Husk meg
Brukernavn
Passord

Veien videre (stadionavtalen mv)

Flat Trådet Nøstet
Side 19 av 38 19

Knuty

Landslagsspiller

Ble medlem: 28 mar 05
Innlegg: 2289

Lagt til: 11 jun 13, 21:26
Endret: 11 jun 13, 21:29
Endret av: Knuty


F-b omtaler innkallingen til generalforsamling i Sport AS, førstkommende fredag.

Opprinnelig postet av Utdrag fra f-b.no

Innkallingen til generalforsamlingen handler både om krisen i 2011 og 2012, og om dagens situasjon.
For å komme gjennom dette året ber styret i FFK Sport AS om at aksjekapitalen økes gjennom tegning av nye aksjer for inntil seks millioner.

«Omstillingen i klubben skal legge til rette for at det blir økonomisk balanse i 2014, og at kostnadsreduserende og inntektsøkende tiltak gjennomføres så raskt som mulig slik at resultatet for 2013 forbedres», skriver styret.
 En viktig del av omstillingen er at FFK Sport AS tilføres ny kapital. Kapitalbehovet vil være fra fire til seks millioner.


 Årsberetningen sier ingenting om den totale redningspakken FFK-systemet trenger. Men FB vet det jobbes intenst med en rekke langsiktige endringer. Håpet er å presentere en løsning i løpet av en ukes tid.


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5343

Lagt til: 11 jun 13, 22:05
Endret: 11 jun 13, 22:06
Endret av: Rey

Opprinnelig postet av F-B

AS-styret fraråder ytterligere kutt:
«I og med at vi er i Adeccoligaen i 2013 vil det være krevende å gjennomføre ytterligere kostnadskutt uten at dette gjør vår hovedmålsetting om å være et eliteserielag i fremtiden vanskelig å oppnå».

Var da enda godt at de har skjønt at det ikke er mer å kutte og den eneste måten å komme ut av den nedadgående spiralen er å tilføre mer kapital.

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5343

Lagt til: 12 jun 13, 22:49
Endret: 12 jun 13, 22:52
Endret av: Rey

Opprinnelig postet av Knuty


F-b omtaler innkallingen til generalforsamling i Sport AS, førstkommende fredag.

Utsatt til 24. juni.

Mulig jeg er litt vel pessimistisk, men er redd dette betyr at de har problemer med å få eierne til å spytte inn de pengene som trengs.

 

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


FFKgutt1

Landslagsspiller

Ble medlem: 04 mai 05
Innlegg: 3754

Lagt til: 13 jun 13, 00:19

Kan ende med at noen må gå 

Ikke akkurat lystig lesning.. Hvem tror dere må gå dersom noen må gå? I tillegg stod det om Håkon Wibe Lund idag i avisa, var nesten så man skulle tro at Bakkerud var ferdig.. Blir spennende å se hva dem finner ut..

---------------------------

Ett liv, ett lag - Fredrikstad FK

24.08.2010 :)


Patrioten

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 03
Innlegg: 9586

Lagt til: 13 jun 13, 05:36

Blir vel for dyrt med så mange trenere vi har, men de skulle jo satse på det og ikke spillere denne gangen. Og nå går de bort fra det, her er mye vingle, vingle, men det er vel ikke noe nytt? 

Men, spennende blir å høre hvordan møte går i morgen, hører rykter om Terje er tilbake igjen, han har vist vært med på ett spleiselag ang ett kjøp av en bil, som er en gave til FFK i forhold til ett loddsalg. Får håpe at det er starten til at Terje vil være med igjen og ikke minst redde FFK


SpaceBob

Juniorspiller

Ble medlem: 20 jan 06
Innlegg: 144

Lagt til: 13 jun 13, 08:29

Opprinnelig postet av FFKgutt1

Kan ende med at noen må gå 

Ikke akkurat lystig lesning.. Hvem tror dere må gå dersom noen må gå? I tillegg stod det om Håkon Wibe Lund idag i avisa, var nesten så man skulle tro at Bakkerud var ferdig.. Blir spennende å se hva dem finner ut..

 

Kan ikke la være å tenke tanken om at Bakkerud har sykemeldt seg for å hindre oppsigelse, ihvertfall umiddelbart.

Tør nesten ikke nevne at jeg mistenker det samme ang. J J og.

Virker nå ikke heeeelt usannsynlig at en eller begge må gå iflg U Hansen.


Patrioten

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 03
Innlegg: 9586

Lagt til: 13 jun 13, 08:40
Endret: 13 jun 13, 08:41
Endret av: Patrioten

Eller om at fire spillere forlater oss, det er leiesoldatene, de fikk vel kontrakt til sommeren? Enerier, Julius, Solberg og han fra Bærum. alle har vel skuffet så langt?


Asgeir

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 mai 04
Innlegg: 1048

Lagt til: 13 jun 13, 08:52

Opprinnelig postet av Ellis

Ble ikke mye effekt av den "åpenheten" man forsøkte å vise gjennom å presentere budsjett. Når to av de mest vesentlige personene i den sportslige ledelsen forsvinner ut i sykemeldinger tar det liksom litt "brodden" av det pinlige forsøket.

En ting jeg lurer på er hvorfor alle sitter så stille nå som det helt tydelig må gjøres store endringer i AS og klubbstyret. Både klubbens medlemmer og eiere bør aggere i dagens situasjon??! Hvis noen slår løs på huset ditt med en hammer gjør man vanligvis noe med det? Lett å sammenlikne med situasjonen som FFK er i nå.....

Som klubbmedlem kan jeg ikke gjøre annet enn å vente på neste årsmøte. Jeg kan, ved å samle inn underskrifter, tvinge fram et ekstraordinært årsmøte, som må varsles senest en måned før det skal avholdes.

Så vidt jeg vet kreves underskrifter  av en viss andel av medlemsmassen for å kunne avholde et ekstraordinært årsmøte, men jeg vet ikke hvor stor. Sikkert 60% eller noe sånt...

Eierne har jo alt investert store summer i systemet, så at de ikke gjør noe med klubb/AS-modellen er vel forståelig. Men hvis de var litt kloke ville de ha funnet en styreleder som har langt lavere profil og mindre historie.... På sikt burde jo eierene gjøre noe med det totale leie/avbetalings-nivået på stadion. 

En konk klubb er faktisk en dårligere betaler enn en nestenkonk klubb...


Patrioten

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 03
Innlegg: 9586

Lagt til: 13 jun 13, 09:09

Møte i morgen er avlyst til 24.6


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4666

Lagt til: 13 jun 13, 09:12

Opprinnelig postet av Patrioten

Eller om at fire spillere forlater oss, det er leiesoldatene, de fikk vel kontrakt til sommeren? Enerier, Julius, Solberg og han fra Bærum. alle har vel skuffet så langt?

Julius har i hvert fall vist at ballferdighetene er framifrå. Konsentrasjonen ser det ut som det er verre med. Solberg startet svakt, men han synes jeg har kommet seg i de siste kampene. Antar Shaswari er "han fra Bærum", men hverken han eller Solberg er lånt, de meldte permanent overgang. Forsvinner de skal FFK ha penger for dem. Hvor mye er en annen sak, ingen av dem har vel kvalifisert til en prislapp i milliionklassen.

---------------------------

"Football eh? Bloody hell!"

- Sir Alex Ferguson


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5485

Lagt til: 14 jun 13, 08:52

Opprinnelig postet av Asgeir

 

Vi må huske at de store økonomiske problemene med den gamle klubbmodellen var i en helt annen sportslige fase: Vi var på vei opp, og måtte bruke penger for å komme tilbake i toppen, mens inntektssida hele tida hang etter. Vi rakk vel heller aldri å se effekten av at klubben overtok stadion gratis fra eierene. Dessuten ble klubben da drevet på tradisjonelt vis med et ubetalt styre som la ned mye arbeid osv i klubben, men dette monner ikke, og en profesjonalisering av den tradisjonelle klubbdrifta måtte legges til grunn for at denne modellen skal fungere. Blant annet må man ha en ansatt daglig leder, en fulltids sportssjef, et proft salgsapparat etc. Denne prosessen ble aldri gjennomført i FFK før nye stadion dukka opp. Og det sier seg sjøl at "amatør"-drift av en idrettsklubb i Norge ikke ville funke idag. Denne prosessen er det mange klubber i Norge som har vært gjennom, blant annet S08.

Og det er  direkte feil at Sport AS har kjøpt markedsrettighetene til FFK. De leier den, og betaler en sum årlig for det. Problemet er at denne summen spretter opp og ned avhengig av ytre faktorer, den er i mindre grad regulert i avtale, og det er derfor  Sport AS får så mye å si. Men siden de leier markedsrettighetene kan rettighetene også inndras, og det er da absolutt, fra klubbens side, aktuelt å evaluere et slikt leieforhold med jevne mellomrom? 

Hvis en klubbmodell ikke vurderes av klubben å være noen fordel for den, hvorfor i himmelens navn skal vi da ha modellen??

På en måte så er inndragelse av markedsrettighetene "riset bak speilet" for Sport AS: Hvis de ikke samarbeider med klubb etter intensjonen vil rettighetene bli inndratt, og Sport AS må slås konk.

Og er det noe som er tilfellet akkurat nå, så er det at sport AS ikke samarbeider med klubben "etter intensjonen"!!

 

Her var det mye rart.

AS'et ble etablert i -97. Klubben fikk aksjene i det gamle stadionselskapet i forbindelse med flyttingen til Værste nesten 10 år senere. Eierne av det gamle stadion selskapet ville med dette hjelpe klubben med sin del av finansieringen.

Klubben etablerte AS'et for at dette skulle håndtere den kommersielle delen, og solgte aksjer(satt igjen med ca 10% selv) til investorer for å få penger til videre drift. Dette skjedde samtidig med at man etablerte stadion selskapet, og solgte dette for 3,5 mill for å dekke gjeld.

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


Kai Roger

Landslagsspiller

Ble medlem: 11 mar 10
Innlegg: 1166

Lagt til: 18 jun 13, 07:22

Slik jeg leser tallene som er presentert av daglig leder,på fredrikstad.no----så ser jeg at lønnskostnader spillere,er på litt over 20 mill i 2012. Er ikke denne veldig høy?..spesieltlt iforhold til 'alle' andre klubber,som er adecoklubb,eller kontra lag som Sogndal,Sandnes,Sarp osv? Har vi ca 20 mann i en tropp,så trodde jeg at denne lønnsposten var mye lavere.

Si vi har en omsettning på 40-42 mill,og over 50% går til å lønne spillere,da skal vi slite fremover også. Lurer på om klubben har sett på alternative lønnsmodeller: fastlønn+kronebeløp av antall tilskuere på kamp...slik mange praktiserte i 'gamle' dager. 

Fastlønn,i Adecon,bør etter mitt syn ligge på en grei 'industrilønn', altså ca 450tusen pr år,+ at hvis klubben får tilskuere over et snitt de MÅ ha,drypper det eksempel noen kroner pr tilskuer på spillere i bonus. Også lage bonusordning ved seier,og evnt uavgjort.

Poenget mitt er: Gjør klubben det godt,og tilskuere kommer på kampene,så får også spillerne bedre betalt. Synes det er merkelig at klubber som Vard,Ranheim,UllKisa,Bryne,Mjøndalen,og flere,som har rundt 1000 tilskuere pr kamp,klarer å ha lønna spilere i det hele tatt.


rød og hvit

A-lagspiller
Ble medlem: 13 sep 07
Innlegg: 354

Lagt til: 18 jun 13, 08:08

Opprinnelig postet av Kai Roger

Slik jeg leser tallene som er presentert av daglig leder,på fredrikstad.no----så ser jeg at lønnskostnader spillere,er på litt over 20 mill i 2012. Er ikke denne veldig høy?..spesielt iforhold til 'alle' andre klubber,som er adecoklubb,eller kontra lag som Sogndal,Sandnes,Sarp osv? Har vi ca 20 mann i en tropp,så trodde jeg at denne lønnsposten var mye lavere.



Mener å huske at vi spilte i Eliteserien i 2012. Er ganske sikker på at lønnsbudsjettet er et annet i år.

En annen ting er hva som ligger i disse tallene. Er det inkludert trenere og støtteapparat? Er gammel moro som lønn til sparkede trener fortsatt en del av disse kostnadene.
Det som helt sikkert er med er arbeidsgiveravgift og sosiale kostnader.

Snur en litt på disse tallene og tar i betraktning av at det har vært en lønnsreduksjon så er jeg ikke sikker på at lønnen er på mer enn 450 000 +. Trolig en del mindre for de unge og litt mer for de etablerte


hasse33

Landslagsspiller

Ble medlem: 18 jul 07
Innlegg: 1672

Lagt til: 18 jun 13, 19:22

I tillegg til lønn kommer jo arbeidsgiveravgift, feriepenger og andre sosiale avgifter, så den reelle utgiften for klubben er nok en god del høyere enn hva de reelle lønningen til den enklte spiller er.


Patrioten

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 03
Innlegg: 9586

Lagt til: 23 jun 13, 07:28

Patrioten

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 03
Innlegg: 9586

Lagt til: 24 jun 13, 08:48

Ja, i dag er dagen for FFKs skjebne, for håpe at alle de siste ukers gode resulateter har gjort de positive og fatter gode ting og at vi blir reddet nok engang, vi er magefølelsen til dere?


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5343

Lagt til: 24 jun 13, 09:22

Eventuelt så ser de at det går så bra at de ser muligheter for å kutte mer i det sportslige? Tongue out

Magefølelse min sier at det kommer til å spyttes inn akkurat nok til at vi holder oss flytende og ikke noe mer.

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


Kai Roger

Landslagsspiller

Ble medlem: 11 mar 10
Innlegg: 1166

Lagt til: 24 jun 13, 09:47

Opprinnelig postet av Rey

Eventuelt så ser de at det går så bra at de ser muligheter for å kutte mer i det sportslige? Tongue out

Magefølelse min sier at det kommer til å spyttes inn akkurat nok til at vi holder oss flytende og ikke noe mer.

 

Akkurat det jeg er redd  for også. Drømmen er at man kommer ut med en helt ny plan iforhold til leiesummen OG bindingen til Værste. Har en føelse av at det er en del potensielle sponsorer der ute,som sitter klare,hvis klubben 'føres tilbake' til klubben. KUN en følelse jeg har,men det har vært skrevet at salgsapparatet i A/S har en tung jobb,og får høre at ' de penga går kun til Værste,IKKE til Sportslig satsning.' 


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5485

Lagt til: 24 jun 13, 10:01

Opprinnelig postet av Rey

Magefølelse min sier at det kommer til å spyttes inn akkurat nok til at vi holder oss flytende og ikke noe mer.

Det er nok ikke realistisk å håpe på noe mer. Men hva kan vi forvente? At det skytes inn cash til en ny kjøpsfest?

FFK må ha en bærekraftig drift under gjeldende forutsetninger, med de faste kostnader som foreligger. Å kjøpe sportslig suksess som skal gi større inntekter har vært prøvd før uten hell.

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


Satch

Juniorspiller
Ble medlem: 10 nov 09
Innlegg: 172

Lagt til: 24 jun 13, 16:43

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Opprinnelig postet av Rey

 

FFK må ha en bærekraftig drift under gjeldende forutsetninger, med de faste kostnader som foreligger.

Dette er jo faktisk styrets klare plikt etter aksjeloven. Man må tilpasse driften til (minst) balanse over tid med de rådende rammeforsutsetninger - eller kaste kortene.

Men i denne saken er det helt nødvendig å ha to tanker i hodet på èn gang. I tillegg til overnevnte  må man jobbe knallhardt for å endre de (for) dårlige rammeforutsetningene. Det skumles jo i krokene om kontakt med kommunen,så det arbeides nok også på dette feltet. Det spørs bare om man kan/har vilje til  å tenke de rette tankene. Det er ikke spesielt lovende når man leser lørdagens FB og ser at "markedsavdelingen blir møtt med at pengene går rett til Skatt Øst og Værste". Dette er jo ikke sleivete argumenter man blir møtt med, men faktisk realiteten : Det HAR gått for mye penger til Skatt Øst pga snusk og bedrag, og det HAR gått, og GÅR for mye penger til Værste og Værste-eide Stadion as pga en altfor dyr stadionavtale. En ulykkelig sammensetning av eierskapet i selskapene - framtvunget av begivenhetene - bidrar også negativt til sponsorenes vilje til å involvere seg.

Og det er heller ikke noe bidrag til en nødvendig endret virkelighetsoppfatning i enkelte kretser at FB i samme artikkel skriver "Med dagens økonomi er det for dyrt for FFK å være på Stadion". Setningen burde vært "Det er for dyrt for FFK å være på Stadion". Punktum. Men FB overrasker vel ingen med den formuleringen der.

Nå er det jo bare å vente å se hva som kommer ut av kveldens møte. En enda større eierandel i AS til Værste eller folkene bak Værste kan dessverre være helt nødvendig for å løse en kortsiktig krise (f.eks lisens), men øker de langsiktige problemene med tillit i sponsormarkedet.  

Jeg venter også spent på FB's artikkel om hva som egentlig skjedde da FFK valgte å flytte til Værste... Hva var argumentene, hvem lovte hva? Hvem tok beslutningene? Jeg holder ikke pusten mens jeg venter.....



Flat Trådet Nøstet
Side 19 av 38 19

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

17/02/2024 15:30 | 3147bc24