Husk meg
Brukernavn
Passord

Skråblikk på årets sesong.

Flat Trådet Nøstet
Side 2 av 3 2

denialsander

Landslagsspiller
Ble medlem: 06 jul 05
Innlegg: 3236

Lagt til: 17 nov 07, 09:55

Opprinnelig postet av HotDream

-... og holdningen til spillerne i kamper som  ... FFK-Hammarby...
-Sesongen i år har vært under middels, det har ikke skjedd noen framgang resultatmessig
-vi er fortsatt like ustabile som vi har vært hele tiden i TL
-Stallen er forsterket

Det var da alldeles ikke noe galt med holdningen og innstillingen til spillerne hjemme mot Hammarby? Det faktum at Hammarby ranet FFK med den billigste straffa tildelt på stadion må da ikke forveksles med innsats og holdninger?  De andre kampene har jeg stort sett fortrengt eller vært så heldig å ikke sett..

Jeg er uenig i at sesongen har vært under middels. Som jeg skrev tidligere i tråden : "I år var vi 8 poeng unna 4. plass og 9 poeng over nedrykksplassen. Ifjor var vi 12 poeng unna 4. plass og 3 poeng unna nedrykksplassen.". I tillegg til det kan jeg fremheve at vi kun tapte 8 kamper (mot 10,11 og 12 sesongene før) og det var bare fire lag som tapte færre kamper.  Det synes jeg vitner om en forbedring og vi har fått en fremgang resultatmessig.

Vi er ikke like ustabile. Jeg er uenig der også. Det faktum at vi bare tapte 8 kamper viser at vi har vært noe mer stabile. Men at vi har altfor store avstander mellom FFK på en god og dårlig dag - det er jeg enig i. Når vi er dårlige er vi skrekkelig dårlige også...

Stallen er forsterket. Jeg er enig. Men først og fremst kom forsterkningene inn midt i sesongen. Forsterkningene vi fikk inn før sesongen (f.eks. ivorianerne våre) har ikke helt innfridd kanskje, men vi må ikke glemme alderen på spillerne og tilpasningsperioden. Gashi/Wehrman har vist seg å være forsterkninger, men vi må heller ikke glemme at vi mistet Brenne - en høstspiller av dimensjoner i FFK-drakta, som vi ikke hadde her i år.

---------------------------

Pear Pimples for Hairy Fishnuts!


HotDream

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 17 nov 07, 10:34
Opprinnelig postet av denialsander

 Jeg er uenig i at sesongen har vært under middels. Som jeg skrev tidligere i tråden : "I år var vi 8 poeng unna 4. plass og 9 poeng over nedrykksplassen. Ifjor var vi 12 poeng unna 4. plass og 3 poeng unna nedrykksplassen.". I tillegg til det kan jeg fremheve at vi kun tapte 8 kamper (mot 10,11 og 12 sesongene før) og det var bare fire lag som tapte færre kamper.  Det synes jeg vitner om en forbedring og vi har fått en fremgang resultatmessig.

 

Vi kan med hånden på hjertet ihverfall si følgende: Det var i år mindre jevnt i bunnen av tabellen enn i tidligere år. Det er en av fokrklaringene på at avstanden ned til nedrykksplass ble 9 poeng. At vi tapte bare 8 kamper bør vel sees i sammenheng med hva som var grunnen til nettopp det: bl.a. at vi slår VIF hjemme, og spiller uavgjort mot Brann og RBK borte kan ikke kalles annet enn ren flaks. Flaks jevner seg jo som regel ut i løpet av sesongen, men jeg har problemer med å finne en eneste kamp hvor vi tapte men hadde fortjent å vinne... Ergo så er det vel en del flaks samt mindre jevnhet fra topp til bunn som gjør at vi havnet omtrent der vi havnet på tabellen i år, og ikke det at vi har blitt så mye bedre. Vi vinner en(!) bortekamp og spiller direkte dårlig i over en tredel av kampene i sesongen. Bunnivået vårt er like dårlig som det har vært, og vises like ofte...Vi taper for lag som ligger bak oss på tabellen og har ikke evnen til å avgjøre jevne kamper, noe antallet uavgjorte resultater vitner om. Vi slipper inn mange mål mot lag som Ålesund, Sandefjord, Odd, Start, lag som jo er/var de dårligste i TL. Vi slås ut av cupen på hjemmebane av et 2ndredivisjonslag....Snakker vi forbedring av resultatene i sesongen kontra fjoråret? Nei! Snakker vi mangel på innstilling og holdninger? Ja, kombinert med udyktighet.

Jeg har også prøvd å finne unnskyldninger for at vi ikke gjorde en bedre sesong, men fant vel ingenting som kan endre på fakta, så får vi håpe at det retter seg til neste sesong


Lemmy

Landslagsspiller

Ble medlem: 16 jul 05
Innlegg: 2985

Lagt til: 17 nov 07, 15:08
Opprinnelig postet av HotDream
Opprinnelig postet av Lemmy

 Men ser vi på spillet, og endringer på holdninger fra spillerne i fjor, vil jeg mene at denne sesongen ikke har vært helt på trynet.

Javel, da er du fornøyd med innstillingen og holdningen til spillerne i kamper som FFK-Nybergsund, Odd-FFK, FFK-Strømsgodset, FFK-Stabæk, Start-FFK, Tromsø-FFK, Sandefjord-FFK, FFK-Sandefjord, FFK-Hammarby, Hammarby-FFK for å nevne noen....?  Hvis det er gode holdninger og innstillinger fra spillerne, da har jeg missforstått selve betydningen av de orda.

Sesongen i år har vært under middels, det har ikke skjedd noen framgang resultatmessig, og vi er fortsatt like ustabile som vi har vært hele tiden i TL. Stallen er forsterket (eller er du uenig i det også?), og ifølge deg er treneren nærmest et geni, da blir det for dumt å bruke dette  (nye spillere og ny trener) som et av argumenenet for at vi ikke har blitt bedre og mer stabile. Og ny stadion skulle være et argument for dårlige resultater???? Hallooo

Når det gjelder årets sesong, så har da den ingen ting med optimisme kontra pessimisme å gjøre. Det er da realisme som er kluet når resultatene allerede foreligger. Jeg er betinget optimist for kommenede sesong, men mener at da bør resultatene komme (selv om de andre laga i TL også vil bli sterkere ). Hvis ikke bør det vurderes om rammen rundt laget er den rette (trenere, støtteapparat osv.... ) De som er ansatt i FFK er der av en eneste grunn: De skal oppnå gode resultater  med laget..!

Skulle bare mangle at ikke alle i alle aldre skulle ha lov og mene hva de vil om alt de vil, men da bør det kanskje presenteres som en mening og ikke som en sannhet...?

Jeg er enig med deg i at FFK- Nybergsund, Odd-FFK, FFK-Stabæk(2.omgang), Start- FFK, Tromsø- FFK, Hammarby- FFK var elendige. Egentlig også 2.omgangen i FFK-Brann var horribel. De andre kampene spilte vi ikke bra, men der var det ikke holdningene som først og fremst var avgjørende.

Jeg har heller ikke ment at FFKspillerne har hatt gode holdninger og innstillinger, jeg sa bare at jeg syns de er endret fra i fjor. Hvis vi ser bort fra cupene, starten og slutten på sesongen, syns jeg FFKspillerne har virket mer motiverte enn i fjor. Kampene i slutten av mai, juni og spesielt etter sommerferien, var meget gode fra FFKs del.

Jeg er helt klart enig i at stallen er forsterket, og vi har vært smarte i spillerkjøpene. Jeg har aldri ment at Grönhagen nærmest er et geni, men han er en meget dyktig trener. Hvis vi ser på de andre trenerne i tippeligaen, syns jeg vi skal være fornøyd med Grönhagen. Han er flink til å håndtere media, klok i spillerkjøpene, lur fotballtaktisk og virker som en god motivator osv.

Mislykkes vi neste år, er det først og fremst spillerne jeg syns vi bør se på. For at det bor kvalitet i dette laget, er det ingen tvil om. Kan vi endre holdningene enda litt til, tror jeg det blir bra. Jeg vil heller ha en spiller som Multaharju(han spiller jo ikke lenger, men bare et eksempel) enn en spiller som Kvisvik på banen neste år, hvis vi gjør det dårlig. For da handler det ikke lenger om at vi er et for dårlig fotballag, da handler det om at vi må spille med de spillerne som er mest tente og som vil gjøre noe der ute på banen!

Hvis du mener at jeg er påståelig i mine betraktninger, er det noe jeg tar til meg. Så lenge det ikke er rene fakta, prøver jeg å fremstille det som meninger og synspunkter. Det kan godt hende det virker som om jeg fremstiller meninger som fakta, men det er hvertfall ikke meningen.

---------------------------

If Everton were playing at the bottom of the garden, I`d pull the curtains.
-Bill Shankley-


Frode

A-lagspiller

Ble medlem: 24 mar 03
Innlegg: 697

Lagt til: 21 nov 07, 07:50
Endret: 21 nov 07, 07:51
Endel av den flaksen du/dere snakker om, i kamper med mye press imot har 2 navn:

       Piiroja og Shaban ;-)

Når vi i mange kamper har mye press imot, men likevel ikke taper, har det selvsagt  LITT
med flaks å gjøre, men også mye med gode prestasjoner foran eget mål.

Tror og håper vi kan klatre ett par plasser til neste år :-)

---------------------------

Frode
- Semper fi Fredrikstad
- Norgesmester 2006
- Seriemester 2009


Bedreviteren

Landslagsspiller

Ble medlem: 14 sep 03
Innlegg: 2585

Lagt til: 21 nov 07, 08:07
Det vi må se på er hva vi gjorde selv, ikke åssen det gikk i dem andre kampene. Vi tok i år 4 poeng fler enn i fjor. Alltså var vi litt bedre. Thats it........ Kanskje kunne vi klart noen fler poeng på slutten, hvis vi hadde hatt kniven på strupen...... Uten Gashi, Wehrman og Sjøberg inn i Sommer tror jeg vi nok fort vi hadde hatt dem 4 poenga mindre......

HotDream

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 23 nov 07, 20:57

Opprinnelig postet av Bedreviteren
Det vi må se på er hva vi gjorde selv, ikke åssen det gikk i dem andre kampene. Vi tok i år 4 poeng fler enn i fjor. Alltså var vi litt bedre. Thats it.....

 Jeg har sett på hva vi gjorde selv, har du ikke lest innlegget mitt? Gjentar: Vi vinner en kamp på bortebane, vi spiller dårlig i over en tredjedel av kampene, bunnivået vårt er like dårlig som i tidligere tippeligasesonger, vi ryker ut av cupen på hjemmebane mot et lag fra 2ndre divisjon (!!!!). Bedre iår?  Det er tabellplasseringen som avgjør om en sesong er god eller ikke. Ikke hvor mange poeng som tas. Hvem bryr seg om de har 55 eller 60 poeng om de tar gull i serien?
Motstanden et lag møter har faktisk noe å si for både tabellplassering og antall poeng. Fasit for i år er at vi ikke harutviklet oss noe i forhold til de lagene vi havnet bak på tabellen. At vi sanket 4 poeng mer i år og hadde større avstand til nedrykk sier vel mer om de lagene som rykket ned (lag vi forøvrig hadde store problemer med å slå)


Bedreviteren

Landslagsspiller

Ble medlem: 14 sep 03
Innlegg: 2585

Lagt til: 24 nov 07, 09:42
Opprinnelig postet av HotDream

Opprinnelig postet av Bedreviteren
Det vi må se på er hva vi gjorde selv, ikke åssen det gikk i dem andre kampene. Vi tok i år 4 poeng fler enn i fjor. Alltså var vi litt bedre. Thats it.....

 Jeg har sett på hva vi gjorde selv, har du ikke lest innlegget mitt? Gjentar: Vi vinner en kamp på bortebane, vi spiller dårlig i over en tredjedel av kampene, bunnivået vårt er like dårlig som i tidligere tippeligasesonger, vi ryker ut av cupen på hjemmebane mot et lag fra 2ndre divisjon (!!!!). Bedre iår?  Det er tabellplasseringen som avgjør om en sesong er god eller ikke. Ikke hvor mange poeng som tas. Hvem bryr seg om de har 55 eller 60 poeng om de tar gull i serien?
Motstanden et lag møter har faktisk noe å si for både tabellplassering og antall poeng. Fasit for i år er at vi ikke harutviklet oss noe i forhold til de lagene vi havnet bak på tabellen. At vi sanket 4 poeng mer i år og hadde større avstand til nedrykk sier vel mer om de lagene som rykket ned (lag vi forøvrig hadde store problemer med å slå)

Innlegget var ikke svar til deg, men til dem som utelukkende ser på poengavstand ned til nedrykk streken og ingenting annet......


Patrioten

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 03
Innlegg: 9586

Lagt til: 24 nov 07, 13:01

Virker ikke akkurat lovende at FFK senker ambisjonsnivået sitt.

Justerer ambisjonene

– Betyr dette at dere nå senker den uttalte ambisjonen om bli blant de topp fire så raskt som mulig?
– Vi er nå i en prosess hvor vi justerer målsetningene og legger en langsiktig plan.
– Hva med målsetningen som klubben tidligere har jobbet etter – topp fire?

– Akkurat nå er nok ikke den målsetningen realistisk. Vi må bygge over tid og ikke minst utvikle egne spillere, svarer Per Morten Haugen.
Synes det er skuffende at milliadæren Terje H og resten av investorpoolen, ikke ønsker FFK i toppen.
Vi har bygget nytt Stadion og klar for å satse, men så ønsker de ikke å være med lenger.
I fjor hadde de penger til å hente profiler som Kasey og Ardian, men nå er det stopp, hmm, hva tror dere er grunnen til det?

Snæbbis

Landslagsspiller

Ble medlem: 27 nov 05
Innlegg: 1555

Lagt til: 24 nov 07, 13:16
Opprinnelig postet av Patrioten

Virker ikke akkurat lovende at FFK senker ambisjonsnivået sitt.

Justerer ambisjonene

– Betyr dette at dere nå senker den uttalte ambisjonen om bli blant de topp fire så raskt som mulig?
– Vi er nå i en prosess hvor vi justerer målsetningene og legger en langsiktig plan.
– Hva med målsetningen som klubben tidligere har jobbet etter – topp fire?

– Akkurat nå er nok ikke den målsetningen realistisk. Vi må bygge over tid og ikke minst utvikle egne spillere, svarer Per Morten Haugen.
Synes det er skuffende at milliadæren Terje H og resten av investorpoolen, ikke ønsker FFK i toppen.
Vi har bygget nytt Stadion og klar for å satse, men så ønsker de ikke å være med lenger.
I fjor hadde de penger til å hente profiler som Kasey og Ardian, men nå er det stopp, hmm, hva tror dere er grunnen til det?
 
 
 
 


Dette synes jeg vel mest er et sunnhetstegn, og at administrasjonen annerkjenner at det faktisk tar tid å bli et topplag, samt at man ønsker en sunn økonomi som ikke er avhengig av konstant intravenøs næring fra ymse investorer. Den eskalerende pengebruken i norsk toppfotball er jo blitt fullstendig sinnsyk om dagen. Jeg husker jeg satt på FFK-saven min på FM07 med 230 mill i overgangsbudsjett, og tenkte: dette her kommer aldri i helvete til noen sinne å bli en realitet i en Norsk toppklubb. Allikevel er det tydelig at den nye jappetida nå har influert TL på det groveste, og om 10 år skulle det faen ikke forundre meg om et par av toppklubbene kan operere med hvertfall halvparten av slike summer. Da er galskapen komplett.

Nei, jeg synes det er fantastisk at FFK viser evne til å kunne tenke langsiktig, og ikke glaner nærsynt på et usikkert medaljehåp til neste år hvis man bare investerer 20 millioner eller noe i spillere. Rosenborg beviste vel i førsten av 90-tallet at det er å bygge sten på sten som betaler seg i lengden, men de færreste ser ut til å ha lært av dette(unntaket er utrolig nok Brann, om enn med litt sponsorhjelp).

---------------------------

The masses are never intelligent, and they are never wise. They are myopic and fickle. Always. When given power, they destroy everything..


Patrioten

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 03
Innlegg: 9586

Lagt til: 24 nov 07, 13:34
Endret: 24 nov 07, 13:37

Kan se ut som investorpoolen er tom for penger og at det blir få nye spillere til neste år, hvis vi ikke får solgt noen.Er vel ikke noe vits å selge de beste vi har og får dårligere erstattere tilbake, det er vel ikke slik man forsterker en spillerstall?

 Høili varsler at både klubben og Spillerinvest er avhengig av et salg dersom før det blir aktuelt å hente forsterkninger med tanke på kommende sesong.

Høili innrømmer at Spillerinvest og klubben er avhengig av å tjene penger før man eventuelt kan forsterke med nye spillere før kommende sesong.
– Vi kan jo ikke bare kjøpe og kjøpe. Vi er jo avhengig av å få solgt unna noen også, sier Terje Høili.

Synes dette er betenkelig.

 


Snæbbis

Landslagsspiller

Ble medlem: 27 nov 05
Innlegg: 1555

Lagt til: 24 nov 07, 13:39
Phy, hvis Høili vil har han jo nok penger til å legge inn et bud på en halv milliard på Ronaldinho. Han er vel opptatt av økonomistyring han og, men jeg er ikke i tvil om at hvis den riktige spilleren skulle presentere seg til en god penge spytter poolen opp kronasjer. Imidlertid kan man tolke den reportasjen som at poolen også har innsett at Jonna i mer eller mindre grad er blitt overflødig i troppen etter kjøpet av Gashi, og at man bør få solgt ham nå for å få en god pris, slik at man kan åpne opp midler til en ordentlig høyreving og komme ut med fortjeneste på Jonnasalget feks.

---------------------------

The masses are never intelligent, and they are never wise. They are myopic and fickle. Always. When given power, they destroy everything..


Lemmy

Landslagsspiller

Ble medlem: 16 jul 05
Innlegg: 2985

Lagt til: 24 nov 07, 14:14

Syns det er bra av Huth og gå ut med dette. Jeg tror dette vil senke skuldrene til spillerne litt, og kanskje kan det ha en positiv effekt.

I tillegg er det jo faktisk realistisk. Greit, man kan godt si at man skal være positive, men Morgan Andersens uttalelser om at målet vårt var 4.plass i år, var rett og slett naivt.

Skal jeg være ærlig, håper jeg ikke på noen "høydare" neste år. Jeg vil heller at vi utvikler spillere som Trulsen, Fofana, Kouadio og Halvorsen, og setter standaren for 2009-sesongen. Jeg mener at FFK vil tjene mer på å tenke langsiktig og bygge opp et lag, enn å satse på å være best neste år.

For etter neste sesong går kanskje Tarik. Etterhvert også Piiroja. Kanskje Shaaban allerede nå. La oss da utvikle de unge spillerne vi har, og satse litt. I det lange løp vil vi tjene på det, hvertfall økonomisk. Så kan vi heller handle inn kvalitetsspillere, og lage en blanding mellom rutine og kvalitet+ talent og kvalitet.

---------------------------

If Everton were playing at the bottom of the garden, I`d pull the curtains.
-Bill Shankley-


Patrioten

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 03
Innlegg: 9586

Lagt til: 24 nov 07, 15:02

Synes det var dumt at de går ut med disse oppysningene nå, rett før sesongkortsalget begynner. Skaper ikke akkurat salg av slike opplsyninger.


keiko99

Landslagsspiller

Ble medlem: 05 jul 04
Innlegg: 11332

Lagt til: 24 nov 07, 16:17
hva hadde fått deg til å føle at dette skaper salg da patrioten ?

---------------------------

http://keiko99.net


Solheim

A-lagspiller

Ble medlem: 21 apr 07
Innlegg: 649

Lagt til: 24 nov 07, 16:35
Så om Huth hadde gått ut å sagt at målsetningen var å vinne TL, cupen og vinne champions league neste år så hadde sesongkorta gått som varmt hvetebrød?

-Alle med snev av iq skjønner jo at det ikke kommer til å gå.. selv topp 4 i tippeligaen vil bli vanskelig, om ikke umulig..

keiko99

Landslagsspiller

Ble medlem: 05 jul 04
Innlegg: 11332

Lagt til: 24 nov 07, 17:59
helt enig solheim i det du sier. Det tar tid å bygge stor lag.

---------------------------

http://keiko99.net


Solheim

A-lagspiller

Ble medlem: 21 apr 07
Innlegg: 649

Lagt til: 24 nov 07, 18:10
jepp, og nå har vi et perfekt utgangspunkt foran nestesesong, i og med at vi i hvert fall mest sansynlig slipper direkte nedrykk.. Sats på talentene den sesongen her sier jeg!

Snæbbis

Landslagsspiller

Ble medlem: 27 nov 05
Innlegg: 1555

Lagt til: 24 nov 07, 18:45
Pinadø enig, neste sesong er et glimrende utganspunkt for å gi talentene spilletid uten for mye press. Det lønner seg å tenke langsiktig.

---------------------------

The masses are never intelligent, and they are never wise. They are myopic and fickle. Always. When given power, they destroy everything..


Bob Page

Landslagsspiller

Ble medlem: 16 jan 06
Innlegg: 4914

Lagt til: 24 nov 07, 18:53
Opprinnelig postet av Lemmy

Syns det er bra av Huth og gå ut med dette. Jeg tror dette vil senke skuldrene til spillerne litt, og kanskje kan det ha en positiv effekt.

I tillegg er det jo faktisk realistisk. Greit, man kan godt si at man skal være positive, men Morgan Andersens uttalelser om at målet vårt var 4.plass i år, var rett og slett naivt.

Skal jeg være ærlig, håper jeg ikke på noen "høydare" neste år. Jeg vil heller at vi utvikler spillere som Trulsen, Fofana, Kouadio og Halvorsen, og setter standaren for 2009-sesongen. Jeg mener at FFK vil tjene mer på å tenke langsiktig og bygge opp et lag, enn å satse på å være best neste år.

For etter neste sesong går kanskje Tarik. Etterhvert også Piiroja. Kanskje Shaaban allerede nå. La oss da utvikle de unge spillerne vi har, og satse litt. I det lange løp vil vi tjene på det, hvertfall økonomisk. Så kan vi heller handle inn kvalitetsspillere, og lage en blanding mellom rutine og kvalitet+ talent og kvalitet.

 

Vel, etter det jeg forstod, så var det aldri snakk om å nå den målsetningen i år, men å komme tilbake til topp 4 i den øverste divisjonen etterhvert, og man bør jo ha større målsetning enn og ikke bare ikke å rykke ned hvert år heller.

---------------------------

Du tællær ente alene...
---
– Det går ikke å score med en sånn "edderkopp" i mål. Han hadde ben og armer overalt.
Rune Lange om Rami Shaaban til F-B etter FFK-VIF 26/5 -07
---
FFK - Østfolds stolthet


dracula

Landslagsspiller

Ble medlem: 11 nov 04
Innlegg: 2330

Lagt til: 24 nov 07, 20:34

Riktig å tenke langsiktig.

Noen 2-3 reele forsterkninger samt å satse på talentene.

Samt "normale" lønnsbetingelser.

Jo, mer vi leser som spillerlønninger i FFK de seinere åre, jo bedre forstår   jeg at så mange middelmådige spillere har ønsket seg til FFK.

Det har vært pengene og ikke FFK som trekker, jfr Thomas Holm.

---------------------------

"Den som svømmer mot strømmen finner kilden" "Evig eies kun et dårlig rykte"



Flat Trådet Nøstet
Side 2 av 3 2

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f