Husk meg
Brukernavn
Passord

Évertons tid renner ut...

Flat Trådet Nøstet
Totalt 18 sider Alle

Holters

Ansvarlig redaktør

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 10060

Lagt til: 13 jul 09, 22:12

1. september er siste frist for å løse ut Évertons kjøpsopsjon, men har brasilianeren vist nok?

http://www.ffksupporter.net/nyheter/nyhet.php?id=1762

---------------------------

@ Twitter: http://twitter.com/ffksupporter
@ Facebook: http://www.facebook.com/pages/ffksupporternet


Fjedjik

Landslagsspiller

Ble medlem: 09 apr 03
Innlegg: 890

Lagt til: 13 jul 09, 22:19

Takk for en god artikkel. Forutsetter at alle tall er riktige, og da mener jeg at gutten ikke er verdt pengene. Synd for han er vannvittig god med ballen i beina.

---------------------------

Show me the boys in red and white, then I can tell you about the art of football


Gardarson

A-lagspiller
Ble medlem: 03 nov 08
Innlegg: 499

Lagt til: 13 jul 09, 22:19

Kjøp kjøp kjøp! Jeg er fortsatt hellig overbevist om at med en riktig makker vil han blomstre for fullt og da er han brått verdt mange ganger pengene!
Det eneste problemet sånn jeg ser det er at vi da ikke har råd til å hente en spiller som kan samarbeide med Everton! Dessuten har klubben allerede investert penger i gutten som ellers vil være bortkasta. 

En annen ting vi må se på er hvor viktig jobb gjør ikke Everton for laget selv om han ikke scorer? Han er i mine øyne den viktigste spilleren ved siden av Celso og Raio! Arbeidsinnsatsen og førsteforsvarer egenskapene hans er det vel ingen andre spisser i Norge som har!


solano2

Landslagsspiller
Ble medlem: 30 mar 07
Innlegg: 1217

Lagt til: 13 jul 09, 22:21

Jeg må bare spørre: Blir Everton en bedre avslutter selvom han får en bedre makker?


hasse33

Landslagsspiller

Ble medlem: 18 jul 07
Innlegg: 1672

Lagt til: 13 jul 09, 22:22
Endret: 13 jul 09, 22:26
Endret av: hasse33

Håper det finnes kroner, jeg har fremdeles stor tro på denne mannen. Han binder jo opp to tre spillere på motstanderlaget og innehar vanvittige fotballegenskaper.  At fyren ikke har putta i forhold til muligheter er ingen hemlighet, men jeg mener at Everton er den beste spilleren på FFK  (bortsett fra Raio). Alanzinio på Stabekk brukte endel tid før han "slo igjennom"

Everton er uten tvil en mann for fremtiden både spillemessig og som en økonomisk investering.


Willy Renè

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 aug 07
Innlegg: 1716

Lagt til: 13 jul 09, 22:34

Svaret er nei!

Han er ikke en komplett spiller desverre, og han vil bli for dyr for FFK ref. Holters artikkel. Det er bedre å bruke pengene på 2 eller 3 spillere som kanskje ikke har ekstremferdighetene til Everton, men som er mer komplette fotballspillere.

---------------------------

Forget Metallica !
Guiseppe Verdi rules !


djpete

Landslagsspiller

Ble medlem: 25 mar 03
Innlegg: 1413

Lagt til: 13 jul 09, 22:35

Nei, nei, og atter nei.

 

Gutten hefter altfor ofte spillet vårt ved sine dribleraid, uten mål og mening. JA, han er fantastisk til å holde på ballen, og å drive med den, men evner ikke å se medspillere i bedre posisjoner, og er ekstremt lite målfarlig. Dette er evner som veldig ofte er medfødt, og ekstremt vanskelig å trene opp. Vi har ikke råd til å beholde han, han scorer for lite mål. Hadde han bøttet inn mål i Brasil, så hadde saken stilt seg annerledes, da kunne man ventet på en ketchupeffekt, men den vil aldri komme, egenskapene er rett og slett ikke der! Lever han tilbake, og selg Tegan, og kjøp en målgarantist istedenfor.

---------------------------

Rød.... hvit... og patriot!


thorsen

Landslagsspiller

Ble medlem: 05 aug 08
Innlegg: 905

Lagt til: 13 jul 09, 22:37

Ser gjerne at det finnes kroner i klubben for Everton, men ikke 6 millioner + 1,5 mill pr. år i lønn. Det er jo nesten 10% av hele budsjettet!!!

Har han egentlig utviklet seg noe særlig på tiden i FFK?

Hadde lenge troa, men den har forsvunnet i år :( 


ffkfmv

A-lagspiller

Ble medlem: 16 des 04
Innlegg: 327

Lagt til: 13 jul 09, 22:50

En glimrende artikkel Holters! Må berømme den innsatsen og informasjonen som du presenterer. 

Ut ifra disse tallene og min subjektive vurdering av Everton, så er nok svaret Nei. 


Plankekæll

Landslagsspiller
Ble medlem: 03 okt 05
Innlegg: 5991

Lagt til: 13 jul 09, 23:04

Vi trenger MÅLSCORERE!!

Det hjelper ikke å være konge med ballen i bena når man ikke klarer å sette ballen i mål. En spiller som kommer til så mange sjanser som Éverton bør være med i toppen av toppscorerlista i Tippeligaen, dvs 8-10 mål pr nu. Han har 2 mål, noe som er helt fantastisk dårlig.

Skal vi bruke så mye penger på en spiss som ikke klarer å score? Etter min mening et klart og rungende NEI ! ! !


FFK1903

Moderator

Ble medlem: 27 nov 03
Innlegg: 7068

Lagt til: 13 jul 09, 23:14

Er så fordømt sikker på at han ikke blir noe bedre hvis vi kjøper han. Like sikker er jeg på at hvis en annen klubb henter han, så begynner han å score i bøttevis. Tenk noe så surt som om Odd Grenland henter han etter sesongen og han slår ut i full blomst. FFK har da brukt halvannen sesong på å akklimatisere og optimalisere en spiller for Tippeligaen for en annen klubb, uten å få en dritt igjen for dette.

Hadde vi hatt en skikkelig målscorer ved siden av, så skulle jeg gjerne sett Éverton videre i FFK-drakta, men når det ikke finnes en spiller av målteft (vel, foruten Borges), så bør pengene prioriteres annerledes. Éverton har et teknisk register få andre forunt i Tippeligaen, men slike spillere finnes i hopetall i Brasil. Éverton er bare en spiller i en grå masse av lignende spillere fra Brasil. Det finnes garantert bedre signeringer fra det landet som er billigere. Det må bare gjøres grundig research der borte først.

Stabæk hentet vel Alanzinho fra en eller annen bakgårdsklubb der borte og betalte vel 200 000 kroner for han? Éverton er ikke det beste vi kunne funnet i Brasil for disse pengene.

Bruk pengene vi sparer på denne signeringen og gjør en skikkelig research i Sør-Amerika. Vi vil finne bedre og billigere spillere der enn Éverton. Ettersom han mangler både overblikk og avslutningsegenskaper, så faller han mellom to stoler. Hadde han hatt en av delene, så ville ha vært verdifull å ha med videre.


Supreme NTM

Landslagsspiller

Ble medlem: 05 okt 06
Innlegg: 1601

Lagt til: 13 jul 09, 23:15

FFKsupporter.net gjør en glimrende jobb med nyheter på denne siden, men dette er jo ingen artikkel. I en avis hadde man vel mer definert den som en leder siden den også er skrevet av han som er ansvarlig for nettstedet. Men det er jo alt for subjektivt til å bli kalt en artikkel. Er avventende til spørsmålet om Everton, han er uten tvil en av de mest begavede spillerene i TL; men som overskriften sier så begynner tiden å renne ut. Nå er det opp til bevis for Everton, begynn å lage mål eller forsvinn.

---------------------------

BRH - http://www.brigaderodhvit.com


Planken

Moderator

Ble medlem: 17 mar 04
Innlegg: 1632

Lagt til: 13 jul 09, 23:25

Opprinnelig postet av Supreme NTM

FFKsupporter.net gjør en glimrende jobb med nyheter på denne siden, men dette er jo ingen artikkel.

Er det virkelig slik at mannen bak teksten har kalt dette en artikkel? Sånt oppgulp synes jeg virkelig du kan spare deg for.

Tilbake til tema her, i mine øyne er ikke Èverton verdt så mye penger det vil koste å hente han permanent. Det er en risiko man like gjerne kan ta med å hente en ny spiller for mindre penger.

---------------------------

"Puh, så varmt det er..(pause)... nå tenker jeg dommeren er våt i dusken sin…"
- Terje Dalby kommenterer en fotballkamp med kvinnelandslaget i OL i Atlanta


Gardarson

A-lagspiller
Ble medlem: 03 nov 08
Innlegg: 499

Lagt til: 13 jul 09, 23:28

Blir så oppgitt over folk som sier at det er "medfødt" om man scorer mål eller ikke! Selvfølgelig kan man øve seg på å bli flinkere til å score! Se på skuddet hans som sstryker tverrliggeren igår, ja det går over, men det er jo snakk om marginer?! Jeg tror ikke folk ser at 70% av sjansene hans skaper han på egenhånd! Jeg hadde vært mye mer bekymra hadde ahn alltid fått servert ballen på 5-10 meter og brent dem. 

Ja, Everton holder mye på ballen, men hvorfor det? Jo fordi de andre på laget er så jævlig trege til å komme etter at han må begynne å vandre med ballen. Når de andre kommer etter er det ikke sjelden de kommer og steller seg INNI en forbanna forsvarer, slik at de er uspillbare. Men det er da ikke sjelden Everton klarer å slå en nydelig veggpasning som ALDRI kommer tilbake heller. 

Kanskje blir han ikke bedre til å score av å få en bedre makker, men han vil garantert få bedre sjanser og slippe ene og alene å  måtte jobbe ræva av seg for laget i 90+ min! 

Det er markedet som bestemmer prisen, gir vi 5 mill for ham nå, trur jeg aldri i verden han vil bli mindre verdt neste år!

Hva skal vii spille med på topp i høst da? Tegan og Gardar? Da blir jeg tv titter hvertfall... Da kommer aldri ballen over midten uten at den blir klarert tilbake.... Vi får aldri noe "målgarantist" for 5 mill og mindre lønn enn Everton skal ha. Og en målgarantist trenger også en makker som kan hjelpe ham. Mister vi Everton har vi heller ikke den spilleren.


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5387

Lagt til: 13 jul 09, 23:31

Opprinnelig postet av Gardarson

Hva skal vii spille med på topp i høst da?

Det er ikke slik at han må returnere til Brasil hvis vi ikke benytter oss av opsjonen innen fristen. Vi har fortsatt leid han ut sesongen.

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


Lemmy

Landslagsspiller

Ble medlem: 16 jul 05
Innlegg: 2985

Lagt til: 13 jul 09, 23:33

Éverton har ikke instinktet. Han er ikke på redd plass til rett tid. Tror det er mye av grunnen til at han ikke scorer, ikke at han har dårlig avslutningsteknikk. For det syns jeg ikke han har. Som du nevner, så er skuddet mot Sandefjord meget bra. Alle andre FFK-spillere ville fått ros for det.

Enig også i at spillerne er for treige til å komme etter. Éverton har derimot mye å gå på når det gjelder effektiviteten. Ser gjerne at han oftere vender opp på ett touch, spiller fra seg ballen og går i ny posisjon.

Etter hva jeg har skjønt så beholder vi Éverton ut sesongen uansett. Det er opsjonen på kjøp som går ut 1.september.


FFK pra sempre

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 okt 08
Innlegg: 1147

Lagt til: 13 jul 09, 23:35

Opprinnelig postet av djpete

...... Hadde han bøttet inn mål i Brasil, så hadde saken stilt seg annerledes, da kunne man ventet på en ketchupeffekt, men den vil aldri komme, egenskapene er rett og slett ikke der! Lever han tilbake, og selg Tegan, og kjøp en målgarantist istedenfor.

Vel han scoret godt med mål som junior, men nådde ikke helt opp i Serie A klubben Gremio. Selv om han også der imponerte litt i starten.
La meg minne om at de som bøtter inn mål i den øverste divisjonen ligger på ett nivå langt langt over hva FFK noen gang vil ha råd til.
Som eksempel var Teves toppscorer i Brasilianske Serie A før han dro til England.
Og i juni i år la Barcelona inn bud på Keirrison som delte toppscorer tittelen med to andre, med sine 21 mål i fjor.

Jeg synes historien om Alazinho er viktig å ha i bakhodet når man skal vurdere spillere fra latin Amerika og Brasil. Han var absolutt ingenting når han kom til Stabæk.
Faktisk hadde han dårligere meritter og var ett par år eldre enn Everton.
Men jeg er redd for at han fikk vesentlig bedre coaching av Jönsson enn hva Everton har fått så langt.
Hvor mange ganger har vi ikke sett på tv hvordan Jönsson har terper og terpet på hvordan Alanzinho skulle bevege seg osv?

Dessuten nytter det ikke å kjøpe målgarantister for en mellomstor klubb som FFK, det har historien vist gang på gang. Det er kanskje bare RBK som har råd til akkurat det.

Så jeg stemmer for å ta sjangsen på at en ny trener og ytterligere tåldmodighet vil bringe frem det lille ekstra som vil gjøre han til tippeligaens beste spiss, og fremtidig gulgruve for klubben.


FFK pra sempre

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 okt 08
Innlegg: 1147

Lagt til: 13 jul 09, 23:41

Opprinnelig postet av FFK1903

 

Stabæk hentet vel Alanzinho fra en eller annen bakgårdsklubb der borte og betalte vel 200 000 kroner for han? Éverton er ikke det beste vi kunne funnet i Brasil for disse pengene.

Bruk pengene vi sparer på denne signeringen og gjør en skikkelig research i Sør-Amerika. Vi vil finne bedre og billigere spillere der enn Éverton. Ettersom han mangler både overblikk og avslutningsegenskaper, så faller han mellom to stoler. Hadde han hatt en av delene, så ville ha vært verdifull å ha med videre.

Hvem har sagt at ikke prisen kan forhandles ned nå? finanskrisen har slått inn like hardt i Brasil som her.
Hvem skal gjøre den researchen? Jokke, TFA aller kanskje HenriksenCool
Selv om vi visstnok skulle samarbeide med han, tror jeg nemlig ikke at TKK klarer å selge inn FFK til nye spillere så lenge Grönis er sjef.


FFK1903

Moderator

Ble medlem: 27 nov 03
Innlegg: 7068

Lagt til: 13 jul 09, 23:53

Om vi får ned spillerens overgangssum, så må fortsatt spillerens lønn ned. Og hva skal vi med en spiller som kanskje aldri slår til? Da er det bedre med en som faktisk kan avslutte.

Når en fyr som går rundt i rosa dresser klarer å hente en spiller av Egurens klasse til RBK, så burde vel en normalt kledd Jocke klare noe av det samme. Det må da også være mulig å ansette en ny speider fra et eller annet sted. Det han koster i utgifter sparer vi i hvert fall på bomkjøp forhåpentligvis.


FFK pra sempre

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 okt 08
Innlegg: 1147

Lagt til: 14 jul 09, 00:07
Endret: 14 jul 09, 00:09
Endret av: FFK pra sempre

Opprinnelig postet av FFK1903

Om vi får ned spillerens overgangssum, så må fortsatt spillerens lønn ned. Og hva skal vi med en spiller som kanskje aldri slår til? Da er det bedre med en som faktisk kan avslutte.

Når en fyr som går rundt i rosa dresser klarer å hente en spiller av Egurens klasse til RBK, så burde vel en normalt kledd Jocke klare noe av det samme. Det må da også være mulig å ansette en ny speider fra et eller annet sted. Det han koster i utgifter sparer vi i hvert fall på bomkjøp forhåpentligvis.

Å betale halvannen mill i lønn for en spiss er vel ikke så ille i dag.
Det krever sin mann, rosa dress eller grilldress, for  å ha oversikt over det enorme markedet der borte. Det er veldig veldig lett å gjøre bomkjøp og man må faktisk være der i mange uker hvis man skal jobbe uten agenter. TKK trakk ikke Celso opp etter en langweekend for å si det sånn.

Terje Liverød som du sikter til angående rosa dress, bor faktisk i der borte.
Den andre jeg vet om som har formidlet brasilianere med sukkses til scandinavia (sverige) Donald Hellström bor også i Brasil. Han kjenner jeg personlig ganske godt, og jeg vet hvor lenge han ser en spiller før han bestemmer seg for å ringe hjem.


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 14 jul 09, 00:19

Send Everton tilbake til Brasil. Som FFK1903 skriver; Han er en i den grå massen der borte og er altfor altfor dyr. At han har egenskaper som ingen andre i TL kan, som noen skriver, stemme. Men de egenskapene trengs da heller ikke i TL. De spillerne som gjør suksess her og i andre ligaer har andre egenskaper, derfor gjør de suksess...


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2221

Lagt til: 14 jul 09, 00:34

Utålmodigheten råder. Gutten er ung og har ennå ikke vært lenge i norsk fotball. Kjøp ham. Vi får ikke noe bedre for den prisen uansett.


solano2

Landslagsspiller
Ble medlem: 30 mar 07
Innlegg: 1217

Lagt til: 14 jul 09, 00:38

Problemet er vel for faan ikke at han ikke har tilpasset seg! Problemet er at han ikke eier avslutningsegenskaper og at han ikke har vist en dritt fremgang siden han kom til klubben. I en allerede skrapa klubbkasse er 5mill + 1,5mill i året i lønn FRYKTELIG mye!


FFK1903

Moderator

Ble medlem: 27 nov 03
Innlegg: 7068

Lagt til: 14 jul 09, 01:02

Opprinnelig postet av FFK pra sempre
Å betale halvannen mill i lønn for en spiss er vel ikke så ille i dag.

Det krever sin mann, rosa dress eller grilldress, for  å ha oversikt over det enorme markedet der borte. Det er veldig veldig lett å gjøre bomkjøp og man må faktisk være der i mange uker hvis man skal jobbe uten agenter. TKK trakk ikke Celso opp etter en langweekend for å si det sånn.

Halvannen million i året vil uansett være i lønnstoppen i FFK. Bør en av våre best betalte spillere være en som ikke leverer? FFK er ikke blant klubbene som gir spillerne mest i lønn. Sett i forhold til andre klubber er kanskje halvannen million på det jevne, men i FFK er det en høy lønn.

Om det er flere uker i Brasil som skal til for å dekke et lite område av det brasilianske markedet, så vær så god. Det er verdt det. Det skader heller ikke å engasjere en som har litt oversikt fra før der nede. Man trenger ikke ha oversikt over hele det brasilianske markedet. Det holder lenge om å finsikte en liten del av dette, og man vil garantert komme over talenter som overgår Éverton. Vi fant ikke Brasils eneste gullbarr i vår brasilianer. Det finnes sikkert sikkert tusenvis av spillere i Brasil som kan drible femten kameler i en utedo der borte. Med litt research, så tror jeg vi også kan finne en som kan avslutte i tillegg.


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 14 jul 09, 01:34

Opprinnelig postet av FFK pra sempre

Å betale halvannen mill i lønn for en spiss er vel ikke så ille i dag.

Det er riktig ille å betale det for en spiss som overhodet ikke leverer. Og å betale over fem milloner for en spiss som ikke leverer er i mine øyne ren galskap i dagens økonomiske situasjon. Da får vi heller klare oss med de spillerne vi har, eller, om det finns midler, kjøpe noe annet. Det er kjøpers marked.

Og om det kreves for store resurser å speide fram gode spillere i Brasil, javel så drit i Brasil da...


FFK pra sempre

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 okt 08
Innlegg: 1147

Lagt til: 14 jul 09, 01:53

Opprinnelig postet av Ymer

Opprinnelig postet av FFK pra sempre

Å betale halvannen mill i lønn for en spiss er vel ikke så ille i dag.

Det er riktig ille å betale det for en spiss som overhodet ikke leverer. Og å betale over fem milloner for en spiss som ikke leverer er i mine øyne ren galskap i dagens økonomiske situasjon. Da får vi heller klare oss med de spillerne vi har, eller, om det finns midler, kjøpe noe annet. Det er kjøpers marked.

Og om det kreves for store resurser å speide fram gode spillere i Brasil, javel så drit i Brasil da...

Igjen, det er vel ingen her som vet hva prisen hans faktisk vil være nå i dag?
En klubb som FFK er faktisk avhenig av å hente unge talenter for videreutvikling og salg, Henriksen og styret valgte å sparke den ene vi hadde med kompetanse. For gudene skal vite at vi ikke får nye Tariker annenhvert år.
Vi klarer jo ikke en gang å finne en svenske vi tjener en krone på, og det med to svenske trenere.

Selv om det er snøen som falt i fjor, vi gjorde årets tabbe med å sparke TKK. Jeg håper derfor vi kan finne en form for samarbeid med han eller andre i fremtiden.
Nå har vi vel knapt nok penger til en flybillett?


Tiger

A-lagspiller

Ble medlem: 08 jan 06
Innlegg: 660

Lagt til: 14 jul 09, 08:28

Er ikke i tvil, denne gutten må vi bare kjøpe.

Håper folk ser hvor god denne fyren er, hvis ikke har dere ikke et fnugg peil på fotball.

Jeg ser også at han ikke har vært så heldig med avsluttningene, men de vil nok sitte snart.


Patrioten

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 03
Innlegg: 9586

Lagt til: 14 jul 09, 08:29
Endret: 14 jul 09, 08:35
Endret av: Patrioten

Som ikke har scoret mer enn to mål og har nesten ikke målgivende og tjener over en million i året.

Hva argumenterer du med at han er så god og hvorfor skal han bli så mye bedre framover, nå er jeg spendt på argumentasjonen din.

FFK har så langt betalt 500000 kroner for hvert av målene hans, dette er tydeligvis dyrkjøpte mål


1947modell

Landslagsspiller

Ble medlem: 03 mai 07
Innlegg: 828

Lagt til: 14 jul 09, 09:04

Opprinnelig postet av Willy Renè

Svaret er nei!

Han er ikke en komplett spiller desverre, og han vil bli for dyr for FFK ref. Holters artikkel. Det er bedre å bruke pengene på 2 eller 3 spillere som kanskje ikke har ekstremferdighetene til Everton, men som er mer komplette fotballspillere.

Som om jeg skulle skrevet det selv. Et rungende NEI fra meg.


TheDude

A-lagspiller

Ble medlem: 03 nov 04
Innlegg: 402

Lagt til: 14 jul 09, 09:14

Han er en av de få på årets ffk som det har vært verdt å betale penger for å se spille fotball så langt i år. Kjøpe, kjøpe, kjøpe!


ffkmats

Landslagsspiller
Ble medlem: 05 apr 06
Innlegg: 962

Lagt til: 14 jul 09, 09:37

Opprinnelig postet av TheDude

Han er en av de få på årets ffk som det har vært verdt å betale penger for å se spille fotball så langt i år. Kjøpe, kjøpe, kjøpe!

 

Helt enig!

 

For supportere så tar man ofte en spiller tett inntil hjertet sitt, eller mer eller mindre skyver dem vekk. Dessverre synd da man burde tatt alle spillerene inntil seg. En del av oss har latt oss blende av Everton og latt han komme helt under ribbenene i brystet i håp om at han skal få trillet den ballen over linja litt oftere. Jeg er selv en av de som føler at jeg VET at han kan og jeg er villig til å satse på han.  Dere andre prøver å være realister, og dere har godt mulig rett, men det vet vi ikke sikkert før det har blitt motbevist (Altså at han kan akklimatiseres mer). Jeg er veldig sikker på at alle som sitter forran pcen sin på dette forumet har tenkt "Åherre, denne gutten er genial". Men dere klarer å være fornuftige nok til å tenke at det ikke hjelper å være genial på midtbanen når det er meningen at du skal ordne mål for laget. Jeg er dessverre ikke fornuftig nok til å tenke sånn og ønsker derfor å kunne møte på stadion og bli blennet av hans genialitet som tippeligaen ikke har sett siden Alanzinho også til neste sesong. Uansett er dette i mine øyne en av de bedre type diskusjonene man har på forumet og er dermed glad for at ikke alle tar helt av etter 20 Evertons finter, slik at det blir en diskusjon av det!


mysthical

Landslagsspiller

Ble medlem: 30 jul 07
Innlegg: 1346

Lagt til: 14 jul 09, 10:35

Spørsmålet er vel om FFK har tid til å vente. Alle snakker og roper høyt om at vi må ha en brasse, men ingen vil vente. nå har vi faktisk en god brasse, men som alle andre trenger han tid og ro slik at han lærer seg den norske/europeiske fotball kulturen osv, men alt dette tar tid. Så har FFK tid til å vente på at han skal bli god for det blir han så lenge han har dyktige folk i støtteapperatet.

Så hvis folk vil ha en brasse må de også tenke på at det fort tar over et år før han er klar eller to for den saks skyld. igjen se på han der alanzhino hvor lang tid han tok og hvor stort han ble til slutt.

Enten må vi da hente en europeisk spiss eller hvis vi vil ha en ballkunstner som kan gjøre det mest utrolige så må vi gi han tid. Everton har ikke vært her så lenge tross alt. Så hvis vi har litt is i magen er det stor sjanse for at FFK sitter på en spiller med et stort potensiale.

 


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 14 jul 09, 12:15

Opprinnelig postet av mysthical

Spørsmålet er vel om FFK har tid til å vente. Alle snakker og roper høyt om at vi må ha en brasse, men ingen vil vente. nå har vi faktisk en god brasse, men som alle andre trenger han tid og ro slik at han lærer seg den norske/europeiske fotball kulturen osv, men alt dette tar tid. Så har FFK tid til å vente på at han skal bli god for det blir han så lenge han har dyktige folk i støtteapperatet.

Så hvis folk vil ha en brasse må de også tenke på at det fort tar over et år før han er klar eller to for den saks skyld. igjen se på han der alanzhino hvor lang tid han tok og hvor stort han ble til slutt.

Enten må vi da hente en europeisk spiss eller hvis vi vil ha en ballkunstner som kan gjøre det mest utrolige så må vi gi han tid. Everton har ikke vært her så lenge tross alt. Så hvis vi har litt is i magen er det stor sjanse for at FFK sitter på en spiller med et stort potensiale.

 

Han kommer til sjanser, så han har ihvertfall lært nok av "den norske stilen" til å klare det. Problemet er at han ikke setter sjansene, og det har lite eller ingenting med hvilket land du spiller i. Og sjanser til å spille kamper har han fått i bøtter og spann. Hadde tålmodigheten til trenerne vært like stor med andre "talenter"eller med spillere som etterhvert har blitt kallt bomkjøp, ja så er det ikke umulig at en del av disse kunne slått til i FFK / TL.. 

Om folk vil "ha en Brasse" vet jeg ikke. Jeg tror nok folk heller vil ha en spiller som funker, så får vi heller drite i hva slags pass han har. Brasilianske spillere av rett sort koster flesk, og det gjør jo Everton også, særlig sett i lys av at gutten i en alder av 23 år ikke har hatt særlig utvikling siden juniornivå, verken i Brasil eller Norge. Spar pengene FFK! 


stjernengutt

Landslagsspiller
Ble medlem: 31 aug 05
Innlegg: 826

Lagt til: 14 jul 09, 12:16

Opprinnelig postet av TheDude

Han er en av de få på årets ffk som det har vært verdt å betale penger for å se spille fotball så langt i år. Kjøpe, kjøpe, kjøpe!

Ett svært viktig argument for meg. Han er underholdende å se på. Han alene har gjort så jeg har kjøpt to billetter mer en hva jeg ellers ville gjort.

---------------------------

1. Prio Stjernen
2. Pri FFK
3. Fârjestad
4. ManU


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 14 jul 09, 12:32

Opprinnelig postet av FFK pra sempre

Igjen, det er vel ingen her som vet hva prisen hans faktisk vil være nå i dag?
En klubb som FFK er faktisk avhenig av å hente unge talenter for videreutvikling og salg, Henriksen og styret valgte å sparke den ene vi hadde med kompetanse. For gudene skal vite at vi ikke får nye Tariker annenhvert år.
Vi klarer jo ikke en gang å finne en svenske vi tjener en krone på, og det med to svenske trenere.

 

Nei, men grunnlaget for diskusjonen er tallene som Holters skrev om i atikkelen "Tiden renner ut for Everton". Så kan man jo si: såfremt ifall osv... prisen blir osv..

Vi henter faktisk talenter nå, vi har Adiya og Trulsen som eies av FFK og en rekke nye lovende juniorer har blitt hentet. Å hente en spiller på 23 år med 25 kamper i TL som ikke har vist annet enn dårlige avslutninger, dårlig spilleforståelse, fantastisk ballbehandling og god innsats til en pris som per dato er 5.5 millioner kroner og som har en lønnsoppsjon på 1,5 millioner i årslønn? Galskap spør du meg, og liten sjanse for avkastning ved salg.

Skal vi tjene penger på talenter så må nok innkjøpsprisen og lønnen ligge adskillig lavere enn det Everton og hans eiere mener han er verdt.

P.S.:Å bli betegnet som talent når man er 23 er i og for seg ille nok


FFK pra sempre

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 okt 08
Innlegg: 1147

Lagt til: 14 jul 09, 12:36
Endret: 14 jul 09, 12:36
Endret av: FFK pra sempre

Til de som er utålmodige i forhold til at Everton skal levere (les score mål). har jeg sakset dette fra wikip. om Alanzinho:

"Han kom til Stabæk etter GAMA DF i 2005. 15. mai 2008 signerte han en ny kontrakt med Stabæk som bandt han til klubben ut 2011-sesongen. Han spilte en viktig rolle da Stabæk vant sitt første seriemestesskap i 2008, og fikk prisen fra NISO som årets spiller."

Jeg skylder å legge til at han i 2007 også ble kåret til årets midtbanespiller, og scoret 5 mål på sølvlaget til Stabæk.

Men det tok altså to hele sesonger etter at den 2 år eldre Alanzinho kom fra Brasiliansk 3 divisjon,  før han begynte å "levere", og det med "årets trener" som coach. Forøvrig også den eneste utenlandske trener som er funnet verdig plass i Drillos tenketank.
Det var ganske mange i Stabæk den gang som avblåste Alanzinho akkurat som mange av oss gjør.


Supreme NTM

Landslagsspiller

Ble medlem: 05 okt 06
Innlegg: 1601

Lagt til: 14 jul 09, 12:42

Opprinnelig postet av Planken

Er det virkelig slik at mannen bak teksten har kalt dette en artikkel? Sånt oppgulp synes jeg virkelig du kan spare deg for.

Nei... Det var to kommentarer tidligere at ffkmv skrev det, og jeg skulle vel sitert det. Jeg synes at din kommentar høres mye mer ut som oppgulp enn kommentaren min.

---------------------------

BRH - http://www.brigaderodhvit.com


FFK pra sempre

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 okt 08
Innlegg: 1147

Lagt til: 14 jul 09, 12:45

Opprinnelig postet av Ymer

Skal vi tjene penger på talenter så må nok innkjøpsprisen og lønnen ligge adskillig lavere enn det Everton og hans eiere mener han er verdt.

Vel selger vi han for 15-20 mill som ikke er usannsynlig hvis han begynner å score, har vi gjort veldig veldig gode penger.


KeJ

Landslagsspiller

Ble medlem: 21 apr 03
Innlegg: 1756

Lagt til: 14 jul 09, 13:30

Opprinnelig postet av Ymer

Han kommer til sjanser, så han har ihvertfall lært nok av "den norske stilen" til å klare det. Problemet er at han ikke setter sjansene, og det har lite eller ingenting med hvilket land du spiller i. Og sjanser til å spille kamper har han fått i bøtter og spann. Hadde tålmodigheten til trenerne vært like stor med andre "talenter"eller med spillere som etterhvert har blitt kallt bomkjøp, ja så er det ikke umulig at en del av disse kunne slått til i FFK / TL.. 

 

på noen punkter kan jeg være enig, men totalsett blir det jo bare tull

Everton kommer til sjangser og i flere tilfeller har det vært ren udyktighet som gjør at han ikke scorer, i en del andre tilfeller har det vært veldig gode presentasjoner av keeper som har hindret ballen fra å gå i mål.

Jeg hadde vært mer bekymret dersom han aldri kom til sjangser, og selvsagt kunne han hevet hodet noen ganger og latt ballen gå til en medspiller, men som spiss måles man jo i form av scoringer og det vet Everton selv om han gir uttrykk for at han ikke preges av det.

Mange av de forspilte sjangsene har endt opp som returer i feltet og burde vært  satt i nota av medspillere, noe som igjen er mangelvare grunnet manglende andre og tredjebevegelser. 

så joda, Everton har vel kanskje ikke levd opp til forventningene i form av scoringer, men som spiller, ballbehandler og uromoment har han overgått mine forventninger så til de grader...

Så kan man argumentere at andre kanskje hadde hatt større uttelling, men det blir for enkelt. Er faktisk ikke sikkert at de hadde kommet til sjangser i det hele tatt, og de spillerne som faller innefor denne kategorien går det 13 av på dusinet...

---------------------------

Uansvarlig forumbruker, uten rettigheter og blottet for ansvar...


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 14 jul 09, 13:33

Opprinnelig postet av FFK pra sempre

Til de som er utålmodige i forhold til at Everton skal levere (les score mål). har jeg sakset dette fra wikip. om Alanzinho:

"Han kom til Stabæk etter GAMA DF i 2005. 15. mai 2008 signerte han en ny kontrakt med Stabæk som bandt han til klubben ut 2011-sesongen. Han spilte en viktig rolle da Stabæk vant sitt første seriemestesskap i 2008, og fikk prisen fra NISO som årets spiller."

Jeg skylder å legge til at han i 2007 også ble kåret til årets midtbanespiller, og scoret 5 mål på sølvlaget til Stabæk.

Men det tok altså to hele sesonger etter at den 2 år eldre Alanzinho kom fra Brasiliansk 3 divisjon,  før han begynte å "levere", og det med "årets trener" som coach. Forøvrig også den eneste utenlandske trener som er funnet verdig plass i Drillos tenketank.
Det var ganske mange i Stabæk den gang som avblåste Alanzinho akkurat som mange av oss gjør.

Og han kostet?


FFK pra sempre

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 okt 08
Innlegg: 1147

Lagt til: 14 jul 09, 13:41
Endret: 14 jul 09, 13:43
Endret av: FFK pra sempre

Lite eller ingen ting, og Everton koster i 2009?

Men det du sier er at vi skal finne nytt gullkorn som skal koster maks ett par millioner, som skal levere i første sesong, og hvem skal finne den spilleren hvor?
Eller er det Trulsen eller "billige" Tegan som skal løse problemene våre?

Edit: For å sitere Stabæk selv etter Tchoy, Gunnarson og Alanzinho: Flaks og tålmodighet!


Lemmy

Landslagsspiller

Ble medlem: 16 jul 05
Innlegg: 2985

Lagt til: 14 jul 09, 14:05

Om du faktisk har lest artikkelen, så koster det 125 000 euro å leie Éverton. Han har også en lønn på rundt èn million...

Man kan velge å følge Stabæk, eller man kan følge feks. Tor Kristian Karlsen som nok en gang blogger glimrende. Her er det mange i Tippeligaen som har mye å lære..

Etter min mening burde FFK ikke fornye med Gardar eller Éverton, og selge Tegström til en annen klubb. Eventuelt Michael Trulsen også om noen faktisk skulle gidde å kjøpe ham.

Så kan man heller kjøpe inn en skikkelig god spiss og et stort talent for fremtiden.


FFK1903

Moderator

Ble medlem: 27 nov 03
Innlegg: 7068

Lagt til: 14 jul 09, 14:13

Opprinnelig postet av FFK pra sempre
Til de som er utålmodige i forhold til at Everton skal levere (les score mål). har jeg sakset dette fra wikip. om Alanzinho:

Jeg vil påstå at det er en viss forskjell på Alanzinho og Éverton. Alanzinho hadde ferdighetene, men brukte disse feil. Han kunne drible fire motspillere, tre medspillere og dommeren omgående, men ga knapt fra seg ballen. Han måtte lære hva det vil si å spille på et lag, samtidig som han selvsagt også akklimatiserte seg.

Éverton mangler rett og slett ferdigheter. Han har ikke skuddteknikk, avslutteregenskaper generelt og har dårlig overblikk over medspillere. Alanzinho hadde overblikket, men brukte det ikke. Jönsson fikk han etter hvert til å bli en lagspiller.

Det blir nesten bedre å sammeligne Alanzinho med Cristiano Ronaldo enn Éverton. Det var ingen tvil om at Ronaldo hadde ferdighetene allerede da han kom til United, men han brukte disse helt feil til å begynne med. Han har selvsagt utviklet seg enormt også i United, men det var først da han ble en lagspiller at han tok nivå opp til der han er i dag.


dracula

Landslagsspiller

Ble medlem: 11 nov 04
Innlegg: 2330

Lagt til: 14 jul 09, 14:24

Det bør ene og alene være et lønn-pris spørsmål om FFK velger å satse på Everton.

Problemet slik jeg ser det er at alt for mye av det offensive også avslutningen blir lagt på hans skuldre.

Han er etter min mening det man i gamle dager mer kalte en indreløper enn en typisk midtspiss. Stor arbeidskapasitet, flink til å få med seg ballen framover, men mangler en goalgetter ved sin side.

Derfor etter min mening behold Eveerton og forsøke å  kvitte seg med Gardar og Tegan (dersom mulig).

Har troa på samspillet mellom Borges og Everton framme vil resultere i mange mål,. Hvem som scorer er likegyldig, men jeg tror Everton vil være involvert i mage av dem.

PS tror iallefall på Adecco dersom FFK velger og satse på Dominic og Trulsen ispedd Tegan.

Det FFK trenger mer en habil midtstopper ved siden av Raio, og en midtbanearbeidshest som også kan benyttes på kanten(e). kan også dessverre se ut som om FFK trenger å leie en rutinert keeper ut sesongen, så langt har FFK tapt 7-10 poeng pga keeperne. Faktisk skillet mellom bunn og topp 6.

---------------------------

"Den som svømmer mot strømmen finner kilden" "Evig eies kun et dårlig rykte"


pondus-

Knøttespiller

Ble medlem: 04 jan 07
Innlegg: 72

Lagt til: 14 jul 09, 16:04

Min mening er helt klart å beholde Everton. Han gjør ufattelig mye bra. Han løper mye, utrolig flink til å ta imot og holde på ball og skaper veldig mye på egenhånd. Nei, han scorer ikke mål...enda. Men kan vi virkelig forlange at en spiller som kommer fra et helt annet kontinent begynner å putte med en gang? Avslutningsteknikk går ann å lære og det tror jeg Everton er villig til å jobbe for å bli flinkere på.Se på hvordan han spiller...selv om han ikke har scora mye, så fortsetter han å prøve..det synes jeg er veldig positivt.

Hvis du skal se på spillere man kan sammenligne han med...noen nevner alanzinho, selv vil jeg heller dra sammenligninger til f.eks Diouf (begge to) på Molde. De har vært i klubben i ca 3 år, og først nå vist seg til å være måljegere. Tarik er et annet eksempel...gikk vel et drøyt år før han i det hele tatt var i nærheten av scoring. En relativt ung spiss som kommer fra en helt annen spillestil kan man ikke forvente at scorer bøttevis med en gang.

Selvfølgelig synes også jeg prisen er litt høy, men får vi virkelig noen bedre til den prisen. Tviler MEGET sterkt på at vi får noen målgarantist ala Rade Prica til den prisen. Litt coaching og godt samspill med Celso (som i mine øyne er verdt hver eneste lille krone) så tror jeg de sammen kommer til å gjøre veldig mye godt. Om Everton scorer måla, eller skaper masse rom og gir assist til Celso er ett fett for meg også.

Kort sagt : Everton har fotball i kroppen. Ting som er vanskelig, om ikke umulig å lære seg. Avslutningsteknikk, og samspill med andre går fint ann å lære seg og jeg tror at Everton kommer til å bli stor i norsk fotball...


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 14 jul 09, 17:58

Opprinnelig postet av Lemmy

Om du faktisk har lest artikkelen, så koster det 125 000 euro å leie Éverton. Han har også en lønn på rundt èn million...

 

Han har ikke lest artikkelen eller velger å se bort fra fakta.. Han sitter å fantaserer om en pris som kanskje blir satt i år. Fakta er at Everton allerede nå har kostet FFK mer enn Gunnarsson og Alanzinho kostet Stabæk i innkjøp.Sammenligning forøvrig av de nevnte spillerne blir tull.

Og FFK pra sempre:

Du bør ihvertfall diskutere ut fra samme forutsetninger som oss andre. De er som følger:
-Prisen for Everton er per dato ca 5.5 millioner kroner
-Lønnsoppsjonen hans er på ca 1.5 milioner kroner i året, noe som betyr at han vil være i lønnstoppen i FFK.

Jeg mener det er helt på trynet å bruke penger klubben ikke har på en spiller som ikke presterer.

Er enig med deg Lemmy (kryss i taket Laughing ) pluss at vi vel bør prøve å dyrke fram talentet til Adiyah, en spiller som vi jo allerede eier. Gode juniorer har vi også som på sikt kan bli en fin tillvekst til FFKs A-stall

 


ffkmats

Landslagsspiller
Ble medlem: 05 apr 06
Innlegg: 962

Lagt til: 14 jul 09, 18:24

Vil dere heller ha Gardar enn Everton er da et spørsmål? Eller tegan for den saks skyld. Tegan og Gardar kommer ikke til å bli solgt for like stor sum det vil koste for å beholde Everton, men rent sportslig mener jeg de holder et langt lavere nivå også! Så i det tilfellet er jeg ikke i tvil og synes vi skal gjøre en utskiftning. Selg Tegan eller Gardar (om ikke begge) og behold Everton. Da blir det hvertfall kompansert litt. Så får diskusjonen bli om det går ann å finne en makker til Everton til neste år dersom det ikke er midler til det nå (noe det helt sikkert ikke er)


FFK pra sempre

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 okt 08
Innlegg: 1147

Lagt til: 14 jul 09, 18:25

Jeg har aldri nevnt noen andre priser, bare at det er meget sannsynlig at man får forhandlet ned prisen i dag.
Dette var priser som ble forhandlet frem når økonomien pekte opp over hele verden.

Det er ikke slik at opsjonsavtaler er absolutte enten eller avtaler, det er fult mulig å få endret betingelsene, både når det gjelder pris og lønn. Det er bare en opsjon/garanti som FFK kan benytte seg av.


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5387

Lagt til: 14 jul 09, 18:55
Endret: 14 jul 09, 18:55
Endret av: Rey

Opsjonsavtalen ble, slik jeg har forstått det, reforhandlet når de hentet han på lån på nytt. Altså rett over nyttår. Da pekte ikke økonomien spesielt mye oppover

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


FFK pra sempre

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 okt 08
Innlegg: 1147

Lagt til: 14 jul 09, 19:01

Jeg forstod at den bare ble forlenget, ikke reforhandlet.

Men det vet kanskje Holters mer om?


Holters

Ansvarlig redaktør

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 10060

Lagt til: 14 jul 09, 19:35

Opprinnelig postet av FFK pra sempre

Jeg forstod at den bare ble forlenget, ikke reforhandlet.

Men det vet kanskje Holters mer om?

Reforhandlet. Lavere opsjonssum for 100% av rettighetene og lavere lønn i denne leieperioden enn den forrige.

Tror den gamle kjøpsopsjonen lød på 750.000 euro for 70% av rettighetene, men det er jeg usikker på.

---------------------------

@ Twitter: http://twitter.com/ffksupporter
@ Facebook: http://www.facebook.com/pages/ffksupporternet


FFK pra sempre

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 okt 08
Innlegg: 1147

Lagt til: 14 jul 09, 19:43

Opprinnelig postet av Lemmy

Etter min mening burde FFK ikke fornye med Gardar eller Éverton, og selge Tegström til en annen klubb. Eventuelt Michael Trulsen også om noen faktisk skulle gidde å kjøpe ham.

Så kan man heller kjøpe inn en skikkelig god spiss og et stort talent for fremtiden.



En skikkelig god spiss eller talent for fremtiden?
Du ber om å få i pose og sekk, finne ett ungt talent som leverer første sesong, da må skal man ha usannsynlig flaks.
Eller drømmer du om en Prica, som kostet RBK 10 mill, pluss 2.5 mill i lønn og det samme i sign on fee?


Lemmy

Landslagsspiller

Ble medlem: 16 jul 05
Innlegg: 2985

Lagt til: 14 jul 09, 19:45

Skulle stått at jeg ønsket en skikkelig god spiss pluss et talent for fremtiden. :-)

Dårlig formulert fra min side..


FFK pra sempre

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 okt 08
Innlegg: 1147

Lagt til: 14 jul 09, 20:02

Hvis vi sier nei til Everton, blir kvitt mer daukjøtt som Tegan, og sier vi har råd til å handle for 5 mill.
Hva får vi for den summen i Norge eller skandinavia?
Tar det for gitt at vi da ikke går til andre verdensdeler med det første, da vi som klubb ikke har lykkes med det så langt.
Listen begynner å bli veldig lang over talentfulle spillere fra langtvekkistan som har mislykkes i FFK.

Når det er sagt tror jeg at mellomstore klubber som FFK må ta en del sjangser når vi handler spiss. Vi er ikke RBK, VIF eller Brann for den saks skyld. Som kan kjøpe disse målgarantistene, og de lykkes ikke alltid så godt de heller. VIF beste spiss siste året har vært Moa som falt ned i hodet på dem og ikke målgarantistene Sæternes eller Tore Andre Flo. Og det var veldig mange i Bergen som reagerte med hoderystelse når Brann ga Huseklepp en lukerativ millionkontrakt, han scoret jo ikke målLaughing


Willy Renè

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 aug 07
Innlegg: 1716

Lagt til: 14 jul 09, 20:14
Endret: 14 jul 09, 20:15
Endret av: Willy Renè

Opprinnelig postet av Lemmy

Skulle stått at jeg ønsket en skikkelig god spiss pluss et talent for fremtiden. :-)

Dårlig formulert fra min side..

En skikkelig god spiss, ja.

Kjøper man en skikkelig god spiss som vet hvor målet står, en som putter jevnt, det hadde vært noe ved siden av Everton, skal man beholde Everton så må man ha en målgjører som kan utfylle Everton. Det ser ikke ut som de andre spissene FFK har gjør det. Vi kan slik det har sett ut til nå ikke forvente at Everton blir en fremtidig storscorer, skal vi beholde ham så må han ha en Moldskred eller lignende som spissmakker. Da har vi to spisser som begge setter frykt i motstanderforsvaret.

---------------------------

Forget Metallica !
Guiseppe Verdi rules !


Lemmy

Landslagsspiller

Ble medlem: 16 jul 05
Innlegg: 2985

Lagt til: 14 jul 09, 20:19

Tror det hele er et økonomisk spørsmål også.

For ferdighetene til Éverton er der. Potensialet også. Han kan bli en knallgod spiller! Hadde han kommet til oss før fjorårssesongen og fått være med hele veien når FFK var i flytsonen, tror jeg han ville vært enda bedre. Akkurat som at Wallace mest sannsynlig ville vært litt dårligere i år, ettersom FFK ikke er i flytsonen.

Men har FFK råd til å betale så mye for en spiller? Uansett så trenger han en spiss ved siden av seg som er god til å true bakrom, og som kan putte 10-15 mål per sesong.


Willy Renè

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 aug 07
Innlegg: 1716

Lagt til: 14 jul 09, 20:31

Opprinnelig postet av Lemmy

Tror det hele er et økonomisk spørsmål også.

For ferdighetene til Éverton er der. Potensialet også. Han kan bli en knallgod spiller! Hadde han kommet til oss før fjorårssesongen og fått være med hele veien når FFK var i flytsonen, tror jeg han ville vært enda bedre. Akkurat som at Wallace mest sannsynlig ville vært litt dårligere i år, ettersom FFK ikke er i flytsonen.

Men har FFK råd til å betale så mye for en spiller? Uansett så trenger han en spiss ved siden av seg som er god til å true bakrom, og som kan putte 10-15 mål per sesong.

Helt enig, når jeg skrev innlegget mitt så var det egentlig ikke med tanke på økonomien. Egentlig en drømmesituasjon. Hadde imidlertid noen personer, grupperinger eller gud vet hva tråkka til med noen mill. og kjøpt en spiss ala Moldskred så hadde jeg vært for å beholde Everton, for hvilket radarpar kunne ikke dette blitt ? Evertons kontrakt burde egentlig i en slik drømmetilstand av en situasjon blitt reforhandlet, og troppens lønninger burde vel også bli prestasjonsbetinget.

Merkelig egentlig at milliardæren Mohn i Bergen, en Brannpatriot av dimensjoner bladde opp 10 mill. fra lommeboka og forærte Tromsø. Det var nok ingen dårlig 1.er Cru han hadde hatt i glasset den kvelden tenker jeg ! FFK har i allefall ikke råd til på egen hånd hverken å kjøpe eller drifte en spiller ala Morten Moldkred slik jeg har forstått det ut i fra mediaoppslag.

---------------------------

Forget Metallica !
Guiseppe Verdi rules !


thorsen

Landslagsspiller

Ble medlem: 05 aug 08
Innlegg: 905

Lagt til: 14 jul 09, 20:59

Everton ble hentet sammen med Adiyiah etter Tarik ble solgt, eller husker jeg helt feil her nå? Jeg trodde ikke at karen var så dyr som det kommer frem her 600.000 euro (evt. 750.000 orginalt), men vil da anta at en stor del av denne summen var det FSI som skulle ta. Tarik-pengene skulle jo investeres videre ble det sagt. Hvis dette fortsatt er aktuelt og overgangssum + lønn blir forhandlet ned yttligere (3 mål (4 med cup'en ?) på den tia han har vært her, burde vel være mulig og prute litt med? Laughing) så begynner saken og bedre seg, for min del iallefall.

Var vel lønnstak på 80.000 det var snakk om? Ca. 1 mill pr. år det.


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 14 jul 09, 22:04

Det har nok mye med økonomi å gjøre ja, men også det faktum at Everton idag ikke gjør noen forskjell sportslig for lagets tabellposisjon. Han bidrar rett og slett for lite! Morsom å se på? Nja, det syns jeg i begynnelsen, men nå blir jeg bare frustrert og forbannet. Det skjer jo ikke en dritt. Mannen er 23 år og det virker som han har stått stille i utvikling de siste 5-6 åra, også i Brasil hvor han burde være rimelig akklimatisert.

Gjennstår bare å se hva FFK gjør....Cool


sklitakling

A-lagspiller

Ble medlem: 17 mar 05
Innlegg: 294

Lagt til: 14 jul 09, 22:15

Hvorfor er det ingen som klarer å ta fra Everton ballen?

Jo, det er fordi han aldri utfordrer. Han går enten bakover eller på tvers mens han skjermer ballen.

Han har kanskje tippeligaens beste teknikk. Så hvis trenerne klarer å få ham til å utfordre og gå

mer direkte på mål,  er det håp. Men kan ikke si vi har sett mye bedring på det året han har vært her.

Hvis det ikke blir bedring veldig snart, går nok trådnavnet i oppfyllelse...........................................


TheDude

A-lagspiller

Ble medlem: 03 nov 04
Innlegg: 402

Lagt til: 14 jul 09, 23:47

Opprinnelig postet av sklitakling

Hvorfor er det ingen som klarer å ta fra Everton ballen?

Jo, det er fordi han aldri utfordrer. Han går enten bakover eller på tvers mens han skjermer ballen.

Han har kanskje tippeligaens beste teknikk. Så hvis trenerne klarer å få ham til å utfordre og gå

mer direkte på mål,  er det håp. Men kan ikke si vi har sett mye bedring på det året han har vært her.

Hvis det ikke blir bedring veldig snart, går nok trådnavnet i oppfyllelse...........................................

Lett for at det blir veldig svart/hvitt, det gjelder både for dere som har gitt opp Everton og for oss som fortsatt har trua på fyren ( som ffkmats var inne på tidligere).... Men aldri utfordrer? Den skjønner jeg ikke. Ja, han fører mye ball på tvers, både når han burde spilt den fra seg og ofte når han ikke har alternativer, men at han aldri utfordrer mener jeg er helt feil. Grunnen til at det er vanskelig å ta fra ham ballen er fordi han har en kombinasjon av god teknikk, god fysikk og en helt sinnsyk balanse.


FFK pra sempre

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 okt 08
Innlegg: 1147

Lagt til: 15 jul 09, 00:00

Opprinnelig postet av sklitakling

Hvorfor er det ingen som klarer å ta fra Everton ballen?

Jo, det er fordi han aldri utfordrer. Han går enten bakover eller på tvers mens han skjermer ballen.

Han har kanskje tippeligaens beste teknikk. Så hvis trenerne klarer å få ham til å utfordre og gå

mer direkte på mål,  er det håp. Men kan ikke si vi har sett mye bedring på det året han har vært her.

Hvis det ikke blir bedring veldig snart, går nok trådnavnet i oppfyllelse...........................................

Er det ikke nettopp dette som er typisk latinskespillere, i Norge er vi så besatta av drillo at det alltid er raskeste vei til mål som gjelder. Det er på ingen måte slik i latin amerika eller Spania for den saks skyld.
Og det var akkurat dette som Alanzinho brukte 2 år på å lære seg.
Men å si at han ikke utfordrer mener jeg er feil  å si. For det gjør han, men ofte ser han bare 3-4 motspillere og ingen medspiller foran seg. Enten fordi backene eller kantspillere ikke er der de skal være, eller fordi han ikke har fult overblikk selv. Ingenting går automatisk slik du ser i Stabæk, hvor de nærmest slår i blinde fordi de vet hvor medspiller kommer.


Holters

Ansvarlig redaktør

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 10060

Lagt til: 15 jul 09, 20:08

Éverton er stort sett god til alt utenom det viktigste: Å score mål, men dessverre mangler gutten også én ting til: Han har ikke noe godt overblikk. Fyren er rett og slett lite involvert i mål - både i protokollen og målgivende.

Spørsmålet er om dette kan læres?

For de individuelle ferdighetene til Éverton er rett og slett fantastiske. Han går langt utenpå de aller, alle fleste spillerne i Tippeligaen på det området. Faktisk kommer jeg ikke på en eneste en som overgår ham, og det er heller ikke bare, bare å finne en spiller som innehar så gode individuelle ferdigheter.

Så grunnmaterialet er bra.

Men kan han lære å score mål? Lære å bli god på å spille frem andre? Eller er det rett og slett medfødt?

For hadde han bare vært god på minst én av tingene, så hadde jeg ikke vært i tvil: Da måtte FFK ha beholdt ham.

Men per dags dato, så er han ikke god på disse tingene.

Vil han noensinne bli det?

Det må klokere hoder enn meg avgjøre...

Og dersom det er mulig å reforhandle en langt lavere pris og lønn, så synes jeg absolutt Everton er verdig en plass i FFKs stall!

---------------------------

@ Twitter: http://twitter.com/ffksupporter
@ Facebook: http://www.facebook.com/pages/ffksupporternet


FFK pra sempre

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 okt 08
Innlegg: 1147

Lagt til: 15 jul 09, 21:38
Endret: 15 jul 09, 21:38
Endret av: FFK pra sempre

Til dels enig, men det med overblikk mener jeg har en sammenheng med angrepsplan og samspill, dvs hvis du vet hvor medspillerne dine skal løpe trenger du ikke å ha øyne som midtbanespilleren Myggen hadde.
Når Gunnarson fikk ballen, visste han hvordan Nannskog ville ha den og slo nærmest blindt.  Det samspillet har ikke vi fått til i år, og det er ikke kun Everton sin skyld.
Og det kan selvfølgelig trenes inn, det var jo bl.a. dette noen av oss kritiserte Grönis for i vinter, når Stabæk drillet 11'rens sampspill i treningskamper, drev vi å eksperimenterte med det ene og det andre. Og treningene var som senere kjent veldig ofte uten ball.
Veldig ofte er spillerne rådløse når vi nærmer oss 16 meteren, og det gjelder ikke bare Everton.
Hvis det hadde vært fordi Everton er ilojal til hva treneren vil at de skal gjøre, tror jeg neppe han hadde fått så mange sjangser.

Jeg tror han har evnene til å score, at alt sitter i hodet hans. En brasse spiss vet hvilket forventninger folk har til at han scorer mål og at det sammen med vissheten om at han kan forsvinne pga leiekontrakt kan gjøre han anspent.

 


Jayesno

Bedriftsspiller
Ble medlem: 13 apr 09
Innlegg: 14

Lagt til: 16 jul 09, 13:26

Tiden til FFK renner ut, dersom denne mannen fortsetter å spille!

  

 

---------------------------

You can buy skill, but you can't buy enthusiasm!


ommb

Juniorspiller

Ble medlem: 29 jul 08
Innlegg: 135

Lagt til: 16 jul 09, 22:50

Opprinnelig postet av Jayesno

Tiden til FFK renner ut, dersom denne mannen fortsetter å spille!

 

Bare undrer litt her...

Hvem skal egentlig spille i stedet for Everton? De gangene f.eks. Gardar og Tegan har spilt sammen har det ikke akkurat vært noen målorgier. Uten tvil så har Everton fått langt flere sjanser enn alle de andre spissene, men jeg synes ikke at de andre alternativene (de relativt få gangene vi har sett det) har vært noe bedre, heller motsatt. Så klart er det mulig at andre alternativer hadde kastet av seg med litt tid. Poenget mitt er at jeg ikke ser noen klare alternativer enn det vi har hatt i de siste kampene.

Det jeg vil angående denna saken er å se Everton sammen med Borges på topp. Har på følelsen at dette kan fungere... I tillegg er ikke behovet for Borges på midtbanen så prekært nå som vi har en Kasey som viser tendenser til fjorårsformen igjen.

Jeg mener også at vi ikke skal benytte oss av denne opsjonen. Prisen er altfor høy... Jeg synes heller at vi skal prøve å reforhandle med brasilianerne nærmere sesongslutt. Vi har uansett Everton ut sesongen. Sannsynligheten for at Everton putter 12 mål i løpet av sesongen nå er vel relativt liten slik at en eventuell interesse fra andre klubber antageligvis ikke blir så altfor stor. Jeg mener at vi skal gamble på at Everton har lyst til å være i FFK slik at han ikke går til andre klubber i TL (hvis f.eks. RBK klasker 2 mill i lønn på bordet så er det sikkert tapt, men). Alt dette er muligens litt naivt, men...

Det som gjelder nå er å overleve i Tippeligaen. Hvis Everton bidrar til dette (i samspill med Borges) på topp og vi ikke får reforhandlet prisen, andre klubber kommer til osv, så får vi bare bite i det sure eplet, men FFK har ikke penger, og da har vi uansett (forhåpentligvis) overlevd i TL og kan starte litt på nytt.


Lemmy

Landslagsspiller

Ble medlem: 16 jul 05
Innlegg: 2985

Lagt til: 16 jul 09, 23:00

Éverton skal fortsette å spille ut sesongen, han. Så skal vi ikke fornye med ham, pluss selge Trulsen, Gardar og Tegström. Muligens også Adiyiah.

Så kjøpe to nye, gode spisser. :-)


ommb

Juniorspiller

Ble medlem: 29 jul 08
Innlegg: 135

Lagt til: 16 jul 09, 23:07

Opprinnelig postet av Lemmy

Éverton skal fortsette å spille ut sesongen, han. Så skal vi ikke fornye med ham, pluss selge Trulsen, Gardar og Tegström. Muligens også Adiyiah.

Så kjøpe to nye, gode spisser. :-)

Hehe... Er uten tvil en god løsning det!

Men jeg funderer også litt på hvilke alternativer vi har ut denna sesongen. Mange som vil benke Everton, uten tvil mulig det, men jeg lurer litt på hvilke alternativer vi egentlig har. Noen sier bare "benk", men jeg har litt lyst til å høre hvilke konstelasjoner vi skal kjøre på topp?

 


FFK pra sempre

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 okt 08
Innlegg: 1147

Lagt til: 16 jul 09, 23:19

Opprinnelig postet av ommb

Opprinnelig postet av Lemmy

Éverton skal fortsette å spille ut sesongen, han. Så skal vi ikke fornye med ham, pluss selge Trulsen, Gardar og Tegström. Muligens også Adiyiah.

Så kjøpe to nye, gode spisser. :-)

Hehe... Er uten tvil en god løsning det!

Men jeg funderer også litt på hvilke alternativer vi har ut denna sesongen. Mange som vil benke Everton, uten tvil mulig det, men jeg lurer litt på hvilke alternativer vi egentlig har. Noen sier bare "benk", men jeg har litt lyst til å høre hvilke konstelasjoner vi skal kjøre på topp?

Ja det er lett å drømme, saken er vel den at alle spisskjøp er forbundet med relativt mye risiko.
Mange er glad i å rakke ned på Everton fordi han ikke scorer, akkurat som han er den eneste spissen som ikke gjør det.
Men hvorfor Gardar er så fryktelig mye dårligere i år hadde vært interessant å vite, håper det er fordi han ennå ikke er helt match fit, og at han kommer tilbake i høst. Men det er vel Everton sin skyld det også..

---------------------------

http://twitter.com/FFKprasempre


Anne

A-lagspiller
Ble medlem: 03 mar 05
Innlegg: 446

Lagt til: 18 jul 09, 18:13

Opprinnelig postet av FFK pra sempre

Opprinnelig postet av ommb

Opprinnelig postet av Lemmy

Éverton skal fortsette å spille ut sesongen, han. Så skal vi ikke fornye med ham, pluss selge Trulsen, Gardar og Tegström. Muligens også Adiyiah.

Så kjøpe to nye, gode spisser. :-)

Hehe... Er uten tvil en god løsning det!

Men jeg funderer også litt på hvilke alternativer vi har ut denna sesongen. Mange som vil benke Everton, uten tvil mulig det, men jeg lurer litt på hvilke alternativer vi egentlig har. Noen sier bare "benk", men jeg har litt lyst til å høre hvilke konstelasjoner vi skal kjøre på topp?

Ja det er lett å drømme, saken er vel den at alle spisskjøp er forbundet med relativt mye risiko.
Mange er glad i å rakke ned på Everton fordi han ikke scorer, akkurat som han er den eneste spissen som ikke gjør det.
Men hvorfor Gardar er så fryktelig mye dårligere i år hadde vært interessant å vite, håper det er fordi han ennå ikke er helt match fit, og at han kommer tilbake i høst. Men det er vel Everton sin skyld det også..

Finnes ikke alternativer til Everton,

Spørsmålet med Gardar om hvorfor han har blitt så mye dårligere er veldig vanskelig. Men har han egentlig blitt så mye dårligere?? Mener at mange av de problemene han har i år også var der i fjord. men da scoret han en del mål som nok var litt heldige, samt at laget var i en flytsone.

Tempo etc er han for gammel til og tilegne seg mere av, det samme gjelder tekkniker, Ser også at han meget ofte greier og gå ofside, noe som veldig ofte blir gjor av en spiss som har tempoproblemer, eller eventuelt liten forståelse for hvordan løpene skal taes for og unngå det. Kanskje en liten bue i løpet så var det unngått....


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3490

Lagt til: 18 jul 09, 18:23

Problemet vårt er at Everton er den eneste gode spissen vi har og jeg kan ikke forstå hvem som eventuellt kan spille isteden for han.


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5513

Lagt til: 28 jul 09, 13:34

Det kan se ut som det begynner å løsne for Everton. Nå har han vært her i snart ett år og det ser ut som han begynner å akklimatisere seg. 3 mål siden begynnelsen av juni er ikke så værst effektivt. Hvis dette fortsetter så tror jeg han er den desidert beste spissen FFK kan håpe på å knytte til seg.

Hva er alternativet? Tror ikke Tegström, Gardar, Dominic eller Trulsen kan fylle hans sko. En spiss fra en nordisk liga som holder samme nivå har ikke FFK råd til, og kanskje er de ikke attraktive nok heller. Da er det eventuelt å hente en fra langtvekkistan som sikkert vil bruke minst ett år på å akklimatiserer seg.

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består.


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3490

Lagt til: 28 jul 09, 13:38

Hvis jeg skal prøve meg som spåmann kommer vi til å ikke kjøpe han og han havner isteden i en annen klubb og blir en kjemepsuksess.


Husgutt

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 aug 04
Innlegg: 4381

Lagt til: 28 jul 09, 13:45

Jeg sier kjøp. Det løsner for kællen nå, og for en jævla entertainer!!  Han er jo eneste som kan skape noe på egen hånd.. er jo eneste som verdt å se på om dagen..

---------------------------

Erru ikke hes dagen etter kamp, harru ikke sunget nok!!


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5513

Lagt til: 28 jul 09, 13:52

Mange klager på at FFK ikke har spisser som scorer mål.

FFK har scoret 21 mål(+ ett selvmål). Borges har scoret 4 men bare 2 av dem som spiss tror jeg. FFK sine spisser har da scoret 8 av 21 mål. For lagene vi har møtt har spisser kun scoret 10 av 28. Dermed har FFK sine spisser scoret oftere enn lagene vi har møtt. Det er greit å si at det ikke er bra nok, men det er også greit å sammenligne med andre lag i den ligaen man spiller i, og de kampene man spiller-

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består.


Gardarson

A-lagspiller
Ble medlem: 03 nov 08
Innlegg: 499

Lagt til: 28 jul 09, 14:17

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Mange klager på at FFK ikke har spisser som scorer mål.

FFK har scoret 21 mål(+ ett selvmål). Borges har scoret 4 men bare 2 av dem som spiss tror jeg. FFK sine spisser har da scoret 8 av 21 mål. For lagene vi har møtt har spisser kun scoret 10 av 28. Dermed har FFK sine spisser scoret oftere enn lagene vi har møtt. Det er greit å si at det ikke er bra nok, men det er også greit å sammenligne med andre lag i den ligaen man spiller i, og de kampene man spiller-

Det der skjønte jeg nada av! For lagene vi har møtt? Snakker du om ett lag, eller akkurat i da kampene vi har møtt de diverse lagene? Det er jo i såfall totalt irrellevant siden det kun er en kamp per lag! Hos lag som Molde, Odd, Rosenborg, Brann +++ har vel spissene scort majoriteten av målene.... 

Når det er sagt blir må jeg si som jeg alltid har sagt angående Everton, KJØØØØØØØØP! Uansett pris, uansett lønn (satt på spissen). Han er vårt eneste skikkeelige angrepsvåpen. Uten ham vil vi bli konstant presset bakover!


FFK1903

Moderator

Ble medlem: 27 nov 03
Innlegg: 7068

Lagt til: 28 jul 09, 14:19

Hvilke klubber er det dette?

Man kan sammenligne direkte med andre klubber, men man kan også ta en sammenligning mellom antall sjanser og antall mål. Da tror jeg FFK kommer sist i effektivitet. Spissene kan være dårligere i FFK selv om de har scoret flere mål enn andre spisskollegaer i andre klubber.


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 28 jul 09, 14:23
Endret: 28 jul 09, 14:24
Endret av: Ymer

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Mange klager på at FFK ikke har spisser som scorer mål.

FFK har scoret 21 mål(+ ett selvmål). Borges har scoret 4 men bare 2 av dem som spiss tror jeg. FFK sine spisser har da scoret 8 av 21 mål. For lagene vi har møtt har spisser kun scoret 10 av 28. Dermed har FFK sine spisser scoret oftere enn lagene vi har møtt. Det er greit å si at det ikke er bra nok, men det er også greit å sammenligne med andre lag i den ligaen man spiller i, og de kampene man spiller-

Meget lettvint måte å se ting på. Det handler om å sette sjansene. FFK og spissene våre sløser mest med sjansene i hele Tippeligaen. 21 scoringer er absolutt for dårlig sett i forhold til sjansene, akkurat som 3 mål av Everton er svakt med tanke på alle sjansene han har brent..
Og vi har såvidt jeg vet møtt alle laga i TL, så hvorfor skrive "oftere enn de laga vi har møtt"?

Edit: Litt for sein...


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5513

Lagt til: 28 jul 09, 14:39

Opprinnelig postet av Gardarson

For lagene vi har møtt?

Jeg snakker om de kampene FFK har spilt til nå denne sesongen i TL

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består.


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5513

Lagt til: 28 jul 09, 14:51

Opprinnelig postet av Ymer

Meget lettvint måte å se ting på.

Ja det er jeg enig i men fakta er og blir fakta. Mitt poeng er ikke at spissene er effektive, men at resten av laget og spesielt midtbanen må ta mye av ansvaret for den svake uttellingen i målprotokollen. Jeg ser mange TL kamper på TV og ofte har angripene lag 4-5 spillere innenfor motstanderens 16-meter når de scorer(snakker ikke da om dødball). F.eks på søndag da høyre back Lustig setter en retur i mål.  FFK angriper med en eller to mann, og det er lett for forsvaret å demme opp for. Det blir ikke noe offensivt trykk. Noe av problemet er at man har en midtbane med 2 spillere(Wehrman og Kvisvik) som ikke er alt for flinke til å flytte beina, og når Barsom har en "off" dag på jobb blir det stusselig.

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består.


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 28 jul 09, 15:01

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Ja det er jeg enig i men fakta er og blir fakta. Mitt poeng er ikke at spissene er effektive, men at resten av laget og spesielt midtbanen må ta mye av ansvaret for den svake uttellingen i målprotokollen. Jeg ser mange TL kamper på TV og ofte har angripene lag 4-5 spillere innenfor motstanderens 16-meter når de scorer(snakker ikke da om dødball). F.eks på søndag da høyre back Lustig setter en retur i mål.  FFK angriper med en eller to mann, og det er lett for forsvaret å demme opp for. Det blir ikke noe offensivt trykk. Noe av problemet er at man har en midtbane med 2 spillere(Wehrman og Kvisvik) som ikke er alt for flinke til å flytte beina, og når Barsom har en "off" dag på jobb blir det stusselig.

Det handler fortsatt om å sette sjansene. Hjelper ikke med 5 mann i boksen når han som avslutter ikke scorer mål.


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5513

Lagt til: 28 jul 09, 15:09

Opprinnelig postet av Ymer

Det handler fortsatt om å sette sjansene. Hjelper ikke med 5 mann i boksen når han som avslutter ikke scorer mål.

Det blir for enkelt. Det er klart det er lettere å sette sjansene hvis forsvaret har flere spillere å konsentrere seg om

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består.


hasse33

Landslagsspiller

Ble medlem: 18 jul 07
Innlegg: 1672

Lagt til: 28 jul 09, 15:40

Tråden handler om man bør/har råd/vil/skal forlenge kontrakten til Everton ??????

Ingen tvil i mitt fotballhjerte...Everton har alt...han er en av TL`s beste teknikere, han binder opp to - tre mann når han har ballen og han jobber hele kampen (det kan man ikke si om alle på FFK). Det virker jo også som det er i ferd med å løsne for han når det gjelder å putte mål.

Everton er en av de beste spillerne FFK har nå (sammen med Raio og Celso). 

Selg Tegstrøm, Gardar, Trulsen og event annet stallfyll og KJØP Everton !!!!!!!!

 


kim_andre_c

A-lagspiller

Ble medlem: 22 aug 06
Innlegg: 755

Lagt til: 28 jul 09, 15:41

Opprinnelig postet av hasse33

Tråden handler om man bør/har råd/vil/skal forlenge kontrakten til Everton ??????

Ingen tvil i mitt fotballhjerte...Everton har alt...han er en av TL`s beste teknikere, han binder opp to - tre mann når han har ballen og han jobber hele kampen (det kan man ikke si om alle på FFK). Det virker jo også som det er i ferd med å løsne for han når det gjelder å putte mål.

Everton er en av de beste spillerne FFK har nå (sammen med Raio og Celso). 

Selg Tegstrøm, Gardar, Trulsen og event annet stallfyll og KJØP Everton !!!!!!!!

 

Amen!!

Henger meg på den!!

---------------------------

- FFK norgesmester 2006 - :)
- Nå sikter vi mot stjernene!! -


dracula

Landslagsspiller

Ble medlem: 11 nov 04
Innlegg: 2330

Lagt til: 28 jul 09, 15:49

Everton er pr.idag FFKs beste offensive spiller, faktisk den eneste som kamp etter kamp skaper problem for motstanders forsvar. Hovedproblemet er (gjentar meg sjøl) at han er altfor alene. Borges er ett brukbart alternativ som makker, men ville heller sett Borges om stabilisator på midtbanen med tillatelse til å følge opp bakfra i angrepsfasa.

Gjentar derfor også min "konklusjon" FFK trenger en spissmakker til Everton, en spiller med "muskler" som kanskje først og fremst kan bidra med "ro" og trygghet  (for FKK, men kaos for motstander) sammen med Everton. Ønsker ikke først og fremst en "artist, men en grovarbeider som viser tæl. Tror sikkert jeg får mange imot meg da jeg gjerne f.eks kunne ønske meg en med spiller med "skotsk tæl"som er villig til å blø for drakta.

---------------------------

"Den som svømmer mot strømmen finner kilden" "Evig eies kun et dårlig rykte"


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 28 jul 09, 16:24

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Det blir for enkelt. Det er klart det er lettere å sette sjansene hvis forsvaret har flere spillere å konsentrere seg om

Lettere å skape sjanser ihvertfall Cool, men det gjør vi jo..Laughing Tror ikke Everton blir noe bedre avslutter av den grunn. Han setter meget sjelden ballen i mål på sjanser som må betegnes som 100%. Vi får håpe det løsner, men det sier vi jo hver gang han har satt inn et mål....


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 28 jul 09, 16:27

Opprinnelig postet av dracula

Everton er pr.idag FFKs beste offensive spiller, faktisk den eneste som kamp etter kamp skaper problem for motstanders forsvar. Hovedproblemet er (gjentar meg sjøl) at han er altfor alene. Borges er ett brukbart alternativ som makker, men ville heller sett Borges om stabilisator på midtbanen med tillatelse til å følge opp bakfra i angrepsfasa.

Gjentar derfor også min "konklusjon" FFK trenger en spissmakker til Everton, en spiller med "muskler" som kanskje først og fremst kan bidra med "ro" og trygghet  (for FKK, men kaos for motstander) sammen med Everton. Ønsker ikke først og fremst en "artist, men en grovarbeider som viser tæl. Tror sikkert jeg får mange imot meg da jeg gjerne f.eks kunne ønske meg en med spiller med "skotsk tæl"som er villig til å blø for drakta.

Gardar i form er jo en slik spiller...?
Ellers så kan man vel si at Everton blir rådyr om vi skal kjøpe ham pluss en spiss som passer til ham..


Patrioten

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 03
Innlegg: 9586

Lagt til: 28 jul 09, 17:27
Endret: 28 jul 09, 17:44
Endret av: Lemmy

Opprinnelig postet av hasse33

Selg Tegstrøm, Gardar, Trulsen og event annet stallfyll og KJØP Everton !!!!!!!!

Men, hvem vil kjøpe slike spillere??????

Mod(Lemmy): Det er ikke vitsen å sitere hele innlegget når man kun svarer på en liten del av det. Er en generell oppfordring til alle sammen.


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 28 jul 09, 18:38

Opprinnelig postet av Patrioten

Opprinnelig postet av hasse33

Selg Tegstrøm, Gardar, Trulsen og event annet stallfyll og KJØP Everton !!!!!!!!

Men, hvem vil kjøpe slike spillere??????

Antagelig ingen dessverre...


Gardarson

A-lagspiller
Ble medlem: 03 nov 08
Innlegg: 499

Lagt til: 28 jul 09, 18:46

Opprinnelig postet av Ymer

Det handler fortsatt om å sette sjansene. Hjelper ikke med 5 mann i boksen når han som avslutter ikke scorer mål.

Kan ikke du snart VÆRE SÅ SNILL å innrømme at Everton er vår desidert best offensive spiller og slutte å klage på ham? Nå har han 3 mål på ikke mange kamper, pluss mange GODE avslutninger, men fortsatt ser du bare etter det negative i gutten! SKJERPINGS!Yell

Ellers synes jeg kanskje PH bør lage et svært jævla banner der vi ber FSI om å bla opp for Everton!


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 28 jul 09, 18:52

Opprinnelig postet av Gardarson

Kan ikke du snart VÆRE SÅ SNILL å innrømme at Everton er vår desidert best offensive spiller og slutte å klage på ham? Nå har han 3 mål på ikke mange kamper, pluss mange GODE avslutninger, men fortsatt ser du bare etter det negative i gutten! SKJERPINGS!Yell

Du får lese alle innleggene mine om Everton og slutte å syte på det andre skriver og mener.. Ihvertfall viss du ikke har fått med deg alt som blir skrevet.

3 mål på ikke mange kamper? Jøss, velger du bort kamper han ikke scorer?


Freddy G-Paulsen

Landslagsspiller

Ble medlem: 16 jan 06
Innlegg: 4914

Lagt til: 28 jul 09, 19:03

Opprinnelig postet av Patrioten

Opprinnelig postet av hasse33

Selg Tegstrøm, Gardar, Trulsen og event annet stallfyll og KJØP Everton !!!!!!!!

Men, hvem vil kjøpe slike spillere??????

Mod(Lemmy): Det er ikke vitsen å sitere hele innlegget når man kun svarer på en liten del av det. Er en generell oppfordring til alle sammen.

Sikkert flust av klubber i adecco som trenger "gode" spisser,, spørsmålet er om de har råd til å lønne de... Gardar kan man, hvis man vil, bli kvitt til nyttår, forresten....

---------------------------

Klarer vi å ungå nedrykk i år da ? Blir FFK høstens formlag ?


FFK-Supporter

Juniorspiller
Ble medlem: 07 apr 03
Innlegg: 189

Lagt til: 28 jul 09, 19:06

Kjøp Everton! Tror han blir en av eliteseriens beste spisser, også når det gjelder å score mål! Smile

---------------------------

Rød og hvite er de beste!


Gardarson

A-lagspiller
Ble medlem: 03 nov 08
Innlegg: 499

Lagt til: 28 jul 09, 19:12

Opprinnelig postet av Ymer

Du får lese alle innleggene mine om Everton og slutte å syte på det andre skriver og mener.. Ihvertfall viss du ikke har fått med deg alt som blir skrevet.

3 mål på ikke mange kamper? Jøss, velger du bort kamper han ikke scorer?

Jeg har til gode å lese et positivt innlegg angående Everton fra deg. Han har scoret 3 mål på ikke mange kamper i det siste. At han har scoret for lite sett under ett er alle enige i, men alle har vel ventet på at det skal løsne og det ser det da ut som det har gjort nå!


Freddy G-Paulsen

Landslagsspiller

Ble medlem: 16 jan 06
Innlegg: 4914

Lagt til: 28 jul 09, 19:14

Opprinnelig postet av FFK-Supporter

Kjøp Everton! Tror han blir en av eliteseriens beste spisser, også når det gjelder å score mål! Smile

Enig. Nå (endelig) begynner han å score mål, noe som tyder på at han begynner å bli aklimatisert. Langli og Olsen sa dessuten at han virket mer målbevist og ikke nervøs, som han har gjort tidligere, når han har nærmet seg mål på scoringa.

 

---------------------------

Klarer vi å ungå nedrykk i år da ? Blir FFK høstens formlag ?


Sing&JumpFTW

Juniorspiller

Ble medlem: 11 mai 09
Innlegg: 142

Lagt til: 28 jul 09, 19:24

Hadde man lagd en undersøkelse og spurt samtlige tippeliga-stoppere om hvilke spiss de syns er vannskeligst å spille mot, hvem tror dere hadde scoret høyest på den undersøkelsen? 

Personlig tror jeg Nanskog hadde fått mange stemmer, men også Everton! Everton er veldig rask, og kan ofte stresse midtstopperne. Han vinner ofte ball i gunstige situasjoner. Han er bevegelig og har veldig gode ballferdigheter.  Han er i tillegg et bra oppspillspunkt. God til å holde på ball, og veldig uforutsigbar. Og det beste av alt, er at han skaper ekstremt mange sjangser. 

Han har ikke så veldig bra spillerforståelse og scorer kanskje litt for lite mål. MEN, dette kommer! Vi har sett mange eksempler i andre klubber der ny-innkjøpte spillere må ha tid, før de blomstrer for fullt! 

Jeg har alltid hatt trua på Everton, og jeg håper for all del at vi beholder/kjøper han! 

 

---------------------------

Syng for fredrikstad!


TheDude

A-lagspiller

Ble medlem: 03 nov 04
Innlegg: 402

Lagt til: 28 jul 09, 22:54

Opprinnelig postet av dracula

Everton er pr.idag FFKs beste offensive spiller, faktisk den eneste som kamp etter kamp skaper problem for motstanders forsvar. Hovedproblemet er (gjentar meg sjøl) at han er altfor alene. Borges er ett brukbart alternativ som makker, men ville heller sett Borges om stabilisator på midtbanen med tillatelse til å følge opp bakfra i angrepsfasa.

Gjentar derfor også min "konklusjon" FFK trenger en spissmakker til Everton, en spiller med "muskler" som kanskje først og fremst kan bidra med "ro" og trygghet  (for FKK, men kaos for motstander) sammen med Everton. Ønsker ikke først og fremst en "artist, men en grovarbeider som viser tæl. Tror sikkert jeg får mange imot meg da jeg gjerne f.eks kunne ønske meg en med spiller med "skotsk tæl"som er villig til å blø for drakta.

glimrende! er så enig i dette, fått inn slugger alla rob friend, peter kovacs, azar, etc så hadde vi hatt et glimrende spisspar som utfyllte hverandre perfekt


Willy Renè

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 aug 07
Innlegg: 1716

Lagt til: 28 jul 09, 23:06
Endret: 28 jul 09, 23:12
Endret av: Willy Renè

Opprinnelig postet av Sing&JumpFTW

Hadde man lagd en undersøkelse og spurt samtlige tippeliga-stoppere om hvilke spiss de syns er vannskeligst å spille mot, hvem tror dere hadde scoret høyest på den undersøkelsen? 

Personlig tror jeg Nanskog hadde fått mange stemmer, men også Everton! Everton er veldig rask, og kan ofte stresse midtstopperne. Han vinner ofte ball i gunstige situasjoner. Han er bevegelig og har veldig gode ballferdigheter.  Han er i tillegg et bra oppspillspunkt. God til å holde på ball, og veldig uforutsigbar. Og det beste av alt, er at han skaper ekstremt mange sjangser. 

Han har ikke så veldig bra spillerforståelse og scorer kanskje litt for lite mål. MEN, dette kommer! Vi har sett mange eksempler i andre klubber der ny-innkjøpte spillere må ha tid, før de blomstrer for fullt! 

Jeg har alltid hatt trua på Everton, og jeg håper for all del at vi beholder/kjøper han! 

 

Jeg tror mange tippeligastoppere ville ønske å møte Everton framfor Nannskog.

De har lest CV-ene til disse to spissene og da er saken klar. Nannskog ligger superplassert på offsidelinjen kontinuerlig, løper i rett sekund, ja - han har hatt de rette tilretteleggerne, bl.a. Gunnarson, men han har i alle fall resultater å vise til.

Everton derimot løper seg fast i midten, eller mot sidelinja med 4 forsvarere rundt seg og makter ikke å passe ballen videre til medspiller i bedre posisjon.

All ære til Everton for fantastisk teknikk, og flott scoring mot ÅFK, men mot Nannskog kommer han til kort.

Jeg har IKKE lenger trua på Everton, og eksempler i andre klubber er ikke nødvendigvis fasit her, kun tiden vil vise.

Ikke kjøp Everton, forsøk å kjøp en spiss som er mer komplett i sine ferdigheter.

Det er nesten blitt en religion i Fredrikstad by dette med Everton. Han er jo så god så "FFK MÅ kjøpe". Tror noen at andre tippeligaklubber står i kø for å kjøpe ham ?

---------------------------

Forget Metallica !
Guiseppe Verdi rules !


FFKgutt1

Landslagsspiller

Ble medlem: 04 mai 05
Innlegg: 3754

Lagt til: 28 jul 09, 23:39

Hvis Everton fortsetter sånn som igår, så tror jeg vi kan få en målfarlig mann foran. Lurer nesten på å sette han ned på høyrekanten :P Var der han var når han scora igår :P

 

---------------------------

Ett liv, ett lag - Fredrikstad FK


Willy Renè

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 aug 07
Innlegg: 1716

Lagt til: 28 jul 09, 23:48

Opprinnelig postet av FFKgutt1

Hvis Everton fortsetter sånn som igår, så tror jeg vi kan få en målfarlig mann foran. Lurer nesten på å sette han ned på høyrekanten :P Var der han var når han scora igår :P

 

Håper jeg også, men en svale gjør ingen sommer.

---------------------------

Forget Metallica !
Guiseppe Verdi rules !


FFK pra sempre

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 okt 08
Innlegg: 1147

Lagt til: 28 jul 09, 23:50
Endret: 28 jul 09, 23:53
Endret av: FFK pra sempre

Opprinnelig postet av Willy Renè

Det er nesten blitt en religion i Fredrikstad by dette med Everton. Han er jo så god så "FFK MÅ kjøpe". Tror noen at andre tippeligaklubber står i kø for å kjøpe ham ?

Jeg vil påstå at vel så mange er fanatisk opptatt av å kun se på antall mål scoret, uten å evne å se bak resultatene og uten å se potensialet gutten har.
Jeg tror FFK aldri har hatt en mer talentfull spiller i klubben, og da regner jeg med Tarik også.
Når Everton har tilpasset seg europeisk/norsk måte å spille på, scorer jevnlig, vil vi tjene minst like mye på han. Og da snakker vi 6 gangeren i fortjeneste eller mer.

Alle tippeligaklubber og spillere kjenner veldig godt til hans kvaliteter, men selvfølgelig vil de alle avente å se om han får ut sitt potensiale her hos oss.
Og da vil de alle stå i kø, selv om de ikke har råd, og en større liga da er det eneste riktige for han.

Kjøper vi han, har vi tippeligaens beste spiss i comeback sesongen 2010

---------------------------

http://twitter.com/FFKprasempre


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 29 jul 09, 00:20

Opprinnelig postet av FFK pra sempre

Kjøper vi han, har vi tippeligaens beste spiss i comeback sesongen 2010

Er du spåmann? Eller vet du noe vi andre ikke vet? Lån noen millioner til dagens gode rente og kjøp Everton og betal lønnen hans, selg ham så med fortjeneste på 6 ganger investert beløp. God butikk og ingen risikoLaughing


FFK pra sempre

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 okt 08
Innlegg: 1147

Lagt til: 29 jul 09, 00:29
Endret: 29 jul 09, 00:30
Endret av: FFK pra sempre

Opprinnelig postet av Ymer

Er du spåmann? Eller vet du noe vi andre ikke vet? Lån noen millioner til dagens gode rente og kjøp Everton og betal lønnen hans, selg ham så med fortjeneste på 6 ganger investert beløp. God butikk og ingen risikoLaughing

Jeg regner med at den komentaren er en spøk..

Nei for guds skyld, sats på Tegan og Gardar.  Det er det talent og potensiale for videresalgWink

 

---------------------------

http://twitter.com/FFKprasempre


Patrioten

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 03
Innlegg: 9586

Lagt til: 29 jul 09, 07:43

Ikke glem alle de kampene vi har tapt poeng for måten Everton har sløst med sjansene også, det er flere av de.


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5513

Lagt til: 29 jul 09, 09:29

Opprinnelig postet av Patrioten

Ikke glem alle de kampene vi har tapt poeng for måten Everton har sløst med sjansene også, det er flere av de.

Dette blir en håpløs påstand. Han får ofte ballen og utfordrer alene mot 3-4 forsvarsspillere, og kommer ofte til avslutning. Å kalle det sjansesløseri er for dumt. han skaper disse sjansene/halvsjansene helt på egenhånd. Hadde det vært slik at han stadig mottok ballen i klare scoringsposisjoner og brant sjansene ville det vært noe annet.

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består.


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 29 jul 09, 09:51

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Dette blir en håpløs påstand. Han får ofte ballen og utfordrer alene mot 3-4 forsvarsspillere, og kommer ofte til avslutning. Å kalle det sjansesløseri er for dumt. han skaper disse sjansene/halvsjansene helt på egenhånd. Hadde det vært slik at han stadig mottok ballen i klare scoringsposisjoner og brant sjansene ville det vært noe annet.

He he, så sjanser han (og andre) skaper selv og brenner skal ikke regnes som brente sjanser? Det er jo til å le seg skakk av Laughing 


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5513

Lagt til: 29 jul 09, 09:53

Opprinnelig postet av Ymer

He he, så sjanser han (og andre) skaper selv og brenner skal ikke regnes som brente sjanser?

Var det det jeg skrev?

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består.


Patrioten

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 03
Innlegg: 9586

Lagt til: 29 jul 09, 10:48

Han har sikkert hatt 20 - 30 målsjanser og scoret kun 3. mål, hvordan kan du forsvare det?


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 29 jul 09, 10:57

Opprinnelig postet av FFK pra sempre

Opprinnelig postet av Ymer

Er du spåmann? Eller vet du noe vi andre ikke vet? Lån noen millioner til dagens gode rente og kjøp Everton og betal lønnen hans, selg ham så med fortjeneste på 6 ganger investert beløp. God butikk og ingen risikoLaughing


Jeg regner med at den komentaren er en spøk..
Nei for guds skyld, sats på Tegan og Gardar.  Det er det talent og potensiale for videresalgWink

Jeg regner med at det du skrev også var en spøk? Eller så spør jeg igjen om du vet noe ingen i FFK / FSI vet om Evertons framgang på fotballbanen i 2010 og salgsummer i 50 millionerklassen? Bombastiske påstander om en spillers utvikling og framtidig pris er bare dumt....Hadde Everton vært en risikofri investering med sikre salgsinntekter, ja så hadde han vært FFKs eller FSIs eiendom for lenge siden. Sitter oppegående folk i begge disse leirene...

Tegan kan vi ikke få gjort noe med. Han har dessverre kontrakt ut neste år. Gardar har kontrakt ut året og bør vel kanskje finne seg ny klubb etter endt sesong. Vi har Trulsen og Adiyah som er klubbens eiendom. Det er kanskje på tide å satse på spillere vi eier og ikke de vi låner? Så får vi prøve å supplere stallen med nytt blod som ligger i en prisklasse vi kan leve med både i innkjøp og lønn....

Om FSI velger å spenne 5 millioner på å kjøpe Everton vet jeg ikke. Det jeg tror er at FFK ihverfall ikke har penger å spenne på slike kjøp. I tillegg skal han ha god lønn iflg oppsjonen. Lønn som vil ligge i toppen i FFK. Vi får se...

 


Rasle

Landslagsspiller

Ble medlem: 25 mar 03
Innlegg: 1077

Lagt til: 29 jul 09, 11:05

Opprinnelig postet av Patrioten

Han har sikkert hatt 20 - 30 målsjanser og scoret kun 3. mål, hvordan kan du forsvare det?

Alle med litt vett i huet skjønner at det er mye lettere å lære seg å score på sjansene enn det er å lære seg å komme til dem. Derfor kan det forsvares...

---------------------------

15 september 2002: FFK-Kvik Halden 7-1
http://www.flickr.com/photos/rasle/


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 29 jul 09, 11:06

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Opprinnelig postet av Ymer

He he, så sjanser han (og andre) skaper selv og brenner skal ikke regnes som brente sjanser?

Var det det jeg skrev?

Ikke ordrett, men kan det tolkes på noen annen måte?

Du skrev:

Han får ofte ballen og utfordrer alene mot 3-4 forsvarsspillere, og kommer ofte til avslutning. Å kalle det sjansesløseri er for dumt. han skaper disse sjansene/halvsjansene helt på egenhånd. Hadde det vært slik at han stadig mottok ballen i klare scoringsposisjoner og brant sjansene ville det vært noe annet.

Viss det ikke er sjansesløseri, hva er det da??? Er du ikke helt våken på formiddagen? Cool


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 29 jul 09, 11:13

Opprinnelig postet av Rasle

Alle med litt vett i huet skjønner at det er mye lettere å lære seg å score på sjansene enn det er å lære seg å komme til dem. Derfor kan det forsvares...

Ja, men da er spørsmålet mitt: Hvor mange år skal det ta å lære seg å score på målsjanser? Everton er ikke 12 år lenger, han har spillt fotball i mange mange år i Brasil og nå i Norge. Han har aldri vært noe målscorer, og hva er det som indikerer at han skal bli det nå? Tror du han har blitt utleid fra klubb til klubb og stadig blitt flyttet nedover i liganivå fordi han er så jævlig god? Tror ikke jeg...


Rasle

Landslagsspiller

Ble medlem: 25 mar 03
Innlegg: 1077

Lagt til: 29 jul 09, 11:23
Endret: 29 jul 09, 11:29
Endret av: Rey

Opprinnelig postet av Ymer

Ja, men da er spørsmålet mitt: Hvor mange år skal det ta å lære seg å score på målsjanser? Everton er ikke 12 år lenger, han har spillt fotball i mange mange år i Brasil og nå i Norge. Han har aldri vært noe målscorer, og hva er det som indikerer at han skal bli det nå? Tror du han har blitt utleid fra klubb til klubb og stadig blitt flyttet nedover i liganivå fordi han er så jævlig god? Tror ikke jeg...

Det er helt riktig at Everton aldri har vært noen storscorer, og det kommer han sikkert heller aldri til å bli. Men at han fort kan bli en spiller som putter over 10 mål hver sesong er jeg ikke i tvil om. Mye av det sitter i hodet men jeg tror det kan være i ferd med å løsne for han nå. Hvis han også får et bedre overblikk og blir bedre til å slippe ballen i rett tid kan han virkelig bli god.

Husk at han bare har vært i Norge i ca 1 år. Det tar tid å lære seg den norske spillestilen, som ikke ligner den brasilianske i det heletatt.

Gutten har fått tid på seg, han har vist fremgang i det siste og da ser jeg ingen grunn til å ikke satse videre.

MOD (Rey): Flyttet en haug med innlegg om Everton og fremtiden hans fra Lech Poznan tråden til tråden om Everton. Fint om vi klarer å få samlet diskusjonen et sted Smile

---------------------------

15 september 2002: FFK-Kvik Halden 7-1
http://www.flickr.com/photos/rasle/


FFK pra sempre

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 okt 08
Innlegg: 1147

Lagt til: 29 jul 09, 11:31

Opprinnelig postet av Patrioten

Han har sikkert hatt 20 - 30 målsjanser og scoret kun 3. mål, hvordan kan du forsvare det?

med at han skaper mye på egenhånd
gir 100% i 90 minutter
er meget rask og bevegelig og ett uromoment for forsvaret som igjen skaper rom for andre
har en balanse/ballkontroll/teknikk som ingen andre på laget er i nærheten av
med troen på at det har sittet i hodet, og en viss uflaks på et lag totalt uten flyt, og ikke mangel på hans ferdigheter
og det er faktisk mye mye bedre å komme til 20 målsjangser og score 3, enn å komme til 5 og score 2
med at de områdene han må utvikle er mye lettere å lære i voksen alder, kontra det han er god på

Viktigst av alt, han har fremgang, det er en helt annen Everton vi har sett i de siste 5-6 kampene, sammenlignet med fjoråret og starten på sesongen.

 

 

---------------------------

http://twitter.com/FFKprasempre


FFK pra sempre

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 okt 08
Innlegg: 1147

Lagt til: 29 jul 09, 11:40
Endret: 29 jul 09, 11:41
Endret av: FFK pra sempre

Opprinnelig postet av Ymer

Ja, men da er spørsmålet mitt: Hvor mange år skal det ta å lære seg å score på målsjanser? Everton er ikke 12 år lenger, han har spillt fotball i mange mange år i Brasil og nå i Norge. Han har aldri vært noe målscorer, og hva er det som indikerer at han skal bli det nå? Tror du han har blitt utleid fra klubb til klubb og stadig blitt flyttet nedover i liganivå fordi han er så jævlig god? Tror ikke jeg...

Vi skal være forsiktige med å dømme fordi han ikke spilte seg inn på Gremio, vi snakker da om ett nivå som er så mye høyere en tippeligaen at det ikke kan sammenlignes, som jevnlig selger spillere for 100-200 mill og mer, fra ett land som eksporter mer enn 1000 spillere i året.  Og som ikke minst har ubegrenset antall talenter, og da mener jeg ubegrenset.

---------------------------

http://twitter.com/FFKprasempre


Patrioten

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 03
Innlegg: 9586

Lagt til: 29 jul 09, 12:00
Endret: 29 jul 09, 12:14
Endret av: Patrioten

Ser ut som at FFK har bestemt seg angående Evertons fremtid, de vil gjerne beholde han, men det kommer an på pris. I følge FFKs direktør Henriksen har de ikke startet jobben med eventuelt kjøp av Everton enda, men har tiltro til at det kan løse seg, skriver FB.

 

 


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5387

Lagt til: 29 jul 09, 12:04

Og det både i drift og innkjøp i tilfelle.

Hadde vært lettere å få til hvis dem hadde klart å bli enige med han om lav grunnlønn og en scoringsbonus

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


FFK pra sempre

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 okt 08
Innlegg: 1147

Lagt til: 29 jul 09, 12:26

Opprinnelig postet av Rey

Og det både i drift og innkjøp i tilfelle.

Hadde vært lettere å få til hvis dem hadde klart å bli enige med han om lav grunnlønn og en scoringsbonus

Har sagt det før og sier det igjen, ingen vet hva man forhandle frem i dag.
Han eies som kjent av ett mer eller mindre profesjonelt sellskap.
Gutten vil sikkert bli i Europa da det er lettere å få jobb og tjene penger her enn på de to øverste nivåene hjemme.

---------------------------

http://twitter.com/FFKprasempre


FFK pra sempre

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 okt 08
Innlegg: 1147

Lagt til: 29 jul 09, 12:27

Opprinnelig postet av Ymer

Jeg regner med at det du skrev også var en spøk? Eller så spør jeg igjen om du vet noe ingen i FFK / FSI vet om Evertons framgang på fotballbanen i 2010 og salgsummer i 50 millionerklassen? Bombastiske påstander om en spillers utvikling og framtidig pris er bare dumt....Hadde Everton vært en risikofri investering med sikre salgsinntekter, ja så hadde han vært FFKs eller FSIs eiendom for lenge siden. Sitter oppegående folk i begge disse leirene...

Tegan kan vi ikke få gjort noe med. Han har dessverre kontrakt ut neste år. Gardar har kontrakt ut året og bør vel kanskje finne seg ny klubb etter endt sesong. Vi har Trulsen og Adiyah som er klubbens eiendom. Det er kanskje på tide å satse på spillere vi eier og ikke de vi låner? Så får vi prøve å supplere stallen med nytt blod som ligger i en prisklasse vi kan leve med både i innkjøp og lønn....

Om FSI velger å spenne 5 millioner på å kjøpe Everton vet jeg ikke. Det jeg tror er at FFK ihverfall ikke har penger å spenne på slike kjøp. I tillegg skal han ha god lønn iflg oppsjonen. Lønn som vil ligge i toppen i FFK. Vi får se...

 

5 x 6 = 30, ikke 50
De fleste har nok sett hans har fremgang, med unntak av deg og andre som ikke ser bak talla
Alle investerorer vet at risikofrie investeringer ikke eksisterer, og det er ingen grunn for å kjøpe han før leieperioden er ute
Jeg tror faktisk det er grunnen til at FSI ikke har kjøpt en spiss, de aventer prisen på Everton
Tegan og kanskje Gardar kan gis bort nå, de binder opp en ikke ubetydelig lønn
Og vi må satste på de som er gode nok, ingen andre kriterier bør gjelde
Hvilke prisklasser kan vi leve med? 2-3 millioner eller tror du vi kan finne spisstalenter gratis?
Om vi har penger eller ei, handler om prioriteringer. Jeg ser gladelig at de pengene jeg bruker på klubben  går til han, kontra en Barsom, Wehrmann, Gashi eller Tegan.

 

---------------------------

http://twitter.com/FFKprasempre


Gardarson

A-lagspiller
Ble medlem: 03 nov 08
Innlegg: 499

Lagt til: 29 jul 09, 17:17

Herregud Ymer og patrioten! Er det mulig å være så jævla trangsynt og negative???! Samme hva andre sier kommer dere med sjanseløseri, for dyr bla bla bla!

Har Everton feia over dama deres eller? Noe annet enn det fotballmessige må det være som irriterer dere! Er det det at han ikke er norsk? At han har regulering? Vet ikke jeg, men makan til negativitet og trangsynthet!!!Yell

JA, han sløser en del med sjanser, MEN det er sjanser han stort sett skaper HELT på egenhånd som INGEN andre i vår klubb kunne skapt på egenhånd! Det er fakta og det vet dere innerst inne!

Ymer: Du må se forskjellen på sjanser som Evrton brenner og sjanser Tegstrøm brenner? Sjansene til Tegan er det noen andre som skaper i 98% av tilfellene, sjansene Everton brenner er det i 98% av tilfellene han SELV som har skapt. Dvs. uten Everton hadde ikke de sjansene han får blitt skapt, mens i Tegan og andre spissers tilfelle ville noen ANDRE fått de samme sjansene.
Ser du ikke den vesentlige forskjelle foreslår jeg at du tar turen bort fra skjermen og faktisk ser en fotballkamp.....Surprised


solano2

Landslagsspiller
Ble medlem: 30 mar 07
Innlegg: 1217

Lagt til: 29 jul 09, 17:41

Men hva hjelper det egentlig om han skaper sjansene selv? Scorer gjør han jo ikke uansett.


Knuty

Landslagsspiller

Ble medlem: 28 mar 05
Innlegg: 2289

Lagt til: 29 jul 09, 18:20
Endret: 29 jul 09, 18:32
Endret av: Knuty

Gidder i utgangspunktet ikke å engasjere meg i denne diskusjonen, ser ikke ut til at folk blir enige uansett.

Men, helt subjektivt: Jeg håper virkelig FFK (eller spillerinvest) tar seg råd til denne mannen. Han har potensiale som overgår resten av troppen (med unntak av Borges og Wallace) med god margin.

Greit nok, han er ikke noen storscorer, men likevel UTROLIG viktig for angrepsspillet i denne klubben. Hvem andre skaper målsjanser, og positivt offensivt spill for tiden? Hvem andre klarer å holde på ballen, binde opp forsvarere, og skape trøbbel på egenhånd?

Bedre at Everton brenner noen sjanser han skaper selv, enn at Trulsen/Tegstrøm eller hvem som helst blir tatt fulsltendig ut av kampen, og ikke skaper noenting.

Er det virkelig noen som har mer tro på Trulsen enn Everton f.eks?

 


Lex

Landslagsspiller

Ble medlem: 03 feb 05
Innlegg: 1446

Lagt til: 29 jul 09, 20:16

Nei, det er det ikke. Helt enig med du.

---------------------------

Heia FFK


Patrioten

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 03
Innlegg: 9586

Lagt til: 22 aug 09, 00:07

Everton har en kamp til å overbevise om han fortjener ny kontrakt, siden fristen for oppsjonen går 1.september.

Det blir nok hans siste kamp, tre mål på over 20.kamper, det sier sitt, kjøper FFK må de være gale.


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 22 aug 09, 00:59

Opprinnelig postet av Knuty

Greit nok, han er ikke noen storscorer, men likevel UTROLIG viktig for angrepsspillet i denne klubben. Hvem andre skaper målsjanser, og positivt offensivt spill for tiden? Hvem andre klarer å holde på ballen, binde opp forsvarere, og skape trøbbel på egenhånd?

Er det virkelig noen som har mer tro på Trulsen enn Everton f.eks?

Utrolig viktig? Kom igjen da. Vi har spillt 2/3 deler av sesongen og ligger i sumpa. Tror du vi hadde lagt lenger nede om ikke Everton hadde bidratt med så UTROLIG mye? 

Michael Trulsen koster ikke 5 millioner klubben ikke har og 1,5 millioner i årslønn som  klubben heller ikke har.... La ham og gjerne flere unggutter få sjansen.


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 22 aug 09, 01:05

Opprinnelig postet av Patrioten

 - kjøper FFK må de være gale.

Ja, men det er de muligens...?  


Vitagen

A-lagspiller

Ble medlem: 08 jan 07
Innlegg: 710

Lagt til: 22 aug 09, 01:08

Signer Everton. Everton er helt i eliten i eliteserien når det gjelder basisferdigheter.

Basisferdigheter lik Everton's kan Fredrikstads nåværende unge og "lovende" desverre se langt etter.

Everton er en av spillerne i troppen med det største potensialet.


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 22 aug 09, 10:00

Opprinnelig postet av Vitagen

Signer Everton. Everton er helt i eliten i eliteserien når det gjelder basisferdigheter.
Basisferdigheter lik Everton's kan Fredrikstads nåværende unge og "lovende" desverre se langt etter.
Everton er en av spillerne i troppen med det største potensialet.

Det er lett å like en kar som Everton. Jeg synes han var fantastisk morsom å se på når han begynte å spille hos oss. Var også rimelig sikker på at her hadde vi noe som kunne bli bra. Nå, ett år senere, med mange kamper og en hel vinter med trening ser jeg ikke lenger potensialet... Fortsatt god med ball i beina, fortsatt god innsats, men dessverre fortsatt håpløs taktisk.

- Syns du Everton har utviklet seg det året han har vært hos oss? 

- Hva slags makker mener du Everton eventuellt må "få" for at han skal sette sjanser han faktisk kommer til?

- eller: Hva slags makker må Everton ha for å begynne å lære basiske taktiske vurderinger i kamper?

- Hvor lenge skal en mann på godt over 23 år med en prislapp på 5 millioner få lov å ha potensiale uten å vise det?

Undrer på hvorfor ingen lag i TL (eller andre ligaer) med økonomi har meldt interesse for Everton.... For å være snille mot FFK? Trur nok årsaken er en annen....


Nugattistjerna

A-lagspiller
Ble medlem: 21 nov 06
Innlegg: 492

Lagt til: 22 aug 09, 10:57

100% enig med Ymer. Fotballkamper avgjøres innenfor 16-meteren. Der er Everton langt bak de beste spissene. Se hvordan Prica på RBK herjet i går. Der har du en god spiss. Synes Everton er overvurdert så det holder. Kommer det en sport med five-a-side skulle jeg derimot ha tatt med Everton som førstevalg.

 


Plankekæll

Landslagsspiller
Ble medlem: 03 okt 05
Innlegg: 5991

Lagt til: 22 aug 09, 11:04

Ja, det er lett og se at det er klasseforskjell på Prica og Éverton. Prica er knallgod, Éverton er knallgod på å drible både motstanderen og seg selv. Som spiss er han ikke bra i det hele tatt synes jeg. En spiss må ha noen avslutningsegenskaper også, det har ikke Éverton.

Hvis FFK signerer Éverton bare bekrefter det at ledelsen i klubben er totalt på villspor. Det ville vært en skandale å betale så mye penger for en helt ordinær spiller.

Jeg er fortsatt spent på hvilken spiss TKK kunne dratt frem fra hatten sin, og for guds skyld; bruk Borges som offensiv midtbane!! Snakk om misbruk av gutten! I går var han rett og slett trist, lei og i dårlig humør utpå der.


Willy Renè

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 aug 07
Innlegg: 1716

Lagt til: 22 aug 09, 11:07

Opprinnelig postet av Vitagen

Signer Everton. Everton er helt i eliten i eliteserien når det gjelder basisferdigheter.

Basisferdigheter lik Everton's kan Fredrikstads nåværende unge og "lovende" desverre se langt etter.

Everton er en av spillerne i troppen med det største potensialet.

Everton må være drømmespissen å spille mot for et hvert motstanderforsvar. Et par mann i press og han finter fram og tilbake noen ganger og så har resten av motstanderlaget fått organisert seg i forsvar og allt løper ut i sanden.

Hvis Everton skal være FFK`s farligste offensive våpen så er det ikke forunderlig at FFK med stor sannsynlighet spiller Adecco neste år. Se tabellen og målforskjellen.

"Tarik skal erstattes" sa man og kjøpte Everton, "den beste spiss noensinne som har forlatt Brazil".

Hvis FFK fornyer med Everton så forstår jeg ingenting. Han presterer ikke, det blir aldri noen resultater av hans dribleraid.

 

---------------------------

Forget Metallica !
Guiseppe Verdi rules !


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5513

Lagt til: 22 aug 09, 11:12

Opprinnelig postet av Plankekæll

Ja, det er lett og se at det er klasseforskjell på Prica og Éverton.

Det var vel så stor forskjell på de to forsvarene som det overhodet er mulig i samme divisjon. RBK er overlegne denne kampen fordi de har en go forsvarsfirer, Annan og en meget god struktur i det defensive spillet sitt. FFK hadde ikke noen av delen, og den spilleren som ligner mes på Annan(som spillertype) sitter på benken.

Dessuten er det like greit å innse det, for de som ikke har fått det med seg, at FFK aldri vil kunne hente spillere på nivå med Prica og Iversen. Ikke har vi råd, og ikke er vi attraktive nok.

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består.


dracula

Landslagsspiller

Ble medlem: 11 nov 04
Innlegg: 2330

Lagt til: 22 aug 09, 11:22

Greit at ikke Everton er noen (stor)scorer, men likevel viser han ferdigheter som gjør at dersom FFK hadde hatt en spiss som kunne arbeide og skape seg sjøl rom inne i boksen samt avslutte hadde ferdigheten til Everton vært gull verd.

Dessverre har ikke FFK noen boksspiller, Borges er midtbanemann som kan avlutte etter løp, men han er ingen "spiss", tragisk at han ødelegges på denne måten.  I tillegg til at FFK mangler en avlutter som "spiss" mangler "midtbanen" slik den framstår de kvaliter som gjør at at spissene får brukbare arbeidsbetingelser.

Tror forsatt att Everton har både potesiale og ferdigheter, det samme med Borges. Men..... og det er et stort men er de for

gode fotballspillere for ett lag hvor resten av spillerne i det siste har framstått  som middelmåteligheter (bortsett fra Raio).

 

---------------------------

"Den som svømmer mot strømmen finner kilden" "Evig eies kun et dårlig rykte"


ecupeventyrsnart

A-lagspiller
Ble medlem: 15 jul 05
Innlegg: 263

Lagt til: 22 aug 09, 13:45

Helt enig med deg, og jeg vil gjerne svare ja på det siste åpne spørsmålet ditt. Ja, de er nok for gode fotballspillere for resten av laget.

Det som mangler i år er defensiv trygghet, og passninger på over 5 meter som treffer en medspiller. Det vi gjorde mye mål på i fjor var at backene kom på løp og overlappet med vingene slik at vi kom rundt på kantene.

Det som skjer nå er at vi ikke har noen hurtig og passningssikre backer fordi 5 forsvarspillere er skadet. Skulle likt å sett RBK uten hele forsvarsrekka si nesten halve sesongen. I ttillegg har vi hatt Basom forholdsvis langtidsskadet, så han mistet viktig oppkjøring. Wehrmann det samme,  Gardar har også fått en dårlig oppkjøring pga skade. 

Når man ikke har trygget i bakre fireren, og rustne midtbanespillere, så tør ingen helhjertet å gå på løp når muligheten for overganger/kontringer kommer. Det blir halvhjertet. Så flere ganger i går mot RBK at både Askar og Barsom nøler med å bli med på offensive løp. Hvis dere ser f eks molde så kommer hele laget øyeblikkelig med på løp og kun midforsvaret holder igjen og sikrer.

De andre lagene er alfor godt defensivt organsisert til at vi kan basere oss på å spille ut ett forsvar i balanse. De må taes på overganger i all hovedsak. Sånn som det er nå så må spissene våre møte og hente ballen på midtbanen og dra den med seg alene opp og skape sjanser. Det blir altfor forutsigbart og lett å lese.

Og de fleste av målene vi scoret i fjor ble faktisk ikke gjort av spissene men av andre spillere på laget tom forsvarsspillerene. Dette fordi de kom med på løp, og for å ikke snakke om Wallace sine frisparkspærler, både scoringer og godt plasserte innlegg.

Ja, det kan godt hende det hjelper litt å få ny spiss, men hvis han må skape sjansene på egenhånd han også så blir det ikke mange målene den spissen vil score heller.

Og ny trener, ja kan hende det hjelper og, men det som hadde hjulpet mer var å få første 11 ern tilbake fra skade. Vi mangler mer enn bare en spiss. Skulle vi vunnet i går f eks så skulle vi scoret 5 mål, ikke akkurat mange som slår RBK med det i år.


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 22 aug 09, 14:07

Opprinnelig postet av dracula

Greit at ikke Everton er noen (stor)scorer, men likevel viser han ferdigheter som gjør at dersom FFK hadde hatt en spiss som kunne arbeide og skape seg sjøl rom inne i boksen samt avslutte hadde ferdigheten til Everton vært gull verd.

Dessverre har ikke FFK noen boksspiller, Borges er midtbanemann som kan avlutte etter løp, men han er ingen "spiss", tragisk at han ødelegges på denne måten.  I tillegg til at FFK mangler en avlutter som "spiss" mangler "midtbanen" slik den framstår de kvaliter som gjør at at spissene får brukbare arbeidsbetingelser.

Tror forsatt att Everton har både potesiale og ferdigheter, det samme med Borges. Men..... og det er et stort men er de for

gode fotballspillere for ett lag hvor resten av spillerne i det siste har framstått  som middelmåteligheter (bortsett fra Raio).

Borges blir nok stjerne med tiden. Everton? Ja han har jo utviklet seg voldsomt siden han kom til oss ifjor og spillte på et lag i medgang. NOT! Skulle Everton være for god for resten av laget? Mener du kanskje at vi skal bygge et nytt lag rundt Everton? Er ikke ende på galskapen her inne...


dracula

Landslagsspiller

Ble medlem: 11 nov 04
Innlegg: 2330

Lagt til: 22 aug 09, 15:17

Kjære Ymer, vær så vennlig å les starten på innlegget mitt engang til.

Forstår du fortsatt ikke hva jeg mener,send meg en mail, slik at jeg kan få forklart deg det. Uten å jeg tretter ut andre.

---------------------------

"Den som svømmer mot strømmen finner kilden" "Evig eies kun et dårlig rykte"


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 22 aug 09, 16:19

Opprinnelig postet av dracula

Kjære Ymer, vær så vennlig å les starten på innlegget mitt engang til.

Forstår du fortsatt ikke hva jeg mener,send meg en mail, slik at jeg kan få forklart deg det. Uten å jeg tretter ut andre.

Jeg leste starten på innlegget ditt. (Tar gjerne sjansen på at du/vi tretter ut de andre her inne)Og hvordan hadde en spiss som det du beskriver gjort Everton mer nyttig? Skulle Everton servere ham ballen? Han er jo ingen passningslegger, ingen avslutter og eier ikke plasseringsevne. Mangler også killerinstinkt. Eksempel fra igår: På slutten av kampen ender et innlegg på bakerste stolpe. Der Everton er nærmest, men Gardar er også like ved. Så kommer 10tusenkronersspørsmålet: Hvem tror du angrep ballen og fikk til en avsluttning? Og hvem sto passivt å ventet på ballen?

Med en spiss som den du beskriver i innlegget ditt, så hadde vi ihvertfall ikke hatt bruk for Everton. Da hadde det vært fint med folk som kan slippe ballen, ikke gå med den til hele motstanderlaget er nede i forsvar. Everton får jo skryt for at han er god til å holde på ball. Stemmer det, og det er det forsvarende laget glade for tenker jeg...

Vi blir jo ikke enige om Everton, men det er jo greit å få luftet meninger. Hva som vil skje med ham ser vi sikkert om veldig kort tid... Laughing. Du må huske på at min vurdering av Everton også henger litt sammen med det han koster.


sklitakling

A-lagspiller

Ble medlem: 17 mar 05
Innlegg: 294

Lagt til: 22 aug 09, 19:41

Hadde lenge trua på Everton. Men uten progresjon på 1 år, så er det på tide å si hadetbra.

- Han er  nesten aldri i boksen når innlegga kommer. Og hvis han er det står han passiv. Angriper ikke ball.

- Når han går på dribleraid, går han inn i ufarlige rom. Bakover eller sidelengs.  Aldri mot mål.

- Han har skylapper. Dårlig evne til å legge gode pasninger.

- Spiller alltid på 10-30 touch. Mister flyten i angrepsspillet.

 

Det hjelper det ikke at han har fantastisk teknikk, når alt det andre svikter. 


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 22 aug 09, 20:02

Opprinnelig postet av sklitakling

Hadde lenge trua på Everton. Men uten progresjon på 1 år, så er det på tide å si hadetbra.

- Han er  nesten aldri i boksen når innlegga kommer. Og hvis han er det står han passiv. Angriper ikke ball.

- Når han går på dribleraid, går han inn i ufarlige rom. Bakover eller sidelengs.  Aldri mot mål.

- Han har skylapper. Dårlig evne til å legge gode pasninger.

- Spiller alltid på 10-30 touch. Mister flyten i angrepsspillet.

 Det hjelper det ikke at han har fantastisk teknikk, når alt det andre svikter. 

Amen


ecupeventyrsnart

A-lagspiller
Ble medlem: 15 jul 05
Innlegg: 263

Lagt til: 22 aug 09, 23:03

Til sklitakling og Ymer. Lurer på om dere bare er negative eller at dere ikke helt skjønner hva moderne fotball er.

Ett lag hvor spillerne rundt spissen jogger i angrep på overganger scorer ikke mål, det er bare ikke mulig for spissen når han blir alene med å true forsvaret gang på gang. Da må han skape tin på engenhånd. Det er slutt på tiden hvor en spiss kan drible ett helt forsvar alene. Men hadde flere kommet på løp slik at forsvaret må dekke opp andre spillere også, da hadde Evertons kvaliteter kommet til syne.

Og Everton er aldri i boksen når innlegget slås? 

- kommer jo faen meg ingen innlegg fordi spillerene jobber  i angrep

- og fordi at som regel er det jo Everton som må slå innlegget til seg selv, eller forsøke seg mot etablert angrep

- Eller at Everton ikke er der fordi han må hjelpe hjelpeløse Wehrmann og Gashi som ikke klarer å slå en pasning på over 5 meter uten å slå den til en motspiller. 

Everton er jo sammen med Borges omtrent den eneste med utviklingspotensiale  av de som er utpå der om dagen. De andre er stort sett så gode de noen gang kommer til å bli, eller over the top. 


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 23 aug 09, 23:04

Opprinnelig postet av ecupeventyrsnart

Til sklitakling og Ymer. Lurer på om dere bare er negative eller at dere ikke helt skjønner hva moderne fotball er. 

Tro hva du vil, Som jeg har skrevet et eller annet sted tidligere her inne. Det er fotballeksperter som du og mange her inne har stor respekt for som har akkurat samme mening om Everton som meg. Så kan du tro du er ekspert du. Samme for meg, jeg velger nå å avvente hva som skjer med Everton/FFK og håper også de som bestemmer det vet mer om "moderne fotball" enn deg. Laughing


hasse33

Landslagsspiller

Ble medlem: 18 jul 07
Innlegg: 1672

Lagt til: 23 aug 09, 23:10

Everton er jo sammen med Borges omtrent den eneste med utviklingspotensiale  av de som er utpå der om dagen. De andre er stort sett så gode de noen gang kommer til å bli, eller over the top. 

[/quote]

Enig, enig, enig !!!!!!!!!!!!!!!!!!


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 23 aug 09, 23:27
Endret: 23 aug 09, 23:29
Endret av: Ymer

 

Opprinnelig postet av ecupeventyrsnart

Everton er jo sammen med Borges omtrent den eneste med utviklingspotensiale  av de som er utpå der om dagen. 

 Borges vil utvikle seg ved å spille å trene. Everton utvikler seg ikke, eller i beste fall for langsomt. Med den farten han utvikler seg har han blitt langt over 30 før han blir god på det han ikke kan. Bare for å minne dere om det: Gutten spillte mange år i Brasil før han kom til FFK, og han er her for at han var for dårlig i Brasil. Han ender nok opp i Brasil igjen for at han er for dårlig her i forhold til prisen... 


Gardarson

A-lagspiller
Ble medlem: 03 nov 08
Innlegg: 499

Lagt til: 23 aug 09, 23:44

Kunne egentlig kalt denne tråden Ymer misliker Everton tråden!

Trur jeg har til gode å lese noe negativt fra deg angående andre spillere, hvertfall ikke i nærheten av det du gulper opp her... Hva synes du f.eks om Kvisvik?  Han mener vel du vi bør beholde?


knut

A-lagspiller

Ble medlem: 18 jun 03
Innlegg: 522

Lagt til: 23 aug 09, 23:59

kikket litt på spillerstatistikken på sidene her. gardar står med 11 assist på 63 kamper mens everton står med 1 assist på 33 kamper. litt av forskjellen må selvfølgelig tilskrives at gardar har flere kamper på et vinnerlag, og ikke minst at han har spilt med tarik som kan gå på løp. men 1 assist på 33 kamper blir for spett for en spiss som heller ikke har målteft som varemerke.

hvis man sorterer tabellen etter assist, så er det ikke akkurat de tre heteste navnene i ffk om dagen som kommer først :)

---------------------------

med ffk til champions league!


FFK pra sempre

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 okt 08
Innlegg: 1147

Lagt til: 24 aug 09, 00:11

Opprinnelig postet av Ymer

 

 Bare for å minne dere om det: Gutten spillte mange år i Brasil før han kom til FFK, og han er her for at han var for dårlig i Brasil. Han ender nok opp i Brasil igjen for at han er for dårlig her i forhold til prisen... 

 


Han spilte vel seniorfotball i kun 2-3 år før han kom til oss. Selv om lønningene generelt er bedre i Europa, har Gremio og andre Serie A klubber sterkere økonomi enn norske. Spilleren med høyest lønn, Ze Roberto tjente feks 17 mill i året, pluss personlige sponorspenger som er viktig der borte.
Og når man i tillegg har en relativt endeløs tilgang på nye talenter, brukes og kastes de som ikke leverer nærmest umidellbart.
Selv om det er vanskelig å vurdere ligaer som ikke konkurrerer i Europa, mener jeg at Serie B der holder ett mye høyere nivå enn Tippeligaen.
Det blir eksportert mer enn 1000 spillere netto hvert eneste år fra Brasil, og det er neppe fordi de er så dårlig på utvikling av spillereLaughing

Min påstand er at det han er svakest på kan læres vesentlig lettere, enn det er å lære det han kan.

---------------------------

http://twitter.com/FFKprasempre


ecupeventyrsnart

A-lagspiller
Ble medlem: 15 jul 05
Innlegg: 263

Lagt til: 24 aug 09, 00:12

Opprinnelig postet av Ymer

 

Opprinnelig postet av ecupeventyrsnart

Everton er jo sammen med Borges omtrent den eneste med utviklingspotensiale  av de som er utpå der om dagen. 

 

 

 Borges vil utvikle seg ved å spille å trene. Everton utvikler seg ikke, eller i beste fall for langsomt. Med den farten han utvikler seg har han blitt langt over 30 før han blir god på det han ikke kan. Bare for å minne dere om det: Gutten spillte mange år i Brasil før han kom til FFK, og han er her for at han var for dårlig i Brasil. Han ender nok opp i Brasil igjen for at han er for dårlig her i forhold til prisen... 

 

Med din brilliante deduksjon så er jo i såfall Kaka i Real Madrid fordi han var for dårlig for Brasil;)  Sier ikke at Everton er verdens beste spiss, men det er mange på FFK som ikke burde vært på laget hvis ineffiktivitet er målestokken.

Vil du f eks beholde?

Gashi?
Wehrmann?
Gardar?
Barsom?
Askar?
Kvisvik?

Svar meg på dette, for hvis du mener de er bedre spillere enn Everton, så vet jeg i alle fall hvor du står fotballfaglig;)

 

 


bateman

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 sep 04
Innlegg: 2656

Lagt til: 24 aug 09, 04:51

Er Askar bedre enn Everton? Gjennomfører Askar rollen sin i laget mer tilfredsstillende enn Everton? Et rungende JA! Amin har gjort det bra som både back og ving, Everton bidrar med skremmende lite scoringer og assist. De andre du nevner er nok ikke så fryktelige mye mindre rævva enn Everton. På dagens FFK mannskap er det kun 2 spillere som imponerer meg: Piiroja og Borges...

Resten per dags dato nesten ubrukelig...

---------------------------

Fredrikstad tar medalje i TL (2008)
Fredrikstad tar 4plassen! (2009)


ffkmufc

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 des 04
Innlegg: 4082

Lagt til: 24 aug 09, 06:42

Opprinnelig postet av bateman

Er Askar bedre enn Everton? Gjennomfører Askar rollen sin i laget mer tilfredsstillende enn Everton? Et rungende JA! Amin har gjort det bra som både back og ving, Everton bidrar med skremmende lite scoringer og assist. De andre du nevner er nok ikke så fryktelige mye mindre rævva enn Everton. På dagens FFK mannskap er det kun 2 spillere som imponerer meg: Piiroja og Borges...

Resten per dags dato nesten ubrukelig...

Godt gjort av Askar å ha gjort det bra både på back og ving, samtidig som han nesten er ubrukeligWink


1947modell

Landslagsspiller

Ble medlem: 03 mai 07
Innlegg: 828

Lagt til: 24 aug 09, 08:06

Everton,sammen med de fleste ,har gjort sitt for FFK. Det gjelder også administrasjonen. Nytt blod må inn med TH som leder.


thorsen

Landslagsspiller

Ble medlem: 05 aug 08
Innlegg: 905

Lagt til: 24 aug 09, 09:55

Everton har jo helt klart et talent, men om FFK har et trenerteam til å utvikle han til en fullgod TL spiller er jeg mer skeptisk til. Ergo behold de 6 millionene og forsterk trener-/ledelsesiden.


sruben

Knøttespiller
Ble medlem: 02 okt 07
Innlegg: 74

Lagt til: 24 aug 09, 10:42

Jeg har vært positiv til Everton helt fra starten av. Men med den prislappen er det galskap å beholde ham. Han KAN slå til og bli knallgod hvis han begynner å putte, men med den minimale utviklingen han har hatt burde han kostet 500.000,- for at det skal være verdt risikoen i dagens dårlige økonomiske tider.


bateman

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 sep 04
Innlegg: 2656

Lagt til: 24 aug 09, 11:00

Opprinnelig postet av ffkmufc

Opprinnelig postet av bateman

Er Askar bedre enn Everton? Gjennomfører Askar rollen sin i laget mer tilfredsstillende enn Everton? Et rungende JA! Amin har gjort det bra som både back og ving, Everton bidrar med skremmende lite scoringer og assist. De andre du nevner er nok ikke så fryktelige mye mindre rævva enn Everton. På dagens FFK mannskap er det kun 2 spillere som imponerer meg: Piiroja og Borges...

Resten per dags dato nesten ubrukelig...

Godt gjort av Askar å ha gjort det bra både på back og ving, samtidig som han nesten er ubrukeligWink

Hehe, Askar har vært god frem til nå, som jeg skriver per dags dato er så og si samtlige ubrukelige. Kom kanskje noe tvetydig frem. Uansett Amin har vært en nyttig tilvekst, men er som mange andre fullstendig ute av form, og hele laget virker handlingslammet som igjen er hovedansvaret til trenerteamet som i mine øyne er iferd med å sikre oss direkte nedrykk.

---------------------------

Fredrikstad tar medalje i TL (2008)
Fredrikstad tar 4plassen! (2009)


stjernengutt

Landslagsspiller
Ble medlem: 31 aug 05
Innlegg: 826

Lagt til: 24 aug 09, 11:25

Opprinnelig postet av Ymer

Opprinnelig postet av sklitakling

 

Amen

Amen betyr ikke "enig" Amen betyr "la det skje" Hva i innlegget til Sklitakling er det du vil la skje?Wink

---------------------------

1. Prio Stjernen
2. Pri FFK
3. Fârjestad
4. ManU


alexx

Juniorspiller
Ble medlem: 20 aug 09
Innlegg: 118

Lagt til: 24 aug 09, 11:41

Å behole Everton, eller ikke "thats the question" kommer ann på hva FFK ser etter, hvis man vil ha en goalgetter så har jeg overhode ingen tro på at Everton har det medfødte instinktet til noengang å bli det, enten så har du det eller så har du det ikke. Hvis derimot FFK ser etter en god fotballspiller som har det meste så er Everton den rette mann, jeg tror at Everton kunne blitt en god offensiv midtbanesiller eller kantspiller, men Aune har sett seg blind på at han er spiss, han kommer aldri til å bli noen toppskårer. En god trener kan gjennom en lang vinteroppkjøring omskolere Everton til å bekle Gashi rollen, da har vi plutselig en som løper like mye som Gashi og i tilleg kan bahandle ballen.

---------------------------

alexx


FFK pra sempre

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 okt 08
Innlegg: 1147

Lagt til: 24 aug 09, 13:45

Opprinnelig postet av bateman

Er Askar bedre enn Everton? Gjennomfører Askar rollen sin i laget mer tilfredsstillende enn Everton? Et rungende JA! Amin har gjort det bra som både back og ving, Everton bidrar med skremmende lite scoringer og assist. De andre du nevner er nok ikke så fryktelige mye mindre rævva enn Everton. På dagens FFK mannskap er det kun 2 spillere som imponerer meg: Piiroja og Borges...

Resten per dags dato nesten ubrukelig...

Vet ikke helt om jeg skjønner hva du tenke på, Askar har slitt voldsomt på back i det defensive arbeidet. Gang på gang glipper han med markeringer, og flere ganger han han vært skyld i mål, som sist mot Start. Når han har gått på løp er ofte den avgjørende passningen uten adresse.
Han er slik jeg ser det, nesten god nok for laget, men bare nesten. Han må utvikles hvis han skal ha plass i en 11'er som skal kjempe i toppen av ligaen.

 

---------------------------

http://twitter.com/FFKprasempre


TheDude

A-lagspiller

Ble medlem: 03 nov 04
Innlegg: 402

Lagt til: 24 aug 09, 14:21

Opprinnelig postet av bateman

Er Askar bedre enn Everton? Gjennomfører Askar rollen sin i laget mer tilfredsstillende enn Everton? Et rungende JA! Amin har gjort det bra som både back og ving,

Askar har etter min mening klare begrensninger som fotballspiller pt. Det er innsatsen han redder seg på. Han er en spiller det er bra å ha i troppen, for han kan gå inn å gjøre en ok jobb i flere posisjoner. Men hvis han ikke utvikler seg mye og lærer seg at ballen bør treffe en medspiller og ikke motspiller så bør han helst ikke være å se i startoppstillingen for ofte.

Så NEI, han når ikke Everton til knærne engang fotballmessig.


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 24 aug 09, 19:43

Opprinnelig postet av ecupeventyrsnart

Med din brilliante deduksjon så er jo i såfall Kaka i Real Madrid fordi han var for dårlig for Brasil;)     

Den setningen jeg siterer ovenfor er jo på et nivå som ikke hører hjemme i en diskusjon. Delte meninger er ok, men direkte dummhet kan jeg ikke håndtere. Ser du ikke det selv?

Har jeg skrevet at alle fra Brasil som spiller i Europa er for dårlige for spill i Brasil? Du sammenligner  Real Madrid og FFK? Spansk liga med Tippeligaen?  Everton med Kaka? Og så snakker du om fotballfaglighet? 
 Everton er her, på utlån i Fredrikstad, i ræva fotball-landet Norge fordi han ikke duger i sitt eget hjemland. Hva har det å gjøre med alle brasilianske stjerner som spiller rundt om i Europa og verden forøvrig? Tom for argumenter?

 


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 24 aug 09, 19:46

Opprinnelig postet av stjernengutt

Amen betyr ikke "enig" Amen betyr "la det skje" Hva i innlegget til Sklitakling er det du vil la skje?Wink

Sikker på at en smarting som deg forstod hva jeg mente Cool


Ziggy Stardust

A-lagspiller

Ble medlem: 31 aug 08
Innlegg: 617

Lagt til: 24 aug 09, 19:50

Opprinnelig postet av Ymer

Opprinnelig postet av stjernengutt

Amen betyr ikke "enig" Amen betyr "la det skje" Hva i innlegget til Sklitakling er det du vil la skje?Wink

Sikker på at en smarting som deg forstod hva jeg mente Cool

Amen..

---------------------------

You`ll never walk alone...


FFK pra sempre

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 okt 08
Innlegg: 1147

Lagt til: 24 aug 09, 19:53

Opprinnelig postet av Ymer

Har jeg skrevet at alle fra Brasil som spiller i Europa er for dårlige for spill i Brasil? Du sammenligner  Real Madrid og FFK? Spansk liga med Tippeligaen?  Everton med Kaka? Og så snakker du om fotballfaglighet? 
 Everton er her, på utlån i Fredrikstad, i ræva fotball-landet Norge fordi han ikke duger i sitt eget hjemland. Hva har det å gjøre med alle brasilianske stjerner som spiller rundt om i Europa og verden forøvrig? Tom for argumenter?

Fordi du på nytt kommer med en håpløs påstand, "han er i Norge fordi han ikke duger i sitt eget hjemlandet"
Hvilken spiller i Tippeligaen er god nok for Serie A i Brasil??

Og hva vet du om hvilke muligheter han har i Serie B eller C der borte?
Alle brasser drømmer om Europa, derfor er han her.

---------------------------

http://twitter.com/FFKprasempre


ecupeventyrsnart

A-lagspiller
Ble medlem: 15 jul 05
Innlegg: 263

Lagt til: 24 aug 09, 20:38

Opprinnelig postet av Ymer

Opprinnelig postet av ecupeventyrsnart

Med din brilliante deduksjon så er jo i såfall Kaka i Real Madrid fordi han var for dårlig for Brasil;)     

Den setningen jeg siterer ovenfor er jo på et nivå som ikke hører hjemme i en diskusjon. Delte meninger er ok, men direkte dummhet kan jeg ikke håndtere. Ser du ikke det selv?

Har jeg skrevet at alle fra Brasil som spiller i Europa er for dårlige for spill i Brasil? Du sammenligner  Real Madrid og FFK? Spansk liga med Tippeligaen?  Everton med Kaka? Og så snakker du om fotballfaglighet? 
 Everton er her, på utlån i Fredrikstad, i ræva fotball-landet Norge fordi han ikke duger i sitt eget hjemland. Hva har det å gjøre med alle brasilianske stjerner som spiller rundt om i Europa og verden forøvrig? Tom for argumenter?

 

Nei, du har ikke skrevet det, men du skriver jo at han har reist ut av Brasil fordi han ikke var god nok for Brasil.

Men kan jo heller bruke Gustavino og Alanzino som eksempler. De er da i såfall for dårlig for deg og da? I alle fall hvis vi skal følge din logikk.

Det å skrive Kaka var å sette ting på spissen, hvis du skjønner hva "vi dumme" skriver. Du skjønner hva tegnet " ;) " betyr eller?

Forresten ble jeg skikkelig satt ut av at nettopp DU skriver noe sånt for det oser det jo sånn inntelekt av i dine innlegg. Hvis du ikke skjønner det, så bruker jeg nå IRONI. 

Men er jo du som er tom for argumenter, en smart person ville malt istykker mitt innlegg, en "dum" person kaller motparten nettopp det. 

OG du har fortsatt ikke svart på hva du vil gjøre med de andre spillerene jeg nevnte og om du mener de er bedre spillere eller har større utviklingspotensiale enn Everton. For de koster ikke akkurat småpenger å resignere de heller. Istedet griper du tak i en fleipete kommentar, og hvis du ikke skjønte det var det så er du veldig dårlig på å tolke mennesker, Men det er jo dere som er så "TØRRE BAK ØRA" som du skriver i tidligere artikler. Ironi er  ett ganske nytt aspekt av det norske språket. 

 

 


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 24 aug 09, 21:57

Opprinnelig postet av FFK pra sempre

Fordi du på nytt kommer med en håpløs påstand, "han er i Norge fordi han ikke duger i sitt eget hjemlandet"
Hvilken spiller i Tippeligaen er god nok for Serie A i Brasil??

Og hva vet du om hvilke muligheter han har i Serie B eller C der borte?
Alle brasser drømmer om Europa, derfor er han her.

 Svar på spørsmålene dine:
-Ikke mange om noen er gode nok for Serie A i Brasil. Om du mener brasser i TL, er svaret mitt; ingen. De er ikke gode nok for noen liga i land som "teller" i fotballsammenheng. Derfor er de her i fotballens desiderte bakgård. 

-Everton har prøvd seg på flere nivåer i Brasil. Uten suksess, så det vet vi litt om ja.

Kommentar: At alle brasser drømmer om Europa stemmer kanskje, Tror du det er norsk fotball de drømmer om?  Norge har de aller fleste brasser ikke hørt om engang. Og de som har hørt om oss har vel hørt at vi har mer penger enn dyktige fotballspillere Laughing Hvor mye tror du Everton visste om Norge før han ble linket til Fredrikstad? Jeg gjetter på ca ingenting..

Så ja, jeg holder på min "håpløse" påstand. Hvorfor ingen land/lag med både penger og høyt fotballnivå har hentet Everton er jo innlysende


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 24 aug 09, 22:26

Opprinnelig postet av ecupeventyrsnart

 

Nei, du har ikke skrevet det, men du skriver jo at han har reist ut av Brasil fordi han ikke var god nok for Brasil.

Men kan jo heller bruke Gustavino og Alanzino som eksempler. De er da i såfall for dårlig for deg og da? I alle fall hvis vi skal følge din logikk.

Det å skrive Kaka var å sette ting på spissen, hvis du skjønner hva "vi dumme" skriver. Du skjønner hva tegnet " ;) " betyr eller? 

Sa ikke at du var dum, men at den setningen jeg siterte fra ditt innlegg var dum. Ser du ikke selv at du slenger ut en påstand som er hentet helt ut av fantasiland? Blinkende smiley eller ikke..

Jeg skrev at han er her fordi han ikke er god nok i Brasil. Her betyr: her i FFK i Fredrikstad. Hadde han vært god nok i Brasil så hadde han muligens også reist utenlands, men ikke til fotballens bakgård...

Når det gjelder Gustavino og Alanzinho: De var ikke gode nok der de kom fra, men til forskjell fra Everton så utviklet de seg til å bli gode her. Ihverfall Alanzinho er et godt eksempel på det. Kvaliteten til gustavino er jeg fortsatt litt usikker på. Kan ikke bedømme en mann jeg ikke har sett spille noe særlig..

Norge er fotballens bakgård, og vi får ikke spillere på 22-23 år fra øverste hylle. Skal vi få ei potensiell stjerne så blir det unge uprøvde gutter fra land som ligger omtrent på vårt nivå fotballmessig men økonomisk mye lavere. Såkalte talenter som ikke har slått til når de er i 23årsalderen er veiet og funnet for lette av "alle klubber" som betyr noe. Du er da ikke så naiv å tror at Everton reiste til FFK på grunn av fotballkvaliteten i klubben eller kvaliteten på Tippeligaen?

Og så var det dette " ;)" tegnet. Ja jeg vet hva det betyr. Det finns faktisk en grafisk "smiley" her på sidene som kan brukes for det tegnet Wink.

Nå gidder jeg ikke mer Everton. Jeg har fått min karakteristikk av ham bekreftet av folk som virkelig har peiling og som ikke vil anbefale FFK å bruke 5 millioner på å kjøpe ham. Han har bare ikke "det". Desverre...


ecupeventyrsnart

A-lagspiller
Ble medlem: 15 jul 05
Innlegg: 263

Lagt til: 24 aug 09, 22:54

du har fortsatt ikke svart på det jeg spurte om, nemlig hvem på FFK du vil beholde/resignere av de jeg ramset opp i mitt opprinnelige innlegg;)

men det er ikke så farlig. Du har sagt ditt om det og jeg mitt. Og folk som har "virkelig" peiling de vokser jo på trær i fredrikstad og sikkert i din omgangskrets, så det stemmer nok sikkert ;)


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 24 aug 09, 23:47

Opprinnelig postet av ecupeventyrsnart

du har fortsatt ikke svart på det jeg spurte om, nemlig hvem på FFK du vil beholde/resignere av de jeg ramset opp i mitt opprinnelige innlegg;)

men det er ikke så farlig. Du har sagt ditt om det og jeg mitt. Og folk som har "virkelig" peiling de vokser jo på trær i fredrikstad og sikkert i din omgangskrets, så det stemmer nok sikkert ;)

Det spørsmålet har ingenting med Everton å gjøre. Denne tråden handler om Everton. Start en ny tråd om de andre da vel Laughing. Kan ikke dy meg: Antagelig ingen...

Hvem har snakket om Fredrikstad eller min omgangskrets i forbindelse med folk som har virkelig peiling ? Finns sikkert noen i Fredrikstad som har god peiling. Kjenner noen selv, men har ikke diskutert Everton med dem. De jeg snakker om ligger langt over den ligaen vi to og folk flest er i. Derfor er det så morsomt at i dette tilfellet var min mening om en spiller lik den de som vet bedre hadde Laughing. Er ikke verre enn det.. 


ecupeventyrsnart

A-lagspiller
Ble medlem: 15 jul 05
Innlegg: 263

Lagt til: 25 aug 09, 00:14

har også diskutert det med noen som har enda mer peiling en de igjen, men de er så flinke at de vil ikke at du skal få vite det... blir vanskelig å diskutere med fabler;)


Gardarson

A-lagspiller
Ble medlem: 03 nov 08
Innlegg: 499

Lagt til: 25 aug 09, 00:17

Hva skal til for at man har peiling på fotball da? Personlig vil jeg si at jeg har meget god peiling på fotball og ser potensiale i spillere. Ser sikkert bortimot 10 kamper i uka og føler jeg har sett en GOD del forskjellig spillere på absolutt alle nivåer, og ser når en spiller har noe å bygge videre på og ikke.

Jeg mener fortsatt Everton har MASSE å bygge videre på, da han har enormt med fotballferdigheter i seg, men de er foreløpig ganske uslipte. 

En annen ting ved Everton er den konstante skliinga hans! Han sklir og faller sikkert 10 ganger i løpet av en kamp, det må da gå an å gi den mannen lengre knotter! Virker hvertfall som det er det som er problemet. Om ikke må han trene på dette også! Men har sett at en del andre på FFK også sklir litt for ofte.

Har lyst til å spørre om Everton har feia over dama di eller noe liknende Ymer, men skal ikke gjøre det...Surprised
Men at du har seriøse problemer hva Everton angår, det er bombesikkert! Noe plager deg tydeligvis utenom spillet hans.


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 25 aug 09, 09:30

Opprinnelig postet av Gardarson

Har lyst til å spørre om Everton har feia over dama di eller noe liknende Ymer, men skal ikke gjøre det...Surprised
Men at du har seriøse problemer hva Everton angår, det er bombesikkert! Noe plager deg tydeligvis utenom spillet hans.

Har ikke noe imot Everton jeg. Det jeg har noe imot er å betale det han koster, fordi jeg mener han ikke er verdt pengene. Særlig for en klubb som ikke har penger.
(Jeg kjøper ikke en "Lotto-kupong" til 5 millioner om jeg ikke er rimelig sikker på å vinne. Særlig ikke når "kupongen" har vært med i "trekningen" i ett år uten å gi annet enn små pisse gevinster Laughing Det gjør du? Å nei, det var FFK som skulle gjøre det ja... Forstår du bildet?)
Ut fra det argumenterer jeg for hvorfor jeg syns han ikke er verdt pengene. Jeg kunne selvfølgelig gjort det lettvint. Jeg kunne skrevet at jeg ikke syns FFK skal kjøpe Everton, og latt være å skrive hvorfor jeg mener det. Det er bare ikke min stil. Alle dere i menigheten til Everton tåler jo ikke argumenter som går imot og kommer med den ene tullete tingen etter den andre når jeg skriver noe. Kan dere ikke innse at det faktisk er mange som mener at Everton ikke bør kjøpes? At jeg er en av de få som gidder å skrive det betyr ikke at jeg er alene.

Hvem har greie på fotball? Du er sikkert en av dem, selv om jeg ikke har hørt så mange med god greie på fotball som føler behov for å fortelle det til andre. De jeg snakker om er ikke "tribunetrenere" og selvoppnevnte eksperter, men folk som faktisk gjennom sitt arbeid innen fotballen har bevist at de virkelig har greie på fotball. Å se mange kamper er ikke noen garanti for at man har greie på fotball. Jeg har helt sikkert sett fler fotballkamper enn deg p.g.a. min alder og på et mye mer internasjonalt nivå p.g.a. at jeg har bodd ca 25 år av livet mitt i utlandet, men jeg kunne ikke komme på å fortelle her på forumet at jeg har så veldig god greie på fotball av den grunn. Men meninger om spillere som blir diskutert her på forumet har jeg lov å ha. Selv om dere i menigheten til spilleren ikke klarer helt å svelge det.

Den andre dritten du kommer med? Ja hva skal jeg si til sånt? Skjerpings..


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 25 aug 09, 09:34

Opprinnelig postet av ecupeventyrsnart

har også diskutert det med noen som har enda mer peiling en de igjen, men de er så flinke at de vil ikke at du skal få vite det... blir vanskelig å diskutere med fabler;)

Spørsmål: Tror du at Everton ville blitt kjøpt om f.eks TKK hadde vært sportssjef i FFK? 


Plankekæll

Landslagsspiller
Ble medlem: 03 okt 05
Innlegg: 5991

Lagt til: 25 aug 09, 10:03

Opprinnelig postet av Ymer

Opprinnelig postet av ecupeventyrsnart

har også diskutert det med noen som har enda mer peiling en de igjen, men de er så flinke at de vil ikke at du skal få vite det... blir vanskelig å diskutere med fabler;)

Spørsmål: Tror du at Everton ville blitt kjøpt om f.eks TKK hadde vært sportssjef i FFK? 

Selvfølgelig IKKE. TKK sa blant annet at han kunne finne bedre spisser til en MYE billigere penge. Og det tror jeg garantert han hadde klart.


stjernengutt

Landslagsspiller
Ble medlem: 31 aug 05
Innlegg: 826

Lagt til: 25 aug 09, 11:28

Opprinnelig postet av Ymer

Opprinnelig postet av stjernengutt

Amen betyr ikke "enig" Amen betyr "la det skje" Hva i innlegget til Sklitakling er det du vil la skje?Wink

Sikker på at en smarting som deg forstod hva jeg mente Cool

Jeg....? Nei jeg er dum som ett brød.Foot in mouth

---------------------------

1. Prio Stjernen
2. Pri FFK
3. Fârjestad
4. ManU


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 25 aug 09, 16:02

Opprinnelig postet av Plankekæll

Selvfølgelig IKKE. TKK sa blant annet at han kunne finne bedre spisser til en MYE billigere penge. Og det tror jeg garantert han hadde klart.

Det har du nok helt rett i, men menigheten til Everton har sikkert mer greie på dette enn TKK. En av dem ser jo opp til 10 (norske)fotballkamper i uka...
Da setter jeg punktum og avventer hva som skjer når Evertons skjebne i FFK er avgjort..


bateman

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 sep 04
Innlegg: 2656

Lagt til: 25 aug 09, 17:02

Everton kan jo rett og slett ikke signeres for vanvittige 5mill, det tror jeg alle er enige om...En spiss som hverken scorer eller har assist...Kunne fungert bedre som kant hvor han i sterkere grad ville biratt kontruktivt med sine enorme dribelferdigheter og kroppsbalanse.

Vi står ovenfor en aldri så lien spisskrise før neste sesong, Gardar forsvinner jo, og Trulsen holder ikke nivået. Adiyiah var et kjempetalent, men spille jo ikke engang...Har et lite håp om at Tegan bøtter inn for Hønefoss og kommer tilbake til Sandefjord nivået han hadde første ses i TL, slik at han blir en nyttig tilvekst for oss neste sesong.

Comeback Tegan, Adiyiah gjennombrudd + en klassespiss til neste sesong hadde gjort segLaughing

---------------------------

Fredrikstad tar medalje i TL (2008)
Fredrikstad tar 4plassen! (2009)


Fenrisulven

Juniorspiller

Ble medlem: 27 sep 05
Innlegg: 208

Lagt til: 28 aug 09, 10:17

Noen som har hørt noe om hva som skjer med Everton?

Har vi sett han i FFK drakta for siste gang (han er jo skadet, og spiller mest sannsynlig ikke mot Tromsø).


Dokka

A-lagspiller

Ble medlem: 21 nov 05
Innlegg: 755

Lagt til: 28 aug 09, 10:25

Éverton har kontrakt ut året, så har ikke sett det siste av han enda

---------------------------

Lal or safed sabse acha hai; Salam, Salam Fredrikstad.


KeJ

Landslagsspiller

Ble medlem: 21 apr 03
Innlegg: 1756

Lagt til: 31 aug 09, 23:24

Opprinnelig postet av Fenrisulven

Noen som har hørt noe om hva som skjer med Everton?

Har vi sett han i FFK drakta for siste gang (han er jo skadet, og spiller mest sannsynlig ikke mot Tromsø).

Med de kjøpene FFK gjør nå så finner de vel neppe plass til Everton neste sesong er jeg redd, om ikke TN ser potensialet i Everton som midtspiss i sitt rigide 4-3-3... Er vel ingen targetman, men på den annenside binder han opp mye og skaper rom for kantene...

Er redd han forsvinner fra FFK når låneperioden utløper...

---------------------------

Uansvarlig forumbruker, uten rettigheter og blottet for ansvar...


bateman

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 sep 04
Innlegg: 2656

Lagt til: 31 aug 09, 23:33

Redd for at Everton Santos Da Costa forsvinner? Ikke jeg! Har ikke overbevist nok til å være verdt 5mill.

---------------------------

Fredrikstad tar medalje i TL (2008)
Fredrikstad tar 4plassen! (2009)


Nugattistjerna

A-lagspiller
Ble medlem: 21 nov 06
Innlegg: 492

Lagt til: 31 aug 09, 23:33

Er absolutt ikke redd han forsvinner. Har bidrat med minimalt med poeng til FFK. La han forsvinne - denne oppskrytte spilleren.....


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5513

Lagt til: 01 sep 09, 09:55

Låne avtalen gjelder vel ut sesongen, men fristen for kjøpsopsjonen gikk vel ut i går? Noen som har hørt noe om dette?

 

Personlig hadde jeg gjerne sett Everton bli. Det tar ofte flere sesonger å akklimatsisere spille fra andre verdensdeler, og nå har FFK "investert" ett år i Everton. Er det ikke da bedre å behiolde ham enn å begynne fra start med en ny spiss? Spillere på dette nivået fra skandinavia har ikke klubben råd til uansett.

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består.


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3490

Lagt til: 01 sep 09, 11:40

Jeg gjentar meg selv ennå en gang:

Everton kommer til å bli en hit med eller uten oss.


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 01 sep 09, 12:13

Opprinnelig postet av Erikk

Jeg gjentar meg selv ennå en gang:

Everton kommer til å bli en hit med eller uten oss.

Tviler... Gutten har glimrende teknikk og individuelle ferdigheter, men mangler fotballforståelsen og "killerinstinktet" som kreves. Hadde han vært verdt 5 millioner så hadde han blitt kjøpt. Det er ingen interesse fra andre klubber heller, så det virker som om det bare er her på forumet han er en kommende stjerne. Men det er såklart lettere ønske seg Everton når man slipper å betale Wink
Ønsker uansett Everton lykke til.  


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2221

Lagt til: 01 sep 09, 13:49

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Personlig hadde jeg gjerne sett Everton bli. Det tar ofte flere sesonger å akklimatsisere spille fra andre verdensdeler, og nå har FFK "investert" ett år i Everton. Er det ikke da bedre å behiolde ham enn å begynne fra start med en ny spiss? Spillere på dette nivået fra skandinavia har ikke klubben råd til uansett.

Min mening eksaktly.

Slipper man Everton nå så kan man godt si at de pengene man betalte for å låne ham var rimelig bortkastet. Det kan sikert innvendes at det henger høyt om Everton virkelig vil utvikle seg det nødvendige steget videre, og at det koster mye å ta sjansen på at han gjør det. Men på den annen side er det veldig mye å vinne i dette hvis FFK satser på ham og det går bra. Skulle Everton begynne å lykkes bedre foran mål og bli den storspilleren han har potensialet til å bli, så får nok FFK minst like mye for ham som Stabæk fikk for sin Alanzinho (en brasse som jo også trengte litt tid før han ble varm i TL-trøya).

 


ffkmats

Landslagsspiller
Ble medlem: 05 apr 06
Innlegg: 962

Lagt til: 01 sep 09, 13:59

Slapp av folkens. Éverton kommer til å blomstre under Nordli sin ledelse. Han vil virkelig bli høyrøstet fortalt hvor målet står og hvor og når han skal slippe ballen. Dette blir gull. Og det er hvertfall låv å håpe, for talentet må jo komme frem på en måte


TheJester

A-lagspiller

Ble medlem: 30 jul 07
Innlegg: 306

Lagt til: 01 sep 09, 14:00

Selv om han har misset STORE sjanser, så kan man ikke legge skjul på at han var en av de beste FFK-spillerne denne sesongen, og han har en innsats som de færreste i laget har. 

---------------------------

"Jeg startet på bunnen og jobbet meg nedover"

@ Twitter: http://twitter.com/matiashs
http://thejester.blogg.no


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2221

Lagt til: 01 sep 09, 14:02

Opprinnelig postet av ffkmats

Slapp av folkens. Éverton kommer til å blomstre under Nordli sin ledelse. Han vil virkelig bli høyrøstet fortalt hvor målet står og hvor og når han skal slippe ballen. Dette blir gull. Og det er hvertfall låv å håpe, for talentet må jo komme frem på en måte

Litt vel optimistisk å håpe på gull i år, men neste år kanskje? Wink


ffkmats

Landslagsspiller
Ble medlem: 05 apr 06
Innlegg: 962

Lagt til: 01 sep 09, 14:03

Opprinnelig postet av FlightOfTheRat

Litt vel optimistisk å håpe på gull i år, men neste år kanskje? Wink

 

En optimist slutter aldri å håpeWink


Willy Renè

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 aug 07
Innlegg: 1716

Lagt til: 01 sep 09, 14:35

Opprinnelig postet av FlightOfTheRat

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Personlig hadde jeg gjerne sett Everton bli. Det tar ofte flere sesonger å akklimatsisere spille fra andre verdensdeler, og nå har FFK "investert" ett år i Everton. Er det ikke da bedre å behiolde ham enn å begynne fra start med en ny spiss? Spillere på dette nivået fra skandinavia har ikke klubben råd til uansett.

Min mening eksaktly.

Slipper man Everton nå så kan man godt si at de pengene man betalte for å låne ham var rimelig bortkastet. Det kan sikert innvendes at det henger høyt om Everton virkelig vil utvikle seg det nødvendige steget videre, og at det koster mye å ta sjansen på at han gjør det. Men på den annen side er det veldig mye å vinne i dette hvis FFK satser på ham og det går bra. Skulle Everton begynne å lykkes bedre foran mål og bli den storspilleren han har potensialet til å bli, så får nok FFK minst like mye for ham som Stabæk fikk for sin Alanzinho (en brasse som jo også trengte litt tid før han ble varm i TL-trøya).

 

Det virker som om mange her inne regner med at Everton skal ha samme utviklingskurve som Alanzinho, og dermed ha et fantastisk videresalgspotensial, fordi han er brasse og utvilsomt har visse egenskaper.

Everton har for mye mangler til at han kan sies å ha potensiale. Å satse på ham er like usikkert som å satse og drømme i et meget volatilt aksjemarked.

Det er bedre at lånebeløpet er det bortkastede beløpet om FFK ikke skal kaste ennå mer penger (5 mill?) etter ham også.

---------------------------

Forget Metallica !
Guiseppe Verdi rules !


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2221

Lagt til: 01 sep 09, 18:32

Opprinnelig postet av Willy Renè

Det virker som om mange her inne regner med at Everton skal ha samme utviklingskurve som Alanzinho, og dermed ha et fantastisk videresalgspotensial, fordi han er brasse og utvilsomt har visse egenskaper.

Everton har for mye mangler til at han kan sies å ha potensiale. Å satse på ham er like usikkert som å satse og drømme i et meget volatilt aksjemarked.

Det er bedre at lånebeløpet er det bortkastede beløpet om FFK ikke skal kaste ennå mer penger (5 mill?) etter ham også.

Ser argumentene, ikke minst at 5 miller er mye penger for et tross alt noe usikkert kort. Men det var også flere enn meg som tvilte på Alanzinho ganske lenge, av nogenlunde sammenlignbare grunner. Stabæk-brassen var utvilsomt en driblekunstner av de store ( i alle fall etter TL standard), men han virket lenge å være kronisk ute av stand til å slå en pasning. Uansett hvor på banen han fikk ballen så var det eneste han kunne å løpe med blikket rett ned i bakken og drible som en annen Drillo så lenge det varte. 1 av 20 ganger rakk det til scoring, men stort sett endte det med balltap. Så ganske plutselig lyktes det Jönson å lære gutten at fotball er et lagspill og at det å slå gode pasninger er mer verdifult enn å kunne drible. Og så vips var Alanzinho en knallspiller. Litt forenklet versjon av karrieren hans der, men tross alt.

Det er en del som argumenterer her inne for at de egenskapene Everton mangler er slike som ikke lar seg trene opp. Kanskje har de rett, men også kanskje ikke. Det bør vel helst være opp til Nordlie nå om han har tilstrekkelig tro på Everton eller ikke. For hvis Everton kan lære det siste lille, som jo godt kan handle om akklimatisering i en fremmed liga, så vil det brått være en fyttirakkern til god investering å satse på ham.

Var det opp til meg så ville jeg avventet en anbefaling fra Nordlie så lenge som mulig, og så fulgt hans råd. Muligens er det noe sånt spillerinvest gjør, og at det er grunnen til at det ikke har kommet noen avklaring ennå?

---------------------------

Alt og ingenting er like umulig,
resten er innen rekkevidde.


Plankekæll

Landslagsspiller
Ble medlem: 03 okt 05
Innlegg: 5991

Lagt til: 01 sep 09, 18:43

En annen forskjell på disse to spillerne, er at Alanzinho lærte seg engelsk rimelig kjapt og kunne kommunisere med omgivelsene.

Éverton har vel vært her nå i over et år, og skjønner jo ikke et pøkk. Vel, mulig han skjønner det, men han prekær ikke engelsk. Da blir det også vanskelig å komme inn i det sosiale og også veldig vanskelig å forstå taktikkmøter osv osv.

Jeg ville hvertfall ikke brukt 5 millioner på denne mannen, ikke minst fordi vi nå kommer til å spille 4-3-3 fremover. Jeg klarer ikke helt å se at Éverton passer som midtspiss i den formasjonen. Tror han hadde passet bedre på en av kantene, men der skal vel Andersson og Valencia spille.

Nei, Éverton bør ikke kjøpes.


Holters

Ansvarlig redaktør

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 10060

Lagt til: 01 sep 09, 18:50
Endret: 01 sep 09, 19:28
Endret av: Holters

Alanzinho hadde stort sett hadde lagtaktiske problemer i kombinasjon med at han holdt på ballen for lenge (egotendenser) og trengte tid på å akklimatiseres i henhold til den norske spillestilen. Mulig han manglet noe på det rent fysiske i starten også.

Everton har også taktiske problemer som kan justeres, men hovedargumentet mot ham er jo den forferdelig dårlige avslutningsteknikken. Det er en ting som er mye vanskeligere å lære enn lagtaktiske justeringer, og har egentlig lite med akklimatisering å gjøre. Manglende overblikk likeså, det er vanskelig å lære opp, men kan muligens forbedres når han eventuelt lærer seg de rette tidspunktene for å spille ballen videre. Ei heller er han noen god hodespiller rent teknisk. På toppen av det hele mangler han "pønsj" og vilje til å angripe direkte mot mål, det kan dog læres med tiden, men per dags dato er han så langt unna en bakromsspiss det er mulig å komme. Everton er mer en mellomromsspiss/oppspillspunkt.

Basisferdighetene og arbeidskapasitet er dog veldig bra!

Konkluderer med at det blir for enkelt å sette likhetstegn mellom Alanzinho og Everton utover det faktum at begge er brasilianere som ikke hadde spilt i Europa før. Det bør ligge dypere "analyser" og vurderinger til grunn før man eventuelt velger å ta steget for å sikre seg Everton. Et underliggende "håp" om at Everton skal "dra en Alanzinho" er ikke nok.

Vi må heller ikke glemme at Everton er veldig mye dyrere enn det Alanzinho var.

---------------------------

@ Twitter: http://twitter.com/ffksupporter
@ Facebook: http://www.facebook.com/ffksupporter


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2221

Lagt til: 01 sep 09, 19:13

Ut fra de siste to innleggene her vil jeg i grunnen bli lett overrasket om 4-3-3 mannen Nordlie kommer til å ville anbefale FFK å investere i Everton.

Ellers vil jeg jo nettopp håpe det blir Tom Nordlie og ikke for mange andre som står for de fotballfaglige analysene av Everton og hans potensiale for fremtiden.

Men selv om det er aldri så overfladisk så vil jeg mene man godt kan ha i mente at også Alanzinho brukte ca to år på å finne seg til rette i TL før han begynte å blomstre for alvor. Og at dette ikke er det eneste eksempelet på at Stabæk de siste årene har lyktes med å utvikle knallspillere gjennom å gi dem tilstrekkelig tid, der FFK mer enn en gang har latt til dels de samme spillerne gå for tidlig, nettopp fordi man ikke har den nødvendige tålmodigheten.

---------------------------

Alt og ingenting er like umulig,
resten er innen rekkevidde.


Willy Renè

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 aug 07
Innlegg: 1716

Lagt til: 01 sep 09, 19:21

Opprinnelig postet av FlightOfTheRat

Men selv om det er aldri så overfladisk så vil jeg mene man godt kan ha i mente at også Alanzinho brukte ca to år på å finne seg til rette i TL før han begynte å blomstre for alvor. Og at dette ikke er det eneste eksempelet på at Stabæk de siste årene har lyktes med å utvikle knallspillere gjennom å gi dem tilstrekkelig tid, der FFK mer enn en gang har latt til dels de samme spillerne gå for tidlig, nettopp fordi man ikke har den nødvendige tålmodigheten.

Det er bare det at man aldri kan sette likhetstegn mellom forskjellige spillere. Stabæk hadde sannsynligvis ikke suksess med disse spillerne for at de ga dem tid nok, men heller fordi disse spillerne innehadde et annet potensiale enn Everton, Fofana og Kouadio f.eks. Det er nok der svaret ligger. Evertons potensiale er begrenset i forhold til Stabæks suksessinvesteringer, Alan og han mørke, (ulovlig å si neger, det er rasisme), var det ikke Simen Tchoy eller noe slikt han hette ?

Jeg tror at Everton aldri blir stor, hverken i FFK eller annetsteds.

---------------------------

Forget Metallica !
Guiseppe Verdi rules !


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2221

Lagt til: 01 sep 09, 19:31

Veigar Pall Gunnarson hadde også talent nok. FFK så det ikke. Stabæk så det, og ga ham tiden han trengte.

Men for all del, jeg skal ikke påstå at Everton vil bli noen suksess noe sted. Og jeg ser at det er en stor investering, så jeg forstår det om man velger å la ham fare.

---------------------------

Alt og ingenting er like umulig,
resten er innen rekkevidde.


Holters

Ansvarlig redaktør

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 10060

Lagt til: 01 sep 09, 19:51

Bare et spørsmål: Vet du egentlig hvor lang tid det var mellom da VPG prøvespilte i FFK og til han havnet i Stabæk?

---------------------------

@ Twitter: http://twitter.com/ffksupporter
@ Facebook: http://www.facebook.com/ffksupporter


Ebenfalk2

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 feb 04
Innlegg: 2291

Lagt til: 01 sep 09, 19:57

Seks år var det ikke, han floppa jo i godset og..


Holters

Ansvarlig redaktør

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 10060

Lagt til: 01 sep 09, 20:03
Endret: 01 sep 09, 20:03
Endret av: Holters

Opprinnelig postet av Ebenfalk2

Seks år var det ikke, han floppa jo i godset og..

Høres riktig ut. Var i hvert fall mange, mange år. :)

Da er det egentlig verre om Palmi Rafn Palmason (eller hva han heter), som "alle" syntes var en bra spiller (av de jeg snakket med som så ham på treningene), blir en stor hit i Stabæk. Mange var sikre på at han ville få kontrakt, men det endte med at han ikke fikk det, da klubben vurderte det til at fyren ville spille annenfiolin bak Gashi/Wehrman, og dermed var det bedre å bruke midlene andre steder. Forsåvidt var det en grei vurdering der og da.

Men, tilbake til Everton og hans potensial... Merker at nyforelskelsen har begynte å legge seg for vår kjære brasilianer. Jeg ser rett og slett ikke nok fremgang. Dessverre.

---------------------------

@ Twitter: http://twitter.com/ffksupporter
@ Facebook: http://www.facebook.com/ffksupporter


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2221

Lagt til: 01 sep 09, 22:39

Opprinnelig postet av Ebenfalk2

Seks år var det ikke, han floppa jo i godset og..

Og det beviser hva, utover at Strømsgodset ei heller er noen toppklubb..?

Nok om det, og tilbake til Everton. Jeg ville bare ha fremført det synspukt at skal man gi en spiller fra en totalt annen (fotball)kultur tid til å bli varm i sitt nye miljø, så bør man gi spilleren minst to år i klubben før man forventer at han skal begynne å blomstre. Yngre spillere kan godt trenge lenger tid enn eldre mer rutinerte spillere. Jeg tror noe av forklaringen på Stabæks suksess de siste årene er at de flere ganger har vist spillerne sine den tålmodigheten, noe mange andre klubber ikke har klart.

Ergo er det min konklusjon at det er for tidlig å si noe sikkert om Everton ennå. Derfor forstår jeg det om man ikke vil investere så mye penger i usikkerhet, men jeg er samtidig slett ikke så sikker som mange andre her inne på at Everton aldri kommer til å bli noen suksess noe sted. Personlig tror jeg Everton vil bli en suksess om han får bli her i et par år til, men jeg kan desverre ikke stå for utgiftene, så jeg skal ikke kritisere valget om klubben ikke tar den sjansen.  

---------------------------

Alt og ingenting er like umulig,
resten er innen rekkevidde.


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 02 sep 09, 12:30

Opprinnelig postet av Holters

Men, tilbake til Everton og hans potensial... Merker at nyforelskelsen har begynte å legge seg for vår kjære brasilianer. Jeg ser rett og slett ikke nok fremgang. Dessverre.



Der sa du det. Jeg tror de fleste, innkludert meg, var veldig begeistret for Everton det første halve året han var hos oss. Etterhvert er det fler og fler som begynner å gå lei av mangel på fremgang....
Det som bekymrer meg er at Everton ikke var noen hit i Brasil heller, ikke på noe nivå siden han var junior. Han er rett og slett en i den grå massen av unge spillere som det kryr av i Brasil.

Min "motstand" mot kjøp av Everton er selvfølgelig basert på en sammenheng mellom pris og ferdigheter.
Når TKK, som kjenner markedet i Sør-Amerika bedre enn de fleste, sier at han kan skaffe spillere som er både bedre og billigere enn Everton da bør vi lytte. 


TheDude

A-lagspiller

Ble medlem: 03 nov 04
Innlegg: 402

Lagt til: 02 sep 09, 12:46

En litt drøy sammenligning, men hva med han sør-amerikaneren i RBK, Erguren, floppet i RBK, gikk via Halmstad til storspill i Champions League for Villareal. Jeg har fortsatt tro på Everton, men det kan godt være at han passer bedre inn i en annen liga enn den norske. Har først lyst til å se hva Nordlie kan gjøre med ham, og om det løsner for ham når han får spille i et angrep der han forhåpentligvis får bedre hjelp


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5513

Lagt til: 02 sep 09, 12:53

Opprinnelig postet av TheDude

En litt drøy sammenligning, men hva med han sør-amerikaneren i RBK, Erguren, floppet i RBK, gikk via Halmstad til storspill i Champions League for Villareal. Jeg har fortsatt tro på Everton, men det kan godt være at han passer bedre inn i en annen liga enn den norske. Har først lyst til å se hva Nordlie kan gjøre med ham, og om det løsner for ham når han får spille i et angrep der han forhåpentligvis får bedre hjelp

Eguren floppet vel ikke i RBK, men Høgmo valgte å satse på egne yngre spillere. Storspilte i Hammarby(scoret på straffe på stadion), før han ble en suksess i Villareal

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består.


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 02 sep 09, 12:58

Opprinnelig postet av TheDude

En litt drøy sammenligning, men hva med han sør-amerikaneren i RBK, Erguren, floppet i RBK, gikk via Halmstad til storspill i Champions League for Villareal. Jeg har fortsatt tro på Everton, men det kan godt være at han passer bedre inn i en annen liga enn den norske. Har først lyst til å se hva Nordlie kan gjøre med ham, og om det løsner for ham når han får spille i et angrep der han forhåpentligvis får bedre hjelp

Sammenligning?
Tror ikke han får så mye spilletid med Nordlie, men hva vet jeg. Nordlie vil som de fleste andre nordmenn ha store problemer med å kommunisere med en mann som bare snakker portugisisk. Det er 7 kamper igjen, og sjansen for at Everton skal tillegne seg kvaliteter han aldri har hatt og under en trener han ikke forstår er etter min mening minimale...

Tiden for oppsjonen er ute og Everton er nå "fritt vilt". De som ønsker kan nå kjøpe. Tror ikke det blir kø...


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 02 sep 09, 13:00

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Opprinnelig postet av TheDude

En litt drøy sammenligning, men hva med han sør-amerikaneren i RBK, Erguren, floppet i RBK, gikk via Halmstad til storspill i Champions League for Villareal. Jeg har fortsatt tro på Everton, men det kan godt være at han passer bedre inn i en annen liga enn den norske. Har først lyst til å se hva Nordlie kan gjøre med ham, og om det løsner for ham når han får spille i et angrep der han forhåpentligvis får bedre hjelp

Eguren floppet vel ikke i RBK, men Høgmo valgte å satse på egne yngre spillere. Storspilte i Hammarby(scoret på straffe på stadion), før han ble en suksess i Villareal

Riktig, og når vi snakker om drøye sammenligninger... Eguren vs. Everton...? Den var ihvertfall drøy.


TheDude

A-lagspiller

Ble medlem: 03 nov 04
Innlegg: 402

Lagt til: 02 sep 09, 13:19

Ja, jeg sa jo at den var drøy, og om ikke Erguren direkte floppet i RBK så spillte han ihvertfall ikke så bra som han har gjort i senere klubber, for aldri i verden om RBK hadde brukt yngre spillere istedenfor da


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 02 sep 09, 13:29

Bare for å ha sagt det:
Det hadde vært kjempe om Everton gjorde alle mine tips til skamme og ble en kjempehit i FFK. Da skal jeg være den første til å legge meg flat. Alt som er til fordel FFK er bra for meg Laughing
 


FFK pra sempre

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 okt 08
Innlegg: 1147

Lagt til: 02 sep 09, 14:42
Endret: 02 sep 09, 14:48
Endret av: FFK pra sempre

Opprinnelig postet av TheDude

Ja, jeg sa jo at den var drøy, og om ikke Erguren direkte floppet i RBK så spillte han ihvertfall ikke så bra som han har gjort i senere klubber, for aldri i verden om RBK hadde brukt yngre spillere istedenfor da

Eguren må være noe av det flaueste i RBK sin spillerhistorie. Han ble rett og slett veiet og funnet for lett av Høgmo, før veien gikk til suksess i Spania via Sverige.

---------------------------

http://twitter.com/FFKprasempre


Willy Renè

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 aug 07
Innlegg: 1716

Lagt til: 02 sep 09, 14:45

Opprinnelig postet av FFK pra sempre

Opprinnelig postet av TheDude

Ja, jeg sa jo at den var drøy, og om ikke Erguren direkte floppet i RBK så spillte han ihvertfall ikke så bra som han har gjort i senere klubber, for aldri i verden om RBK hadde brukt yngre spillere istedenfor da

Eguren må være noe av det flaueste i RBK sin spillerhistorie. Han ble rett og slett veiet og funnet for lett av Høgmo, før veien gikk til suksess i Spania gikk via Sverige.

Var det ikke Eguren som ble tatt av banen etter en halvtime da FFK ledet 3-0 over RBK, (i kampen som endte 5-1) eller var det hans landsmann, husker ikke navnet ?

---------------------------

Forget Metallica !
Guiseppe Verdi rules !


Plankekæll

Landslagsspiller
Ble medlem: 03 okt 05
Innlegg: 5991

Lagt til: 02 sep 09, 15:25
Endret: 02 sep 09, 15:26
Endret av: Plankekæll

Eguren ble tatt av banen tidlig ja.

Og bare for å ha sagt det; å påstå at Eguren ikke var en flopp i Rosenborg er rett og slett tull og tøys. Han fikk nok av muligheter, og var utrolig svak. At han har gjort suksess senere spiller liten rolle.


FFK pra sempre

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 okt 08
Innlegg: 1147

Lagt til: 02 sep 09, 15:37

Opprinnelig postet av Plankekæll

Eguren ble tatt av banen tidlig ja.

Og bare for å ha sagt det; å påstå at Eguren ikke var en flopp i Rosenborg er rett og slett tull og tøys. Han fikk nok av muligheter, og var utrolig svak. At han har gjort suksess senere spiller liten rolle.

Du tror det er tilfeldig at han lykkes i Sverige, og Spania, Men ikke i RBK?
Ja han fikk flere kamper, men ikke over lang tid. Jeg tror han til slutt lykkes fordi han etter hvert fikk nok tid til å tilpasse seg.
Mulig klubbenes måte å spille på betydde en del også.

---------------------------

http://twitter.com/FFKprasempre


TheDude

A-lagspiller

Ble medlem: 03 nov 04
Innlegg: 402

Lagt til: 02 sep 09, 15:47

Kan vi konkludere med at Høgmo rett og slett var en kronidiot? Wink


KeJ

Landslagsspiller

Ble medlem: 21 apr 03
Innlegg: 1756

Lagt til: 02 sep 09, 15:49

Opprinnelig postet av TheDude

Kan vi konkludere med at Høgmo rett og slett var en kronidiot? Wink

Neida, han var bare sliten stakkars

---------------------------

Uansvarlig forumbruker, uten rettigheter og blottet for ansvar...


TheDude

A-lagspiller

Ble medlem: 03 nov 04
Innlegg: 402

Lagt til: 02 sep 09, 15:53

Opprinnelig postet av KeJ

Opprinnelig postet av TheDude

Kan vi konkludere med at Høgmo rett og slett var en kronidiot? Wink

Neida, han var bare sliten stakkars

Her er situasjonen jeg tenkete på med kronidiot: http://www.youtube.com/watch?v=qCSNmTA1lTY 

Høgmo i beste rorbua-stil.

...beklager trådavsporingen....Embarassed


FFK pra sempre

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 okt 08
Innlegg: 1147

Lagt til: 02 sep 09, 15:57

Opprinnelig postet av KeJ

Opprinnelig postet av TheDude

Kan vi konkludere med at Høgmo rett og slett var en kronidiot? Wink

Neida, han var bare sliten stakkars

Enig men personlig er jeg litt skeptisk til de som har jobbet lenge i NFF. De er gode i teorien men er usikker på deres praktiske evner. Det er litt som blant blåruss og i næringslivet, de som ikke duger til verdiskapning blir lærere.
Er du ikke dyktig i daglig utvikling av spillere, blir du landslagssjef og lignende.

---------------------------

http://twitter.com/FFKprasempre


FFK pra sempre

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 okt 08
Innlegg: 1147

Lagt til: 03 sep 09, 13:02

Det er nok en gang søkt om utsettelse av fristen i følge Demokraten.

---------------------------

http://twitter.com/FFKprasempre


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 03 sep 09, 13:22

Opprinnelig postet av FFK pra sempre

Det er nok en gang søkt om utsettelse av fristen i følge Demokraten.

Det går sikkert iorden. Hva annet skal eieren hans gjøre?


aavdst

Landslagsspiller
Ble medlem: 29 jan 04
Innlegg: 1169

Lagt til: 03 sep 09, 13:48

"Vi har søkt om utsettelse. Vi trenger å se ham mer før vi tar en avgjørelse, forklarer FFK-direktør Runar Henriksen"

Ja, ja...de har vel sett han i ett år nå. De trenger vel ett år til da.


Plankekæll

Landslagsspiller
Ble medlem: 03 okt 05
Innlegg: 5991

Lagt til: 03 sep 09, 13:55

Det kan jo hende de vil se han i 4-3-3 da, en formasjon som jeg tviler på at han passer veldig godt i. I tillegg har han fått ny trener, en trener jeg tror kommer til å prioritere annerledes enn Grönis/Aune.

Så at Henriksen og klubben vil se an litt skjønner jeg godt.

Tviler på at Éverton er her neste sesong.


suggas

Juniorspiller

Ble medlem: 23 aug 09
Innlegg: 79

Lagt til: 03 sep 09, 23:25

Han vil nok få muligheten til å vise seg frem i 443 også. Tror nok Nordlie vil se ham. Men at han får like god tid som han har fått til nå, det er vel tvilsomt. Everton har jo mye bra med seg, men det er avsluttningene han strever med. Han virker seriøst og er veldig hardt arbeidene spiller. Det er blitt nevnt her ved flere anledninger at det er viktig at spiller spesielt fra andre kulturer får god tid til overgangen med den spillestilen vi har her hjemme. Personlig må Everton hoste opp noe mer ellers så bærer det tilbake Brasil med han.


Sulla

Landslagsspiller

Ble medlem: 27 nov 05
Innlegg: 1555

Lagt til: 04 sep 09, 00:03

Finnes det i det hele tatt noe statistikk på hvordan everton gjorde det i Brasil rent målmessig?

---------------------------

It is proof of a bad cause when it is applauded by the mob. Seneca


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 04 sep 09, 11:39

Opprinnelig postet av Sulla

Finnes det i det hele tatt noe statistikk på hvordan everton gjorde det i Brasil rent målmessig?

Ja, like håpløs der etter juniornivå...


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2221

Lagt til: 07 sep 09, 17:25

Nordlie vil ha ham...

http://fotball.aftenposten.no/eliteserien/article149709.ece

Så håper jeg han blir. Nå vet jeg godt at Everton er spiss, og at en spiss helst skal score mål. Men jeg håper inderlig at vurderingen av om Everton skal bli i FFK vil bero på en noe grundigere vurdering av hvor verdifull han er/kan bli for laget enn at man ganske enkelt teller antall mål pr. spilleminutt. Evne til å holde på ballen rundt motstanders 16 meter og binde opp forsvarere med solid teknikk og høy arbeidskapasitet er heller ikke uvesentlig. Everton har vel også vært en av lagets beste, for ikke å si få gode, spillere i år, og da blir det litt enkelt å si at han ikke er god nok fordi han ikke scorer nok mål. Kan man få finansene i orden så håper jeg han blir. I alle fall når Nordlie har trua på ham!

---------------------------

Alt og ingenting er like umulig,
resten er innen rekkevidde.


hasse33

Landslagsspiller

Ble medlem: 18 jul 07
Innlegg: 1672

Lagt til: 07 sep 09, 18:20
Endret: 07 sep 09, 18:22
Endret av: hasse33

Veldig enig med Flight der. Hadde Everton også begynt å putte noen flere mål, hadde han en vært en  klassespiller som det jaggu ikke er mange av i vårt langstrakte land. Mannen jobber i 90 + minutter og det kan vel ikke si om alle på FFK !!

Behold Everton og jeg tror/er sikker på/garanterer at vil han være vært mye mer om et par år enn de 5 mill som man må punge ut med nå!

Hvor mye var det Man U betalte for han senegaleseren fra Molde ??? 40- 50 mill.... pokker heller Tarik gikk vel for 30 og Everton går Tarik en høy gang (minus det å score). 


Willy René

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 aug 07
Innlegg: 1716

Lagt til: 07 sep 09, 19:05

Opprinnelig postet av FlightOfTheRat

Nordlie vil ha ham...

 hvor verdifull han er/kan bli for laget enn at man ganske enkelt teller antall mål pr. spilleminutt.

Hittil har han ikke vært verdifull i det hele tatt, har overhode ikke prestert som forventet. Hva han kan bli er like hypotetisk som den uvisse fremtid.

---------------------------

Forget Metallica !
Guiseppe Verdi rules !
LIVET ER HERLIG DERE;
Chateau-Lascombes
Margaux 2001
Grand Cru Classé


Plankekæll

Landslagsspiller
Ble medlem: 03 okt 05
Innlegg: 5991

Lagt til: 07 sep 09, 19:16

Éverton gjorde mye positivt på trening i dag, men han må bli flinkere til å slippe ballen på få touch. Ødelegger rytmen i angrepsspillet. Men han scoret endel mål, jobbet godt, og var god.

Om han overfører dette til Tippeligaen er jo ikke godt å si, men gjør han det kan han bli farlig fremover. Smile

Han ble forøvrig drillet som midtspiss i dag, med Valencia og Kvisvik (Askar) på hver sin side.


Holters

Ansvarlig redaktør

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 10060

Lagt til: 07 sep 09, 19:17

Ingenting er bedre enn om FFK beholder en spiller som treneren ønsker å satse på. Innerst inne ligger fortsatt håpet om at det før eller siden skal løsne for Everton, men dessverre svinner det sakte hen for hver dag som går uten nevneverdig utvikling. La oss håpe Nordlie kan få skikk på ham.

---------------------------

@ Twitter: http://twitter.com/ffksupporter
@ Facebook: http://www.facebook.com/ffksupporter


FFK pra sempre

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 okt 08
Innlegg: 1147

Lagt til: 07 sep 09, 19:30
Endret: 07 sep 09, 19:30
Endret av: FFK pra sempre

 

Opprinnelig postet av Ymer

Opprinnelig postet av Sulla

Finnes det i det hele tatt noe statistikk på hvordan everton gjorde det i Brasil rent målmessig?

Ja, like håpløs der etter juniornivå...

Du som har kontroll på dette Ymer, hadde vært interessant å vite hva scorte mål per kamp statistikken hans er der? gjerne fordelt på divisjonene

---------------------------

http://twitter.com/FFKprasempre


KeJ

Landslagsspiller

Ble medlem: 21 apr 03
Innlegg: 1756

Lagt til: 07 sep 09, 22:37

Opprinnelig postet av Willy René

Hittil har han ikke vært verdifull i det hele tatt, har overhode ikke prestert som forventet. Hva han kan bli er like hypotetisk som den uvisse fremtid.

Ikke helt enig med deg, syns han ha stått for mye kreativitet... Han mangler dog selvtillit, men den håper jeg kommer i form av gode prestasjoner og mål... men å si at han ikke har vært verdifull syns jeg faller for egen urimelighet.

og du... skal du først "promotere" ei vin, gå i det minste for 99-årgangen, betraktlig bedre enn den du "skryter" av Wink

---------------------------

Uansvarlig forumbruker, uten rettigheter og blottet for ansvar...


Willy René

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 aug 07
Innlegg: 1716

Lagt til: 07 sep 09, 22:49

Opprinnelig postet av KeJ

Opprinnelig postet av Willy René

Hittil har han ikke vært verdifull i det hele tatt, har overhode ikke prestert som forventet. Hva han kan bli er like hypotetisk som den uvisse fremtid.

Ikke helt enig med deg, syns han ha stått for mye kreativitet... Han mangler dog selvtillit, men den håper jeg kommer i form av gode prestasjoner og mål... men å si at han ikke har vært verdifull syns jeg faller for egen urimelighet.

og du... skal du først "promotere" ei vin, gå i det minste for 99-årgangen, betraktlig bedre enn den du "skryter" av Wink

Kreativitet........ Har det gitt noe resultat da ?

Og vina, 99-årgangen er sikkert bedre når du sier det, jeg skryter ikke, men jeg syntes denne var veldig god. Kjøpte 4 på G-moen på hjemtur forrige søndag. Har en del andre bra Bordeaux-er men de må få noen år i vinskapet først!

Den som venter på noe godt venter ikke forgjevesWink

---------------------------

Forget Metallica !
Guiseppe Verdi rules !
LIVET ER HERLIG DERE;
Chateau-Lascombes
Margaux 2001
Grand Cru Classé


Supreme NTM

Landslagsspiller

Ble medlem: 05 okt 06
Innlegg: 1601

Lagt til: 07 sep 09, 23:02
Endret: 07 sep 09, 23:02
Endret av: Supreme NTM

Opprinnelig postet av FFK pra sempre

Du som har kontroll på dette Ymer, hadde vært interessant å vite hva scorte mål per kamp statistikken hans er der? gjerne fordelt på divisjonene

Det skulle jeg også likt å visst. Det jeg faktisk fant ut av når jeg så på brasilianske kamprapporter var at Everton har blitt brukt på midtbanen (sannsynligvis høyre). Hvor ofte det var vet jeg dog ikke.

---------------------------

BRH - http://www.brigaderodhvit.com


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 08 sep 09, 21:29

Opprinnelig postet av FFK pra sempre

Du som har kontroll på dette Ymer, hadde vært interessant å vite hva scorte mål per kamp statistikken hans er der? gjerne fordelt på divisjonene

Ikke lett å komme med noe statistikk. Sportssjefen i Gremio visste ikke engang hvem han var. Everton er visst eid av en direktør i en tidligere klubb som heter ADAP. Den klubben har ikke noe lag, men lisens slik at de kan eie spillere... Rare greier. Everton spillte på ADAPs juniorlag fra 2003-2005 og har vært på utlån mer eller mindre siden 2005. Everton spillte vist 27 kamper for Gremio på reservelaget.. og scoret 5 mål (Det hadde han sikkert klart på b-laget til FFK også Wink)før han havnet på reservelaget til Paulista som er nivå 2 eller 3 i Brasil (?) og siden i FFK hvor han har 4 mål på 38 kamper. Gremio eier ihvertfall ikke Everton, men de har lånt ham ut videre til først Paulista og så FFK og er antagelig de FFK forhandler med... Det er det jeg har klart å finne ut.


Willy René

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 aug 07
Innlegg: 1716

Lagt til: 08 sep 09, 21:50

Opprinnelig postet av Ymer

Opprinnelig postet av FFK pra sempre

Du som har kontroll på dette Ymer, hadde vært interessant å vite hva scorte mål per kamp statistikken hans er der? gjerne fordelt på divisjonene

Ikke lett å komme med noe statistikk. Sportssjefen i Gremio visste ikke engang hvem han var. Everton er visst eid av en direktør i en tidligere klubb som heter ADAP. Den klubben har ikke noe lag, men lisens slik at de kan eie spillere... Rare greier. Everton spillte på ADAPs juniorlag fra 2003-2005 og har vært på utlån mer eller mindre siden 2005. Everton spillte vist 27 kamper for Gremio på reservelaget.. og scoret 5 mål (Det hadde han sikkert klart på b-laget til FFK også Wink)før han havnet på reservelaget til Paulista som er nivå 2 eller 3 i Brasil (?) og siden i FFK hvor han har 4 mål på 38 kamper. Gremio eier ihvertfall ikke Everton, men de har lånt ham ut videre til først Paulista og så FFK og er antagelig de FFK forhandler med... Det er det jeg har klart å finne ut.

5 mål på 27 kamper er 0,19 mål pr. kamp, litt bedre enn hittil i FFK som er 0,15 mål pr. kamp.

Og denne spilleren skal man bruke 5,4 mill på ?

---------------------------

Forget Metallica !
Guiseppe Verdi rules !
LIVET ER HERLIG DERE;
Chateau-Lascombes
Margaux 2001
Grand Cru Classé


rød og hvit

A-lagspiller
Ble medlem: 13 sep 07
Innlegg: 354

Lagt til: 08 sep 09, 22:04

Opprinnelig postet av Willy René

Og denne spilleren skal man bruke 5,4 mill på ?

 

JA

Håper det Cool


Nugattistjerna

A-lagspiller
Ble medlem: 21 nov 06
Innlegg: 492

Lagt til: 08 sep 09, 22:24

Ønsker ikke Everton videre........

 


Holters

Ansvarlig redaktør

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 10060

Lagt til: 08 sep 09, 23:10

Opprinnelig postet av Ymer

Gremio eier ihvertfall ikke Everton

De "eier" 50% av Everton og står for forhandlingene på vegne av ADAP.

Står til en viss grad forklart her:

http://www.ffksupporter.net/nyheter/nyhet.php?id=1762

---------------------------

@ Twitter: http://twitter.com/ffksupporter
@ Facebook: http://www.facebook.com/ffksupporter


FFK pra sempre

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 okt 08
Innlegg: 1147

Lagt til: 09 sep 09, 01:35
Endret: 09 sep 09, 01:41
Endret av: FFK pra sempre

Opprinnelig postet av Willy René

5 mål på 27 kamper er 0,19 mål pr. kamp, litt bedre enn hittil i FFK som er 0,15 mål pr. kamp.

Og denne spilleren skal man bruke 5,4 mill på ?

Det er i alle fall hva den engelske wikipedia siden sier. Men jeg klarer ikke å finne annen online statistikk i Brasil som bekrefter dette.

Han ble i alle fall signert som senior i Gremio i 2007, etter å ha spilt ett år som junior, hvor han avsluttet med å score hat-trick i cup finalen.

Som senior begynte det bra, hvor han blant annet scoret det avgjørende målet da Gremio kvalifiserte seg til gruppespillet i Copa Libertadores (Sør Amerika + Mexicos Champions League). Gremio tapte klubbens historiske andre finale mot Boca Juniors!

Men i konkurransen med 6 andre spisser, spilte han trolig resten av sesongen i serien på reservelaget.
For meg virker det som at den nye treneren Gremio fikk det året aldri ga Everton sjangsen, treneren ble forøvrig sparket senere samme sesong. Og Everton gikk til Paulista i bytte mot en keeper.

Jeg skriver dette bare for å forklare hvilken prestasjon det hadde vært hvis han hadde lykkes godt i Gremio, og for å vise at han da ikke ville vært aktuell for Tippeligaen og Fredrikstad.

---------------------------

http://twitter.com/FFKprasempre


1947modell

Landslagsspiller

Ble medlem: 03 mai 07
Innlegg: 828

Lagt til: 09 sep 09, 09:23

Ikke kjøp. Han har vel kostet noe slikt som 500.000.- pr mål !! (grovt regna). Jeg mener han ikke er verd disse pengene. Også 30 % lønnsøkning da ?


Snæbbuss-aristokrat #79

A-lagspiller

Ble medlem: 28 mar 03
Innlegg: 293

Lagt til: 09 sep 09, 09:31

Opprinnelig postet av 1947modell

Ikke kjøp. Han har vel kostet noe slikt som 500.000.- pr mål !! (grovt regna). Jeg mener han ikke er verd disse pengene. Også 30 % lønnsøkning da ?

Hva har han i lønn nå egentlig? Regner med at han har litt men hadde vært artig å vist hvor mye. Noen?


Holters

Ansvarlig redaktør

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 10060

Lagt til: 09 sep 09, 09:44

Opprinnelig postet av Snæbbuss-aristokrat #79

Opprinnelig postet av 1947modell

Ikke kjøp. Han har vel kostet noe slikt som 500.000.- pr mål !! (grovt regna). Jeg mener han ikke er verd disse pengene. Også 30 % lønnsøkning da ?

Hva har han i lønn nå egentlig? Regner med at han har litt men hadde vært artig å vist hvor mye. Noen?

Opprinnelig postet av Holters

Står til en viss grad forklart her:

http://www.ffksupporter.net/nyheter/nyhet.php?id=1762

---------------------------

@ Twitter: http://twitter.com/ffksupporter
@ Facebook: http://www.facebook.com/ffksupporter


stjernengutt

Landslagsspiller
Ble medlem: 31 aug 05
Innlegg: 826

Lagt til: 09 sep 09, 12:21

Men han har fått meg til å kjøpe billetter oftere på stadion. Vet også om fler som har gjort det, bare fra min arbeidsplass. Vi liker underholdningen han står for.

---------------------------

1. Prio Stjernen
2. Pri FFK
3. Fârjestad
4. ManU


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3490

Lagt til: 09 sep 09, 12:28

Han har tempo, teknikk og gir alt fram til han blir utslitt i slutten av kampen. Jeg har sagt det mange ganger før og repiterer ennå en gang: "Everton kommer til å bli en hit for oss eller hvor han havner". 


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 09 sep 09, 14:57

Opprinnelig postet av Erikk

Han har tempo, teknikk og gir alt fram til han blir utslitt i slutten av kampen. Jeg har sagt det mange ganger før og repiterer ennå en gang: "Everton kommer til å bli en hit for oss eller hvor han havner". 

Han har tempo, innsats og teknikk ja. Han har IKKE avslutningsferdigheter, taktisk klokskap og mangler "killerinstinkt". Han er morsom å se på, men hva hjelper det? Han løper seg tom til ingen nytte i kamp etter kamp. Han bidrar lite eller ingenting for LAGET, og siden fotball er en lagsport så faller han igjennom. Han har spilt 38 kamper og trent med FFK i over ett år uten å vise noen fremgang. Da er 5,4 millioner en skikkelig drøy pris, pluss ei lønn i toppen i FFK? Nei, det er han ikke verdt.
Har sett noen ganger at du sier Everton vil bli en hit, men hva vet du? Gjettekonkurranse med 5,4 millioner ++ som startkontigent? Værsågod Cool 


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5513

Lagt til: 09 sep 09, 15:55

Opprinnelig postet av Ymer

Han har tempo, innsats og teknikk ja. Han har IKKE avslutningsferdigheter, taktisk klokskap og mangler "killerinstinkt". Han er morsom å se på, men hva hjelper det? Han løper seg tom til ingen nytte i kamp etter kamp. Han bidrar lite eller ingenting for LAGET, og siden fotball er en lagsport så faller han igjennom. Han har spilt 38 kamper og trent med FFK i over ett år uten å vise noen fremgang.

Dette var vel det man sa om Alanzinho også etter ett år, og etter to år, i Stabæk. Men så ble det stille fra kritikerne. Noe å tenke på?

 

Men jeg er uenig i at han ikke bidrar for laget. han binder opp forsvarsspillere, trekker på seg flere av disse når han har ballen og er en av Tippeligaens beste og mest iherdige førsteforsvarere(blant spissene altså).

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består.


Husgutt

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 aug 04
Innlegg: 4381

Lagt til: 09 sep 09, 17:39

Dessuten er det ikke så lett å imponere på et lag så ræva som FFK i år. Alt er liksom mye enklere i lag med medgang.

---------------------------

Erru ikke hes dagen etter kamp, harru ikke sunget nok!!


Willy René

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 aug 07
Innlegg: 1716

Lagt til: 09 sep 09, 17:41

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Opprinnelig postet av Ymer

Han har tempo, innsats og teknikk ja. Han har IKKE avslutningsferdigheter, taktisk klokskap og mangler "killerinstinkt". Han er morsom å se på, men hva hjelper det? Han løper seg tom til ingen nytte i kamp etter kamp. Han bidrar lite eller ingenting for LAGET, og siden fotball er en lagsport så faller han igjennom. Han har spilt 38 kamper og trent med FFK i over ett år uten å vise noen fremgang.

Dette var vel det man sa om Alanzinho også etter ett år, og etter to år, i Stabæk. Men så ble det stille fra kritikerne. Noe å tenke på?

 

Så derfor er det garantert at Everton blir en hit også, fordi Alanzhino ble det ?

---------------------------

Når får FFK stjerne på drakten ?


FFK pra sempre

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 okt 08
Innlegg: 1147

Lagt til: 09 sep 09, 18:16

Opprinnelig postet av Husgutt

Dessuten er det ikke så lett å imponere på et lag så ræva som FFK i år. Alt er liksom mye enklere i lag med medgang.

Helt riktig, og sentrale folk i klubben tror og håper han vil komme mer til sin rett i 4-3-3, når vi forhåpentligvis får trykk høyere på banen.

---------------------------

http://twitter.com/FFKprasempre


Lex

Landslagsspiller

Ble medlem: 03 feb 05
Innlegg: 1446

Lagt til: 09 sep 09, 18:25

Bare Everton lærer seg å slippe ballen til riktig tid. Ikke ta den ene driblingen for mye som han gjør hele tiden. Se opp, ikke bare på ball. Og til sist treffe kassa. Da blir han en tippeligahit. Greier han ikke det i løpet av denne sesongen er han vel ikke noe å satse på. Ikke til den prisen. Kan ikke bruke over 5mill. på en slik spiller. Om prisen blir redusert mye blir det no helt annet.

---------------------------

Heia FFK


Willy René

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 aug 07
Innlegg: 1716

Lagt til: 09 sep 09, 19:24

Opprinnelig postet av Lex

Bare Everton lærer seg å slippe ballen til riktig tid. Ikke ta den ene driblingen for mye som han gjør hele tiden. Se opp, ikke bare på ball. Og til sist treffe kassa. Da blir han en tippeligahit. Greier han ikke det i løpet av denne sesongen er han vel ikke noe å satse på. Ikke til den prisen. Kan ikke bruke over 5mill. på en slik spiller. Om prisen blir redusert mye blir det no helt annet.

Nå må De høre, Herr Luthor, at det Everton ikke har lært til dags dato lærer han ikke.

Hvorfor ikke ansette en som har egenskapene ? Det vil si, slippe ballen, se opp, og til sist, treffe kassa ?

He-HeWink

---------------------------

Når får FFK stjerne på drakten ?


Lex

Landslagsspiller

Ble medlem: 03 feb 05
Innlegg: 1446

Lagt til: 09 sep 09, 19:31

Jeg er nok ganske enig med deg, men er redd for å gå glipp av en uslepen diamant.

Laphroaig er noe for oss mannfolk Willy, bare for og komme med no annet en rødWink

---------------------------

Heia FFK


Sulla

Landslagsspiller

Ble medlem: 27 nov 05
Innlegg: 1555

Lagt til: 09 sep 09, 22:34

Mja, da tar jeg heller en highland park.

---------------------------

It is proof of a bad cause when it is applauded by the mob. Seneca


Gardarson

A-lagspiller
Ble medlem: 03 nov 08
Innlegg: 499

Lagt til: 10 sep 09, 16:28

i 98% av tilfellen hvor Everton dribler "for mye", gjør han jo det fordi ingen av de andre late slabbedaskene er med framover, eller at de gjemmer seg bak en forsvarer og står der med beina plantet!


FFK pra sempre

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 okt 08
Innlegg: 1147

Lagt til: 10 sep 09, 16:52

Opprinnelig postet av Gardarson

i 98% av tilfellen hvor Everton dribler "for mye", gjør han jo det fordi ingen av de andre late slabbedaskene er med framover, eller at de gjemmer seg bak en forsvarer og står der med beina plantet!

Han dribler for mye, fordi han ikke har lært å spille god fotball i ett av Brasils beste lag.
Det er nemlig i Norge man lærer hvordan skikkelig god fotball spillesFoot in mouth

---------------------------

http://twitter.com/FFKprasempre


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 10 sep 09, 19:03

Opprinnelig postet av FFK pra sempre

Opprinnelig postet av Gardarson

i 98% av tilfellen hvor Everton dribler "for mye", gjør han jo det fordi ingen av de andre late slabbedaskene er med framover, eller at de gjemmer seg bak en forsvarer og står der med beina plantet!

Han dribler for mye, fordi han ikke har lært å spille god fotball i ett av Brasils beste lag.
Det er nemlig i Norge man lærer hvordan skikkelig god fotball spillesFoot in mouth

Ja du har nok rett. Norge er jo et foregangsland når det gjelder god fotball og da særlig passningsspill. Cool Blir nok sving på det nå som Nordlie er trener... Laughing

Gardarson: Hva med ifjor da? Var Everton ræva da også (når vi tok sølv) p.g.a. at alle de andre var late slabedasker og gjemte seg bak motstanderne? Å nei, da var det sikkert en annen grunn til at Everton ikke leverte varene... 


Willy René

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 aug 07
Innlegg: 1716

Lagt til: 10 sep 09, 19:22

Opprinnelig postet av Ymer

Opprinnelig postet av FFK pra sempre

Opprinnelig postet av Gardarson

i 98% av tilfellen hvor Everton dribler "for mye", gjør han jo det fordi ingen av de andre late slabbedaskene er med framover, eller at de gjemmer seg bak en forsvarer og står der med beina plantet!


Gardarson: Hva med ifjor da? Var Everton ræva da også (når vi tok sølv) p.g.a. at alle de andre var late slabedasker og gjemte seg bak motstanderne? Å nei, da var det sikkert en annen grunn til at Everton ikke leverte varene... 

Det du skriver her Ymer er sannhet.

---------------------------

Når får FFK stjerne på drakten ?


Husgutt

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 aug 04
Innlegg: 4381

Lagt til: 10 sep 09, 21:01

For det første, fikk han ikke sååå mange sjanser ifjor,  og for det andre, så var fjoråret hans første sesong i Europa...  Når det er sagt er jeg også skeptisk til den prislappen...

---------------------------

Erru ikke hes dagen etter kamp, harru ikke sunget nok!!


FFK pra sempre

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 okt 08
Innlegg: 1147

Lagt til: 10 sep 09, 23:36
Endret: 10 sep 09, 23:37
Endret av: FFK pra sempre

For å være litt seriøs igjen, statistikken til Everton lyver ikke.
Men vi nordmenn skal jo være eksperter på å se bak tallene. Det har Drillo lært oss.
Og jeg tror at det Everton har slitt med, er mye enklere å lære bort, enn å lære en typisk nors spiss det han kan.
Alle klager på avlutningsegenskapene hans, men hva konkret er det som er dårlig?
Skyter han ikke hardt nok, har han dårlig skuddteknikk, eller generelt upresis?
De som følger treningen sier ofte noe annet.
Derfor tror jeg dette sitter i hodet, og tanker kan endres realtiv fort med riktig stimuli.

Hvorfor skal det gå bedre nå, jo blant annet fordi vi endrer system.

---------------------------

http://twitter.com/FFKprasempre


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 11 sep 09, 09:26
Endret: 11 sep 09, 09:35
Endret av: Ymer

Opprinnelig postet av FFK pra sempre

For å være litt seriøs igjen, statistikken til Everton lyver ikke.
Men vi nordmenn skal jo være eksperter på å se bak tallene. Det har Drillo lært oss.
Og jeg tror at det Everton har slitt med, er mye enklere å lære bort, enn å lære en typisk nors spiss det han kan.
Alle klager på avlutningsegenskapene hans, men hva konkret er det som er dårlig?
Skyter han ikke hardt nok, har han dårlig skuddteknikk, eller generelt upresis?
De som følger treningen sier ofte noe annet.
Derfor tror jeg dette sitter i hodet, og tanker kan endres realtiv fort med riktig stimuli.

Hvorfor skal det gå bedre nå, jo blant annet fordi vi endrer system.

Tror du er inne på noe; det sitter nok mye i hodet, det går mye på personlighet. Han har ikke killerinstinkt, er for beskjeden i kampsitusjoner. Legger seg for lett isteden for å figthte, står og venter på å få isteden for å ta. Er usikker på om dette kan læres, da det mest sannsynlig er Everton slik han har vært fra fødselen av...
Everton til 5,4 millioner og 1,5 i lønn ?: Nei! Til 2 millioner og halvparten i lønn?: Da snakker vi butikk Laughing

P.S. Hvem bryr seg om å lære "typiske norske spisser" som Helstad, Huseklepp, Moldskred, Iversen, Årst,  Rushfeldt o.s.v. å bli som Everton? De duger jo mye bedre som spisser enn ham...Cool


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2221

Lagt til: 11 sep 09, 17:51

Tror den manglende uttellingen foran mål, og like manglende etterspørselen fra mer betalingsvillige klubber gir FFK et ålreit kort på hånden i forhandlingene om pris. Klubben er jo i forhandlinger om dagen, så vi kan vel muligens slutte å forholde oss til 5,4 mill som om det var den eneste og endelige prisen. Det er da ting som indikerer at den prisen er vel høy i forhold til reell markedsverdi på spilleren i øyeblikket.

Men på den annen side, hvis en sammenligner Everton med Tarik, hvor mange kamper spilte egentlig sistnevnte før han begynte å score på noe man kan kalle rimelig regelemessig basis? Tarik fikk tid på seg han også, noe han definitivt trengte, enda han hadde ingen språkvansker eller kulturforskjeller å overkomme.

Jeg håper FFK lykkes i å forhandle prisen ned til et mer realistisk nivå, og således kan klare investeringen. Så får hver enkelt tro hva man vil om fremtiden til fotballspilleren Everton, men hvis noen vil mene at de vet med sikkerhet at fyren aldri blir god, så må de gjerne sende meg ukens lottotall i en pm i samme slengen.

---------------------------

Alt og ingenting er like umulig,
resten er innen rekkevidde.


Willy René

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 aug 07
Innlegg: 1716

Lagt til: 11 sep 09, 19:07
Endret: 11 sep 09, 19:15
Endret av: Willy René

Opprinnelig postet av FlightOfTheRat

Men på den annen side, hvis en sammenligner Everton med Tarik, hvor mange kamper spilte egentlig sistnevnte før han begynte å score på noe man kan kalle rimelig regelemessig basis? Tarik fikk tid på seg han også, noe han definitivt trengte, enda han hadde ingen språkvansker eller kulturforskjeller å overkomme.

Jeg håper FFK lykkes i å forhandle prisen ned til et mer realistisk nivå, og således kan klare investeringen. Så får hver enkelt tro hva man vil om fremtiden til fotballspilleren Everton, men hvis noen vil mene at de vet med sikkerhet at fyren aldri blir god, så må de gjerne sende meg ukens lottotall i en pm i samme slengen.

Første gang Tarik fikk et innhopp på gamle stadion, husker ikke kampen, men han var nær ved å score et par ganger i løpet av de få minuttene han var på banen, bl.a. en fantastisk heading som smalt i tvæla. Tarik viste seg tidlig som en spiller det ville løsne for etterhvert mht å score mål. Han hadde også en annen framdrift, mer rett på mål enn Everton, som opptrer som en møtende spiss som stort sett roter seg bort med 3-4 kæll rundt seg. Det var vel bare avslutningsegenskapene vi kunne sette likhetstegn mellom en tidlig Tarik og en hele tiden Everton.

Når det gjelder å spå om fremtiden så er det ingen som har greid det ennå, selv ikke eventyrfiguren Nostradamus. Derfor er det nok ingen som vet med sikkerhet hva Everton vil utvikle seg til, hverken tilhengerne eller motstanderne av Everton. (Motstander=vi som ikke tror på ham)

---------------------------

Når får FFK stjerne på drakten ?


Gardarson

A-lagspiller
Ble medlem: 03 nov 08
Innlegg: 499

Lagt til: 11 sep 09, 20:49

Opprinnelig postet av FlightOfTheRat

Så får hver enkelt tro hva man vil om fremtiden til fotballspilleren Everton, men hvis noen vil mene at de vet med sikkerhet at fyren aldri blir god, så må de gjerne sende meg ukens lottotall i en pm i samme slengen.

Regner med du har fått en PM av YmerWink

La nå hvertfall gutten få noen sjanser under Nordlie før dere sender ham på huet og ræva hjem!

Trur det er enkelte som mener Tarik var verdens beste mens han var her?! Han hadde mange flere kamper han ikke var med i det hele tatt, enn det Everton har! Det er bare det at han scorte mye mer mål, det er det man husker...


bateman

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 sep 04
Innlegg: 2656

Lagt til: 11 sep 09, 22:39

Hjelpes, bare at han scoret mye flere mål...Er ikke det diskusjonen går rundt a? At Everton IKKE scorer mål? Ja takk til en spiss som setter den ene sjansen fremfor en som på flott hvis kan drible motspillere med en unik balanse, dog i helt ufarlige områder på banen..........

---------------------------

Fredrikstad tar medalje i TL (2008)
Fredrikstad tar 4plassen! (2009)


Supreme NTM

Landslagsspiller

Ble medlem: 05 okt 06
Innlegg: 1601

Lagt til: 11 sep 09, 23:07

Opprinnelig postet av bateman

Hjelpes, bare at han scoret mye flere mål...Er ikke det diskusjonen går rundt a? At Everton IKKE scorer mål? Ja takk til en spiss som setter den ene sjansen fremfor en som på flott hvis kan drible motspillere med en unik balanse, dog i helt ufarlige områder på banen..........

Nå tok det jo en god stund før Tarik begynte å score regelmessig, og det første målet hans måtte vi vente lenge og mange bom på. Enda Tarik ikke måtte tilpasse seg norsk fotball som Everton har måttet.

---------------------------

BRH - http://www.brigaderodhvit.com


Nugattistjerna

A-lagspiller
Ble medlem: 21 nov 06
Innlegg: 492

Lagt til: 11 sep 09, 23:10

En spiss skal skåre mål. Enkelt og greit. Der er Everton langt bak de aller fleste i tippeligaen. Er redd Nordlie har blitt blendet av hans teknikk på trening og tar det for gitt at dette vil slå ut i kamp, akkurat som Grønhagen og Aune. Jeg er en av de som håper på Gardar i morra......


FFK pra sempre

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 okt 08
Innlegg: 1147

Lagt til: 11 sep 09, 23:16

Opprinnelig postet av bateman

Hjelpes, bare at han scoret mye flere mål...Er ikke det diskusjonen går rundt a? At Everton IKKE scorer mål? Ja takk til en spiss som setter den ene sjansen fremfor en som på flott hvis kan drible motspillere med en unik balanse, dog i helt ufarlige områder på banen..........

Diskusjonen handler vel noe forenklet om at noen ser ett stort potensiale i spilleren, mens andre er mer opptatt antall mål scoret.

---------------------------

http://twitter.com/FFKprasempre


FFK pra sempre

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 okt 08
Innlegg: 1147

Lagt til: 11 sep 09, 23:18

Opprinnelig postet av Supreme NTM

Nå tok det jo en god stund før Tarik begynte å score regelmessig, og det første målet hans måtte vi vente lenge og mange bom på. Enda Tarik ikke måtte tilpasse seg norsk fotball som Everton har måttet.

Og det var på det beste laget, og i den mest velfungerende sesongen i klubbens moderne historie.

---------------------------

http://twitter.com/FFKprasempre


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2221

Lagt til: 11 sep 09, 23:39

Opprinnelig postet av Supreme NTM

Nå tok det jo en god stund før Tarik begynte å score regelmessig, og det første målet hans måtte vi vente lenge og mange bom på. Enda Tarik ikke måtte tilpasse seg norsk fotball som Everton har måttet.

Nettopp. Såvidt jeg husker scoret Tarik 5 mål i sin første hele sesong på A-laget. Det er vel omtrent sammenlignbart med Everton, hvis en ser litt stort på det.

Dessuten har Nordlie signalisert at han har tro på brassen, og da har jeg det også, i alle fall så lenge Nordlie er FFK-trener.

Nå er vel også Nordlie den tredje hovedtrener på rad i FFK som klart velger å satse på Everton, og det kan da i alle fall indikere at spilleren fra et trenersynspunkt er et bra emne.

---------------------------

Alt og ingenting er like umulig,
resten er innen rekkevidde.


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 12 sep 09, 10:13

Opprinnelig postet av FFK pra sempre

Diskusjonen handler vel noe forenklet om at noen ser ett stort potensiale i spilleren, mens andre er mer opptatt antall mål scoret.

Njaa, diskusjonen går vel også på hva Everton utretter på banene (utenom scoringer) i forhold til å bidra for laget... Han eier jo ikke taktisk klokskap (fotballhode), killerinstinkt og overblikk. Dette er ikke lett å lære en som faktisk er 23 år og som garantert har trent med meget gode trenere opp gjennom karrieren. Trenere som snakker Evertons språk og som står for en spillestil som Everton burde være oppvokst med. Å skylde på kulturforskjeller blir litt teit, eller?
Noen sier at Everton må få tid til å tilpasse seg norsk spillemåte. Jeg sier at Everton ikke var noen suksess i sitt eget land, og undrer på hvorfor han skal bli det her. Er det virkelig noen som tror at  Everton er i Norge fordi han ble vurdert som veldig god i Brasil? Det er vel mest nærliggende å tro at Everton er her fordi vi har mer penger enn vett når det gjelder fotballspillere. Fotball er butikk, også for de som eier Everton. Å tro noe annet er naivt så det holder...
Å sammenligne med Tarik blir ihvertfall helt på trynet. Han var vel ca 5 år yngre enn Everton når han kom inn i a-stallen, og hadde tiden foran seg. Han var i naturlig utvikling som ungt talent og trengte stort sett bare erfaring på nivået og bedre fysikk for å slå til. Han er enda ikke like gammel som Everton...En helt annen spillertype er han også. Han hadde (har) jo fotballintelligens.... Noen som tror Herenveen eller en annen bra klubb i utlandet vil betale over 20 millioner for Everton? Antagelig eller sikkert IKKE, og da kan man undre seg på hvorfor...?


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 12 sep 09, 10:33

Opprinnelig postet av FFK pra sempre

Og det var på det beste laget, og i den mest velfungerende sesongen i klubbens moderne historie.

??? Og Everton spillte ikke her ifjor? Og Tarik hadde bare en halv god sesong her ifjor før han ble proff? Makan til sprøyt. Eller var det sesongen 2007 du mente med "den mest velfungerende sesongen i klubbens moderne historie"?


FFK pra sempre

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 okt 08
Innlegg: 1147

Lagt til: 12 sep 09, 11:38

Jeg sier akkurat det jeg skriver jeg Ymer, ikke mer eller mindre. Kan jeg tenke på en annen enn sølvsesongen?
Sier bare at det er lettere å score når laget har flyt og er i utvikling. Denne sesongen er ett uår som bare kan sammenlignes med de to første sesongene.
I fjor startet Everton 5 kamper, og kunne selvølgelig ikke nyte godt av en sesonoppkjøring med laget.

Men når vi først er inne på Tarik, scoret han henholdsvis 0, 5, 9 og 5 mål  i de sesongene han var hos oss.

Minner om at vi i 2007 sesongen var vi en god middelhavsfarer og sterke hjemme, da havnet vi bak de 4 store + Stabæk, LSK og Tromsø, på en hederlig 8 plass. Tarik var toppscorer med  2 mål mer enn Bjørkøy. 7 av målene kom hjemme på stadion.

Men i 2006 startet Tarik i 22, og spilte i 24 kamper med sine 5 mål. Det gikk 12 kamper før han nettet første gang, så ble det mål i 4 kamper på rad, før måltørke i like mange kamper.  Tarik trengte altså hele 15 kamper totalt, for å score for første gang.

Uten at sammeligningen bør dras for langt, skriver jeg dette for å vise at han også trengte god tid, og masse tillitt for å lykkes.

---------------------------

http://twitter.com/FFKprasempre


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2221

Lagt til: 12 sep 09, 20:07

Opprinnelig postet av Nugattistjerna

En spiss skal skåre mål. Enkelt og greit. Der er Everton langt bak de aller fleste i tippeligaen. Er redd Nordlie har blitt blendet av hans teknikk på trening og tar det for gitt at dette vil slå ut i kamp, akkurat som Grønhagen og Aune. Jeg er en av de som håper på Gardar i morra......

Ja det var synd Gardar ikke spilte... Wink

Nok en gang måtte vi nøye oss med scoring fra mannen som aldri scorer... Ja ja, sånt kan jo skje den beste.

---------------------------

Alt og ingenting er like umulig,
resten er innen rekkevidde.


ecupeventyrsnart

A-lagspiller
Ble medlem: 15 jul 05
Innlegg: 263

Lagt til: 12 sep 09, 20:15

Opprinnelig postet av Ymer

Opprinnelig postet av FFK pra sempre

Diskusjonen handler vel noe forenklet om at noen ser ett stort potensiale i spilleren, mens andre er mer opptatt antall mål scoret.

Njaa, diskusjonen går vel også på hva Everton utretter på banene (utenom scoringer) i forhold til å bidra for laget... Han eier jo ikke taktisk klokskap (fotballhode), killerinstinkt og overblikk. Dette er ikke lett å lære en som faktisk er 23 år og som garantert har trent med meget gode trenere opp gjennom karrieren. Trenere som snakker Evertons språk og som står for en spillestil som Everton burde være oppvokst med. Å skylde på kulturforskjeller blir litt teit, eller?
Noen sier at Everton må få tid til å tilpasse seg norsk spillemåte. Jeg sier at Everton ikke var noen suksess i sitt eget land, og undrer på hvorfor han skal bli det her. Er det virkelig noen som tror at  Everton er i Norge fordi han ble vurdert som veldig god i Brasil? Det er vel mest nærliggende å tro at Everton er her fordi vi har mer penger enn vett når det gjelder fotballspillere. Fotball er butikk, også for de som eier Everton. Å tro noe annet er naivt så det holder...
Å sammenligne med Tarik blir ihvertfall helt på trynet. Han var vel ca 5 år yngre enn Everton når han kom inn i a-stallen, og hadde tiden foran seg. Han var i naturlig utvikling som ungt talent og trengte stort sett bare erfaring på nivået og bedre fysikk for å slå til. Han er enda ikke like gammel som Everton...En helt annen spillertype er han også. Han hadde (har) jo fotballintelligens.... Noen som tror Herenveen eller en annen bra klubb i utlandet vil betale over 20 millioner for Everton? Antagelig eller sikkert IKKE, og da kan man undre seg på hvorfor...?

Merkelig sak det der Ymer, du som pleier å bruke statestikk med antall scorede mål etc... når det plutselig ikke passer din sak, så er statestikk "teit" og på "trynet" 

Resten skal jeg forbigå i stillehet...og bare venter på neste kamp når Everton setter neste mål og dine innlegg blir enda mer febrilske for å bevise når du har rett....for har du først bestemt deg...............


Tiger

A-lagspiller

Ble medlem: 08 jan 06
Innlegg: 660

Lagt til: 12 sep 09, 21:33

Opprinnelig postet av Ymer

Opprinnelig postet av FFK pra sempre

Diskusjonen handler vel noe forenklet om at noen ser ett stort potensiale i spilleren, mens andre er mer opptatt antall mål scoret.

Njaa, diskusjonen går vel også på hva Everton utretter på banene (utenom scoringer) i forhold til å bidra for laget... Han eier jo ikke taktisk klokskap (fotballhode), killerinstinkt og overblikk. Dette er ikke lett å lære en som faktisk er 23 år og som garantert har trent med meget gode trenere opp gjennom karrieren. Trenere som snakker Evertons språk og som står for en spillestil som Everton burde være oppvokst med. Å skylde på kulturforskjeller blir litt teit, eller?
Noen sier at Everton må få tid til å tilpasse seg norsk spillemåte. Jeg sier at Everton ikke var noen suksess i sitt eget land, og undrer på hvorfor han skal bli det her. Er det virkelig noen som tror at  Everton er i Norge fordi han ble vurdert som veldig god i Brasil? Det er vel mest nærliggende å tro at Everton er her fordi vi har mer penger enn vett når det gjelder fotballspillere. Fotball er butikk, også for de som eier Everton. Å tro noe annet er naivt så det holder...
Å sammenligne med Tarik blir ihvertfall helt på trynet. Han var vel ca 5 år yngre enn Everton når han kom inn i a-stallen, og hadde tiden foran seg. Han var i naturlig utvikling som ungt talent og trengte stort sett bare erfaring på nivået og bedre fysikk for å slå til. Han er enda ikke like gammel som Everton...En helt annen spillertype er han også. Han hadde (har) jo fotballintelligens.... Noen som tror Herenveen eller en annen bra klubb i utlandet vil betale over 20 millioner for Everton? Antagelig eller sikkert IKKE, og da kan man undre seg på hvorfor...?

Trur vel egentlig du ikke har så mye greie på fotball når du ikke klarer å se potensiale i Everton.


ffkmats

Landslagsspiller
Ble medlem: 05 apr 06
Innlegg: 962

Lagt til: 12 sep 09, 21:38

Er folk seriøse når de mener at vi ikke skal ta vare på en spillertype som Everton, men bli så statisk i angreps spillet at vi skal satse på to (Gardar, Borges) hodespillere til å rullere der oppe? Eller er greia at vi bare skal bruke noe smårusk for å finne en myyye mer komplett spiller enn Èverton? Lykke til a


ffkmufc

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 des 04
Innlegg: 4082

Lagt til: 12 sep 09, 21:41

Everton bidrar med innsats. Han er en sykt god førsteforsvarer.

Han får mange frispark i gode posisjoner, noe vi fikk ett mål på i dag.

Han sliter ut forsvarspillerene.

Han er utrolig god på førstetouch.. Klarer alltid å legge ballen bra til rette for seg sjøl.

Dette er gode egenskaper for en spiss.. Han bidrar med mer enn folk trur..

Håper han blomstrer enda mer under Nordlie... Jeg er fortsatt usikker på om han passer perfekt som midtspiss i 4 3 3..


paco

Landslagsspiller
Ble medlem: 29 aug 06
Innlegg: 1534

Lagt til: 12 sep 09, 23:38

Ja everton scoret idag etter en kjempe tabbe av vif sin keeper.På 49 av 50 slike avslutninger så ville keeper tatt ballen og en god spiss hadde heller spilt inn i feltet men mål er mål


Plankekæll

Landslagsspiller
Ble medlem: 03 okt 05
Innlegg: 5991

Lagt til: 12 sep 09, 23:43

Noe jeg har lært gjennom et passe langt liv er at det lønner seg å skyte på mål. Da kan alt skje, også keepertabber.

Så mye uflaks som den gutten har hatt i år, var det jaggu på tide at han hadde litt gullhår i bakenden også.


paco

Landslagsspiller
Ble medlem: 29 aug 06
Innlegg: 1534

Lagt til: 12 sep 09, 23:45

Opprinnelig postet av Plankekæll

Noe jeg har lært gjennom et passe langt liv er at det lønner seg å skyte på mål. Da kan alt skje, også keepertabber.

Så mye uflaks som den gutten har hatt i år, var det jaggu på tide at han hadde litt gullhår i bakenden også.

ja sier jo det! mål er mål!


Plankekæll

Landslagsspiller
Ble medlem: 03 okt 05
Innlegg: 5991

Lagt til: 12 sep 09, 23:53

Jepp. Mål er mål, og godt er det! Laughing


dracula

Landslagsspiller

Ble medlem: 11 nov 04
Innlegg: 2330

Lagt til: 13 sep 09, 00:10
Endret: 13 sep 09, 00:12
Endret av: dracula

Mål er mål , og ofte kan det lønne seg å gjøre det uventa. Tror Perkins venta på en pasning ut i 45grader e.lign.

Tror derfor også at skuddet kom så overraskende at det faktisk blei mål.

Kanskje en god spiss heller gjør det uventa.Wink

Everton viste påny hvilken spiller han er, og når Nordlie får innkjørt systemet sitt mer, vil også Everton sin rolle tre enda tydeligere fram.

Everton er meget verdifull for dagens og morgensdagens Nordlie FFK.

---------------------------

"Den som svømmer mot strømmen finner kilden" "Evig eies kun et dårlig rykte"


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2221

Lagt til: 13 sep 09, 00:44

Det Everton gjorde i forkant av scoringen var heller ikke noe hvem som helst går hen og gjør etter.

---------------------------

Alt og ingenting er like umulig,
resten er innen rekkevidde.


ffkmufc

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 des 04
Innlegg: 4082

Lagt til: 13 sep 09, 07:53

Opprinnelig postet av FlightOfTheRat

Det Everton gjorde i forkant av scoringen var heller ikke noe hvem som helst går hen og gjør etter.

Det er helt riktig. Ingen annen spiss i TL hadde engang kommet til den sjansen.. Avslutningen er ikke god, men hva gjør vel det når den går i mål..


obbink

Juniorspiller
Ble medlem: 21 nov 06
Innlegg: 81

Lagt til: 13 sep 09, 09:38

everton bør bare kjøpes mener nå jeg.

 

god første touch, og han jobber noe sinnsyk!

og får han blod på tann og nordli får han til å begynne å score så er det mannen GULL

---------------------------

Stå på guttæne


Gardarson

A-lagspiller
Ble medlem: 03 nov 08
Innlegg: 499

Lagt til: 13 sep 09, 10:32

NÅ begynner vel tilogmed Evertonmotstander nr 1 å synes han gir valuta for pengene? Eler hva Ymer?

Greit, litt flaks var det på målet, men jeg synes etter å ha sett reprisen en del ganger at han faktisk sikter mellom beina på keeper. Der er det ofte et bra sted å avslutte, se bare på spillere som kommer alene med keeper!

Men nå faller vel snart påstanden din om at Tarik scoret mer mål i sin første virkelige sesong også i grus? 5 på Tarik, Everton har 4 alt......


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 13 sep 09, 12:33

Opprinnelig postet av Gardarson

NÅ begynner vel tilogmed Evertonmotstander nr 1 å synes han gir valuta for pengene? Eler hva Ymer?

Greit, litt flaks var det på målet, men jeg synes etter å ha sett reprisen en del ganger at han faktisk sikter mellom beina på keeper. Der er det ofte et bra sted å avslutte, se bare på spillere som kommer alene med keeper!

Men nå faller vel snart påstanden din om at Tarik scoret mer mål i sin første virkelige sesong også i grus? 5 på Tarik, Everton har 4 alt......

Nei, jeg synes fortsatt ikke Everton er verdt over 5 millioner. Morsomt at Everton scorer selv om Perkins var skikkelig ræva på scoringen, men "en svale gjør ingen sommer"... Han har da scoret et par mål før også, men "ketchup-effekten" har uteblitt.

Den siste setningen/siste avsnittet i innlegget ditt var nok ikke til meg... Hvor fant du et innlegg fra meg som matcher det du skriver? Mellom egne ører?  
Everton har 4 mål alt... Alt? He he,  stiller ikke store krav til en spiss som er priset til flere millioner du...


bateman

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 sep 04
Innlegg: 2656

Lagt til: 13 sep 09, 12:54

Det er så synd at Everton ikke bruker ferdighetene sine til det maksimale, alle enten man er for eller imot 5mill ser jo at gutten har teknikk, rykk og balanse langt over gjennomsnittet. Problemet for meg er hvordan han løser spissrollen, er altfor utydelig i sitt spill, gjennombrudd på Everton kan glemmes, de få måla han gjør er ofte "solo-raid" med en sentring som går i mål. Nei, Everton må vise mye mer skal han være verdt 5 mill.

Vil forøvrig rose førsteforsvarjobben han gjør, meget bra innsats - tross alt brasilianerTongue out

---------------------------

Fredrikstad tar medalje i TL (2008)
Fredrikstad tar 4plassen! (2009)


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 14 sep 09, 01:32

Opprinnelig postet av bateman

Det er så synd at Everton ikke bruker ferdighetene sine til det maksimale, alle enten man er for eller imot 5mill ser jo at gutten har teknikk, rykk og balanse langt over gjennomsnittet. Problemet for meg er hvordan han løser spissrollen, er altfor utydelig i sitt spill, gjennombrudd på Everton kan glemmes, de få måla han gjør er ofte "solo-raid" med en sentring som går i mål. Nei, Everton må vise mye mer skal han være verdt 5 mill.

Vil forøvrig rose førsteforsvarjobben han gjør, meget bra innsats - tross alt brasilianerTongue out

Enig, han mangler "noe"...


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5513

Lagt til: 14 sep 09, 08:51

Opprinnelig postet av Ymer

Opprinnelig postet av bateman

Det er så synd at Everton ikke bruker ferdighetene sine til det maksimale, alle enten man er for eller imot 5mill ser jo at gutten har teknikk, rykk og balanse langt over gjennomsnittet. Problemet for meg er hvordan han løser spissrollen, er altfor utydelig i sitt spill, gjennombrudd på Everton kan glemmes, de få måla han gjør er ofte "solo-raid" med en sentring som går i mål. Nei, Everton må vise mye mer skal han være verdt 5 mill.

Vil forøvrig rose førsteforsvarjobben han gjør, meget bra innsats - tross alt brasilianerTongue out

Enig, han mangler "noe"...

Ja det mangler noe. Minner igjen om at han har vært her ett drøyt år. Hvor mange spillere fra andre verdensdeler som har kommet til TL har slått til i løpet av ett år, og hvor mange har brukt lenger tid? Jeg snakker da om spillere som virkelig har vært gode i TL.

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består.


nilz1

Knøttespiller

Ble medlem: 12 aug 08
Innlegg: 68

Lagt til: 14 sep 09, 09:04

Everton bør beholdes. TN for orden på laget i løpet av vinterpausen. Neste sesong vil vi se en helt annen utgave av FFK enn det vi har sett til nå. Har stor tro på at ingen til nå har vært tydelige nok i språket slik at Everton skjønner hvilke oppgaver han har og hvordan han skal spille. Uten sammenligning forøvrig... Han er omtrent like dårlig (les uferdig som forballspiller) som en viss Ronaldo var de første to, tre årene i United. Så mener jeg ikke med det at han har samme potensialet, men tror med sikkerhet at han vil bli en hit i FFK.

Prolemet med oss supportere er at vi ikke har tid. Vi MÅ ha resultater umiddelbart hvis ikke starter hylekoret. Dessverre er det nok slik at mange gode spillere ikke innfrir pga system, plassering på banen osv. Se bare på Barsom i kampen mot VIF. Han var stor etter min mening. Fredag kveld kunne jeg gjerne satt han bak på sykkelen og tråkket i vei mot Sveriges hovedstad.... Nå er jeg av den oppfattning at han kan bli en meget viktig brikke i TNs redningsaksjon.

Så til de med penga: Cash ut Everton nå!

---------------------------

FFK og Manchester United

Sitat fra en legende: I 1969 kuttet jeg ut kvinner og alkohol - og det var de verste 20 minutter i mitt liv. (George Best)


bateman

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 sep 04
Innlegg: 2656

Lagt til: 14 sep 09, 09:29

Selvsagt kan det ta lenger tid enn 1,5år som han har hatt til nå. Problemet er bl.a. avslutningsteknikken/skuddkvaliteten, den er det vanskelig å gjøre noe med. Litt som Carew på landslaget, gigant på nesten ALT - men når han skal avslutte med skudd så blir det ofte altfor svakt.  

---------------------------

Fredrikstad tar medalje i TL (2008)
Fredrikstad tar 4plassen! (2009)


ffkmats

Landslagsspiller
Ble medlem: 05 apr 06
Innlegg: 962

Lagt til: 14 sep 09, 10:30

Og hva hadde landslaget vært uten Carew?


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5513

Lagt til: 14 sep 09, 11:01

Opprinnelig postet av bateman

Selvsagt kan det ta lenger tid enn 1,5år som han har hatt til nå.

Kom vel i august i fjor?

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består.


Plankekæll

Landslagsspiller
Ble medlem: 03 okt 05
Innlegg: 5991

Lagt til: 14 sep 09, 11:05

Ja, han fikk i underkant av en halv sesong i fjor. Og han har nå snart fått en hel sesong i år.

Tilsammen litt over en sesong.

5 mål er ikke bra, men han må hvertfall få ut sesongen på seg for å se om han er noe å satse videre på i 4-3-3. Tror det er greit at treneren pluss pengefolka i byen tar seg av dette istedet for alle her inne.


mysthical

Landslagsspiller

Ble medlem: 30 jul 07
Innlegg: 1346

Lagt til: 14 sep 09, 11:16

tror også folk må tenke litt på at sist sesong var han ikke kjent med laget. I år har han spilt på et lag som totalt har sviktet det i seg selv er ikke lett. Han hadde i starten alt presset på seg om å være den spissen som skulle putte siden andre var skadet og nå spiller han jo for sin egen fremtid. feiler han i FFK er det ikke sikkert han kommer til europa igjen. Dette er ganske så mye press å takle på et lag i motgang uten side stykke. Vi får se fremover nå om det løsner for han hvis det løsner for laget.

Selv mener jeg vi får en god spiss for 5 mill og at vi bør kjøpe han problemet er vel lønna. Kan virke som den er ganske så høy ut fra hva folk sier.


dracula

Landslagsspiller

Ble medlem: 11 nov 04
Innlegg: 2330

Lagt til: 14 sep 09, 14:13

Tror og håper eller omvendt at Nordlies nye giv  / stil og spillemønster vil virke positiv inn på Everton.

Mener jeg så noe n tendenser til det på lørdag.

Synes derfor faktisk at det er meget fornuftig at man tar tida til hjelp før man avgjør kjøp eller ikke.

Tross alt skal, må vel det avgjørende være ( uten økonomi) om han passer inn i Tom Nordlies planer for framtida.

Personlig tror jeg han gjør det, og ser fram til en tid med begge.

---------------------------

"Den som svømmer mot strømmen finner kilden" "Evig eies kun et dårlig rykte"


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 14 sep 09, 20:28

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Ja det mangler noe. Minner igjen om at han har vært her ett drøyt år. Hvor mange spillere fra andre verdensdeler som har kommet til TL har slått til i løpet av ett år, og hvor mange har brukt lenger tid? Jeg snakker da om spillere som virkelig har vært gode i TL.

Det vet jeg ikke. men problemet til Everton er at han ikke klarte seg særlig bra i Brasil heller... Den fotballen han spiller er like inneffektiv på alle kontinenter...


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 14 sep 09, 20:31

Opprinnelig postet av ffkmats

Og hva hadde landslaget vært uten Carew?

Og hva er landslaget med Carew??? Helt ræva spør du meg...


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 14 sep 09, 20:41

Opprinnelig postet av Plankekæll

Tror det er greit at treneren pluss pengefolka i byen tar seg av dette istedet for alle her inne.

 Er det noen her inne som "tar seg av dette"? Og skal vi ikke få mene noe på et diskusjonsforum??  Hallo!!!


KeJ

Landslagsspiller

Ble medlem: 21 apr 03
Innlegg: 1756

Lagt til: 14 sep 09, 20:44

Opprinnelig postet av Ymer

Opprinnelig postet av Plankekæll

Tror det er greit at treneren pluss pengefolka i byen tar seg av dette istedet for alle her inne.

 Er det noen her inne som "tar seg av dette"? Og skal vi ikke få mene noe på et diskusjonsforum??  Hallo!!!

Tja, du får jo først lære deg definisjon av ordet diskusjon da? Det du gjør er som regel å braute ut ett eller annet argument som du forsvarer med hud og hår. I mange tilfeller er det ikke rom for diskusjon heller...

---------------------------

Uansvarlig forumbruker, uten rettigheter og blottet for ansvar...


Gardarson

A-lagspiller
Ble medlem: 03 nov 08
Innlegg: 499

Lagt til: 14 sep 09, 20:45

Opprinnelig postet av Ymer

Det vet jeg ikke. men problemet til Everton er at han ikke klarte seg særlig bra i Brasil heller... Den fotballen han spiller er like inneffektiv på alle kontinenter...

Herregud, lenge skal DU gnåle om at han var dårlig i Brasil?? Det vet da du svørt lite om, med mindre du har ringt trenern hans da?

Brasiliansk fotball ligger maaaaange hakk over den norske, så det å ikke spille fast på et godt brasiliansk lag tilsier vel ikke at man er dårlig?? Skjerpings!

Å det med Carew blir jo bare for dumt! Greit, han er ikke god på landslaget, men er han dårlig for det???Surprised


kjekkar

Knøttespiller
Ble medlem: 12 jul 05
Innlegg: 41

Lagt til: 14 sep 09, 20:47

Noen som vet hvor lang kontrakt Everton har med den brasilianske klubben? Kunne kanskje vært aktuelt med et forlenget lån, og evnt signa han på free transfer når kontrakten hans går ut?


Husgutt

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 aug 04
Innlegg: 4381

Lagt til: 14 sep 09, 20:47

Det er ikke alltid de med mest kompetanse som skriker høyestCool

---------------------------

Erru ikke hes dagen etter kamp, harru ikke sunget nok!!


Holters

Ansvarlig redaktør

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 10060

Lagt til: 14 sep 09, 21:08
Endret: 14 sep 09, 21:11
Endret av: Holters

Opprinnelig postet av kjekkar

Noen som vet hvor lang kontrakt Everton har med den brasilianske klubben? Kunne kanskje vært aktuelt med et forlenget lån, og evnt signa han på free transfer når kontrakten hans går ut?

Kontrakten hans går aldri ut. Så lenge gutta boys ser noen verdi i ham, så er rettighetene parkert hos ADAP/Gremio. Han må med andre ord kjøpes fri fra investorene.

denne artikkelen skrev vi at forholda kan sammenlignes med hvordan Tevez er eid av investorer, og ble utlånt til United fra en dedikert klubb, f.eks. i Sveits.

Det er andre forhold i Brasil. Smile

---------------------------

@ Twitter: http://twitter.com/ffksupporter
@ Facebook: http://www.facebook.com/ffksupporter


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 14 sep 09, 21:22

Opprinnelig postet av Gardarson

Opprinnelig postet av Ymer

Det vet jeg ikke. men problemet til Everton er at han ikke klarte seg særlig bra i Brasil heller... Den fotballen han spiller er like inneffektiv på alle kontinenter...

Herregud, lenge skal DU gnåle om at han var dårlig i Brasil?? Det vet da du svørt lite om, med mindre du har ringt trenern hans da?

Brasiliansk fotball ligger maaaaange hakk over den norske, så det å ikke spille fast på et godt brasiliansk lag tilsier vel ikke at man er dårlig?? Skjerpings!

Å det med Carew blir jo bare for dumt! Greit, han er ikke god på landslaget, men er han dårlig for det???Surprised

Jeg har ringt sportsdirektøren i Gremio for å prøve å få opplysninger om Everton. Han visste ikke en dritt, og var faktisk ikke sikker på hvem Everton var...

Brasiliansk fotball ligger generelt langt over norsk ja. En god brasse vil forsterke ethvert tippligalag, og en veldig god brasse vil forsterke et hvilket som helst europeisk lag. Den kategorien Everton tilhører finns det i bøtter og spann av i Brasil. De som kommer til Norge og lykkes er svært få, og de kommer ikke på grunn av at de har vært en suksess i Brasil, men tvert imot. De fleste, for ikke å si alle brassene i Norge idag er som Everton: Middelmådigheter. Og mange har vært her lenge..

Og så til "det med Carew": Har jeg skrevet noe om han er god eller dårlig? Visst det er noe som er dumt så er det at du ikke kan lese hva jeg skriver, og dermed kommer med kommentarer på noe du tydeligvis tror jeg har skrevet...? Var det noen som skrev skjerpings...? Hallo?

Tar det igjen jeg: Landslaget er ræva, med Carew og uten Carew. 

 


FFK pra sempre

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 okt 08
Innlegg: 1147

Lagt til: 14 sep 09, 21:26

Opprinnelig postet av Holters

Opprinnelig postet av kjekkar

Noen som vet hvor lang kontrakt Everton har med den brasilianske klubben? Kunne kanskje vært aktuelt med et forlenget lån, og evnt signa han på free transfer når kontrakten hans går ut?

Kontrakten hans går aldri ut. Så lenge gutta boys ser noen verdi i ham, så er rettighetene parkert hos ADAP/Gremio. Han må med andre ord kjøpes fri fra investorene.

denne artikkelen skrev vi at forholda kan sammenlignes med hvordan Tevez er eid av investorer, og ble utlånt til United fra en dedikert klubb, f.eks. i Sveits.

Det er andre forhold i Brasil. Smile

En forferdelig kynisk uting, egentlig rart ikke FIFA har gjort noe med dette.
Men det blir nok slik til han eventuelt får permanent oppholdstilatelse i EU.

---------------------------

http://twitter.com/FFKprasempre


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 14 sep 09, 21:30

Opprinnelig postet av Holters

Kontrakten hans går aldri ut. Så lenge gutta boys ser noen verdi i ham, så er rettighetene parkert hos ADAP/Gremio. Han må med andre ord kjøpes fri fra investorene.

denne artikkelen skrev vi at forholda kan sammenlignes med hvordan Tevez er eid av investorer, og ble utlånt til United fra en dedikert klubb, f.eks. i Sveits.

Det er andre forhold i Brasil. Smile

Nærmest en slavekontrakt altså...Frown


bateman

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 sep 04
Innlegg: 2656

Lagt til: 14 sep 09, 21:32

Opprinnelig postet av ffkmats

Og hva hadde landslaget vært uten Carew?

Jeg presiserer kun at Carew har en elendig avslutningsteknikk. Med skuddkvalitet i tillegg ville Carew vært blant de beste i verden, men havner laaangt ned på lista over spisser ettersom han ikke kan skyte.

---------------------------

Fredrikstad tar medalje i TL (2008)
Fredrikstad tar 4plassen! (2009)


FFK pra sempre

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 okt 08
Innlegg: 1147

Lagt til: 14 sep 09, 21:54
Endret: 14 sep 09, 21:55
Endret av: FFK pra sempre

Opprinnelig postet av bateman

Jeg presiserer kun at Carew har en elendig avslutningsteknikk. Med skuddkvalitet i tillegg ville Carew vært blant de beste i verden, men havner laaangt ned på lista over spisser ettersom han ikke kan skyte.

Tror det sees litt for mye på CL hvis det menes at Carew har elendig avslutningsteknikk. Gutten scoret 19 mål på 17 kamper for RBK før han forsvant ut.  Helt enig i at han har andre kvaliteter som er mer fremtrende, og at flere i både PL og La Liga avslutter bedre, men hvis det er måletokken er jeg redd vi må få bena  ned på gressmatta.Cool

Norge er fotballens bakgård, sånn er det bare. Ikke er vi ett spesielt godt utstillingsvindu, ikke betaler vi spesielt mye i lønn og vi har ett klima som selv nordmenn har problemer med å holde ut.
Derfor vil vi aldri tiltrekke oss de aller beste fra større nasjoner.  Vi må ta sjangser ved å finne de såkalte uslipte diamantene,  og med tålmodighet og dyktighet utvikle disse.

---------------------------

http://twitter.com/FFKprasempre


Per Egil

Moderator

Ble medlem: 01 apr 05
Innlegg: 2141

Lagt til: 14 sep 09, 22:03
Endret: 14 sep 09, 22:08
Endret av: Per Egil

Opprinnelig postet av FFK pra sempre

En forferdelig kynisk uting, egentlig rart ikke FIFA har gjort noe med dette.
Men det blir nok slik til han eventuelt får permanent oppholdstilatelse i EU.



Det er nok ikke mye FIFA kan gjøre med slike saker. Her går nok nasjonal lovgivning foran det meste.

I Europa fikk vi Bosman-dommen som et resultat av EUs regler om fri flyt av arbeidskraft, men den gjelder bare hvis begge de involverte klubbene tilhører EUs indre marked.

---------------------------

"Hvis kassereren går på kino for klubbens penger, skal han ha en omgang med juling og flyttes ned på B-laget."
Kvikk Frydenbergs lovverk


FFK pra sempre

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 okt 08
Innlegg: 1147

Lagt til: 14 sep 09, 22:20

Opprinnelig postet av Ymer

Jeg har ringt sportsdirektøren i Gremio for å prøve å få opplysninger om Everton. Han visste ikke en dritt, og var faktisk ikke sikker på hvem Everton var...

Lurer på hva slags fyr du har snakket med, jeg visste nemlig ikke at Gremio eller andre Serie A lag hadde "sportsdirektører".
Lag i Serie A har mye av den samme strukturen som i PL, altså med en Manager med all sportslig makt, som rapporterer til Adm Dir/President.

Uansett skal det altså være en leder som ikke kjente til spilleren som scoret det avgjørende målet når Gremio kvalifisert seg for gruppespillet i Copa Libertadores så sent som i 2007 ?
De pleier å huske målscorerne sine der borte også.

---------------------------

http://twitter.com/FFKprasempre


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 14 sep 09, 23:12
Endret: 14 sep 09, 23:33
Endret av: Ymer

Opprinnelig postet av FFK pra sempre

Opprinnelig postet av Ymer

Jeg har ringt sportsdirektøren i Gremio for å prøve å få opplysninger om Everton. Han visste ikke en dritt, og var faktisk ikke sikker på hvem Everton var...

Lurer på hva slags fyr du har snakket med, jeg visste nemlig ikke at Gremio eller andre Serie A lag hadde "sportsdirektører".
Lag i Serie A har mye av den samme strukturen som i PL, altså med en Manager med all sportslig makt, som rapporterer til Adm Dir/President.

Uansett skal det altså være en leder som ikke kjente til spilleren som scoret det avgjørende målet når Gremio kvalifisert seg for gruppespillet i Copa Libertadores så sent som i 2007 ?
De pleier å huske målscorerne sine der borte også.

Jeg skal prøve å finne fram navnet igjen. Begynner å bli noen måneder siden. På Gremios hjemmeside står det ei liste over tidligere spillere (og trenere). Finner du Everton Santos da Costa på den lista?
De pleier sikkert å huske målscorerne sine der borte. Han jeg snakket med jobbet antagelig ikke i Gremio, selv om han stod på ei liste over ansatte... Eller så løy han når jeg spurte om Everton... Ikke vet jeg. Rart er det uansett. Enig?

Edit: Han var forøvrig innbytter i den kampen og kom inn etter 64 minutter.... Og det var så vidt jeg kan se de eneste 26 min han fikk i den turneringen... Bra scoringssnitt Cool


kjellemann

Landslagsspiller

Ble medlem: 21 jun 09
Innlegg: 1677

Lagt til: 15 sep 09, 00:13

Samma hvem som eier han og hvor han har spilt og ikke spilt.Everton er ikke værdt over 5millTongue out

Men skal bli spennende og se om nordli på dreis på everton.Begynner everton å score mer mål nå på slutten så skal vell de ha 10mill for han daLaughing

Ja det bor mye i everton og ingen tvil om han kan lykkes men jeg synes virkelig at vi skal bruke 5,4 mill på 2-3 nye spillere en bare 1 spiller.

Til alle dere som er everton fan,dere må jo være litt enig i detta??


FFK pra sempre

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 okt 08
Innlegg: 1147

Lagt til: 15 sep 09, 00:23
Endret: 15 sep 09, 00:34
Endret av: FFK pra sempre

Opprinnelig postet av Ymer

Jeg skal prøve å finne fram navnet igjen. Begynner å bli noen måneder siden. På Gremios hjemmeside står det ei liste over tidligere spillere (og trenere). Finner du Everton Santos da Costa på den lista?

De pleier sikkert å huske målscorerne sine der borte. Han jeg snakket med jobbet antagelig ikke i Gremio, selv om han stod på ei liste over ansatte... Eller så løy han når jeg spurte om Everton... Ikke vet jeg. Rart er det uansett. Enig?

Edit: Han var forøvrig innbytter i den kampen og kom inn etter 64 minutter.... Og det var så vidt jeg kan se de eneste 26 min han fikk i den turneringen... Bra scoringssnitt Cool

Samme det, jeg tror deg på hva du sier, bare så det er sagt.
Selv om det er en meget stor klubb med mange spillere og ansatte, synes jeg det er litt rart.
Tok ett søk på siden deres og det eneste som kom opp var at han var juniorspiller i 2006.

 

---------------------------

http://twitter.com/FFKprasempre


FFK pra sempre

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 okt 08
Innlegg: 1147

Lagt til: 15 sep 09, 00:33
Endret: 15 sep 09, 00:34
Endret av: FFK pra sempre

Opprinnelig postet av kjellemann

Samma hvem som eier han og hvor han har spilt og ikke spilt.Everton er ikke værdt over 5millTongue out

Men skal bli spennende og se om nordli på dreis på everton.Begynner everton å score mer mål nå på slutten så skal vell de ha 10mill for han daLaughing

Ja det bor mye i everton og ingen tvil om han kan lykkes men jeg synes virkelig at vi skal bruke 5,4 mill på 2-3 nye spillere en bare 1 spiller.

Til alle dere som er everton fan,dere må jo være litt enig i detta??

At prisen er noe stiv kan kanskje være riktig. Men å kjøpe en spiss for la oss si 2 mill, er bare å kjøpe nytt flakslodd. Du får nemlig ikke gode ferdig utviklede spisser for den prisen i dag. Bare våre to nye kantspillere kostet over 5 mill, og en spiss er gjerne dyrere.
Så svaret på det er ikke så enkelt.
Men jeg har sagt det før og sier det igjen, jeg tror prisen og hans lønn kan presses ned. Så la oss håpe klubben lykkes i de pågående forhandlinger.

Uansett håper jeg for alle parters skyld at denne leieperioden er den siste. Det er best for alle parter.
Det kan ikke være lett for han å bo i ett ukjent land, hvor han ikke kan være sammen sin egen kone mer enn i 3 mnd av gangen.

 

---------------------------

http://twitter.com/FFKprasempre


Gardarson

A-lagspiller
Ble medlem: 03 nov 08
Innlegg: 499

Lagt til: 19 okt 09, 22:48

Fortsatt noen som mener vi IKKE bør kjøpe Everton?! Som Tom Nordlie sier etter kampen: Askar er god idag, men Everton bedriver en helt annen idrett enn alle andre utpå her!

HYLL HYLL!


ffkmufc

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 des 04
Innlegg: 4082

Lagt til: 19 okt 09, 22:57

Opprinnelig postet av Gardarson

Fortsatt noen som mener vi IKKE bør kjøpe Everton?! Som Tom Nordlie sier etter kampen: Askar er god idag, men Everton bedriver en helt annen idrett enn alle andre utpå her!

HYLL HYLL!

Det håper jeg ikke det er! Nå begynner han å vise framgang etter at vi har satsa på han så lenge. Kan ikke kaste han bort nå!

Idag var han virkelig stor!


Nugattistjerna

A-lagspiller
Ble medlem: 21 nov 06
Innlegg: 492

Lagt til: 19 okt 09, 23:11

Har vært kritisk til Everton gjennom sesongen. Men i dag var han virkelig god. Men om man skal satse på han: tja.....


ffkmats

Landslagsspiller
Ble medlem: 05 apr 06
Innlegg: 962

Lagt til: 19 okt 09, 23:19

Konklusjon for meg: Skal man selge Adiyah, så skal man beholde Evertòn. Det blir feil at ikke Adiyah blir satset på fra neste sesong dersom han ikke blir solgt. Blir han solgt er Evertón soleklart med videre for min del. Blir en nytelse å se han på stadion neste sesong


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 20 okt 09, 09:56

Opprinnelig postet av ffkmufc

Det håper jeg ikke det er! Nå begynner han å vise framgang etter at vi har satsa på han så lenge. Kan ikke kaste han bort nå!

Idag var han virkelig stor!

Ja, Everton var meget god i går. Så får vi se om det er utvikling eller om det bare var i en kamp. Han har utvilsomt hatt gode kamper før også... Velger fortsatt å se om han kan gjennskape gode prestasjoner over tid før jeg endrer mening om hans spill. Greier TN å få fram killerinstinkt og avsluttningsteknikk i gutten så blir det jo en helt annen spiller...


ffkmats

Landslagsspiller
Ble medlem: 05 apr 06
Innlegg: 962

Lagt til: 20 okt 09, 10:36
Endret: 20 okt 09, 10:36
Endret av: ffkmats

Jeg venta på deg her Ymer, og må si du overasket! Trodde nesten ikke hva jeg leste;) Men syns jeg har sett alt hva Evertón gjorde i går før (selvom det var første gang langskuddet gikk i mål), bare ikke like ofte som i går.


bateman

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 sep 04
Innlegg: 2656

Lagt til: 20 okt 09, 12:01

Det er nå slik at alle Everton kritikere også blir begeistret når han endelig oppnår suksess, ingenting mer enn det som gleder! Man kan godt snakke om akklimatisering og at det tar tid, men Evertons svakhet er mangelfull målteft og skuddkvalitet. Det er det i utgangspunktet vanskelig å gjøre så mye med. (Jada, ro ned nå, scorte på et vakkert langskudd i går), klar over det). I 4-3-3 er vi avhengig av at "target man" bidrar med flere mål.

Jeg er fremdeles i tja båsen, men hvis vi selger Dominic for ca 20 mill burde vi ha råd til 5 mill for Everton, som virker å tatt store steg under TN. Befant seg i en blindgate under Aune.

Men at vi skal kjøpe Everton fordi vi allerede har invistert i lønninger og sign on fee er bare vås (og at det da vil være bortkastet). Hvis han ikke evner å heve nivået og stabiliteten er det bedre å begrense tapet ved å ikke signere ham. Men som sagt er jeg nå 51% for og 49% imotCool 

 

---------------------------

Fredrikstad tar medalje i TL (2008)
Fredrikstad tar 4plassen! (2009)


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4679

Lagt til: 24 okt 09, 12:06
Endret: 24 okt 09, 12:07
Endret av: Tøfflus

Leser på f-b.no i dag at Keiko har veldig lyst til å beholde brasilianeren. Nesten for enhver pris, virker det som.

Éverton har vært lovende i de siste kampene, men jeg mener fortsatt ikke han forsvarer en prislapp på fem og en halv million. Ikke i den økonomiske situasjonen klubben er i nå. Vi har rett og slett ikke råd til å gamble på at han skal storspille neste sesong og selges med stor fortjeneste eller skyte oss til seriegull og suksess i Europa.

Det er et sjansespill som jeg gladelig hadde vært tilhenger av dersom økonomien var trygg og sunn. Nå, derimot, er det kun en ting som kan få meg til å være for å signere gutten: At onkel-kollegiet betaler (rimeligvis må jo også de få gevinsten om han går til en storklubb for store penger). Dersom onkel Terje med venner er villige til å ta risikoen, på egne vegne - flott. Dersom FFK selv må betale og ta risikoen, er min mening fortsatt nei.

 

---------------------------

"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy"

- Benjamin Franklin


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3490

Lagt til: 24 okt 09, 12:12

Nordlie sa på TV at han var klar for å pante flasker for å skaffe penger til å beholde han. At hovedtrener er så klar i sin sak burde si sitt spør du meg. Hvis han forsvinner må vi ha en ny spiss og hvor mye vel det koste? Hvilken garanti har vi for at ny spiss er bedre enn Everton?


FFK1903

Moderator

Ble medlem: 27 nov 03
Innlegg: 7068

Lagt til: 24 okt 09, 14:03

Linken: http://f-b.no/article/20091024/FFK/576087852/1220/NYHET

Tom Nordlie ser tydeligvis potensiale til Éverton, og det virker da også som det har kommet mer og mer til syne i det siste. Hadde ønsket meg en spiss som er bedre på hodet i midten der inne, men Éverton gjør jo at man kan variere litt mer. Han får da også hodet på ballen i løpet av kampene også, så det er mulig han kan bli bedre på dette området.

Var skeptisk til signering tidligere i år, men er mer på gli nå. Og alle "vet" jo at hvis ikke Éverton blir FFK-spiller, så havner han i en annen klubb og gjør suksess. Det er så typisk at det er sant. I og med at målraten fortsatt er lav, så kanskje man kan få prutet ned prisen ytterligere?


ffkmats

Landslagsspiller
Ble medlem: 05 apr 06
Innlegg: 962

Lagt til: 24 okt 09, 14:27
Endret: 24 okt 09, 14:31
Endret av: ffkmats

Opprinnelig postet av Tøfflus

Leser på f-b.no i dag at Keiko har veldig lyst til å beholde brasilianeren. Nesten for enhver pris, virker det som.

Éverton har vært lovende i de siste kampene, men jeg mener fortsatt ikke han forsvarer en prislapp på fem og en halv million. Ikke i den økonomiske situasjonen klubben er i nå. Vi har rett og slett ikke råd til å gamble på at han skal storspille neste sesong og selges med stor fortjeneste eller skyte oss til seriegull og suksess i Europa.

 

Du mener han ikke forsvarer en prislapp på 5 og en halv mill. Vi hadde med å gjøre en spiss som hele tiden har vist at han har ferdigheter langt over tippeligaen, men som ikke scorte mål. Da var jeg tilbøyelig til å være enig med deg om at prisen ikke kunne forsvares.

Nå derimot ser vi på en spiss som har kapasitet til å herje med hvilket som helst forsvar, en spiller som kan skape uro alene, og som i tillegg har begynt å score mål! Han har ikke veldig mange mål, men kurven hans peker absolutt oppover på dette punktet. Mener du da Tøfflus at vi skal finne: a) En spiller som er yngre og som KAN bli veldig god på sikt? Eller b) En spiller som når Evertón til knærne?

Desverre er det sånn i fotballen at man ikke får kjøpt en målgarantist til 5 mill. Og da Evertòn er i mine øyne en bra spiss som i tillegg allerede fra neste år kan være helt i toppscorertoppen (ja, det tror jeg faktisk), så må han være det beste alternativ. Man kan hvertfall ikke finne en eller annen ny Brasilianer/ Afrikaner og begynne på nytt.


keiko99

Landslagsspiller

Ble medlem: 05 jul 04
Innlegg: 11332

Lagt til: 24 okt 09, 14:29

skriv under her

---------------------------

Eu iubesc fredrikstad

Imi este dor de Dagfinn


endre

Landslagsspiller

Ble medlem: 27 mai 06
Innlegg: 1753

Lagt til: 24 okt 09, 14:30

Pluss  en ting som er poengtert tidligere, så blir han mer og mer fortrolig med norsk kultur og norsk fotball.
Får vi inn en annen ny ungfole fra et annet sted i verden må hele denne prosessen starte på nytt igjen.

---------------------------

Nei, Rom ble ikke bygget på en dag, men den hadde vel også fått opp mer enn et par stolper i løpet av fem (?) år.
(FFK1903 om Plankehaugen.no)
______________________________________
http://twitter.com/endre82
Forøvrig Østfoldmester i Hattrick.org


Shadar

Landslagsspiller

Ble medlem: 26 okt 04
Innlegg: 1839

Lagt til: 24 okt 09, 15:54

Everton har potensial til å bli den beste i TL. Jeg så nå nylig en landskamp med Brasil, og selv mange av de var ikke like slepne som Everton. Om han begynner å putte for FFK så tror jeg vi får se en virkelig stor overgangsum hvis klubben ikke er like økonomisk presset (kanskje etter et Adiyia-salg?).


Gardarson

A-lagspiller
Ble medlem: 03 nov 08
Innlegg: 499

Lagt til: 07 aug 10, 14:15

Everton spiller nå for Internacional i Brasiliansk Serie A. De ligger på 3 plass i serien og er klar for finalen i Copa Libertadores (Sør Amerikas svar på CL). Everton har startet 3 av 12 kamper og kommet inn i 3. Foreløpig 0 mål, men mulig han brukes i en kantrolle der? Uansett er det en skandale at ikke FSI eller andre klarte å finne penger til å hente ham permanent! 

http://www.soccerway.com/players/everton-santos-da-costa/9214/

Tipper han hadde bøtta inn mål for oss i år og vært en stjernespiller i TL neste sesong...


Patrioten

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 03
Innlegg: 9586

Lagt til: 07 aug 10, 14:56
Opprinnelig postet av Gardarson

Everton spiller nå for Internacional i Brasiliansk Serie A. De ligger på 3 plass i serien og er klar for finalen i Copa Libertadores (Sør Amerikas svar på CL). Everton har startet 3 av 12 kamper og kommet inn i 3. Foreløpig 0 mål, men mulig han brukes i en kantrolle der? Uansett er det en skandale at ikke FSI eller andre klarte å finne penger til å hente ham permanent! 

http://www.soccerway.com/players/everton-santos-da-costa/9214/

Tipper han hadde bøtta inn mål for oss i år og vært en stjernespiller i TL neste sesong...

De ville kjøpe han, men FFK hadde råd til å lønne han.

bateman

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 sep 04
Innlegg: 2656

Lagt til: 07 aug 10, 17:18

Trenger vi virkelig enda flere ineffektive spillere? Vi har nok kreative spillere i stallen som skaper sjanser, problemet er at ingen spillere (bortsett fra Celso) som klarer å omsette de i tellende resultat.

Everton hadde flere fantastiske egenskaper, men "sentret" ballen fremfor å skyte-en grusom avslutter.

---------------------------

Fredrikstad tar medalje i TL (2008)
Fredrikstad tar 4plassen! (2009)
Fredrikstad tar sølv og opprykk! (2010)


Patrioten

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 03
Innlegg: 9586

Lagt til: 07 aug 10, 17:56
Opprinnelig postet av bateman

Trenger vi virkelig enda flere ineffektive spillere? Vi har nok kreative spillere i stallen som skaper sjanser, problemet er at ingen spillere (bortsett fra Celso) som klarer å omsette de i tellende resultat.

Everton hadde flere fantastiske egenskaper, men "sentret" ballen fremfor å skyte-en grusom avslutter.

Synes han var mer ego og burde sentret mer.

kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5513

Lagt til: 07 aug 10, 18:05
Ingen som har ikledd seg den røde og hvute drakta har hatt bedre teknikk. Tror det ville løsnet om han hadde fått mer tid. Ingen fra andre verdensdeler slår til i løpet av 1,5 år.

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


solano2

Landslagsspiller
Ble medlem: 30 mar 07
Innlegg: 1217

Lagt til: 07 aug 10, 18:23

Det var jo ikke snakk om å slå til heller. Det var snakk om å sette de enkleste sjansene. Og det gjør en målscorer uansett om han spiller i Norge, Uganda eller Brasil. For i selve spillet var han meget, meget god!


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 07 aug 10, 19:48

Opprinnelig postet av solano2

Det var jo ikke snakk om å slå til heller. Det var snakk om å sette de enkleste sjansene. Og det gjør en målscorer uansett om han spiller i Norge, Uganda eller Brasil. For i selve spillet var han meget, meget god!

Enig, jeg er glad for at FFK ikke bruker penger på Everton. 


Gardarson

A-lagspiller
Ble medlem: 03 nov 08
Innlegg: 499

Lagt til: 07 aug 10, 20:23

Opprinnelig postet av Ymer

Enig, jeg er glad for at FFK ikke bruker penger på Everton. 

Hehe, at du var glad for det vet vi alle Surprised

For meg blir det for dumt å si, det blir som å si at jeg er glad vi droppet en stor milliongevinst! Everton for den summen vi kunne fått ham ville vært en fantastisk investering. 
Han er uten tvil det største "videresalgsobjektet" vi har hatt. Tarik når ham kanskje til hofta.

At han ikke satte sjansene er greit nok, men hvor mange brasilianere er fødte målscorere? De er tekniske, thats it! Når de kommer til Europa lærer veldig mange seg hvor målet står, noe Everton garantert ville gjort.

Å si man er glad man droppet en som spiller for et av Brasil/Sør Amerikas beste lag, mens man selv spiller i adeccoligaen i en av europas dårligste fotballnasjoner, DA har man lite peiling på fotball!

 


solano2

Landslagsspiller
Ble medlem: 30 mar 07
Innlegg: 1217

Lagt til: 07 aug 10, 20:27

Godt at det er noen som har peilig da...


Welhaven

Landslagsspiller

Ble medlem: 09 nov 09
Innlegg: 1697

Lagt til: 07 aug 10, 23:47

Nå har vi jo iallefall ikke penger, så nå er det enda vanskeligere å få han hit.

Hadde det vært et bra kjøp for FFK?

---------------------------

2010 er året vårt!

Stolt og trofast motgangssupporter, men sier heller ikke nei til medgang..!


thejester

A-lagspiller

Ble medlem: 30 jul 07
Innlegg: 306

Lagt til: 08 aug 10, 00:10

Opprinnelig postet av Gardarson

Everton for den summen vi kunne fått ham ville vært en fantastisk investering.

Han er uten tvil det største "videresalgsobjektet" vi har hatt. Tarik når ham kanskje til hofta.

Til hofta, dvs en halv kroppslengde. Vi hadde fått dobbelt så mye (45 mill) for Everton?

---------------------------

"Jeg startet på bunnen og jobbet meg nedover"

@ Twitter: http://twitter.com/matiashs


endre

Landslagsspiller

Ble medlem: 27 mai 06
Innlegg: 1753

Lagt til: 08 aug 10, 05:47

Opprinnelig postet av Gardarson

At han ikke satte sjansene er greit nok, men hvor mange brasilianere er fødte målscorere? De er tekniske, thats it! Når de kommer til Europa lærer veldig mange seg hvor målet står, noe Everton garantert ville gjort.

Men samtidig, når man spør hvor mange brasilianere er fødte målscorere når man har en spiss, som eneste oppgave er å levere mål, og samtidig har like mye avslutningsegenskap som en oter, så må man begynne å lure. Uansett hvor mye fotballkunnskap man har. Jeg hadde maks trua på everton, men han leverte enkelt og greit ikke! Og tydeligvis så fortsetter han med det i sin nåværende klubb, så hva er det egentlig å mase om? Teknikk er fint det, men så lenge man fortsatt står med ballen alene, så kommer man ikke langt med teknikk, alene.

---------------------------

Nei, Rom ble ikke bygget på en dag, men den hadde vel også fått opp mer enn et par stolper i løpet av fem (?) år.
(FFK1903 om Plankehaugen.no)
______________________________________
http://twitter.com/endre82
Forøvrig Østfoldmester i Hattrick.org


Rune Haugen

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 sep 03
Innlegg: 6643

Lagt til: 08 aug 10, 15:45

Opprinnelig postet av kanogvetalt
Ingen som har ikledd seg den røde og hvute drakta har hatt bedre teknikk. Tror det ville løsnet om han hadde fått mer tid. Ingen fra andre verdensdeler slår til i løpet av 1,5 år.

Du tar nok rimelig feil her kanogvetalt. Everton har ikke imponert meg no nevneverdig som skal si at han tilsier dette. Vidar Kristoffersen er den klart beste i så måte av di kampene jeg har sett i min tid. Og det jeg har sett av han går langt utenpå Everton.


FFK pra sempre

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 okt 08
Innlegg: 1147

Lagt til: 08 aug 10, 21:38

Opprinnelig postet av endre

Og tydeligvis så fortsetter han med det i sin nåværende klubb..

Ja han gjordet det så dårlig i sin neste klubb at han ble plukket opp av Internacional;)
En klubb som ligger i topppen av Serie A, en liga som huser spillere som nå Deco, Robinho, Vagner Love, osv
Jeg kan også legge til at han konkurrerer med topscorerern i serien så langt,  Alecsandro.

Men klubben gjorde mye for å få han til å bli, desverre var det sterke krefter i Brasil som ville noe annet.

---------------------------

http://twitter.com/GardC


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 09 aug 10, 12:44
Opprinnelig postet av Gardarson
Everton for den summen vi kunne fått ham ville vært en fantastisk investering. 
Han er uten tvil det største "videresalgsobjektet" vi har hatt. Tarik når ham kanskje til hofta.

At han ikke satte sjansene er greit nok, men hvor mange brasilianere er fødte målscorere? De er tekniske, thats it! Når de kommer til Europa lærer veldig mange seg hvor målet står, noe Everton garantert ville gjort.

Mye svada her ja. Om du er så god spåmann som du selv tror så burde du jo lånt penger både til innkjøp og lønn til Everton. Da hadde du jo blitt en rik mann når du solgte ham for 45 millioner eller mer (dobbel Tarik). Alvorlig talt; du ville andre skulle ta kostnadene og risikoen. Heldigvis gjorde de ikke det, mye på grunn av at de hadde like lite penger som deg og mye mye mindre tro på Everton.

Lemmy

Landslagsspiller

Ble medlem: 16 jul 05
Innlegg: 2985

Lagt til: 09 aug 10, 13:38

Éverton er uten tvil en av de mest spennende spillerne jeg har sett i FFK. Det at Tom Nordlie lovpriser en brasilianer under 25 år sier vel egentlig sitt.

I 2008 spilte han fire fulle kamper, og hadde fire der han enten ble byttet inn eller ut. Han kom midt i sesongen til en helt ny kultur, og skulle erstatte Tarik Elyounoussi. Ingen lett oppgave, med andre ord.

I 2009 scoret han fem mål på 29 kamper, og en del av disse kampene ble han byttet ut før slutt. I den katastrofesesongen vi hadde i fjor, syns jeg faktisk det er en helt grei prestasjon.

Og når det er sagt så er ikke Éverton en målscorer-type. Han er aller best feilvendt, god til å binde opp forsvarere og legge til rette for andre. Jeg har sagt det før, og sier det igjen: Det hadde vært utrolig gøy å sett ham sammen med Tarik på topp i 2008-sesongen.

FFK ønsket å få ham til klubben, men det ble umulig med de økonomiske forventningene i Brasil, og et noe merkelig kontraktssystem.

Etter hva jeg har forstått var han så sterkt ønsket blant annet fordi det ville vært utrolig surt å sett ham slå til i en annen klubb i Europa.

---------------------------

http://twitter.com/banksy8


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5513

Lagt til: 09 aug 10, 13:50
Opprinnelig postet av Lemmy

Éverton er uten tvil en av de mest spennende spillerne jeg har sett i FFK. Det at Tom Nordlie lovpriser en brasilianer under 25 år sier vel egentlig sitt.

I 2008 spilte han fire fulle kamper, og hadde fire der han enten ble byttet inn eller ut. Han kom midt i sesongen til en helt ny kultur, og skulle erstatte Tarik Elyounoussi. Ingen lett oppgave, med andre ord.

I 2009 scoret han fem mål på 29 kamper, og en del av disse kampene ble han byttet ut før slutt. I den katastrofesesongen vi hadde i fjor, syns jeg faktisk det er en helt grei prestasjon.

Og når det er sagt så er ikke Éverton en målscorer-type. Han er aller best feilvendt, god til å binde opp forsvarere og legge til rette for andre. Jeg har sagt det før, og sier det igjen: Det hadde vært utrolig gøy å sett ham sammen med Tarik på topp i 2008-sesongen.

FFK ønsket å få ham til klubben, men det ble umulig med de økonomiske forventningene i Brasil, og et noe merkelig kontraktssystem.

Etter hva jeg har forstått var han så sterkt ønsket blant annet fordi det ville vært utrolig surt å sett ham slå til i en annen klubb i Europa.

Vet ikke om vi skal konkludere med at han ikke er en målscorer type. Han kom til mye sjanser, som han ofte skapte på egenhånd. Det at han ikke satt ballen å mål handlet nok ofte om manglende timing. Her handler det om små detaljer, som ofte faller på plass når spilleren er "ferdig integrert". Hvor gode var Pap Diouf, Edu og Alanzinho etter 1,5 sesong?

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


Holters

Ansvarlig redaktør

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 10060

Lagt til: 09 aug 10, 14:40

Å være en naturlig målscorer har svært lite med integrering å gjøre. Notoriske goalgetter scorer på de sjansene de får uansett hvilket land eller verdensdel de spiller i eller kommer fra. De får det hele til å se enkelt ut. Et eksempel her kan være den nye meksikaneren til United. Uten tvil en måltjuv.

Éverton hadde absolutt alt - men scoret ikke mål. Han hadde derimot uendelig mye bedre teknikk enn f.eks. Tarik. Noen god avslutter var han derimot ikke. Avslutningsteknikken var rett og slett horribelt dårlig. Headeteknikken var heller ikke god nok.

Fysiologisk minnet han meg faktisk litt om Kaka. Éverton hadde den unike blandingen av å være ekstremt hurtig, ekstremt utholden og samtidig sterk i kroppen. Det er ikke mange spillere som har et bedre fysisk utgangspunkt.

Og hadde han vært en god avslutter i tillegg, så hadde Everton vært i en europeisk toppklubb for lengst.

---------------------------

@ Twitter: http://twitter.com/ffksupporter
@ Facebook: http://www.facebook.com/ffksupporter


Welhaven

Landslagsspiller

Ble medlem: 09 nov 09
Innlegg: 1697

Lagt til: 10 aug 10, 11:53

Opprinnelig postet av Holters

Å være en naturlig målscorer har svært lite med integrering å gjøre. Notoriske goalgetter scorer på de sjansene de får uansett hvilket land eller verdensdel de spiller i eller kommer fra. De får det hele til å se enkelt ut. Et eksempel her kan være den nye meksikaneren til United. Uten tvil en måltjuv.

Éverton hadde absolutt alt - men scoret ikke mål. Han hadde derimot uendelig mye bedre teknikk enn f.eks. Tarik. Noen god avslutter var han derimot ikke. Avslutningsteknikken var rett og slett horribelt dårlig. Headeteknikken var heller ikke god nok.

Fysiologisk minnet han meg faktisk litt om Kaka. Éverton hadde den unike blandingen av å være ekstremt hurtig, ekstremt utholden og samtidig sterk i kroppen. Det er ikke mange spillere som har et bedre fysisk utgangspunkt.

Og hadde han vært en god avslutter i tillegg, så hadde Everton vært i en europeisk toppklubb for lengst.

Skulle FINT klart å fått plass til han selvom han ikke er en naturlig avslutter? Merkelig at vi lar denne karen gå..

---------------------------

2010 er året vårt!

Stolt og trofast motgangssupporter, men sier heller ikke nei til medgang..!


TheDude

A-lagspiller

Ble medlem: 03 nov 04
Innlegg: 402

Lagt til: 10 aug 10, 13:10
Endret: 10 aug 10, 13:10
Endret av: TheDude

[quote=Holters]

Å være en naturlig målscorer har svært lite med integrering å gjøre. Notoriske goalgetter scorer på de sjansene de får uansett hvilket land eller verdensdel de spiller i eller kommer fra. De får det hele til å se enkelt ut."

 

Stemmer vel ikke helt det du skriver her, er jo en del "notoriske målscorere" som ikke har slått til i ny klubb, har så gått tilbake/videre til tryggere omgivelser og begynnt å score igjen, jo integrering har nok noe med saken å gjøre.


Gjerningsmannen

Juniorspiller

Ble medlem: 07 mai 05
Innlegg: 78

Lagt til: 10 aug 10, 13:12

Hvis det er noen som mener at Everton ikke er mer enn god nok for ffk, så stakkars! Hvem tror vi at vi er?

---------------------------

"beating, often with blunt weapons, asphyxiation with a gas mask"


FFK pra sempre

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 okt 08
Innlegg: 1147

Lagt til: 10 aug 10, 14:05
Endret: 10 aug 10, 14:07
Endret av: FFK pra sempre

Uten at jeg har regnet på det hadde han vel en scoringsprosent på ca 50% i neste klubb Caxias, tror han scoret 7-8 mål i cupspill før Inter signerte han til seriestart. Blant annet gjorde han det mot gamleklubben og serie A klubben Gremio.

 

---------------------------

http://twitter.com/GardC


Plankekæll

Landslagsspiller
Ble medlem: 03 okt 05
Innlegg: 5991

Lagt til: 10 aug 10, 15:43

Opprinnelig postet av Gjerningsmannen

Hvis det er noen som mener at Everton ikke er mer enn god nok for ffk, så stakkars! Hvem tror vi at vi er?

Det er vel ingen som påstår at Éverton ikke er god nok for FFK. Han er mer enn god nok for FFK.

Det som diskuteres er vel om det er/var riktig å bruke så mye penger på å få han til å bli i FFK. Han er en dyr mann. Det neste som diskuteres er vel spilletypen. Han er ingen naturlig målscorer, men han har mange andre strålende egenskaper. Spørsmålet er om vi trenger Évertons egenskaper, eller om vi trenger avslutteregenskaper. Jeg mener at vi har gode nok spillere til å spille frem spissene (inkl Borges), men at vi mangler den spissen som scorer jevnt og trutt. Den spissen er fryktelig vanskelig å finne.

Hadde Éverton kostet en fjerdedel av det han var "verdsatt" til hadde han vært i FFK nå. Han hadde garantert tatt Adeccoen med storm også. Men om han hadde hatt 10 mål eller mer er ikke sikkert.


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 10 aug 10, 22:39
Endret: 10 aug 10, 22:43
Endret av: Ymer

Opprinnelig postet av Gjerningsmannen

Hvis det er noen som mener at Everton ikke er mer enn god nok for ffk, så stakkars! Hvem tror vi at vi er?

Han er god nok, men ikke til den prisen han har. Dette gjelder en hel bråte fotballspillere. Hvem vi tror vi er? Jo, vi er FFK og blakke som f... Ser du problemet?



Flat Trådet Nøstet
Totalt 18 sider Alle

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f