle kaste alle over 30 år ut av klubben. Men som ett mål må det være å ha en lavere snittalder en det som er idag. Og av "nøkkelspillere" er det en rimelig høy alder, og FFK må jo en gang begynne og fornye.  Etter Lyn kampen i fjord var jeg ekstremt skeptisk, mtp alle de spillerne vi har som faktisk er gamle og dyre og som er relativt dyre i drift. Med alder kommer mer skader, oftere formsvikt og mer slitasje samt krav om nye kontrakter. Om klubben kjører en mer konsekvent stil vil ikke problemerne dukke opp.  TKK vet at erfaring og rutine er viktig, men han vet at det er spillere som er i sin "prime" som skal dra lasset, de som er mellom 24-29 år, de som er på toppen av sin kariere, noen klubbspiller som er nyttige å ha i stallen skulle bare mangle. Spiller som f.eks er fra distriktet og som innehar kvaliteter sog som har gode holdninger skal seff verdsetes. Her har vi flere som Ramberg, Czwartek og Kvisvik. Men om de ikke leverer så kan man ikke forvente at man blir satset på. Og om de vil ha lengre dyrere kontraktrakter så la de få det ett annet sted. SLIK ER FOTBALL. Klubbsjel og lojalitet skal taes vare på, men den skal være gjensidig. Nå skal jeg ikke ta det for langt her, men det er ikke TKKs feil at eldre spillere har blitt lovet lengre kontrakter av tidligere ledere. Når spillerne lufter sin frustrasjon angende disse saken så tyder det på frustrasjon, rudt tidligere utalelser. Og jeg er selfølgelig kritisk til at forandringen skal skje for brått. Men når den ikke skjer i det hele tatt, hvor er vi henner da!!

 

Økonomisk sett er klubber tjent med å være selvstendige, dette ser vi klare beviser på. Når Norsk fotball ikke eide nåla i veggen og det var ingen velgjører, hadde vi 2 lag i CL og Norge lå som Nr 2 på Fifa rankingen, alle spillernes mål var å komme seg opp og ut. Hadde klubben vært mer avhengig av seg selv så måtte de selge ut når gode tilbud kom. Og spillere ville fått bedre utviklings arenaer. Penger trengs til å bygge stadion,og til å lage bedre treningsfasiliteter.

Fotball det handler i så måte om sunne invisteringer, det handler om utvikling i sunn rettning. Jeg vil påstå at en klubb ikke klarer å nå lengre en klubbens egne ambisjoner og langsiktige planer. Det er her man kan utrette noe, der klubben bygger sin egen filosofi, F.eks Roar Stokke var trener i Steinkjer eller Ranheim og hadde vel mildtsagt dårlig med resurser, klubben utalte at de ihvertfall skulle være best på alt som ikke kosta penger. Filosofi og Idealisme i skjønn forening.

Som jeg nevnte i mitt tidligere innlegg, det er kun de store klubben som har råd til å hente stjerner. Til og med en klubb som Ajax må selge spillere, det fine for de er at de vet det kommer unge spillere opp som en gang kan komme opp og bli nye stjerner. De henter unge talenter fra andre verdensdeler og utvikler de for videre slag.

Investorer er seff vel og bra, man trenger disse for å kunne utvikle seg. Men jeg ser faktisk mer på det som en ulempe når de skal blande seg inn i det sportselige. Fordi det er de sportselig ansvarlige og de som sitter med kunnskapen som må ta avgjørelsene.

Nå vet jeg seff at Høili kjøpte inn en spiller som Nordlie ønsket seg, men nå er situasjonen en helt annen.

De kunne heller lagt penger i å bygge fotballbaner, idrettsanlegg og arrangert idrettsskoler. Invisterer man her vil man få bedre vekstvilkår for talentet. Hvorfor dra langt og hente dyre spillere når man kan finne fantastisk talent i nærmiljøet.  Jfr Tarik i fredrikstad, skjelbred i Rosenborg, se på Tromsø, flere unge talentfulle spillere hentet i fra nærligende områder.. Man kommer til å se flerer og flere klubber som satser på talent og egen utvikling fremfor dyre kjøp og dyre spillere. Det som er synd er at i ett land som Norge er det ikke mulig å gjennomføre begge deler. Dyre kjøp av stjerner og fullverdig talentsatsning.

 

Skryt til Høili og Forsbergs talentpris foresten.

Det økonomiske uføret FFK er i nå er vel en samensat sak, og jeg våger å påstå at noen av argumentene mine mtp innkjøp av dyre spillere med dyre lønninger, samt en alfor stor administrasjon og alt for inneffektiv bruk av resurser, men dette faller tilbake på mangel på kompetanse fra klubbens side.

Er helt enig med deg i at FFK er ett varemerke vi alle er stolt av og som trenger støtte fra hele distriktet. Sålenge det kun handler om støtte og ikke krav til sportselig drift.

Nå spiller jo ikke Utd og Ajax i TL heller da, så jeg vet hvilken planet vi er på.. TL, problemet ligger like dypt i hele fotball-norge. Men løsninger kan kopieres og tilpasses etter nivå. Heller samenligning med Ajax. Fordi de har en veldig tydelig filosofi.

Nå gidder ikke jeg å sitte her å fortelle deg hvilke trener jeg ser for meg at klubben skulle hentet inn. Det for du betale for.

Det jeg har erfart er at i krise gjør man valg basert på dårlig planlegging, det er nemlig dette som gjør at man havner i krise.

Angående Tom Nordlie så har jeg ikke utalt annet en at han har sine styrker og sine svakheter. Er ikke kritisk til han annet en at hans lederstil ikke er forenlig med min egen.

Jeg må si jeg ikke var ute etter noen hylest, du kan si at jeg kun tar kritikk og skryt til meg av de jeg vet jeg har en viss kompetanse innenfor de vi snakker om her, enten blir det oppgulp, eller så blir det smiger, noe jeg ikke er så fan av. Jeg skrev bare noen betraktninger, om du synes de var poengløse så tror jeg du skal prøve og lære deg å reflektere litt over andres tanker, og kanskje du utvikler deg litt du og. Og kanskje ikke være så bestemt på å ta andre som ikke har de samme forenlige meningene som deg. Er veldig positiv til at det har blitt en bra debatt av det jeg skrev, men er ikke interesert i å debatere dette ihjel.


Shadar

Landslagsspiller

Ble medlem: 26 okt 04
Innlegg: 1839

Lagt til: 08 sep 09, 17:42

Det slår meg at når jeg ser dokumentaren om Nordlies suksess i Start så hadde de et lag så og si kun bestående av norsk-talende spillere. Lurer på hvordan han evner å instruere de Fransk, portugisisk, spansk-talende i laget. Jeg vil påstå at utfordringen er større i FFK enn i andre klubber han har ledet. Tipper Odillon har mye å gjøre om dagen ;) Han har ikke god tid på å få drillet det skadeskutte 4-3-3-mannskapet sitt. 

Dette innlegget kan synes å ha en pessimistisk-negativ undertone, noe som ikke er meningen, men som kanskje ikke er så langt unna sannheten. Lufter tankene litt bare. Noen som vet hvordan spillerne har reagert på Toms veiledning, synes budskapet å synke inn?


Plankekæll

Landslagsspiller
Ble medlem: 03 okt 05
Innlegg: 5991

Lagt til: 08 sep 09, 20:02

Tviler vel på at Odillon har så mye å gjøre om dagen, han trener vel ikke med a-laget.

Uansett tar det litt lenger tid enn 1-2 uker å få drillet inn 4-3-3 godt. Vi får bare håpe at Andersson og Valencia glir lett inn i laget, dette er nok to av de viktigste spillerne å få på plass pga fart, styrke, innleggsføtter.


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2221

Lagt til: 08 sep 09, 21:16

Opprinnelig postet av Ebenfalk2

Nå gidder ikke jeg å sitte her å fortelle deg hvilke trener jeg ser for meg at klubben skulle hentet inn. Det for du betale for.

 

 

Aller først, jeg synes (som vagt antydet) at du skriver mye interessant, også der jeg ikke nødvendigvis er helt enig med deg. Dette har blitt en bra liten debatt med gode argumenter begge veier som jeg ser det.

Videre mente jeg ikke å si at du var ute etter hyllest for innlegget ditt, min kommentar var mest rettet mot dem som faktisk ga innlegget ditt mye hyllest, og at jeg ikke var helt enig med dem, denne gangen.

Det var heller ikke meningen å avvise ditt innlegg som poengløst, bare at jeg selv ikke så de mange gode poengene. Det var et forsøk på å formulere en slags saklig uenighet, ikke det beste forsøket kanskje, men det var heller ikke meningen å være frekk eller noe. Det ser jeg absolutt ingen grunn til. Tvert i mot, så hvis du oppfattet det slik er det bare å beklage fra min side.

Alt i alt anerkjenner jeg for all del ditt bidrag til denne debatten, du tar opp et tema jeg anser å være vel verdt å utveksle meninger om, og jeg reflekterer så godt jeg kan over de punkter vi er uenige om. Selv om jeg muligens forblir uenig i enkelte ting, men det må være lov.

Det eneste jeg ikke helt forstår/finner mening i er det korte sitatet jeg referer her. Jeg synes det hadde vært spennende å høre hvilken trener du ønsker deg i FFK, og jeg vet ikke helt hvilken pris jeg skal betale, utover at jeg nå forsøker å spørre på en muligens litt penere måte...

---------------------------

Alt og ingenting er like umulig,
resten er innen rekkevidde.


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2221

Lagt til: 11 sep 09, 15:44

Opprinnelig postet av FlightOfTheRat

Opprinnelig postet av Ebenfalk2

Nå gidder ikke jeg å sitte her å fortelle deg hvilke trener jeg ser for meg at klubben skulle hentet inn.  

 Jeg synes det hadde vært spennende å høre hvilken trener du ønsker deg i FFK

...men det vil du visst ikke si? Det kan vel bety ett av følgende:

1. Du vet ikke selv hvilken trener du ønsker til FFK

2. Drømmertreneren til FFK i følge TKKs klubbfilosofi eksisterer rett og slett ikke

3. Drømmetreneren eksisterer men man går ikke ut med navn, og slett ikke nå som valget nettopp har falt på en annen

Jeg håper grunnen er nr 3, men jeg må innrømme at jeg mistenker nr 2 for å være en sterk kandidat...

---------------------------

Alt og ingenting er like umulig,
resten er innen rekkevidde.


endre

Landslagsspiller

Ble medlem: 27 mai 06
Innlegg: 1753

Lagt til: 11 sep 09, 15:52

Drømmetrenern heter Guus Hiddink :)

---------------------------

Nei, Rom ble ikke bygget på en dag, men den hadde vel også fått opp mer enn et par stolper i løpet av fem (?) år.
(FFK1903 om Plankehaugen.no)
______________________________________
http://twitter.com/endre82
Forøvrig Østfoldmester i Hattrick.org


Ebenfalk2

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 feb 04
Innlegg: 2291

Lagt til: 11 sep 09, 16:13

Drømmetrenern heter Pep Guradiola.

 

Nei, men jeg lar meg ikke presse til å fortelle hvilke trenere jeg ønsker til FFK, for så å bli kalt idiot og håpløs fordi folk ikke vet nok om de. Er mange dyktige trener som faller innenfor kategorien. I Norge er det ikke så mange, men det kommer noen som med tid og stunder kan komme frem, la de bare få noen år på baken.


GodeGeir

Juniorspiller

Ble medlem: 10 mar 09
Innlegg: 168

Lagt til: 11 sep 09, 16:29
Endret: 11 sep 09, 16:35
Endret av: GodeGeir

Jeg tror poenget er at Ingen eksisterende topptrener vill underordne seg en mektig sportsdirektør som TKK ønsker å være...Så alle evt drømmetrenere hadde forblitt drømmetrenere!I vrkelighetens verden hadde en totalt ukjent trener uten meritter blitt ansatt! Det kunne blitt bra det,for all del! I teorien støtter jeg vel en slik model,under tvil..Fordelen er jo at direktøren ville stå for langtidstenkning gjennom 10-20 År i jobben,ulempen er jo å greie å få inn en trener som gutta på treningsfeltet respekterer.Trenertyper som nordlie og eggen er jo da utelukka.


Ebenfalk2

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 feb 04
Innlegg: 2291

Lagt til: 11 sep 09, 16:44

Da må han være så dyktig at han fortjener den. Som F.eks Henning Berg.

 

Det som er viktig først og fremst er at mannen som skal være trener har en standing i klubben, en som er dyktig, som har gått gradene, som har respekt og som kjenner klubben. Gjerne en intern løsning, Aune har her vist at han ikke er god nok. Men det finnes andre i klubben som har potensiale til å bli dyktig trener. Even Juliusen blant annet(vil vise seg over tid).

Når man da skal ha inn en ny trener er det og viktig at han får blanke ark. En stall som han selv kan være med å velge ut og en stall han vet vil stole på han, så derfor om klubben ikke nødvendigvis umiddelbart får resultater så vil det være kalkulert og det blir ikke så lett misnøye. Da er det og viktig at han kan kvitte seg med momenter som ikke er ønsket.

Dette vil være med på at han får mer respekt av spillerne sine. Problemet med en stall der 50% er over 30 år og ett fåtall har noen klubbfølelse, er at man lett mister motivasjonen når man ikke får ting som man vil. Da begynner det å gå feil vei for trenern.

Om man ser på hvordan LSK operer i år vil man se at det hovedtsaklig er LSK gutter og ungetalenter+ spillere som er tro mot Henning Berg, slik får han mulighet til over tid å bygge ett slagkraftig lag, og jeg personlig tipper LSK er oppe blandt topp 3 innen 3 år.


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2221

Lagt til: 11 sep 09, 17:33

Henning Berg er vel klart den norske trener med høyst profil på å satse ungt. Men hvor billig er han? Hvor dyktig er han egentlig, om en skal legge oppnådde resultater til grunn? Og hvor trolig er det at Henning Berg ville underordne seg en mektig sportsdirektør?

Jeg har ikke tenkt å kalle noen for idiot eller noe slikt fordi man foreslår et navn. Jeg tror bare at den treneren som kunne passe perfekt inn i det opplegget som TKK skisserte umulig kan eksistere i virkeligheten. Man ønsker en trener en betydelig kompetanse som kan gjøre en meget god jobb med spillerne, men som vil underordne seg en mektig sporstlig sjef og ha like lav lønn som mediaprofil. Høres ikke ut som noen det går særlig mange av på dusinet...

Så jeg spør gjerne igjen, hvem i alle verden kunne tenkes å fylle en slik rolle? Kanskje Even Juliussen, men gi da gjerne en grunn til at han skulle kunne klare det Aune ikke klarte, nemlig å ta støyten utad når laget sliter med resultatene. Da hjelper det å ha litt pondus og erfaring med den slags. Og enhver trener som har det vil vel med nødvendighet være en kjent trener med for mye autoritet og erfaring, i tillegg til at han vil kreve for mye lønn ettersom han vet hva det koster av slit og stress å skulle svare utad for lagets svake resultater. Dette siste er desto mer aktuelt når tanken er at man skal tenke langsiktig og kunne leve med svake resultater i to-tre år.  

Nei jeg tror akkurat dette punktet er en stor svakhet i den filosofien som TKK la fram, og som FFK valgte å ikke gå for. Heldigvis, tror jeg, for dette virker utopisk i mine øyne.

---------------------------

Alt og ingenting er like umulig,
resten er innen rekkevidde.


Plankekæll

Landslagsspiller
Ble medlem: 03 okt 05
Innlegg: 5991

Lagt til: 11 sep 09, 17:46

Tror dere vi her oppe på bjerget har like god oversikt over trenere som TKK? Så selvom det er vanskelig for oss å komme opp med et navn, betyr vel ikke det at den treneren som passer inn i "TKK-opplegget" ikke finnes. Men at han er utenlandsk kan godt hende, kanskje også ikke-skandinavisk.

Blir litt som NFF, er vel stort sett samme gamle tralten (Semb, Sollied, Hareide, Drillo osv) som de har oversikt over. Det finnes hundrevis av like gode alternativer litt utenfor landegrensene.

Fotballverden består av litt mer enn bare Norge og Sverige, og akkurat her har/hadde TKK kjempegod oversikt.


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2221

Lagt til: 11 sep 09, 18:05

Opprinnelig postet av Plankekæll

Tror dere vi her oppe på bjerget har like god oversikt over trenere som TKK?

På ingen måte. Men jeg tror heller ikke man finner trenere som kombinerer både de egenskapene som kreves hva gjelder faglig dyktighet, og som har tilstrekkelig med pondus til å klare jobben over tid med svake resultater fordi man skal satse ungt og langsiktig, og som vil underkaste seg en mektigere sportsjef, og i tillegg skal si seg fornøyd med relativt lav lønn.

Dette virker som sagt utopisk, uansett om man kjenner hver eneste fotballtrener i hele verden. Fotballtrenere har i likhet med spillere en markedsverdi, kompetanse koster. Og jo dyktigere trener, jo vanskeligere er det å få ham til å akseptere en underordnet stilling når det kommer til det sportslige.

Men ok, når du sier utlandet, så greit nok, utlandet er et stort land og det er mange å ta av. Men skal vi ha en trener som snakker et språk spillerne forstår, så begrenser det seg tross alt en hel del. Skjønt man kunne jo finne en brasse/portugiser, så har man i alle fall løst Evertons språkvansker...

---------------------------

Alt og ingenting er like umulig,
resten er innen rekkevidde.


Ebenfalk2

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 feb 04
Innlegg: 2291

Lagt til: 11 sep 09, 21:04

Hehe.. tror du er en arti man og debatere med ja.. TKK har vel ikke akuratt fremet noen spesielle egenskaper for en trener vel? Og om han eksisterer vet vel du ingen ting om. Du slenger jo ut det ene utsagnet etter det andre. Du virker jo helt kunnskapsløs. Og alle trenere har forskjellige egenskaper. Om TKK vet hvor de finnes er vel rivende likegyldig. Han hadde garantert spillere  og trenere i kikkerten i forhold til sin plan som jeg ville hatt det hadde jeg vært sportsjef.. på lik linje som du ville hatt det. Bare fordi han heter Tor Kristian Karlsen bør han jo ikke avskrive alt som fins vel. Og tror med litt kunskap så burde ansettelse av en trener på langsikt være en prosses over tid. Ikke en hasteavgjørelse? I motsetning til hva som skjer i Norsk fortball nå til dags.


Lemmy

Landslagsspiller

Ble medlem: 16 jul 05
Innlegg: 2985

Lagt til: 11 sep 09, 22:39

Kan ikke forstå dette maset med at trenere skal "la seg underkaste" en mektig sportsdirektør. Det handler ikke om det. Det handler om samarbeid, og at det er to mennesker som utfyller hverandre og kan jobbe sammen.

En sportsdirektør har klare arbeidsoppgaver, samtidig som en trener også har det. Disse er vidt forskjellige, og med et godt samarbeid skal det være få problemer med denne løsningen.

For det er problematisk å ikke ha en sportsdirektør. Hvem skal bestemme hvilken linje man skal legge seg på iforhold til innkjøpspolitikk? Hvem skal bestemme hospiteringsordninger? Hvem skal stille krav om at X antall spillere på banen skal være under 25? Dette kan ikke en trener gjøre.

En trener lever selvfølgelig av resultater, og da først og fremst de kortsiktige. Det er en kjensgjerning at det er mindre risikabelt å bruke eldre, rutinerte spillere, og da vil en trener med fare for jobben sin gjøre dette. En sportsdirektør kan derimot stille krav om at unggutter skal brukes.

En sportsdirektør skal derimot ikke legge seg opp i laguttak, treninger osv. Dette er trenerens fulle og hele ansvar. Om man klarer å samarbeide er dette imidlertid ikke noe problem, da man kan diskutere dette og muligens også komme til enighet.

Ansvaret ligger derfor på styret, som må ansette riktige folk. Først må en visjon på plass fra klubbens side. Deretter må man finne en sportsdirektør som passer inn og har de samme visjonene. Sportsdirektøren og klubben må senere i samråd finne frem til den treneren man vil ha.

Da må man først og fremst se på hvilken type trener han er. Det er mange faktorer som spiller inn, og finner man ikke den treneren i Norge må man ha baller til å se utenlands også. Hvorfor i all verden skulle vi ha mennesker med riktig og god nok kompetanse i denne drittnasjonen (både generelt og fotballmessig sett)?

Jeg tror også TKK sikkert hadde funnet en god trener som ville vært riktig for klubben. Og det navnet ville nok ikke vært Tom Nordlie.

 


ecupeventyrsnart

A-lagspiller
Ble medlem: 15 jul 05
Innlegg: 263

Lagt til: 11 sep 09, 23:45

Er det noe jeg ikke skjønner så er det at vi fortsatt diskuterer TKK, he s gone probably for good.

Blir like slitsomt som å den gangen den svenske Pele gikk til HamKam, fortsatt er det jo folk som snakker om "vi gjorde en kjempefeil med å la han gå"

Don t cry over spilled milk.....water under the bridge...etc etc...tror alle nå er enige at prossessen rundt både ansettelsen og den såkalte utskvisingen av TKK burde vært gjort anderledes, men lite produktivt å fortsette diskusjonen. Tror ikke han kommer tilbake uten at vi bytter ut hele ledelsen pluss Invest og Høili, og det er heldigvis lite sannsynelig det og.

For jeg ønsker ikke resultater om 10 år, jeg ønsker de nå. Kall meg kortsiktig, men jeg mener at man må kunne tenke to tanker samtidig. Sier ikke at TKK ikke ville klart det, men han er nå engang borte og da vil jeg ikke kvitte meg med "de rike onklene"

Det jeg derimot synes hadde vært kult var om vi alle møtte opp på neste generalforsamling og stemte frem en kandidat eller to herfra. Fight the power;) Oppmøtet bruker ikke være så stort så ikke en umulighet om man mobiliserer.

Innlegget er skrevet litt i Chablis rus men føles i alle fall som en smart ide nå;)

 


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2221

Lagt til: 12 sep 09, 00:02

Opprinnelig postet av Ebenfalk2

Hehe.. tror du er en arti man og debatere med ja.. TKK har vel ikke akuratt fremet noen spesielle egenskaper for en trener vel? Og om han eksisterer vet vel du ingen ting om. Du slenger jo ut det ene utsagnet etter det andre. Du virker jo helt kunnskapsløs. Og alle trenere har forskjellige egenskaper. Om TKK vet hvor de finnes er vel rivende likegyldig. Han hadde garantert spillere  og trenere i kikkerten i forhold til sin plan som jeg ville hatt det hadde jeg vært sportsjef.. på lik linje som du ville hatt det. Bare fordi han heter Tor Kristian Karlsen bør han jo ikke avskrive alt som fins vel. Og tror med litt kunskap så burde ansettelse av en trener på langsikt være en prosses over tid. Ikke en hasteavgjørelse? I motsetning til hva som skjer i Norsk fortball nå til dags.

Kall meg gjerne kunnskapløs. Jeg har aldri skrytt av at jeg kan en masse om fotball. Jeg forsøker jo også å spørre hvilken trener som kunne passet inn i det skisserte opplegget, men det er det visst veldig vanskelig å svare på.

Jeg avskriver ingenting fordi det kommer fra TTK. Men om du unnskylder så kan det virke som om du er en av dem som totalt har svelget salgsargumentene til fyren og ser Sannheten i alt han sier. Der har jeg sikkert misforstått deg et sted, men det kan uansett ligge. Ingen grunn til å snurre denne debatten omkring noen som uansett har forlatt klubben forlengst.

Det er da du som har fremmet visse egenskaper for en trener, ganske uttrykkelig i samsvar med med en viss fotballfilosofi som du åpenbart har stor tro på. Jo, det er sikkert mye i det også, men jeg mener stadig man kan være saklig uenig i flere av momentene i denne filosofien, særlig det med hvor selvstendig klubben bør være fra det lokale næringslivet, og i spørsmålet om hvilken trener det er best for klubben å ha. Det er lett å ramse opp flotte kvaliteter en trener bør ha, slik du gjør, og jeg tror sånne trenere finnes også. Bare at de i så fall neppe er noe billigere enn Nordlie. Selvsagt finnes det mange ulike trenere med mange ulike egenskaper der ute. Men det er stort sett sånn at høy kompetanse koster mye penger, og for mindre penger er det enn mer usikkert hva man får. Hvor kunnskapsrik trenger man å være for å forstå det?

---------------------------

Alt og ingenting er like umulig,
resten er innen rekkevidde.



Flat Trådet Nøstet
Side 12 av 13 12

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f