Husk meg
Brukernavn
Passord

Havarikommisjonen 2009

Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 1 1

Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4679

Lagt til: 26 okt 09, 08:32

Med en serierunde igjen er det klart at vi må spille kvalik, og siden vi var nummer 2 i fjor kan vel ikke det karakteriseres som noe annet enn et totalt havari. Derfor vil jeg prøve å oppsummere hva jeg opplever har gått galt i år.

1. Nøkkelspillere fra i fjor var enten solgt (Örlund), var skadet lenge (Wallace, Gardar) eller falt enormt i prestasjonene. Der vi i fjor hadde en midtbane som rev og slet i forsvar og hadde godt driv i angrep, hadde vi i år opprettet NFS (Norsk Feilpasningssentral).

2. Dårlig timing med tanke på skader. Well, skader er aldri en fordel, men det er verre i starten av sesongen - når grunnlaget legges. Vi spilte jo knapt med samme forsvar i to kamper på rad, og på midten var det også tynt til tider. Dermed ble sesonginnledningen svakere enn i fjor, og det hjelper aldri på moralen i laget. Det er lettere å prestere godt når man allerede har prestert godt.

3. Ufattelig ineffektive spisser. Samme hvem vi hadde på topp i første halvdel av sesongen, kunne vi lage et tosifret antall målsjanser per kamp og fortsatt bare score ett mål.

4. Usikkert keeperspill. Dessverre viste det seg at hverken Lasse Staw eller Erik Bråthen klarte å levere jevnt på sitt beste nivå. Begge har stått noen knallkamper i år, men begge har også kostet oss poeng. Det måtte vi regne med når vi først tok sjansen på å bruke to unggutter. Keeperne skal ikke lastes for mye.

5. Veldig mye uro i og rundt klubben.

  • Grönhagens sykmelding nr 2 kom ut av ingenting og preget nok spillerne litt. I tillegg var vel ikke Aune moden for ansvaret som hovedtrener.
  • En viss australiers konstante syting og klaging
  • Det famøse lotto-utspillet til Henriksen, det var ikke det spillerne trengte å høre.
  • Nå på slutten av sesongen, situasjonen med Wehrmans papirer, samt snakket om mulig konkurs

I tillegg kan vi jo syte litt over uflaks - men det gidder jeg ikke.

 

Jeg regner med at dere andre også har mange synspunkter på hva som gikk galt.

 

---------------------------

"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy"

- Benjamin Franklin


DeKjök

Landslagsspiller

Ble medlem: 30 jun 03
Innlegg: 819

Lagt til: 26 okt 09, 09:25

Synes du nevner det viktigste her. 

FFK har fortsatt godt nok spillermateriell til å kunne hevde seg ok i TL, men en rekke faktorer har gjort at disse underpresterer.   Mye usikkerhet rundt kontrakter, spillernes fremtid i klubben. klubbens økonomiske situasjon, rot på trenersiden er årsaken.   Når Gardar som ifjor satt mange mål for FFK går ut i media og signaliserer at han bare venter på at sesongen er over så han kan komme seg bort er noe veldig galt.

Pirojakontrakten.  Lagets desidert viktigste spiller er på papiret blandt  de lavest lønte.  Men i bakgrunnen lurer en eller annen merkelig utbetaling i hjemlandet.  Dette skaper selvsagt murring i klubben.  Hvem får hva? 

Henriksen har vel ikke akkurat vært heldig i media, men mye av dette har han også arvet.  La oss håpe at det meste av grums er kommet til overflaten nå.

Wehrman gik fra å være en viktig midtbanekriger til å være mest synlig i media.  Er han uproff eller behandler FFK spillerne så dårlig at det bare måtte skje?  Jeg tror det siste.

 

 

 

---------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Fotboldøvelserne tager sin Begyndelse førstk. Tirsdag paa Pladsen ved Phønix, de fortsættes fredag"


Lars Thoresen

A-lagspiller
Ble medlem: 11 jun 03
Innlegg: 419

Lagt til: 26 okt 09, 12:45

Mange bra betraktninger, DeKjök, men Wehrman har vist tidligere, dvs i tidligere klubber, at det skal fint lite til før han vipper over i de uproffes rekker. Dermed er det nok minst like mye Wehrmans feil som FFKs at han kvitrer ustanselig i media. Men siste ord er nok definitivt ikke sagt om det som har skjedd i og rundt FFK denne sesongen...

---------------------------

www.fredrikstadblogg.no


Ebenfalk2

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 feb 04
Innlegg: 2291

Lagt til: 26 okt 09, 13:48

Med tidenes største stall, med tidens største administrasjon, med tidenes opptur og med tidenes største budsjett skulle jo alt ligget til rette for en suksessfull sessong.

 

Punkter som jeg mener har gått galt.

Dårlig styre: Begrunnes med å godkjenne den ualminlig klønete styringskløkten adm.dir har utvist, samt å ikke følge sin egen utarbeidede plan.

Medesinsk apparat: Til enhver tid prestere å ha halveforsvarsrekka ute en hel sesong.

Panikk


FFK pra sempre

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 okt 08
Innlegg: 1147

Lagt til: 26 okt 09, 13:58

Opprinnelig postet av Ebenfalk2

.....

Medesinsk apparat: Til enhver tid prestere å ha halveforsvarsrekka ute en hel sesong.

.......

 

Enig, det medisinske apparatet er uforstålig nok en av få kontinuitetsbære i klubben. De har gjort så mye rart at de absolutt bør evalureres skikkelig før neste sesong.  Bare for å nevne to drøye eksempler som er tydlige for oss utenfor:

Ansikstskaden til Gerrbrand og ikke minst Bertelsen sine problemer.

---------------------------

http://twitter.com/FFKprasempre


Graarud

A-lagspiller

Ble medlem: 26 sep 09
Innlegg: 300

Lagt til: 26 okt 09, 14:12
Endret: 26 okt 09, 14:21
Endret av: Graarud

Hvis du i tillegg ser litt bort ifra inneffektive spisser og heller ser på Grønhagen / Aunes valg kan måltørken mye skyldes dette.

Mens vi i 2008 kjørte konsekvente laguttak og spilte inn en veldig veldig god 4 - 4 - 2 formasjon med to (da) gode spisspar.

I 2009 har vi skifta mellom 4 - 3 - 3 , 4 - 5 - 1, 4 - 4 - 2 , og 4 - 4 -1 -1 hvor sistnevnte faktisk ble praktisert mye i starten av sesongen som irriterte meg kraftig. Hver kamp startet vi med Everton som enslig spiss og Ramberg diltende etter. Hvorfor kunne vi ikke starte med to rene spisser? Det som irriterte meg enda mer og som viste inkompetanse fra Grønhagen / Aune er når man trengte mål byttet ut Everton og satt inn Gardar eller Tegstrøm, og forsatte å spille med en midtbane spiller og en spiss som et spisspar.

Hver eneste kamp skjedde dette og vi spissparene våre fikk nesten aldri muligheten til å få et samspill som er gull verdt, og det er dette jeg mener resulterer mye i Evertons misnøye hos folk. Hadde vi kjørt en spiss som Gardar eller annen som i teorien som skal ha målteft og Everton løpende rundt hadde vi skort mye mye mer mål etter min mening. Bare se på laguttakene de 15 første kampene og byttene så gjenspeiler dette seg ofte.

Vi har nøyaktig de samme spillerne (nesten) som 2008 men endringer i spillestil og formasjoner har gjort at vi har mistet den lille flow'en vi hadde. Desverre...

Faktisk har vi ikke skort så lite mål i løpet av en sesong...

---------------------------

Fredrikstad Supporter fra 2001 direkte fra Nydalen, Oslo!


Gardarson

A-lagspiller
Ble medlem: 03 nov 08
Innlegg: 499

Lagt til: 26 okt 09, 16:41

Opprinnelig postet av FFK pra sempre

 

Enig, det medisinske apparatet er uforstålig nok en av få kontinuitetsbære i klubben. De har gjort så mye rart at de absolutt bør evalureres skikkelig før neste sesong.  Bare for å nevne to drøye eksempler som er tydlige for oss utenfor:

Ansikstskaden til Gerrbrand og ikke minst Bertelsen sine problemer.

Glemmer vel det verste eksempelet, nemlig Brian West! At det medisinske apparatet i FFK fortsatt er i 2 divisjon er intet mindre enn en liten skandale, som så mye annet i FFK om dagen.


ommb

Juniorspiller

Ble medlem: 29 jul 08
Innlegg: 135

Lagt til: 26 okt 09, 16:58

Sportslig sett så mener jeg at de aller største problemene har vært knytta til følgende:

1. Tapet av Patrick. Uten tvil han som balanserte forsvaret. Spilleren som hadde ro og ryddet opp der de andre tapte en duell eller no. I tillegg klarte han å spille noen fornuftige pasninger oppover på banen. Greit at Vidar hadde en del gode kamper på begynnelsen, men jeg mener at savnet av en spillertype som Patrick har vært prekært.

2. Kasey. I fjor var han den som stabiliserte midtbanen og var bindeleddet til forsvaret. Han vant praktisk talt alle dueller og slo en haug med gode pasninger. Inngangen til sesongen var imidlertid av det dårlige slaget og han kom seg aldri. Utenomsportslig og sportslig ble denne sesongen en gedigen nedtur fra han. Tapet av denne midtbanegeneralen har skapt mange problemer for oss i år. Vi har ikke så mange andre spillere som kan ta denne rollen. Jeg mener fortsatt at Martin er den eneste som ligner på Kasey. Litt forundra over at vi omtrent ikke har sett han i år. Håper det endrer seg etter kvalliken.

Så klart en haug med andre ting her også, men jeg mener at detta er de to viktigste. Vi mangler de som i fjor balanserte laget.


Lemmy

Landslagsspiller

Ble medlem: 16 jul 05
Innlegg: 2985

Lagt til: 26 okt 09, 17:14
Endret: 26 okt 09, 17:15
Endret av: Lemmy

Du drar frem et viktig poeng, ommb, men glemmer mye mer.

Jan Tore Ophaug var en meget stabil høyreback for oss i fjor. Var meget viktig med sin rutine i forsvaret. Wallace var fjorårets backkomet, som bidro til mer offensiv kraft og flere strenger å spille på offensivt.

Abgar Barsom stabiliserte midtbanen bra. Gardar Jóhannsson var en av fjorårets aller beste spillere.

Alle disse fire har vært mye skadet i år. Samtidig har Tarik og Örlund forsvunnet fra i fjor. I tillegg kommer Wehrman og Gerrbrand, som du nevner.

Av "nøkkelspillerne" fra i fjor er det vel bare Piiroja og Gashi som har spilt mer eller mindre fast i hele år?


ommb

Juniorspiller

Ble medlem: 29 jul 08
Innlegg: 135

Lagt til: 26 okt 09, 17:20

Opprinnelig postet av Lemmy

Du drar frem et viktig poeng, ommb, men glemmer mye mer.

Fullstendig enig i alt du sier og er fullstendig klar over at det er mange andre ting også. Poenget mitt var riktignok hva jeg aller mest har savnet i år, nemlig spillertypene Patrick og Kasey.

Kunne listet opp momentene du nevnte også, men gadd bare å skrive de to Cool

 

 


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4679

Lagt til: 26 okt 09, 18:54

Godt poeng med Gerrbrand også. Vi hadde en veldig sterk sentrallinje i fjor. Örlund og Gerrbrand hadde begge mye ro i spillet sitt - Raio sto for duellstyrken og villskapen. Når det gjelder Tarik så var han selvsagt viktig, men vi skal huske at Gardar fortsatte å spille bra - og score mål - etter at Tarik var solgt (med unntak av de kampene han mistet pga skade). Men totalsummen av salg av Tarik og Örlund, samt skaden på Gerrbrand og forfallet til Wehrman, er såpass stor at i år ville jeg nok væft fornøyd med en plass midt på tabellen. Det burde mannskapet vårt vært bra nok til.

Det virkelige havariet ligger i at de vi hadde igjen presterte enda noen hakk dårligere. En kvalik mot Sarp er dessverre fortjent. Med litt flaks der hvor vi har hatt uflaks kunne vi kanskje vært på 12. plass i stedet, men selv det hadde vært nok til å nedsette en havarikommisjon.

Jeg håper bare at når kvaliken er over (og vi forhåpentligvis er klare for TL 2010) har klubbledelsen vett på å gjøre som vi gjør her. Diskutere hva som gikk galt, og ikke bare stikke fingrene i øra og mumle "det årnær sæ".

 

---------------------------

"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy"

- Benjamin Franklin


DeKjök

Landslagsspiller

Ble medlem: 30 jun 03
Innlegg: 819

Lagt til: 27 okt 09, 10:25

Det vi ihvertfall ser her er at det er mange faktorer som kan forklare hva som gikk galt iår.  Alle disse enkeltsakene kan selvsagt intreffe uten at det er krise, men når det blir så mange så må det gå galt.

Og her må apparatet rundt spillerne ta skylda.  I næringslivet vil det si at lederen trekker seg.  At noen i styret trekker seg. Mye av dette kunne vært ordnet opp i fortløpende.

Alle spillerne innehar de samme ferdighetene som ifjor stort sett.  Men trenerspørsmålet og alt det utenomsportslige har tæret på laget.  Og helt sikkert på lagets samhandling som var Gammel-Eggens mantra.

Det er dette kaoset i styre og stell jeg husker mest fra tidlig 80 tall hvor ting til slutt gikk veldig galt.  Det var konstant bråk i media.

 

 

---------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Fotboldøvelserne tager sin Begyndelse førstk. Tirsdag paa Pladsen ved Phønix, de fortsættes fredag"


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2221

Lagt til: 27 okt 09, 12:07

Opprinnelig postet av Lars Thoresen

Wehrman har vist tidligere, dvs i tidligere klubber, at det skal fint lite til før han vipper over i de uproffes rekker. Dermed er det nok minst like mye Wehrmans feil som FFKs at han kvitrer ustanselig i media. Men siste ord er nok definitivt ikke sagt om det som har skjedd i og rundt FFK denne sesongen...

Man kan nok mene sitt om Wehrman om man vil det, og det er det mange som gjerne vil. Men spørsmålet de ansvarlige i FFK bør stille seg er ikke hvorvidt Wehrman var uproff eller ikke. Spørsmålet bør heller være hva Wehrman tross alt hadde rett i med sin kritikk, og hva man så kan gjøre med det. 

Jeg tror i alle fall ikke det kommer noen snille skytsengler dalende ned for å hjelpe FFK bare fordi man internt blir enige seg i mellom om at Werman var en dust og nok sagt med det om ham og de tingene han tok opp. Det er selvsagt behagelig å enes om noe slikt, så legger man mest mulig ansvar over på en person som ikke lenger er i klubben, og så er det ingen skyld igjen å fordele mellom de gjenværende. Men samtdig beslutter man da at man ikke en gang vil prøve å lære noe av feil man kan ha begått. I lengden er det FFK , og ikke Werman, som taper på det.

Nok sagt om Wehrman som spiller om person, men jeg tror rent generelt at holdningene overfor Wehrmans kontroversielle utspill i mediene reflekterer noe av problemet i FFK: her er åpenbart alt for mange som er mer opptatt av hvordan skyld skal bortfordeles, og alt for lite opptatt av å ta selvkritikk og forsøke å se hva man rent faktisk kan gjøre bedre i fremtiden.

For uansett om Wehrman er slik eller sånn, om han er en dust eller en tosk eller en idiot eller en uproff amatør eller en teit australiener uten teft for norske forhold eller om han er psykopat eller krangelfant eller om han bare er litt uheldig sitert i mediene: det er uinteressant. Og det hjelper ikke FFK en skit om man fortsetter å gnåle om hvor vanskelig Werhman var. Den siden av saken bør vi snart være ferdige med.  

Fyren hadde et poeng, og nå er det på høy tid å glemme Werman men heller forsøke å forstå hva han egentlig sa fra om. For det problemet Werhman pekte på er fortsatt i klubben, selv om Wehrman selv forlengst er borte.

Jeg går i grunnen ut i fra at en tilsvarende dynamikk gjør seg gjeldende hver eneste gang noen forsøker å komme til FFK med en mening om at noe burde vært endret, til lagets og klubbens beste. Straks blir man beskyldt for å være den som bringer det negative til bords, bare fordi man våger, eller evner, å sette ord på ting. Og så skal man fryse ut budbringeren, i stedet for å ta på alvor å forbedre egne svakheter. Her har FFK ganske åpenbart et problem. Og det problemet heter ikke Kasey til fornavn.

---------------------------

Alt og ingenting er like umulig,
resten er innen rekkevidde.


DeKjök

Landslagsspiller

Ble medlem: 30 jun 03
Innlegg: 819

Lagt til: 27 okt 09, 12:58

Opprinnelig postet av FlightOfTheRat

Jeg går i grunnen ut i fra at en tilsvarende dynamikk gjør seg gjeldende hver eneste gang noen forsøker å komme til FFK med en mening om at noe burde vært endret, til lagets og klubbens beste. Straks blir man beskyldt for å være den som bringer det negative til bords, bare fordi man våger, eller evner, å sette ord på ting. Og så skal man fryse ut budbringeren, i stedet for å ta på alvor å forbedre egne svakheter.

Som jeg skriver i en annen tråd, dette er litt typisk for Fredrikstad.  Jeg vet i det hele tatt ikke om noen andre i landet som har så mange tøvete tilsvar som Fredrikstad.  "Ta deg en bolle", "flytt da vel", "Du æ",  "Gjør det sjøl da vel" etc er ganske vanlig ved kritikk.  Lange Flate Ballær I og II.  Slaktet i en rekke medier, hauset opp i Fredrikstad og greit nok, det var et lokalt fenomen.  Men man tålte ikke kritikk, velfundert kritikk om tynn historie. uforståelig dialekt mm.  De skjønte den ikke i Finnmark?  Nei, da vil ikke vi skjønne det de lager der heller.

Man skal helst ikke bruke konstruktive setninger og lengre utledninger.  Men "likærnte", "Er ikke no om", "Særping"  og "tettære en deg ivertfall" er ok.

Wehrmans problem ble vel litt at det skjedde i FB også som oftest kjører ganske syltynne saker på 3-4 linjer.  FB kan jo heller ikke skrive lengre enn det for da blir det vel neppe lest.


Opprinnelig postet av FlightOfTheRat

å ta på alvor å forbedre egne svakheter.

Er veldig, veldig viktig.  Johan Kaggestad jobber med toppidrettsutøvere.  Det viktigste han gjør er å få utøvere til å ikke trene på det de er gode på, men det de er svake på.  Eggen og RBK vet hvordan man gjenskaper suksess, Stabæk nærmer seg.  FFK's administrasjon viste iår at de ikke er i nærheten.  Og det må påpekes og det må tas inn av klubben.

Det værste er om det sitter personer i FFK som er mer opptatt av egen posisjon enn klubben.

 

 

 

 

 

 

 

---------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Fotboldøvelserne tager sin Begyndelse førstk. Tirsdag paa Pladsen ved Phønix, de fortsættes fredag"



Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 1 1

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3