Husk meg
Brukernavn
Passord

Før kampen: UEFA Cup Hammarby - FFK

Flat Trådet Nøstet
Side 22 av 30 22

Shoplifter

Knøttespiller
Ble medlem: 04 aug 07
Innlegg: 32

Lagt til: 14 aug 07, 21:58
Endret: 14 aug 07, 21:59
Opprinnelig postet av ffk-4ever

Kjenner ikke til det du nevner her , ring og hør med de , men her er et alternativ, velkommen til byen skal du være.

http://www.mssagasund.no/

Ellers så har du en fin link du kan bruke hvis du ønsker noe mere ut av ditt Fredrikstad besøk.

http://www.opplevfredrikstad.com/default.asp

 



Tack så mycket! Synd att man inte verkar komma fram förrän 17 om man tar den, jag vill ju helst uppleva er stad lite längre än så!

Hähä, ska kolla turistlänken, visst fan ska man kolla på lite sights också...

Opprinnelig postet av Per Egil
Hei shoplifter

MS Sagasund kjører såvidt jeg vet fortsatt daglig fra Fredrikstad til Strömstad og tilbake.

MS Vesleø II kjører daglig mellom Strömstad og Hvaler som ligger noen mil sør for Fredrikstad. Begge disse fergene er passasjerferger som ikke tar med biler.

Rutetider for MS Vesleø her.


Hallå Per Egil, tack för all info! Hittade lite om MS Sagasund efter att jag googlat bättre.
Jag är från Sthlm så jag har inte körkort, det passar bra!

Kanske återkommer med något mer spörsmål, men jag ska kolla länkarna ordentligt först!

---------------------------

http://www.youtube.com/watch?v=Tc1B77tbn7w


Shoplifter

Knøttespiller
Ble medlem: 04 aug 07
Innlegg: 32

Lagt til: 14 aug 07, 22:13
Synd på Hvaler Fjordcruise...

Lavsesong - 25.08.07 – 22.12.07 – Kun lørdager

Blir nog lite lurigt att ta sig tillbaka från Fredrikstad... men det får lösa sig.

---------------------------

http://www.youtube.com/watch?v=Tc1B77tbn7w


Goran Karlsen

A-lagspiller
Ble medlem: 24 mar 03
Innlegg: 434

Lagt til: 14 aug 07, 22:19

Tog må jo være perfekt fra Gøteborg.

---------------------------

Whiskeypætt med dusk


eliot

A-lagspiller

Ble medlem: 26 mai 06
Innlegg: 637

Lagt til: 14 aug 07, 23:18
Opprinnelig postet av Goran Karlsen

Tog må jo være perfekt fra Gøteborg.

   Toget bruker under 3 timer, restaurant vogn med øl servering.  Kan det bli bedre

stjernengutt

Landslagsspiller
Ble medlem: 31 aug 05
Innlegg: 826

Lagt til: 15 aug 07, 00:32

 

[/quote]

 

Jeg kan si såpass at min mening er at norske seriekamper ikke burde vært vist på TV overhode. Da har supportere lettere for å holde seg hjemme. Så da hadde jeg også gått glipp av flere bortekamper, men det fikk så heller være. Jeg kjenner dessverre altfor mange som ikke gidder å gå på kamp lenger så lenge kampene går på TV, og de unner jeg faktisk ikke en dritt.

[/quote]

Det tror jeg klubbene hadde tapt megamye på. Var det ikke en MILLIARD rettighetene kostet?

---------------------------

1. Prio Stjernen
2. Pri FFK
3. Fârjestad
4. ManU


Solheim

A-lagspiller

Ble medlem: 21 apr 07
Innlegg: 649

Lagt til: 15 aug 07, 00:45
som enkelte tenker kostet det nok to karameller..

HotDream

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 15 aug 07, 01:05
Opprinnelig postet av Rune Haugen

Hehe, merkelig at det ikke var flere som tok til motmæle egentlig. Det er altfor mange som ikke gidder å lette en finger for og dra bortover. Hvor mange går det på stadion ?? ca. 12.000 ?? Hvor blir folket av ?? 135 har kjøpt billett !!! Ikke kom å si at alle resterende har unnskyldninger for å la være og dra.

Jeg kan si såpass at min mening er at norske seriekamper ikke burde vært vist på TV overhode. Da har supportere lettere for å holde seg hjemme. Så da hadde jeg også gått glipp av flere bortekamper, men det fikk så heller være. Jeg kjenner dessverre altfor mange som ikke gidder å gå på kamp lenger så lenge kampene går på TV, og de unner jeg faktisk ikke en dritt.

Tenkte egentlig jeg skulle tie ihjel dette lavmål-innlegget, men....: Jeg kjenner mange som ikke går på kamp fordi de f.eks. ikke bor i Fredrikstad. Da gjør vi som du gjør når det er bortekamp Haugen: Vi ser kampene på tv... (utrolig dårlig at du ikke reiser på alle bortekampene)
Hvor ville du plassere alle de som nå ikke gidder å gå på Stadion? Stadion er jo tilnærmet full nå på tross av at alle kampene går på tv. (Jeg tror jeg vet hva du vil svare på den).
Siden du drar fram antallet som møter på hjemmekampene har jeg et par spørsmål: Hadde du trodd at 12000 skulle dra til Stockholm for å se en fotballkamp midt i uka?
Hvor mange drar vanligvis på bortekamp i helgene tror du? Kan det tenkes at det tallet hadde vært riktigere å bruke når du spør hvor folket blir av?

Har et spørsmål til: Har du fått i deg noe enda verre i kveld enn det du vanligvis går på?

 


Shoplifter

Knøttespiller
Ble medlem: 04 aug 07
Innlegg: 32

Lagt til: 15 aug 07, 01:53
Opprinnelig postet av eliot
Opprinnelig postet av Goran Karlsen

Tog må jo være perfekt fra Gøteborg.

   Toget bruker under 3 timer, restaurant vogn med øl servering.  Kan det bli bedre


Jo, men nu snackar jag om hemvägen. Det kan ju bli lite svårt kanske.
Och restaurangvagnsöl är otroligt dyrt, nästan lika dyrt som er öl på krogen!
Jag är Bajare vad fan, vi är inte Dif, det vill säga pappa betalar...

---------------------------

http://www.youtube.com/watch?v=Tc1B77tbn7w


SWE

Bedriftsspiller
Ble medlem: 04 aug 07
Innlegg: 15

Lagt til: 15 aug 07, 02:06
Endret: 15 aug 07, 02:08
Från www.sthlm-sodra.com

Snabbkoll: Supportrarna till Fredrikstad FK




Supporterkulturen i Fredrikstad är definitivt inte den mest dynamiska sammansättningen i Norden, snarare tvärtom. Precis som med i princip alla norska supporterkulturer så liknar det den mentalitet som finns i mindre svenska städer. Däremot finns det en del intressant att berätta och utvecklingen när det gäller det kvantitativa stödet på senare år är imponerande.


Officiella supporterklubben - En annorlunda upprinnelse, ett annorlunda namn

Den riktiga utvecklingen började i våra mått mätt väldigt sent, 1999. Det var året som Plankehaugen – FFK.s officiella supporterskara startades upp, och det av ett gäng "ungdomsskoleelever" som ansåg att FFK behövde en supportergrupp på vägen till de högre nivåerna. Det skedde i början av 90-talet ett försök att bilda supporterklubb men det rann ut i sanden, FFK hade en lång tid av bristande sportsliga framgångar och det var svårt att framkalla den riktiga gnistan. Men 99 åstadkoms alltså början på något hållbart. Det första mötet hölls på ett bibliotek i skolan vilket kanske får ses som unikt i den Europeiska supporterkulturen. En organisation byggdes upp, bortaresor började organiseras, sponsorer letades med mera. I början var gruppen 10-12 medlemmar, varav en eller två var lärare.

Namnet Plankehaugen kommer från att Norges längsta älv, Glomma, under efterkrigstiden användes för träindustrin där stockarna las i vattnet vid Sarpsborg för att glida till slutmålet Fredrikstad. Fredrikstad är i Norge ofta omtalat som Plankstaden.


Tillväxt i rekordfart

Inte förrän år 2001 började fler vuxna ansluta till supportergruppen och vid tiden för uppflyttningen till division 1 år 2002 med en tillhörande folkfest i staden så hade antalet medlemmar ökat till 300 stycken. Tilläggas ska att Fredriksstad har en stark fotbollstradition och storleken på publiken alltid varit långt större än genomsnittet när de spelade i de lägre divisionerna. Den allt större klacken och större medlemsantalet i Plankehaugen krävde en anpassad organisation. Tifo, som tidigare inte funnits annat än sporadisk flaggviftning, började organiseras och nu var det overhead-flaggor, bengaler och ballonger på schemat.

Intresset ökade snabbt under tiden i division 1 och i och med att klubben 2003 gick upp i högsta ligan exploderade det och antalet medlemmar var nu 1500 stycken. Under de närmaste åren, fram till 2006, utvecklades Plankehaugen mycket; nya sånger skapades, bortaresorna blev större och bättre organiserade. Därtill hade en capo sett ljuset, och denne capo har en liten annorlunda historia i form av ”Zoran” vars supporterhistoria få kan mäta sig med då han var en av fem personer som startade Dynamo Zagrebs supportergrupp Bad Boys Blue 1986. År 2002 klättrade han upp på staketet och lärde klacken en ny sång, sedan dess är han kvar där.

Fredrikstad är kända för ett stort bortafölje och organisationen i Plankehaugen verkar vara storartad. Till cupfinalen förra hösten åkte över 100 bussar till Oslo för att stödja laget, emellertid ska kommas ihåg att cupfinalen har ett helt annat intresse än i Sverige, det närmast som kan jämföras här är bandyfinalen, vilken lag från försvinnande små orter Edsbyn och Sandviken skeppar iväg över 50 bussar till.


Den nya vägen och de medföljande kontroverserna

År 2006 började i Fredrikstads supporterkultur en utveckling som nuförtiden brer ut sig allt mer i Norge och som sett ljuset i flera andra norska klubbar. Det handlar om utvecklandet av ultrasgrupper, vilket ofta är en reaktion på stagnation i en åldrande supporterklubb, och/eller som reaktion på den repression som sker från myndigheter, förbund och säkerhetsorganisationer inom klubbarna.

Under året började flera tröttna på hur utvecklingen skett. Man ansåg det vara allt för mycket av pajasklappningar i sångerna, klagomål på sånger med hårda ord i, och så vidare. Ur synen att Plankehaugen behövde en vitamininjektion och den stadiga utvecklingen av nya ultrasgrupper i Norge startades ultrasgruppen Brigade Röd Hvit. De vanliga första stegen med banderollmålning osv togs men organisationen var bristfällig, så pass att man vid cupfinalen som var den hösten inte ens lyckades stå samlade.


Norge och Fredrikstad – där ”mycket väsen för ingenting” ges en helt annan dimension och säkerhetschefen Svein Erik Waters får Peter Thunell att framstå som en huligan

Årets säsong, 2007, skulle bli omtumlande, och nu läsande damer och herrar börjar det bli sjukt med en skildring av företeelser som existerar i våra västra grannland där kulturen i Fredriksstad är en av de platser där det dras till sin spets. Till säsongspremiären hade gruppen ett antal på knappt 20 personer, men ett par av grundarna hade dragit sig tillbaka med anledning av rubriker i media som gruppen skapat sig. Varav dessa rubriker? frågar sig ni kanske då. Ja det klurar gruppmedlemmarna själva på också. Farhågor för något framtida och inte fakta för något som skett, skulle det kunna sammanfattas som.

Ett exempel på absurd händelse utspelade sig i samband med en bortamatch mot Lilleström då gruppmedlemmarna på ett av busstoppen drog några bengaler till ett gruppfoto. Säkerhetsansvariga på plats bevittnade detta, dokumenterade det och ringde polisen i Lilleström för att informera om det hemska som skett vilket ledde till att polisen mötte upp just den bussen med anmälningar och snabbåtgärd om att deras banderoll inte fick tas in på arenan. Den här händelsen som ju inte ens är en händelse skapade också hör och häpna tidningsrubriker där hotbilder om denna nya grupp byggdes upp. Plötsligt var BRH något som hela staden pratade om och enskilda medlemmar blev stannade på stan och trakasserade.

Efter att gruppmedlemmar talat med säkerhetschefen och man öppnat för dialog och förståelse fanns förhoppningar för en bättre situation. Plankehaugen gick nu för första gången ut med uttalande om att BRH var välkomna som supportrar. Men förhoppningarna grusades direkt. Säkerhetschefen sa på mötet att gruppens flaggor skulle vara tillåtna men när gruppen kommande match kom med 6-7 stycken ultrasrelaterade flaggor så nekades man ta in dessa. Kort därefter började från Waters att vid varje resa inom Oslo-området ringa polisen och informera vilken buss gruppen åkte, med konsekvensen att bussen stannas och medlemmarna inte får kliva av innan de uppgivit alla personuppgifter. Lägg därtill en hälsning som gruppen gjorde till en albansk spelare i laget vilken inte skulle få tas med in på arenan. Hälsningen var en hyllning men den var på albanska och inte förrän albanska journalister på plats bekräftat yttrandet så gick det för sig.


Interna relationer, rivaler och lite mer säkerhet

Relationerna inom klacken är ok men inte mer. De alternativa medlemmarna är få varför det fortfarande inte blir någon större fråga om eventuella konflikter. Plankehaugen respekterar inte BRH fullt ut och bilder på ultrasgruppen tas inte, heller inte på någon av deras budskapsbanderoller. Däremot känner man varandra och har respekt för varandra på det personliga planet Det finns faktiskt en till ultrasgrupp också kallad FFK Fanatic Fellowship med endast cirka 5 medlemmar vilka ansvarar för trumman.

FFK.s supportrar har inte några direkta huvudrivaler i högstaligan men i division 1 finns det geografiskt närmsta laget Moss vilka är en riktig rival. Matcherna mot Vålerengen har inget direkt hat, däremot en stor prestige då båda lagen åker med stora bortaföljen till varandra.

Detta år stod den nya Fredrikstad Stadion klar med en kapacitet på 12500 åskådare. Klacken står för cirka 1000-talet på arenan och kan på hemmamatcher och bortaresor i Oslo-området komma upp i stundtals riktigt bra stämning. Sammansättningen i klacken är precis som det ofta är i Norge i mer av familjekaraktär där andelen kvinnor är långt fler än i Sverige, något som förmodligen speglar det annorlunda tillstånd som den aktiva supporterkulturen i Norge befinner sig i. Stadion har en av Norges strängaste säkerhetsregler där ultrasrelaterade banderoller inte är tillåtna. Herr Svein-Erik Waters hänvisar till Norska Fotbollsförbundet men inte ens där finns direktiv om dessa saker. Det är med andra ord en fanatismens högborg som Sveriges mest dynamiska supporterskara åker till om ett par veckor – moralpanikens fanatism. Men självklart utgör inte det något hinder, det går inte stoppa en ångvält från Södra Stockholm.

Hur som helst blir det motstånd på läktarna och till Stockholm kommer flera hundra Fredrikstadsupportrar vilket gör att underskattning inte får tas med in på arenan. Det är hög kraft från start som gäller, för supportrar precis som för spelare.

/SSB


Haha ringa polisen för att dom drog bengaler på en parkeringsplats

Sen skrev dom också såhär; "Fredriksstads supportrar är ingenting att bråka mot förutom då givetvis eventuella casuals i grupp och de som provocerar. All fokus ska riktas på att piska fram en grym stämning på läktarna och bära fram Bajen till UEFA-cupen."

Martin_

Landslagsspiller
Ble medlem: 16 okt 05
Innlegg: 1057

Lagt til: 15 aug 07, 02:07
Endret: 15 aug 07, 02:09

........
Edit: Der var jeg for seint ute ja!

---------------------------

Ultras mentalita - Brigade RødHvit
HATER NFF .


Holters

Ansvarlig redaktør

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 10060

Lagt til: 15 aug 07, 02:25
Endret: 15 aug 07, 02:29
Ganske tydelig at skribenten har fått sin informasjon fra ett BRH-medlem.

Imponerende skrevet frem til det ble en opphausende biografi om BRH, men skribenten skal ha for detaljene. Dog skuffende at han nevner Moss som rival og ikke Sparta Sarpsborg, selv om det selvsagt er Sarpsborg Fotbalklubb som er hovedrivalen!

---------------------------

Har du lest forumets retningslinjer?


Shoplifter

Knøttespiller
Ble medlem: 04 aug 07
Innlegg: 32

Lagt til: 15 aug 07, 02:31
Endret: 15 aug 07, 02:32
Sthlm Södra, bra sammanfattning som vanligt.

Men herrejävlar, nästan värre än jag trodde.
Vart är det vi ska åka egentligen?
Livets Ord?

edit: Sorry om det där var drygt, bara min spontana reaktion. Och om det är en bra sammanfattning eller ej bör jag givetvis överlåta åt FFK-supportrar att bedöma.

---------------------------

http://www.youtube.com/watch?v=Tc1B77tbn7w


Jonek

Landslagsspiller

Ble medlem: 13 okt 03
Innlegg: 1132

Lagt til: 15 aug 07, 03:38
Endret: 15 aug 07, 04:15

Opprinnelig postet av SWE
Ni behöver nog inte vara oroliga för något bråk, såhär skriver bajens "huligansida" www.sthlm-sodra.com ;  "Nivån på norrmännen är så snäll och go att sätter vi bara hårt åt med det tunga sångartilleriet så ska det gå vägen utan problem"

Bra skrevet og godt etteretningsarbeide fra Bajen folket. Morro at noen gidder å sette seg så bra inn i Plankehaugens historie.

Tror det blir først og fremst morro å synge mot Bajen. Skal dessverre kun synge mot dem hjemme.

 

---------------------------

Du ser det ikke, før du tror det!!
---HOLYGANS-----

www.holygans.com


Bob Page

Landslagsspiller

Ble medlem: 16 jan 06
Innlegg: 4914

Lagt til: 15 aug 07, 04:15

Opprinnelig postet av Shoplifter
Sthlm Södra, bra sammanfattning som vanligt.

Men herrejävlar, nästan värre än jag trodde.
Vart är det vi ska åka egentligen?
Livets Ord?

edit: Sorry om det där var drygt, bara min spontana reaktion. Och om det är en bra sammanfattning eller ej bör jag givetvis överlåta åt FFK-supportrar att bedöma.

 

Livets Ord ? Hva mener du med det ? Uansett Plankehaugens hovedoppgave er å synge på kampene, ikke å ta oppstilling utenfor stadion og lage bråk mot andre supportere. Vi fikk faktisk skryt av Klanen, soportergruppa til VIF etter hjemmeseieren mot dem i våres pga vi ikke hovererte mot dem, og kun gledet oss over resultatet..

---------------------------

Du tællær ente alene...
---
– Det går ikke å score med en sånn "edderkopp" i mål. Han hadde ben og armer overalt.
Rune Lange om Rami Shaaban til F-B etter FFK-VIF 26/5 -07
---
FFK - Østfolds stolthet


Shoplifter

Knøttespiller
Ble medlem: 04 aug 07
Innlegg: 32

Lagt til: 15 aug 07, 04:25
Opprinnelig postet av Bob Page

Opprinnelig postet av Shoplifter
Sthlm Södra, bra sammanfattning som vanligt.

Men herrejävlar, nästan värre än jag trodde.
Vart är det vi ska åka egentligen?
Livets Ord?

edit: Sorry om det där var drygt, bara min spontana reaktion. Och om det är en bra sammanfattning eller ej bör jag givetvis överlåta åt FFK-supportrar att bedöma.

Livets Ord ? Hva mener du med det ? Uansett Plankehaugens hovedoppgave er å synge på kampene, ikke å ta oppstilling utenfor stadion og lage bråk mot andre supportere. Vi fikk faktisk skryt av Klanen, soportergruppa til VIF etter hjemmeseieren mot dem i våres pga vi ikke hovererte mot dem, og kun gledet oss over resultatet..



Äsch, ert förbund och er klubbledning verkar ganska nymoralistisk bara...
Det innebär inte att jag på något sätt sitter och hoppas att det blir bråk vid mötena mot er. Tvärtom - verkligen.
Alla klackar har olika mentalitet och jag syftade främst på förbund och säkerhetsansvariga.

---------------------------

http://www.youtube.com/watch?v=Tc1B77tbn7w


Goran Karlsen

A-lagspiller
Ble medlem: 24 mar 03
Innlegg: 434

Lagt til: 15 aug 07, 10:43
Endret: 15 aug 07, 10:45
[quote=SWE]Från www.sthlm-sodra.com


Namnet Plankehaugen kommer från att Norges längsta älv, Glomma, under efterkrigstiden användes för träindustrin där stockarna las i vattnet vid Sarpsborg för att glida till slutmålet Fredrikstad. Fredrikstad är i Norge ofta omtalat som Plankstaden.

Her har jo enten kilden eller www.sthlm-sodra.com hatt dårlige historiske referanser.

Moss er så absolutt ingen rival heller selvfølgelig. SFK var det en gang.

---------------------------

Whiskeypætt med dusk


Klokan

Landslagsspiller

Ble medlem: 27 apr 03
Innlegg: 2247

Lagt til: 15 aug 07, 10:52
Opprinnelig postet av Bob Page

Opprinnelig postet av RuneT
Opprinnelig postet av T.Olsen
Det er ikke alle som har anledning til å dra på kampen, hvorfor ønsker du at vi ikke skal få se kampen på TV?

Jeg synes som mange andre at Rune Haugen er utrolig barnslig i denne tråden! En skam for Rune-navnet! Jeg sitter i Oslo og går på skole, skulle gjerne vært på kamp, men har ikke mulighet til det. Vil gjerne se kampen da!

Er det noen som vet om en eller annen nettportal viser den? Kan gjerne betale for å se kampen, bare jeg får sett den...

Tror forøvrig FFK vinner, og sikrer avansement med mange bortemål allerede på torsdag!

Er helt enig. Det er tross alt over 60 mil bort ditt. Zoran er ikke noe særlig bedre han heller. Og det hjelper ikke å true folk til å dra på kamp. Folk har forskjellige prioriteringer og må få lov til å ha det uten at Zoran, Rune (Haugen) , BRH skal kjefte seg hese for det... . Desuten er det jo A-ha konsert samme dagen så det er en del tusen  som skal dit også.



Naa maa du jammen slutte aa kakle paa meg. Her verken kjeftet eller gjort noe annet . Eneste jeg gjorde er at jeg undret paa hvorfor saa faa folk er med til Stockholm. Ellers saa synes jeg at hvis og naar du er missunnelig paa ting og tang saa bör du heller holde deg unna tastaturet enn aa angripe andre.

For resten. Hilsen til alle sammen fra Frankfurt.

---------------------------

Da nije bilo tebe, na teskom putu mom.
Ja nikada pjevao ne bi, jer ne bih imao kom.
Dinamo Zagreb


shaggy

A-lagspiller

Ble medlem: 02 jun 04
Innlegg: 485

Lagt til: 15 aug 07, 10:52
moss ser vel på oss som en rival, mens vi gir mer eller mindre beng i moss.

---------------------------

cupmester 06, uten tromme


benksliter`n

Landslagsspiller

Ble medlem: 26 okt 04
Innlegg: 2762

Lagt til: 15 aug 07, 11:16

Leste dette på svenskafans forum for Bajen:

I dagens City säger Mian att det bara är 20-30% chans att Eguren kan spela mot Fredrikstad...

"Handen klarade sig, det visade röntgen igår. Benhinnorna däremot har svullnat upp rejält. Det är förmodligen bytet från konstgräs på Eyravallen till gräset på Råsunda som orsakat problemen. Nu hoppas Bajen att behandlingar & specialgjorda sulor ska få mittfältaren spelklar till Fredrikstadsmatchen. Naprapaterna jobbar för högtryck för att få ner svullnaden, men det är osäkert om det går."

---------------------------

FFK Østfold`s fotball-stolthet!

Bygg på stadion til 20 000!
Så drømmen om champions league i vår egen storstue ikke dør!


benksliter`n

Landslagsspiller

Ble medlem: 26 okt 04
Innlegg: 2762

Lagt til: 15 aug 07, 11:39

Her er video fra derbyet mot Djurgården.

svenskafans   youtube

Dette er rått! Noe annet en vi er vant med fra Tippeligaen

---------------------------

FFK Østfold`s fotball-stolthet!

Bygg på stadion til 20 000!
Så drømmen om champions league i vår egen storstue ikke dør!



Flat Trådet Nøstet
Side 22 av 30 22

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f