Husk meg
Brukernavn
Passord

Har Eggen bommet i sesongoppkjøringen?

Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 1 1

lars E

Knøttespiller

Ble medlem: 23 feb 05
Innlegg: 67

Lagt til: 09 aug 06, 10:47
Knut Torbjørn Eggen gikk ut i media før årets sesong og kritiserte det omtalte "kondis-jaget". Dette førte til en diskusjon innen norsk fotball og norske treningstradisjoner. Blant annet mente Mons Ivar Mjelde at Brann var et bedre trent lag etter at de hadde møtt FFK sesongpremieren. 

Etter min mening er kondisjonen til ffk- troppen noe som kan kritiseres i dag. Faktisk vil jeg hevde at laget ikke har orket å holde kampen ut en eneste gang i år, noe som har resultert i den tabellposisjonen vi i dag innehar. 

Selv har jeg ingen trenererfaringer, men jeg vil ikke tro at dette er noe som kan endre drastisk ved å endre treningsstrategi, menge etc. nå, men noe som måtte vært endret før sesongen. Har trener Knut Torbjørn Eggen bommet i sesongoppkjøringen? Kunne nedrykksspøkelset blitt holdt på avstand, og kunne vi sluppet jaget etter flere nye forsterkninger (eller nytt stallfyll) med en annen sesongoppkjøring?

Jeg vet at dette har blitt diskutert tidligere, men dette er tredje sesong vi befinner oss i samme situasjon og temaet fortjener omtalen.

kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5511

Lagt til: 09 aug 06, 11:04
Jeg VET ingen ting om det jeg skriver nå, men tror en masse. Det er mulig at FFK har lagt mindre vekt på utholdenhetstrening før denne sesongen enn andre TL lag. Jeg synes ikke man ser tydelige bevis i kampene på at de er dårligere trent enn andre lag. Sist sommer gjorde stallen en test på Toppidrettssenteret som viste at det stod bra til med utholdenheten. Meget bra for enkelte spiller faktisk. 
En ting vet jeg sikkert. Og det er at det er for sent å gjøre noe med nå.
Jeg vet heller ikke hvor mye ressurser det brukes på å utvikle hver enkelt spillers fysikk, hvordan dette gjøres og hvordan det evalueres.
Selv har jeg erfaring som trener i en individuell idrett, og har intrykk av at fotballen som idrett er de siste amatører når det gjelder å trene på den enkeltes fysikk(ikke bare utholdenhet). Utfordringen for fotballen, spesielt i yngre årsklasser, er at spillets komplekshet gjør at man må bruke mye tid på samhandling og spilleforståelse. Fullprofesjonelle utøvere bør ha tid til begge deler.
Jeg kan heller ikke se at man skal forvente at en fotballtrener skal ha kompetanse på fysisk trening. Man bør hente inn andre ressurspersoner til dette.
Og til de som eventuelt mått tro det. Utholdenhets trening er ikke nødvendigvis det samme som å gampe timesvis. Det er ikke noe problem å tilpasse ALL fysisk trening til en fotballspillers behov.

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består.


Asgeir

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 mai 04
Innlegg: 1048

Lagt til: 09 aug 06, 11:32
FFK er ikke dårligere trent enn andre tippeligalag, men man har et annet fokus, nemlig at man skal forsøke å spille god fotball, i motsetning til Ham-Kam som har funnet ut at de bare åpnår resultater vha knallhard jobbing og kondis.

Etter å ha sett FFK gått ut i hundre i nær sagt alle kamper, og fått en smell utover i andre omgang kan man jo få det inntrykket at vi går ut for hardt, og hadde gjort lurt i å rasjonere en smule på kreftene. Dette er selvfølgelig lettere sagt enn gjort i en kampsituasjon hvor det føles som om man kan vinne kampen allerede i første omgang.

Moralen må være: Ikke gå ut for hardt uten å være sikker på at vi allerede i første omgang kan avgjøre kampen ved å lede med to mål eller mer... Men hva er galt i å kjøre fram folk i *enda* større grad i første omgang når man virkelig har motstander i kne og vel så det? Dette vil jo demoralisere motstander, og hvis man da også får et par-tre måls ledelse (som egentlig ikke er urealistisk  i mange kamper jeg har sett iår), så vil jo kampbildet bli helt annerledes, og man vil ta høyde for både en og to reduseringer. Det er ikke mange lag i Norge som regelmessig vil klare å snu 1-3 ved pause til seier, for å si det på den måten.

De individuelle treningsprogrammene til spillerene bør jo i tillegg til å inneholde program for kondistrening også inneholde hvilke muskler man skal trene styrke på osv. Jeg regner med at dette har blitt tatt hånd om i FFK, men hadde desverre ikke blitt overraska hvis denne biten ikke var så gjennomarbeida...

En spiller som klarer å presse seg gjennom et styrketreningsprogram på høsten kommer tilbake til fotballtreninga som en ny spiller, både mht hurtighet, spenst og skadeforebyggende. Men igjen: Dette er helt individuelt, og må legges opp ditto.

lars E

Knøttespiller

Ble medlem: 23 feb 05
Innlegg: 67

Lagt til: 09 aug 06, 11:55
Endret: 09 aug 06, 11:56
Jeg skal ikke argumentere mot en test gjort på toppidrettssenteret som tilsier at FFK ikke er dårligere trent enn andre tippeligaklubber. Men jeg mener det er tydelig at laget ikke alltid legger press på motstanderen. Skal ikke dermed si at de ikke legger press på ballfører fordi de ikke har utholdenhet til det i 90 minutter, men dersom det er viljen det står på har vi et stort problem! 

Det er absolutt ikke noe galt i å gå ut i en kamp med høyt press for å få et forsprang i kampen. Med litt flyt kankskje laget leder med både to og tre mål. Men det er et problem dersom man ikke orker eller gidder å legge press på motstanderens ballfører resten av kampen. Det er etter min mening åraken til at FFK har misten en eventuell ledelse de har hatt i år...

Mener også å huske at Markus Ringberg fortalte at den største forskjellen fra FFk til *Ham- Kam (*unnskyld det stygge språket) var treningsmengden. Men større treningsmengde er kanskje ikke lik bedre utholdenhet?

KeJ

Landslagsspiller

Ble medlem: 21 apr 03
Innlegg: 1756

Lagt til: 09 aug 06, 12:00

Tror ikke nødvendigvis det er kondisen der skorter på, jeg tør påstå at det er KTE`s
taktiske disposisjoner som er avgjørende utover i kampen...

Eggen gjør alltid et eller to uforståelige og dårlige bytter pr kamp...


Dessuten savner jeg litt engasjement fra sidelinja


Men det er selvsagt bare min mening da...

---------------------------

Jeg kjenner jeg begynner å bli mindre og mindre tolerant overfor mennesker som til enhver tid vet best, men som når alt kommer til alt faktisk ikke vet noe som helst...


God bedring Enerly


polvott

Juniorspiller

Ble medlem: 04 nov 04
Innlegg: 91

Lagt til: 09 aug 06, 13:36
Helt enig. Fa... nå begynner jeg å bli dritt lei å se dem dasse rundt ute på den banene.

---------------------------

Laget vårt, byen vår!!!!


ffkerkonge

A-lagspiller
Ble medlem: 24 apr 03
Innlegg: 467

Lagt til: 09 aug 06, 15:01
Opprinnelig postet av polvott
Helt enig. Fa... nå begynner jeg å bli dritt lei å se dem dasse rundt ute på den banene.


Enig nå må det være slutt neste gang jeg ser en dasse ute på byn skal jeg løpe etter dem lenge hehe

---------------------------

Er det noen som klarer det er det du D


b-tribunesliter

A-lagspiller
Ble medlem: 19 okt 04
Innlegg: 273

Lagt til: 09 aug 06, 15:21

I fjor sommer når den samme debatten raste, ble det avgjort at de skulle få en ressurstrener til å ta ansvar for å kontrollere den fysiske formutviklingen på spillerne. Har tatt det for gitt at dette er blitt gjort, men synes det er merkelig at avisene ikke har hatt noen reportasjer om dette. For spillerne faller av mer enn motstanderne i kampene!

Mest betenkelig var Eggens rasende utspill på forsommeren mot Mjelde der han ergret seg over en slik barnepikementalitet, d.v.s. å måle spillernes form , noe mer eller mindre samtlige av de andre tippeligalagene gjør. 

Allikevel blir det bare dumt å si at spillerne til FFK dasser rundt på banen. De fleste jobber svært bra, men laget som helhet faller av utover i 2. omgang. Dette har Eggen ansvaret for, alternativt kan han jo plassere det hos noen medlemmer i styret,  for da har han jo ryggen fri også i forhold til den delen.........



Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 1 1

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3